Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Θεατρική παράσταση στα Κάτω Δολιανά στις 18-6-2016

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 11-06-2016 09:43:46 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Η ομάδα πείρα(γ)α και ο σύλλογος Δολιανιτών σας καλούν στο Πνευματικό κέντρο

των Κάτω Δολιανών το Σάββατο  18 Ιουνίου 2016 κ ώρα 9.30μ.μ. 

να παρακολουθήσουμε την παράσταση

       <<Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ>>

του Σπύρου Τζόκα σε διασκευή κ σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα.

Η παράσταση ακολουθεί το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα

Σουκατζίδη από την Προύσα που γεννήθηκε το 1909 και την μετεγκατάσταση

της οικογένειάς του μετά την Μικρασιατική καταστροφή στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου,

μέχρι και την εκτέλεσή του ως ένας από τους 200 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο

της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944,διαγράφοντας έτσι όλη την τραγική

και συνάμα ηρωική διαδρομή της πατρίδας μας.

    Η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά

Το ΔΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ: Τρεις παραστάσεις σε τρία χωριά μας, Άγιο Ανδρέα, Παράλιο Άστρος και Δολιανά

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 11-05-2016 08:36:51 am | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΑΣΤΡΟΥΣ

                                          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»

Τρεις παραστάσεις σε τρία χωριά μας

Στον Άγιο Ανδρέα (13/5/16), το Παράλιο Άστρος (14/5/16) και τα Κάτω Δολιανά (15/5/16) θα ταξιδέψει το Θ.Ε.Α. με την παράσταση «Με δύναμη από την Κηφισιά» ξεκινώντας έτσι την υλοποίηση του προγράμματός του «Θεατρική παιδεία για όλους».

Το έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά»,  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από  το Λευτέρη Βογιατζή το 1995 στη «Νέα Σκηνή» και  από τότε ανέβηκε σε δεκάδες σκηνές σ` όλη τη χώρα. Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους έδωσε τις πρώτες παραστάσεις του έργου στο Ίδρυμα Ζαφείρη, στην κατάμεστη Μικρή Αίθουσα, στις 8 και 9 Απριλίου 2016, καθιερώνοντας έτσι την Πειραματική του Σκηνή. Οι δύο αυτές παραστάσεις, καθώς και η κουβέντα που ακολούθησε, προκάλεσαν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα στο κοινό μας και το γέμισαν με ευφορία και ικανοποίηση.

Το «Με δύναμη από την Κηφισιά» πραγματεύεται την ερωτική συμπεριφορά τριών σημερινών γυναικών, που… συναποφασίζουν να χωρίσουν- και μιας κόρης που θέλει να διώξει τη μαμά σε ταξίδι για να γυρίσει μέσα στο διαμέρισμα μία ταινία με το φίλο της. Το έργο, σε αντίθεση με τα καθιερωμένα,  δεν στηρίζεται στη δραματική πλοκή και τις ρεαλιστικές κορυφώσεις, αλλά αποτελεί ένα επιτραπέζιο πόκερ, με τις πυρετώδεις αφηγήσεις των ηρωϊδων να ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μεταξύ έντιμης αλληλεγγύης και μπλόφας. Η αρχική συμφωνία των τριών φιλενάδων για από κοινού ερωτική αποχή που θα την επισφραγίσει ένα κοινό μακρινό ταξίδι, τινάζεται διαρκώς στον αέρα από ατομικές παρασπονδίες, που συγκαλύπτονται από νέα σενάρια. Παράλληλα και εν μέσω των επιτραπέζιων συγκρούσεων και συμφιλιώσεων των κυριών, ένας από τους «ανεπιθύμητους» τέως συντρόφους βομβαρδίζει το γυναικείο «μέτωπο» με… αποστολές σοκολάτας…

Το αριστουργηματικό και μοντέρνο αυτό κείμενο, με τις συνεχείς ξαφνικές ανατροπές και το απροσδόκητο χιούμορ που εγγίζει τα όρια του κόμικ, παρουσιάζεται  από το Θ. Ε. Α. με τη μορφή ενός εμπλουτισμένου Θεατρικού Αναλόγιου,  βασισμένου στη μινιμαλιστική χρήση της κινησιολογίας και την κυρίαρχη χρήση του θεατρικού λόγου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κουτρουμπής

Ήχος και φως: Μανώλης Μπουτσικάκης

Φωτογράφιση: Φώτης Δαλιάνης

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):  Δημήτρης Κουτρουμπής,  Λένα Σιμωνετάτου- Χρυσογέννη,   Διονυσία Κρεμύδα, Μοίρα Μπούζιου,  Χριστίνα Τσιούλου.

Με το τέλος της παράστασης θα διανεμηθούν στο κοινό σοκολάτες σαν αυτές που καταναλώνουν  τα δρώντα πρόσωπα και θα λάβει χώρα μια μικρή «κουβεντούλα» πάνω στα πικάντικα ερωτηματικά που μας βάζουν οι δύο συγγραφείς.

Η παρουσία μικρών παιδιών στο χώρο της παράστασης δεν συνιστάται.

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

1.     Άγιος Ανδρέας: Παρασκευή, 13/5/16, Αίθουσα Τοπικής Κοινότητας, έναντι Αγίου Κωνσταντίνου, ώρα 21:00

2.     Παράλιο Άστρος: Σάββατο, 14/5/16, Διοικητήριο, ώρα 21:00

3.     Κάτω Δολιανά: Κυριακή, 15/5/16, Πνευματικό Κέντρο (Παλιό Σχολείο), ώρα 21:00

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. 

Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους παρουσιάζει στο Ίδρυμα Ζαφείρη το θεατρικό έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά», στις 8 και 9 Απριλίου

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 05-04-2016 09:21:24 am | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΑΣΤΡΟΥΣ

                                          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»

Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους προσπαθώντας να έρθει πιο συχνά σε επαφή με το κοινό της περιοχής μας, αποφάσισε να ιδρύσει Πειραματική Σκηνή, η οποία με επιλεγμένα κείμενα  και  εναλλακτικές  παραστάσεις θα λειτουργεί ακόμα και σε χώρους που δεν διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή μιας θεατρικής αίθουσας.

Το πρώτο δείγμα αυτής της δουλειάς θα παρουσιάσει το Θ. Ε. Α. την Παρασκευή και το Σάββατο, 8 και 9 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ στη Μικρή Αίθουσα του Ιδρύματος Ζαφείρη (τέως Φιλαρμονικής):  Πρόκειται για το έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά», που το παρουσίασε για πρώτη φορά ο Λευτέρης Βογιατζής το 1995 στη «Νέα Σκηνή» και  από τότε ανέβηκε σε δεκάδες σκηνές της χώρας μας.

Το «Με δύναμη από την Κηφισιά» πραγματεύεται την ερωτική συμπεριφορά τριών σημερινών γυναικών, που… συναποφασίζουν να χωρίσουν- και μιας κόρης που θέλει να διώξει τη μαμά σε ταξίδι για να γυρίσει μέσα στο διαμέρισμα μία ταινία. Το έργο, σε αντίθεση με τα καθιερωμένα,  δεν στηρίζεται στη δραματική πλοκή και τις ρεαλιστικές κορυφώσεις, αλλά αποτελεί ένα επιτραπέζιο πόκερ, με τις πυρετώδεις αφηγήσεις των ηρωίδων να ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μεταξύ έντιμης αλληλεγγύης και μπλόφας. Η αρχική συμφωνία των τριών φιλενάδων για από κοινού ερωτική αποχή που θα την επισφραγίσει ένα κοινό μακρινό ταξίδι, τινάζεται διαρκώς στον αέρα από ατομικές παρασπονδίες, που συγκαλύπτονται από νέα σενάρια. Παράλληλα και εν μέσω των επιτραπέζιων συγκρούσεων και συμφιλιώσεων των κυριών, ένας από τους «ανεπιθύμητους» τέως συντρόφους βομβαρδίζει το γυναικείο «μέτωπο» με… αποστολές σοκολάτας…

Το αριστουργηματικό και μοντέρνο αυτό κείμενο, με τις συνεχείς ξαφνικές ανατροπές και το απροσδόκητο χιούμορ που εγγίζει τα όρια του κόμικ, θα παρουσιασθεί από το Θ. Ε. Α. με τη μορφή ενός εμπλουτισμένου Θεατρικού Αναλόγιου,  βασισμένου στη μινιμαλιστική χρήση της κινησιολογίας και την κυρίαρχη χρήση του θεατρικού λόγου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κουτρουμπής

Ήχος και φως: Μανώλης Μπουτσικάκης

Φωτογράφιση: Φώτης Δαλιάνης

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):  Δημήτρης Κουτρουμπής,  Λένα Σιμωνετάτου- Χρυσογένη,  Τασία Θεοδοσοπούλου,  Διονυσία Κρεμύδα, Μοίρα Μπούζιου,  Χριστίνα Τσιούλου,  Ξανθή Παπούλια.

Λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας και για την αποφυγή συνωστισμού, το Θ.Ε.Α. παρακαλεί το κοινό να προμηθευτεί εγκαίρως δελτία εισόδου από τα Ανθοπωλεία Μουντζούρη Ελένη και Παπούλια Μεταξούλα, καθώς και από το Κατάστημα Είδη Δώρων Λένας Χρυσογένη.

Η παρουσία μικρών παιδιών στο χώρο της παράστασης δεν συνιστάται.

Με το τέλος της παράστασης θα διανεμηθούν στο κοινό σοκολάτες σαν αυτές που καταναλώνουν  τα δρώντα πρόσωπα και θα λάβει χώρα μια μικρή «κουβεντούλα» πάνω στα πικάντικα ερωτηματικά που μας βάζουν οι δύο συγγραφείς.

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», Μικρή Αίθουσα (Τέως Φιλαρμονικής)

Παρασκευή, 8 Απριλίου, ώρα 21:00

Σάββατο, 9 Απριλίου, ώρα 21:00

Η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση παρουσιάζει την πολιτική σάτιρα «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ», στο Ίδρυμα Ζαφείρη σήμερα 2 Απριλίου

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 28-03-2016 05:11:29 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

          Μετά τη μεγάλη περσινή της επιτυχία με το «Δον Καμίλο»

 έρχεται στο Άστρος σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου, 20:30, με την πολιτική σάτιρα

                                      «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ»

Είκοσι χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολυδιάστατης προσφοράς στον πολιτισμό έκλεισε φέτος η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση. Στην εικοσάχρονη πορεία της, τόσο με τη Θεατρική της Σκηνή, όσο και με τη Χορωδία της, τόλμησε να φέρει σε επαφή το κοινό με  έργα που δύσκολα παρουσιάζονται στην περιφέρεια.

Βέβαια τα μέσα που  διαθέτει είναι, ως συνήθως,  πενιχρά, αλλά το έμψυχο υλικό της, την κάνει να διακρίνεται στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Δεκάδες ερασιτέχνες ηθοποιοί  με μεράκι και αγάπη για το θέατρο εναλλάσσονται στη θεατρική σκηνή της οδού Ατρέως (Γεφύρια Άργος) με την καθοδήγηση του Νικόλα Ταρατόρη που είναι ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της «Πρότασης».

Δεν είναι τυχαίο, ότι η παρουσία της στο αρχαίο θέατρο του Άργους για να στηρίξει τις δράσεις του «Διαζώματος» του Στ. Μπένου, έχει κάνει το γύρο του κόσμου, μέσω του ντοκυμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα.

Το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής Άστρους, είχε στο παρελθόν την ευκαιρία να απολαύσει τρεις παραγωγές της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης: Τη «Μήδεια» του Μποστ , το «Άξιον εστί» των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκυ Θεοδωράκη, καθώς και τον εξαιρετικό «Δον Καμίλο», που μας επισκέφθηκε πέρυσι.

Η εικοσαετία ολοκληρώνεται  με ένα πλούσιο νέο πρόγραμμα που άρχισε τον Ιανουάριο με τις «Βλαβερές συνέπειες του καπνού»  και συνεχίζεται τώρα με τη σπαρταριστή και επίκαιρη κοινωνική-πολιτική σάτιρα  «Ο κ. Υπουργός».

Ο Κύριος Υπουργός!

Σκηνοθεσία, Φωτισμοί, Μουσική Επιμέλεια : Νικόλας  Ταρατόρης

Σκηνικά, Κοστούμια : Πίνκα  Νάντη- Ταρατόρη

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Κουρλαμπά,  Δήμητρα Λειβαδίτη, Πόπη Κούγια,  Έλενα Οικονόμου,  Γιάννης Ψυρογιάννης,  Αριστογείτων Πανανός, Αρετή Καρκαγγέλη, Γιώργος Μυλωνάς,   Κώστας Κατσίλας,  Σπύρος Χασάπης.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους που ταξίδεψε στο Άργος και είδε την παράσταση, τη συνιστά ενθέρμως. Είναι μια παράσταση  καλοστημένη, με ωραίες ερμηνείες, μια παράσταση που εγγυάται πολύ γέλιο και απρόσμενες συγκινήσεις.

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ:

ΙΔΡΥΜΑ ΖΑΦΕΙΡΗ, ΑΣΤΡΟΣ

Σάββατο 2 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ

Συνδιοργάνωση : ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ

Για κρατήσεις θέσεων : 693 688 7881 και 694 455 3080

Η εκδήλωση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 29-03-2016 08:29:58 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Τη Δευτέρα 21/3/2016 πραγματοποιήθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, η εκδήλωση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης για την παγκόσμια ημέρα ποίησης, συμμετέχοντας στην πανελλήνια εκδήλωση που διοργάνωσε ο κύκλος ποιητών με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ αφιερωμένη στους πρόσφυγες. Στα πλαίσια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκε πρωτοφανής όγκος φάρμακων & ειδών ατομικής υγιεινής από τους Τριπολίτες που έσπευσαν να προσφέρουν, ενώ η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Προλόγισε η πρόεδρος του ομίλου Έυη Μεντή, απήγγειλε Γ. Σεφέρη, Μ. Μπρεχτ & Γ. Χουλιάρα η Εύα Γαλιώτου, ενώ στο δεύτερο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, με κείμενα & παρουσίαση της φιλολόγου Στέλλας Δρακοπούλου, ο Παναγιώτης Αλουπογιάννης στο πιάνο & ο Παναγιώτης Παπαντωνίου με τη φωνή του ταξίδεψαν το κοινό με 14 γνωστά τραγούδια- μελοποιημένη ποίηση των Δ. Σολωμού, Μ Ελευθερίου, Ν Γκάτσου, Τ Λειβαδίτη, Φ.Γ. Λόρκα, Ν Καββαδία, Γ Σκαρίμπα, Μ Λουντέμη, Οδ Ελύτη, Μ Αναγνωστάκη, Γ Σεφέρη. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

Πρόσκληση στη θεατρική παράσταση από την Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς Ζακύνθου «ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΦΘΟΝΟΣ»

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 18-03-2016 11:54:23 am | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 20:00 στο Ίδρυμα "Μνήμη Αγγελική και Λεωνίδα Ζαφείρη" θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από την Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς Ζακύνθου "ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΦΘΟΝΟΣ". 

Την παράσταση διοργανώνουν οι μαθητές της Β' τάξης ΕΠΑΛ μαζί με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Άστρους. 

Σας καλούμε να έρθετε να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛ. ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ 

Δ. Κουτσιαμπασάκος: Λειτουργούμε επιλεκτικά με την ιστορική μνήμη

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 17-03-2016 02:50:07 pm | από nskarmoutsos

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον «Σιωπηλό Μάρτυρα» ως ένα «βιογραφικό πορτρέτο της παλιάς φυλακής των Τρικάλων πριν αυτή αλλάξει οριστικά». Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος βρίσκεται ξανά στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με ένα ντοκιμαντέρ που αφορά όχι μόνο την παλιά φυλακή των Τρικάλων, αλλά και την ίδια την ιστορία της Ελλάδας και το πώς διαχειριζόμαστε την ιστορική μας μνήμη.
«Ο χώρος αντικατοπτρίζει την ιστορία της νεότερης Ελλάδος από τις αρχές του 20ού αιώνα και μετά, μέσα από μία ιδιαίτερη οπτική γωνία, εκείνη του εγκλεισμού» λέει ο σκηνοθέτης, μιλώντας στο in.gr.
Τρία χρόνια μετά τον βραβευμένο «Μανάβη», το ντοκιμαντέρ του που είχε προβληθεί στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ο Δ. Κουτσιαμπασάκος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη (αφού είχε μεσολαβήσει και το ντοκιμαντέρ «Ηθοποιοί: Ημερολόγιο Σπουδής») με μία ταινία γυρισμένη μέσα στην παλιά φυλακή των Τρικάλων.
Πρώην κρατούμενοι και διοικητικά στελέχη της φυλακής αναφέρονται σε περιστατικά από τη φυλακή, ενώ μιλά και μία ιστορικός. Τα πρόσωπα αυτά αφηγούνται τις ιστορίες τους, πραγματοποιώντας, παράλληλα, και μία περιήγηση στο έρημο πλέον κτίριο.
Η παλιά φυλακή των Τρικάλων χτίστηκε το 1895 και ήταν ένα από τα πρώτα έργα που χρηματοδότησε στη Θεσσαλία το ελληνικό κράτος, μετά από την απελευθέρωση από τους Τούρκους.
Η φυλακή λειτούργησε μέχρι το 2006 -για περισσότερα από 110 χρόνια δηλαδή- ενώ από τα κελιά της πέρασαν πολιτικοί και ποινικοί κρατούμενοι.

Ενώ το ντοκιμαντέρ είχε γυριστεί και ο δήμος είχε ζητήσει την αξιοποίηση του χώρου, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι το κτίριο είχε χτιστεί πάνω στα ερείπια ενός οθωμανικού λουτρού, από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Η αρχαιολογική υπηρεσία αποφάσισε την ανάδειξη του χαμάμ, καταστρέφοντας τον παλιό χώρο της φυλακής.
Αυτή η απόφαση έδωσε το έναυσμα στον σκηνοθέτη -και τη συνεργάτιδά του Γλυκερία Πατραμάνη- να αναρωτηθούν πώς τελικά διαχειριζόμαστε την ιστορική μας μνήμη.
«Με την ιστορική μνήμη ως λαός λειτουργούμε επιλεκτικά» λέει ο σκηνοθέτης στο in.gr. «Τονίζουμε κομμάτια της που για διάφορους λόγους μάς βολεύουν, ενώ άλλα τα αποσιωπούμε ή ακόμη και τα 'ξεχνάμε'» σημειώνει.
Στο σκηνοθετικό του σημείωμα για το ντοκιμαντέρ, ο κ. Κουτσιαμπασάκος αναφέρει ότι η ανακάλυψη του οθωμανικού λουτρού ανέτρεψε την αφήγηση της ταινίας και διεύρυνε τη θεματική της. Και συνεχίζει: «Η κάμερα ήταν παρούσα σε όλα τα στάδια των αρχαιολογικών εργασιών, καταγράφοντας τη δραματική αλλαγή της φυσιογνωμίας της φυλακής και δίνοντάς της φωνή πριν σιωπήσει για πάντα».
* Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Σιωπηλός Μάρτυρας» θα προβληθεί στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 20:00 στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη και την Κυριακή 20 Μαρτίου (13:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Πηγή: in.gr

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Μιλώ…»

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 10-03-2016 09:31:12 am | από nskarmoutsos

«Μιλῶ γιὰ τὰ τελευταῖα σαλπίσματα τῶν νικημένων στρατιωτῶν
Γιὰ τὰ κουρέλια ἀπὸ τὰ γιορτινά μας φορέματα
Γιὰ τὰ παιδιά μας ποὺ πουλᾶν τσιγάρα στοὺς διαβάτες
Μιλῶ γιὰ τὰ λουλούδια ποὺ μαραθήκανε στοὺς τάφους καὶ τὰ σαπίζει ἡ βροχὴ
Γιὰ τὰ σπίτια ποὺ χάσκουνε δίχως παράθυρα σὰν κρανία ξεδοντιασμένα
Γιὰ τὰ κορίτσια ποὺ ζητιανεύουν δείχνοντας στὰ στήθια τὶς πληγές τους
Μιλῶ γιὰ τὶς ξυπόλυτες μάνες ποὺ σέρνονται στὰ χαλάσματα
Γιὰ τὶς φλεγόμενες πόλεις τὰ σωριασμένα κουφάρια στοὺς δρόμους
Τοὺς μαστρωποὺς ποιητὲς ποὺ τρέμουνε τὶς νύχτες στὰ κατώφλια
Μιλῶ γιὰ τὶς ἀτέλειωτες νύχτες ὅταν τὸ φῶς λιγοστεύει τὰ ξημερώματα
Γιὰ τὰ φορτωμένα καμιόνια καὶ τοὺς βηματισμοὺς στὶς ὑγρὲς πλάκες
Γιὰ τὰ προαύλια τῶν φυλακῶν καὶ γιὰ τὸ δάκρυ τῶν μελλοθανάτων.

Μὰ πιὸ πολὺμιλῶ γιὰ τοὺςψαράδες
Π᾿ ἀφήσανε τὰ δίχτυάτους καὶ πήρανε τὰ βήματά Του
Κι ὅταν Αὐτὸς κουράστηκε αὐτοὶ δὲ νξαποστάσαν
Κι ὅταν Αὐτὸς τοὺς πρόδωσε αὐτοὶ δὲν ἀρνηθῆκαν
Κι ὅταν Αὐτὸς δοξάστηκε αὐτοὶ στρέψαν τὰ μάτια
Κι οἱ σύντροφοί τους φτύνανε καὶ τοὺς σταυρῶναν
Κι αὐτοί, γαλήνιοι, τὸ δρόμο παίρνουν επ᾿ ἄκρη δὲνἔχει
Χωρὶς τὸ βλέμμα τους νὰ σκοτεινιάσει ἢ νὰ λυγίσει

Ὄρθιοι καὶ μόνοι μὲς στὴ φοβερὴ ἐρημία τοῦ πλήθους»

Δύο υποτροφίες από το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 09-03-2016 06:20:49 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο Τύπου                         

ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ

                                                                            Υποτροφίες για δύο νέους

Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους παρέχει για το β΄ Εξάμηνο 2016  τη δυνατότητα δωρεάν φοίτησης σε δύο συμπολίτες μας, έναν άντρα και μία γυναίκα, ηλικίας 20-35 ετών, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, αλλά με έφεση στη θεατρική παιδεία.

Οι δύο αυτοί νέοι θα γίνουν δεχτοί ως ισότιμα μέλη της Ομάδας και θα έχουν ανοιχτή την προοπτική να πάρουν μέρος στην πολυπρόσωπη παραγωγή του Θ.Ε.Α., που προγραμματίζεται για τις 8, 9, και 10 Ιουλίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι  παρακαλούνται να επικοινωνούν  για ενημέρωση και δήλωση συμμετοχής  στο τηλέφωνο 6936887881.

Η προσφορά αυτή ισχύει ως τις 20 Μαρτίου 2016.

Ας σημειωθεί, ότι το Θ.Ε.Α., μετά από ανάλογη χειρονομία του προς τα Σχολεία μας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δέχτηκε ήδη έναν μαθητή του Λυκείου Άστρους με το ίδιο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της συλλογιστικής του, να οικοδομήσει όσο γίνεται πιο πλατειά  κοινωνική και ηλικιακή  εκπροσώπηση στην Ομάδα των Σπουδαστών του.  

Προηγούμενες αναρτήσεις