Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Θεατρικό εργαστήρι Άστρους: Έναρξη μαθημάτων στο θέατρο του δημοτικού σχολείου Μελιγούς τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ώρα 17:00

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 22-09-2016 11:27:53 pm | από nskarmoutsos

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Θ Ε Α Τ Ρ Ι Κ Ο   Ε Ρ Γ Α Σ Τ Η Ρ Ι    Α Σ Τ Ρ Ο Υ Σ

Με τον Σκηνοθέτη Κώστα Ν. Φαρμασώνη

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ    ΜΕΛΙΓΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 17:00

Στο Θέατρο του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς θα πραγματοποιεί από φέτος τα μαθήματα και τις πρόβες του το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους μετά από απόφαση του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Τάκη Μαντά.

Μια δεύτερη τεχνική αλλαγή στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Θ.Ε.Α. είναι ότι τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα, ώρα 17:00 και όχι κάθε Κυριακή, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Παράλληλα μια τρίτη είδηση που σχολιάζεται θετικά, είναι η ανακήρυξη από το Θ.Ε.Α. της σεζόν 2016-2017 σε Έτος Γέλιου και Κωμωδίας.

Αυτά τα τρία δεδομένα συνθέτουν  το γενικό προφίλ του Θ.Ε.Α. για τη φετινή χρονιά. Ακολουθούν ολοκληρωμένα στοιχεία για την  σημερινή ταυτότητα του Εργαστηρίου:

ΤΟ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Θ.Ε.Α.

Στο Θεατρικό Εργαστήρι, που είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες της περιοχής μας ανεξαρτήτως ηλικίας και ιδιότητας, τα μέλη  αποκτούν ανώτερη θεατρική παιδεία και εκφράζονται δημιουργικά μέσα από την τέχνη του θεάτρου.

Ιδιαίτερα το Εργαστήρι απευθύνεται σε:

-           Ερασιτέχνες  και Εκπαιδευτικούς

-           Μαθητές από 14 ετών

-           Κοινωνικούς λειτουργούς ή συναφείς ειδικότητες

-           Επαγγέλματα που στηρίζονται στη χρήση του προφορικού λόγου

-           Νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο θέατρο, τα media, τη διαφήμιση κλπ.

-           Πολίτες της περιοχής μας, που επιθυμούν μέσα από το μύθο και τις τεχνικές του θεάτρου να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους.

·        Η συμμετοχή σε παράσταση είναι προαιρετική

 ** Χορηγείται Πιστοποιητικό Σπουδών ετήσιας φοίτησης

ΜΑΘΗΜΑΤΑ  (Κάθε Δευτέρα, ώρα 17:00)

Στο Εργαστήρι  με απλή βιωματική μέθοδο διδάσκεται η ύλη της Δραματικής Σχολής, αλλά και της Πανεπιστημιακής Θεατρολογίας:

Κύριες ενότητες:

1.        Ελληνικό και ξένο Θέατρο

2.        Δραματουργία και ανάλυση κειμένων

3.        Λογοτεχνία-Δημιουργική Γραφή

4.        Δημοτικό τραγούδι – Δραματοποίηση

5.        Λαϊκό παραμύθι

6.        Σκηνοθεσία

7.        Ορθοφωνία

8.        Υποκριτική.

9.        Ο λόγος στο Αρχαίο Δράμα.

10.      Αυτοσχεδιασμός – Γλώσσα σώματος

11.      Θέατρο και ζωή

12.      Προετοιμασία για εισαγωγικές στο ΥΠ.ΠΟ.

*** Παρέχεται ευχαρίστως συμβουλευτική στήριξη ερασιτεχνών και εκπαιδευτικών για τις παραστάσεις τους ανεξαρτήτως ιδιότητας μέλους μας ή όχι

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ 2016-2017

Ο θεματολογικός άξονας του Θ.Ε.Α. για το 2016-17 θα είναι το Γέλιο και η Κωμωδία. Το Γέλιο έχει παραμερισθεί στην εποχή μας, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, με αποτέλεσμα η ζωή μας να παίρνει τα γκρίζα χρώματα του άγχους και της κατάθλιψης.

Το Θ.Ε.Α. φιλοδοξεί να αναστήσει το γέλιο τόσο για τα μέλη του, όσο και για το κοινό του. Έτσι τη φετινή χρονιά όλα τα κείμενα που θα επιλεγούν για τις ασκήσεις και τα μαθήματα θα στηρίζονται στην  κωμωδία και τη σάτιρα. Από τον Αριστοφάνη μέχρι τον Γκόγκολ, από τον Σαίξπηρ μέχρι το Μολιέρο, από τον Χουρμούζη μέχρι το Σακελλάριο και μέχρι τους σημερινούς ταλαντούχους κειμενογράφους.

Παράλληλα θα μελετηθεί ο υποκριτικός κώδικας των μεγάλων κωμικών του βωβού κινηματογράφου και των Ελλήνων κωμικών της χρυσής εποχής. Επίσης, οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν και να παρουσιάσουν με την Ομάδα δικά τους κωμικά κείμενα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΓΟΥΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΩΡΑ 17:00

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

2016-17: ΕΤΟΣ ΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΩΜΩΔΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 6936887881 -6974332585

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ: Έτος Γέλιου και Κωμωδίας- Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα, ώρα 17:00

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 18-09-2016 08:28:42 am | από nskarmoutsos

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Έτος Γέλιου και Κωμωδίας θα είναι το 2016-17 για το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους, που θα πραγματοποιεί τα τακτικά του μαθήματα κάθε Δευτέρα, ώρα 17:00 – και όχι κάθε Κυριακή, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Το γέλιο, ως λειτουργία της καθημερινής μας ζωής δεν θεωρείται από τη λογοκρατούμενη κοινωνία μας  παράγοντας προόδου, κοινωνικής και οικονομικής ανάδειξης ή επιστημονικής ανέλιξης: Αντίθετα, ο σημερινός άνθρωπος θα πρέπει με βάση τα κυρίαρχα πρότυπα, να είναι σοβαρός και ορθολογιστής, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας κοινωνίας δομημένης πάνω στον άκρατο ανταγωνισμό.

‘Όμως,  όλοι οι μεγάλοι άνδρες που ασχολούνται με την ανθρώπινη φύση, από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Ιπποκράτη και από τον Νίτσε μέχρι τον Φρόυντ, πιστεύουν ότι το γέλιο ανήκει στις βασικές ιδιότητες του ανθρώπου (οι άλλες δύο είναι η νόηση και η γλώσσα), που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τα ζώα. Επίσης, σοβαρές μελέτες της εποχής μας θεωρούν το γέλιο ως βασικό μηχανισμό άμυνας του ανθρώπου σε δύο δυνάμεις που διαταράσσουν την ψυχοσωματική του υγεία: τον τρόμο και την οργή :

http://www.e-zine.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=186

Επειδή λοιπόν ο τρόμος και η οργή είναι στην ημερήσια διάταξη στις μέρες μας και καταπνίγουν τη διάθεση του σύγχρονου πολίτη να ορθοποδήσει και να αντιμετωπίσει νηφάλια τη ζωή του, το Θ.Ε.Α. θέτει ως θεματικό άξονα της νέας χρονιάς το γέλιο και την κωμωδία.

Η απόφαση αυτή εξ άλλου είναι και μια απάντηση σε πολλά σχετικά αιτήματα συμπολιτών μας.

Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση από το Θεατρικό Εργαστήρι.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 17:00

ΜΑΘΗΜΑΤΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΩΡΑ 17:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 6936887881 - 6974332585

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην τέχνη

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 15-08-2014 02:02:33 pm | από nskarmoutsos

Pieter Bruegel, 1564

Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι Θεομητορική εορτή των Χριστιανικών Εκκλησιών, η οποία εορτάζεται στις 15 Αυγούστου.

Στην Ελλάδα γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της χώρας, ονομάζεται δε και "Πάσχα του καλοκαιριού".

Κατά την χριστιανική παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε, και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους.

Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μία νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της.

Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής, αλλά μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία μετατέθη τους ουρανούς."

Η "Κοίμηση της Θεοτόκου" είναι ένα δημοφιλέστατο θέμα τόσο στην ανατολική όσο και στην δυτική χριστιανική τέχνη και ζωγραφική– Στην δυτική, βέβαια, μεταφράζεται ως ο "Θάνατος της Παρθένου Μαρίας".

Από την άλλη, στην δυτική τέχνη του 15ου και 16ου αιώνα έδαφος στην ζωγραφική χριστιανικής θεματολογίας κερδίζει περισσότερο η "Ανάληψη της Θεοτόκου στον Παράδεισο", παρά η "Κοίμηση", ο θάνατός της.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία στην Βίβλο για τον θάνατο της Παναγίας, ωστόσο μία χριστιανική παράδοση του 5ου αιώνα επιβεβαιώνει το κάλεσμα των Δώδεκα Αποστόλων από την ίδια, ώστε να είναι παρόντες στην τελευταία της στιγμή.

Οι Απόστολοι που κάθονται γύρω από το κρεβάτι της είναι και το συνηθέστερο θέμα στους περισσότερους πίνακες και αναπαραστάσεις.

Ξεχωρίσαμε τους 25 πιο εντυπωσιακούς απ' αυτούς…συνέχεια

Ένα Γερμανικό έργο στο Θέατρο ενός Γερμανού φιλέλληνα «Η επιστροφή της γηραιάς κυρίας» στο Καλολίμανο Ξηροπήγαδου σήμερα 6 Αυγούστου, ώρα 21.15

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 25-07-2016 08:11:05 pm | από nskarmoutsos

Καλολίμανο Ξηροπήγαδου (εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.464159&lon=22.745690&z=19&m=b)

Δελτίο τύπου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ
Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»
 Ένα Γερμανικό έργο στο Θέατρο ενός Γερμανού φιλέλληνα
 «Η επιστροφή της γηραιάς κυρίας» στο Καλολίμανο Ξηροπήγαδου  6 Αυγούστου, ώρα 21.15                                       
Αγαθή τύχη οδηγεί τα βήματα της «Γηραιάς κυρίας» του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους: Μετά τις δύο θριαμβευτικές βραδιές στο κατάμεστο Ίδρυμα Ζαφείρη, που εξακολουθούν να συζητούνται  από τους εντυπωσιασμένους πολίτες της περιοχής, μετά τη διθυραμβική κριτική της Εύης Προύσαλη σε αθηναϊκή εφημερίδα, η γηραιά κυρία αρχίζει να ξετυλίγει τα βήματά της δίνοντας την πρώτη της εκτός έδρας υπαίθρια παράσταση στο πανέμορφο Θέατρο του φιλέλληνα Τόμας Μπεκ στο Καλολίμανο Ξηροπήγαδου.
Ο Τόμας Μπεκ και η σύζυγός του Σίλβια Μπεκ, δύο άνθρωποι εξαιρετικής κουλτούρας, παρακολούθησαν την παράσταση στο Ζαφείρειο, προσκεκλημένοι από το Θ.Ε.Α. και, όπως δήλωσαν, καθηλώθηκαν  από το υψηλό της επίπεδο. Ιδιαίτερο ενθουσιασμό μάλιστα τους προκάλεσαν οι σκηνές του φινάλε (που διαφέρει από εκείνο του Ντύρενματ), το οποίο και χαρακτήρισαν ως «ένα φινάλε ανοιχτό στη ζωή και στην ελευθερία, ένα φινάλε, που μόνο οι Έλληνες ξέρουν να το ζήσουν».
Σημειωτέον, ότι η «Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» θα είναι το πρώτο θεατρικό έργο που θα φιλοξενήσει στους κόλπους του το «Θέατρο Καλολίμανο», το οποίο, ως γνωστόν,  μέχρι σήμερα  καλύπτει στο καλοκαιρινό του φεστιβάλ μόνο  μουσικά γεγονότα ποιότητας. Η παραγωγή θα είναι του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους. Το ζεύγος Μπεκ θα φιλοξενήσει την παράσταση αφιλοκερδώς. Το Θ.Ε.Α. τους ευχαριστεί γι` αυτό.
ΤΟ ΕΡΓΟ 
 Η θρυλική μαύρη κωμωδία «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του μεγάλου Ελβετού συγγραφέα Φρίντριχ Ντύρενματ, γραμμένη το 1956, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα θεατρικό, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό best seller:  Εκατοντάδες σκηνικές παρουσιάσεις ανά τον κόσμο, έξη κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες από το 1959 ως το 2008 που καλύπτουν το φάσμα από το γερμανόφωνο χώρο ως τη Ρωσία και τη Σενεγάλη, μια παραγωγή ως μιούζικαλ και μία ως όπερα σε μουσική του συνθέτη Φον Άινεμ στην Όπερα της Βιέννης το 1971. Η διασημότερη κινηματογραφική του εκδοχή είναι εκείνη του 1963 με τον Άντονυ Κουήν και την Ίγκριντ Μπέργκμαν. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1961 από τον Αλέξη Μινωτή και την Κατίνα Παξινού στο Εθνικό Θέατρο.
Το Θ.Ε.Α.  παρουσιάζει το έργο σε νέο, εκσυγχρονισμένο κείμενο, βασισμένο στη νέα μετάφραση- διασκευή από τα γερμανικά  του Κώστα Ν. Φαρμασώνη.
«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Ευρώπης που λέγεται Γκύλλεν και βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση. Η γηραιά κυρία δεν είναι άλλη από μια παλιά συμπολίτισσα, που ταπεινώθηκε στα νιάτα της από τον τότε νεαρό  εραστή της και αναγκάστηκε να γίνει πόρνη. Τώρα, μετά από χρόνια ξενιτειάς, έρχεται, ως μεγιστάνας του πλούτου και βάζει μπρος τη μηχανή της δράσης:  Προσφέρει στους πτωχευμένους πατριώτες της, οικονομική ανάπτυξη, υπό τον όρο ότι θα «τιμωρήσουν» τον παλιό της εραστή, που εξακολουθεί να ζει στο Γκύλλεν…
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» είναι σαν μια παραβολή του Ευαγγελίου, όπως λέμε «του ασώτου», ή ακόμα καλύτερα «του τελώνη και του φαρισαίου»… Μόνο που είναι χτισμένη με τα υλικά της γερμανικής διαλεκτικής, έτσι όπως την τελειοποίησε  ο Μπρεχτ.
 Επειδή όμως είναι παραβολή, είναι ένα έργο συμπαντικό: Το κεντρικό διακύβευμα  είναι η αξία μιας ανθρώπινης ζωής απέναντι στην ευημερία της ομάδας.
Με ένα απλό, αλλά ιδιοφυές,  εύρημα ο συγγραφέας βρίσκει την ευκαιρία να ξετυλίξει κωμικοτραγικά  τους μηχανισμούς  της καταναλωτικής τρέλας, της αλόγιστης πίστωσης, του κυνικού αμοραλισμού, της διπρόσωπης ηθικής και της μαζικής ψυχολογίας.
 Με απλές καθημερινές σκηνές δημιουργεί  παραδείγματα ανθρώπινης ανευθυνότητας και στρουθοκαμηλισμού τόσο απρόβλεπτα, αλλά και τόσο κοινά, που εγγίζουν τα όρια ενός επιτυχημένου ανεκδότου.
 Ο Ντύρενματ είναι γιος προτεστάντη ιερέα και εγγονός πολιτικού- και έχει την ευκαιρία με την μοναδική  του ευφυϊα, να παρακολουθεί από μικρός την  αλλοίωση των ελληνοχριστιανικών ιδανικών στην υπαρκτή ζωή. 
Και με την «Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» στο Γκύλλεν,  καταγγέλλει προφητικά μιαν υποκριτική Ευρώπη, που, από τη μια διακηρύσσει καταστατικά τις αρχές της δημοκρατίας και της χριστιανικής αγάπης, κι από την άλλη επιχειρηματολογεί φαρισαϊκά για να συμπράξει  αμαχητί στον σιδερένιο μηχανισμό ενός ανταποδοτικού εγκλήματος. 
Το έργο μοιάζει σαν μια παρτίδα σκάκι, που το παίζει ο Θεός με το Διάβολο: Τα πιόνια προσεύχονται  στο Θεό, αλλά είναι έτοιμα να πάνε με το Διάβολο… 
Και ο μέγας σκακιστής Ντύρενματ παρακολουθεί με αγωνία…
Κώστας Ν. Φαρμασώνης
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή-Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Κώστας Ν. Φαρμασώνης
Κοστούμια – Σκηνικά αντικείμενα: Τζωρτζίνα Κωστοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ν. Φαρμασώνης
Χορογραφία tango: Μανώλης Γύφτος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κουτρουμπής
Φωτισμοί-Ηχητικά: Θεόδωρος Ν. Μπίσιας
Φωτογράφιση: Φώτης Δαλιάνης
ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης)
Διονυσία Κρεμύδα,  Ανθούλα Πουλημένου, Ελένη Μπουτσικάκη, Αγγελική Γκουβούση,  Λένα Σιμωνετάτου- Χρυσογένη,  Έφη Μίγγα,  Ραφαηλία Γύφτου,  Μαρία Μπουτσικάκη,  Αντρέας Σμάρδας, Μαρία Κρεμμύδα- Σκαρμούτσου, Τάσος Κωνσταντούρος,  Θοδωρής Διαμαντόγιαννης,  Μοίρα Μπούζιου,  Αγγελική Φούφα-Παινέση, Δημήτρης Κουτρουμπής,  Χρύσα Λυκούρεση,  Γιώργος Καβάσαλης,  Χριστίνα  Τσιούλου,  Σταυρούλα Περεντέ,  Γεωργία Αλουπογιάννη-Φούφα,  Πέτρος  Ψυχογιός,  
και οι μικρές: Καλλιάνθη Καρρά και Γεωργία Ψυχογιού
Χορηγός: Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνδιοργανωτής: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ: 
Σάββατο, 6 Αυγούστου, ώρα 21:15
ΤΟΠΟΣ:  Θέατρο Καλολίμανο- Ξηροπήγαδο
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ: Κατάστημα Λένας Χρυσογένη: 27550 22206

Παράλιο Άστρος: Κατάστημα Αγγελικής Κουλεντιανού: 27550 52183

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6944915394-6974332585

ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΛΟΛΙΜΑΝΟ» ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ ΜΠΕΚ:

Στα 2.200 μέτρα από το Παλιόχανο προς Ξεροπήγαδο, ή στα 2.000 μέτρα από το Ξεροπήγαδο προς Άστρος υπάρχει επί της οδού  ένα πλάτωμα προς  τη θάλασσα με ένα στρογγυλό κιόσκι και δίπλα του  μία κρήνη, όπως αυτά εικονίζονται στη φωτογραφία που ακολουθεί. Από εδώ κατεβαίνουμε 500 μέτρα και βγαίνουμε στην πύλη του Θεάτρου. Θα υπάρχει και άνθρωπος για να καθοδηγεί το κοινό.

 

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του μεγάλου Ελβετού συγγραφέα Φρίντριχ Ντύρενματ, τελευταία παράσταση σήμερα Σάββατο 9 Ιουλίου, στο κλιματιζόμενο Ίδρυμα Ζαφείρη από το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 04-07-2016 07:37:12 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Τα δελτία εισόδου της Παρασκευής εξαντλήθηκαν

 Για το Σάββατο διατίθενται στο Κατάστημα Χρυσογένη

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΤΥΡΕΝΜΑΤ:  «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας»

 Στις 8 και 9 Ιουλίου στο Ίδρυμα Ζαφείρη

Τη θρυλική μαύρη κωμωδία «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του μεγάλου Ελβετού συγγραφέα Φρίντριχ Ντύρενματ θα παρουσιάσει στις 8 και 9 Ιουλίου, ώρα 21:15, στο κλιματιζόμενο Ίδρυμα Ζαφείρη το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους.

Το έργο αυτό, γραμμένο το1956, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα θεατρικό, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό best seller: Εκατοντάδες σκηνικές παρουσιάσεις ανά τον κόσμο, έξη κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες από το 1959 ως το 2008 που καλύπτουν το φάσμα από το γερμανόφωνο χώρο ως τη Ρωσία και τη Σενεγάλη, μια παραγωγή ως μιούζικαλ και μία ως όπερα σε μουσική του συνθέτη Φον Άινεμ στην Όπερα της Βιέννης το 1971. Η διασημότερη κινηματογραφική του εκδοχή είναι εκείνη του 1963 με τον Άντονυ Κουήν και την Ίγκριντ Μπέργκμαν. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1961 από τον Αλέξη Μινωτή και την Κατίνα Παξινού στο Εθνικό Θέατρο.

Το Θ.Ε.Α. θα παρουσιάσει το έργο σε νέο, εκσυγχρονισμένο κείμενο, βασισμένο στη νέα μετάφραση από τα γερμανικά και στη διασκευή του Κώστα Ν. Φαρμασώνη.

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Ευρώπης που λέγεται Γκύλλεν και βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση. Η γηραιά κυρία δεν είναι άλλη από μια παλιά συμπολίτισσα, που ταπεινώθηκε στα νιάτα της από τον τότε νεαρό  εραστή της και αναγκάστηκε να γίνει πόρνη. Τώρα, μετά από χρόνια ξενιτειάς, έρχεται, ως μεγιστάνας του πλούτου και βάζει μπρος τη μηχανή της δράσης:  Προσφέρει στους πτωχευμένους πατριώτες της, οικονομική ανάπτυξη, υπό τον όρο ότι θα «τιμωρήσουν» τον παλιό της εραστή, που εξακολουθεί να ζει στο Γκύλλεν…

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» είναι σαν μια παραβολή του Ευαγγελίου, όπως λέμε «του ασώτου», ή ακόμα καλύτερα «του τελώνη και του φαρισαίου»… Μόνο που είναι χτισμένη με τα υλικά της γερμανικής διαλεκτικής, έτσι όπως την τελειοποίησε  ο Μπρεχτ.

 Επειδή όμως είναι παραβολή, είναι ένα έργο συμπαντικό: Το κεντρικό διακύβευμα  είναι η αξία μιας ανθρώπινης ζωής απέναντι στην ευημερία της ομάδας.

Με ένα απλό, αλλά ιδιοφυές,  εύρημα ο συγγραφέας βρίσκει την ευκαιρία να ξετυλίξει κωμικοτραγικά  τους μηχανισμούς  της καταναλωτικής τρέλας, της αλόγιστης πίστωσης, του κυνικού αμοραλισμού, της διπρόσωπης ηθικής και της μαζικής ψυχολογίας.

 Με απλές καθημερινές σκηνές δημιουργεί  παραδείγματα ανθρώπινης ανευθυνότητας και στρουθοκαμηλισμού τόσο απρόβλεπτα, αλλά και τόσο κοινά, που εγγίζουν τα όρια ενός επιτυχημένου ανεκδότου.

 Ο Ντύρενματ είναι γιος προτεστάντη ιερέα και εγγονός πολιτικού- και έχει την ευκαιρία με την μοναδική  του ευφυϊα, να παρακολουθεί από μικρός την  αλλοίωση των ελληνοχριστιανικών ιδανικών στην υπαρκτή ζωή.

Και με την «Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» στο Γκύλλεν,  καταγγέλλει προφητικά μιαν υποκριτική Ευρώπη, που, από τη μια διακηρύσσει καταστατικά τις αρχές της δημοκρατίας και της χριστιανικής αγάπης, κι από την άλλη επιχειρηματολογεί φαρισαϊκά για να συμπράξει  αμαχητί στον σιδερένιο μηχανισμό ενός ανταποδοτικού εγκλήματος.

Το έργο μοιάζει σαν μια παρτίδα σκάκι, που το παίζει ο Θεός με το Διάβολο: Τα πιόνια προσεύχονται  στο Θεό, αλλά είναι έτοιμα να πάνε με το Διάβολο…

Και ο μέγας σκακιστής Ντύρενματ παρακολουθεί με αγωνία…

3 Ιουλίου 2016

Κώστας Ν. Φαρμασώνης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή-Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Κοστούμια – Σκηνικά αντικείμενα: Τζωρτζίνα Κωστοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Χορογραφία tango: Μανώλης Γύφτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κουτρουμπής

Φωτισμοί-Ηχητικά: Θεόδωρος Ν. Μπίσιας

Φωτογράφιση: Φώτης Δαλιάνης

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης)
Διονυσία Κρεμύδα,  Ανθούλα Πουλημένου, Ελένη Μπουτσικάκη, Αγγελική Γκουβούση,  Λένα Σιμωνετάτου- Χρυσογένη,  Έφη Μίγγα,  Μαρία Μπόνου,  Μαρία Μπουτσικάκη,  Αντρέας Σμάρδας, Μαρία Κρεμμύδα- Σκαρμούτσου, Τάσος Κωνσταντούρος,  Θοδωρής Διαμαντόγιαννης,  Μοίρα Μπούζιου,  Αγγελική Φούφα-Παινέση, Δημήτρης Κουτρουμπής,  Χρύσα Λυκούρεση,  Γιώργος Καβάσαλης,  Χριστίνα  Τσιούλου,  Σταυρούλα Περεντέ,  Γεωργία Αλουπογιάννη-Φούφα,  Πέτρος  Ψυχογιός,  Ραφαηλία Γύφτου,
και οι μικρές: Καλλιάνθη Καρρά και Γεωργία Ψυχογιού
 
Χορηγός: Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνδιοργανωτής: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ: 
Παρασκευή, 8 Ιουλίου, ώρα 21:15 (Εξαντλήθηκαν τα δελτία εισόδου)
Σάββατο, 9 Ιουλίου, ώρα 21:15 (Δελτία στο Κατάστημα Χρυσογένη)
ΤΟΠΟΣ: Ίδρυμα Ζαφείρη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:  6936887881 - 6974332585
 
 

Θεατρική παράσταση στα Κάτω Δολιανά στις 18-6-2016

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 11-06-2016 09:43:46 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Η ομάδα πείρα(γ)α και ο σύλλογος Δολιανιτών σας καλούν στο Πνευματικό κέντρο

των Κάτω Δολιανών το Σάββατο  18 Ιουνίου 2016 κ ώρα 9.30μ.μ. 

να παρακολουθήσουμε την παράσταση

       <<Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ>>

του Σπύρου Τζόκα σε διασκευή κ σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα.

Η παράσταση ακολουθεί το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα

Σουκατζίδη από την Προύσα που γεννήθηκε το 1909 και την μετεγκατάσταση

της οικογένειάς του μετά την Μικρασιατική καταστροφή στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου,

μέχρι και την εκτέλεσή του ως ένας από τους 200 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο

της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944,διαγράφοντας έτσι όλη την τραγική

και συνάμα ηρωική διαδρομή της πατρίδας μας.

    Η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά

Το ΔΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ: Τρεις παραστάσεις σε τρία χωριά μας, Άγιο Ανδρέα, Παράλιο Άστρος και Δολιανά

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 11-05-2016 08:36:51 am | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΑΣΤΡΟΥΣ

                                          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»

Τρεις παραστάσεις σε τρία χωριά μας

Στον Άγιο Ανδρέα (13/5/16), το Παράλιο Άστρος (14/5/16) και τα Κάτω Δολιανά (15/5/16) θα ταξιδέψει το Θ.Ε.Α. με την παράσταση «Με δύναμη από την Κηφισιά» ξεκινώντας έτσι την υλοποίηση του προγράμματός του «Θεατρική παιδεία για όλους».

Το έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά»,  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από  το Λευτέρη Βογιατζή το 1995 στη «Νέα Σκηνή» και  από τότε ανέβηκε σε δεκάδες σκηνές σ` όλη τη χώρα. Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους έδωσε τις πρώτες παραστάσεις του έργου στο Ίδρυμα Ζαφείρη, στην κατάμεστη Μικρή Αίθουσα, στις 8 και 9 Απριλίου 2016, καθιερώνοντας έτσι την Πειραματική του Σκηνή. Οι δύο αυτές παραστάσεις, καθώς και η κουβέντα που ακολούθησε, προκάλεσαν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα στο κοινό μας και το γέμισαν με ευφορία και ικανοποίηση.

Το «Με δύναμη από την Κηφισιά» πραγματεύεται την ερωτική συμπεριφορά τριών σημερινών γυναικών, που… συναποφασίζουν να χωρίσουν- και μιας κόρης που θέλει να διώξει τη μαμά σε ταξίδι για να γυρίσει μέσα στο διαμέρισμα μία ταινία με το φίλο της. Το έργο, σε αντίθεση με τα καθιερωμένα,  δεν στηρίζεται στη δραματική πλοκή και τις ρεαλιστικές κορυφώσεις, αλλά αποτελεί ένα επιτραπέζιο πόκερ, με τις πυρετώδεις αφηγήσεις των ηρωϊδων να ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μεταξύ έντιμης αλληλεγγύης και μπλόφας. Η αρχική συμφωνία των τριών φιλενάδων για από κοινού ερωτική αποχή που θα την επισφραγίσει ένα κοινό μακρινό ταξίδι, τινάζεται διαρκώς στον αέρα από ατομικές παρασπονδίες, που συγκαλύπτονται από νέα σενάρια. Παράλληλα και εν μέσω των επιτραπέζιων συγκρούσεων και συμφιλιώσεων των κυριών, ένας από τους «ανεπιθύμητους» τέως συντρόφους βομβαρδίζει το γυναικείο «μέτωπο» με… αποστολές σοκολάτας…

Το αριστουργηματικό και μοντέρνο αυτό κείμενο, με τις συνεχείς ξαφνικές ανατροπές και το απροσδόκητο χιούμορ που εγγίζει τα όρια του κόμικ, παρουσιάζεται  από το Θ. Ε. Α. με τη μορφή ενός εμπλουτισμένου Θεατρικού Αναλόγιου,  βασισμένου στη μινιμαλιστική χρήση της κινησιολογίας και την κυρίαρχη χρήση του θεατρικού λόγου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κουτρουμπής

Ήχος και φως: Μανώλης Μπουτσικάκης

Φωτογράφιση: Φώτης Δαλιάνης

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):  Δημήτρης Κουτρουμπής,  Λένα Σιμωνετάτου- Χρυσογέννη,   Διονυσία Κρεμύδα, Μοίρα Μπούζιου,  Χριστίνα Τσιούλου.

Με το τέλος της παράστασης θα διανεμηθούν στο κοινό σοκολάτες σαν αυτές που καταναλώνουν  τα δρώντα πρόσωπα και θα λάβει χώρα μια μικρή «κουβεντούλα» πάνω στα πικάντικα ερωτηματικά που μας βάζουν οι δύο συγγραφείς.

Η παρουσία μικρών παιδιών στο χώρο της παράστασης δεν συνιστάται.

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

1.     Άγιος Ανδρέας: Παρασκευή, 13/5/16, Αίθουσα Τοπικής Κοινότητας, έναντι Αγίου Κωνσταντίνου, ώρα 21:00

2.     Παράλιο Άστρος: Σάββατο, 14/5/16, Διοικητήριο, ώρα 21:00

3.     Κάτω Δολιανά: Κυριακή, 15/5/16, Πνευματικό Κέντρο (Παλιό Σχολείο), ώρα 21:00

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. 

Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους παρουσιάζει στο Ίδρυμα Ζαφείρη το θεατρικό έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά», στις 8 και 9 Απριλίου

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 05-04-2016 09:21:24 am | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΑΣΤΡΟΥΣ

                                          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»

Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους προσπαθώντας να έρθει πιο συχνά σε επαφή με το κοινό της περιοχής μας, αποφάσισε να ιδρύσει Πειραματική Σκηνή, η οποία με επιλεγμένα κείμενα  και  εναλλακτικές  παραστάσεις θα λειτουργεί ακόμα και σε χώρους που δεν διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή μιας θεατρικής αίθουσας.

Το πρώτο δείγμα αυτής της δουλειάς θα παρουσιάσει το Θ. Ε. Α. την Παρασκευή και το Σάββατο, 8 και 9 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ στη Μικρή Αίθουσα του Ιδρύματος Ζαφείρη (τέως Φιλαρμονικής):  Πρόκειται για το έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά», που το παρουσίασε για πρώτη φορά ο Λευτέρης Βογιατζής το 1995 στη «Νέα Σκηνή» και  από τότε ανέβηκε σε δεκάδες σκηνές της χώρας μας.

Το «Με δύναμη από την Κηφισιά» πραγματεύεται την ερωτική συμπεριφορά τριών σημερινών γυναικών, που… συναποφασίζουν να χωρίσουν- και μιας κόρης που θέλει να διώξει τη μαμά σε ταξίδι για να γυρίσει μέσα στο διαμέρισμα μία ταινία. Το έργο, σε αντίθεση με τα καθιερωμένα,  δεν στηρίζεται στη δραματική πλοκή και τις ρεαλιστικές κορυφώσεις, αλλά αποτελεί ένα επιτραπέζιο πόκερ, με τις πυρετώδεις αφηγήσεις των ηρωίδων να ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μεταξύ έντιμης αλληλεγγύης και μπλόφας. Η αρχική συμφωνία των τριών φιλενάδων για από κοινού ερωτική αποχή που θα την επισφραγίσει ένα κοινό μακρινό ταξίδι, τινάζεται διαρκώς στον αέρα από ατομικές παρασπονδίες, που συγκαλύπτονται από νέα σενάρια. Παράλληλα και εν μέσω των επιτραπέζιων συγκρούσεων και συμφιλιώσεων των κυριών, ένας από τους «ανεπιθύμητους» τέως συντρόφους βομβαρδίζει το γυναικείο «μέτωπο» με… αποστολές σοκολάτας…

Το αριστουργηματικό και μοντέρνο αυτό κείμενο, με τις συνεχείς ξαφνικές ανατροπές και το απροσδόκητο χιούμορ που εγγίζει τα όρια του κόμικ, θα παρουσιασθεί από το Θ. Ε. Α. με τη μορφή ενός εμπλουτισμένου Θεατρικού Αναλόγιου,  βασισμένου στη μινιμαλιστική χρήση της κινησιολογίας και την κυρίαρχη χρήση του θεατρικού λόγου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κουτρουμπής

Ήχος και φως: Μανώλης Μπουτσικάκης

Φωτογράφιση: Φώτης Δαλιάνης

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):  Δημήτρης Κουτρουμπής,  Λένα Σιμωνετάτου- Χρυσογένη,  Τασία Θεοδοσοπούλου,  Διονυσία Κρεμύδα, Μοίρα Μπούζιου,  Χριστίνα Τσιούλου,  Ξανθή Παπούλια.

Λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας και για την αποφυγή συνωστισμού, το Θ.Ε.Α. παρακαλεί το κοινό να προμηθευτεί εγκαίρως δελτία εισόδου από τα Ανθοπωλεία Μουντζούρη Ελένη και Παπούλια Μεταξούλα, καθώς και από το Κατάστημα Είδη Δώρων Λένας Χρυσογένη.

Η παρουσία μικρών παιδιών στο χώρο της παράστασης δεν συνιστάται.

Με το τέλος της παράστασης θα διανεμηθούν στο κοινό σοκολάτες σαν αυτές που καταναλώνουν  τα δρώντα πρόσωπα και θα λάβει χώρα μια μικρή «κουβεντούλα» πάνω στα πικάντικα ερωτηματικά που μας βάζουν οι δύο συγγραφείς.

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», Μικρή Αίθουσα (Τέως Φιλαρμονικής)

Παρασκευή, 8 Απριλίου, ώρα 21:00

Σάββατο, 9 Απριλίου, ώρα 21:00

Η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση παρουσιάζει την πολιτική σάτιρα «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ», στο Ίδρυμα Ζαφείρη σήμερα 2 Απριλίου

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 28-03-2016 05:11:29 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

          Μετά τη μεγάλη περσινή της επιτυχία με το «Δον Καμίλο»

 έρχεται στο Άστρος σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου, 20:30, με την πολιτική σάτιρα

                                      «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ»

Είκοσι χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολυδιάστατης προσφοράς στον πολιτισμό έκλεισε φέτος η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση. Στην εικοσάχρονη πορεία της, τόσο με τη Θεατρική της Σκηνή, όσο και με τη Χορωδία της, τόλμησε να φέρει σε επαφή το κοινό με  έργα που δύσκολα παρουσιάζονται στην περιφέρεια.

Βέβαια τα μέσα που  διαθέτει είναι, ως συνήθως,  πενιχρά, αλλά το έμψυχο υλικό της, την κάνει να διακρίνεται στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Δεκάδες ερασιτέχνες ηθοποιοί  με μεράκι και αγάπη για το θέατρο εναλλάσσονται στη θεατρική σκηνή της οδού Ατρέως (Γεφύρια Άργος) με την καθοδήγηση του Νικόλα Ταρατόρη που είναι ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της «Πρότασης».

Δεν είναι τυχαίο, ότι η παρουσία της στο αρχαίο θέατρο του Άργους για να στηρίξει τις δράσεις του «Διαζώματος» του Στ. Μπένου, έχει κάνει το γύρο του κόσμου, μέσω του ντοκυμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα.

Το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής Άστρους, είχε στο παρελθόν την ευκαιρία να απολαύσει τρεις παραγωγές της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης: Τη «Μήδεια» του Μποστ , το «Άξιον εστί» των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκυ Θεοδωράκη, καθώς και τον εξαιρετικό «Δον Καμίλο», που μας επισκέφθηκε πέρυσι.

Η εικοσαετία ολοκληρώνεται  με ένα πλούσιο νέο πρόγραμμα που άρχισε τον Ιανουάριο με τις «Βλαβερές συνέπειες του καπνού»  και συνεχίζεται τώρα με τη σπαρταριστή και επίκαιρη κοινωνική-πολιτική σάτιρα  «Ο κ. Υπουργός».

Ο Κύριος Υπουργός!

Σκηνοθεσία, Φωτισμοί, Μουσική Επιμέλεια : Νικόλας  Ταρατόρης

Σκηνικά, Κοστούμια : Πίνκα  Νάντη- Ταρατόρη

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Κουρλαμπά,  Δήμητρα Λειβαδίτη, Πόπη Κούγια,  Έλενα Οικονόμου,  Γιάννης Ψυρογιάννης,  Αριστογείτων Πανανός, Αρετή Καρκαγγέλη, Γιώργος Μυλωνάς,   Κώστας Κατσίλας,  Σπύρος Χασάπης.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους που ταξίδεψε στο Άργος και είδε την παράσταση, τη συνιστά ενθέρμως. Είναι μια παράσταση  καλοστημένη, με ωραίες ερμηνείες, μια παράσταση που εγγυάται πολύ γέλιο και απρόσμενες συγκινήσεις.

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ:

ΙΔΡΥΜΑ ΖΑΦΕΙΡΗ, ΑΣΤΡΟΣ

Σάββατο 2 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ

Συνδιοργάνωση : ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ

Για κρατήσεις θέσεων : 693 688 7881 και 694 455 3080

Η εκδήλωση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 29-03-2016 08:29:58 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Τη Δευτέρα 21/3/2016 πραγματοποιήθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, η εκδήλωση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης για την παγκόσμια ημέρα ποίησης, συμμετέχοντας στην πανελλήνια εκδήλωση που διοργάνωσε ο κύκλος ποιητών με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ αφιερωμένη στους πρόσφυγες. Στα πλαίσια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκε πρωτοφανής όγκος φάρμακων & ειδών ατομικής υγιεινής από τους Τριπολίτες που έσπευσαν να προσφέρουν, ενώ η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Προλόγισε η πρόεδρος του ομίλου Έυη Μεντή, απήγγειλε Γ. Σεφέρη, Μ. Μπρεχτ & Γ. Χουλιάρα η Εύα Γαλιώτου, ενώ στο δεύτερο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, με κείμενα & παρουσίαση της φιλολόγου Στέλλας Δρακοπούλου, ο Παναγιώτης Αλουπογιάννης στο πιάνο & ο Παναγιώτης Παπαντωνίου με τη φωνή του ταξίδεψαν το κοινό με 14 γνωστά τραγούδια- μελοποιημένη ποίηση των Δ. Σολωμού, Μ Ελευθερίου, Ν Γκάτσου, Τ Λειβαδίτη, Φ.Γ. Λόρκα, Ν Καββαδία, Γ Σκαρίμπα, Μ Λουντέμη, Οδ Ελύτη, Μ Αναγνωστάκη, Γ Σεφέρη. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

Προηγούμενες αναρτήσεις