Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Το κτίριο με τα 27 πρόσωπα στo κέντρο της Ρώμης

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 01-12-2014 09:40:41 am | από nskarmoutsos

Νέα πνοή σε παλιά κτίρια δίνει ο καλλιτέχνης του δρόμου (street artist), Blu, ο οποίος φτιάχνει αριστουργήματα στις προσόψεις τους.
Πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα γιγαντιαίο γκράφιτι που αναδιπλώνεται και στις δύο πλευρές ενός κτιρίου στο κέντρο της Ρώμης.

Τα περίπου 50 παράθυρα του κτιρίου έγιναν μάτια και στόματα για τις 27 περίεργες φιγούρες που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης και που μοιάζουν να κοιτούν τους περαστικούς.
Ο Blu έχει κοσμήσει με την τέχνη του δεκάδες κτίρια, όχι μόνο στη Ρώμη, αλλά και στη Σαρδηνία, το Μπάρι, τη Σικελία, τη Χιλή, την Ισπανία και αλλού.

Πηγή: in.gr

Η αινιγματική «Μόνα Λίζα»

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 03-11-2012 02:31:45 pm | από nskarmoutsos

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
Στις 3 Νοεμβρίου το 1507: Ο σύζυγος της Λίζας Γκεραρντίνι, πλούσιος έμπορος από τη Βενετία, μισθώνει τις υπηρεσίες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι...για να ζωγραφίσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο Ιταλός μετρ θα δημιουργήσει το αριστούργημά του, που έμεινε στην ιστορία ως Μόνα Λίζα.
Ο Λεονάρντο ξεκίνησε να ζωγραφίζει τη Μόνα Λίζα στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Σύμφωνα με τον σύγχρονο του Λεονάρντο, Τζιόρτζιο Βασσάρι, "...αφότου ασχολήθηκε επί τέσσερα χρόνια με το έργο, το άφησε ημιτελές..." Είναι γνωστό πως αυτή ήταν μια συνήθης συμπεριφορά του Λεονάρντο ο οποίος, αργότερα, μετάνιωσε που "δεν ολοκλήρωσε ποτέ ούτε ένα έργο". Θεωρείται πως συνέχισε να ασχολείται με τη Μόνα Λίζα για τρία χρόνια αφότου εγκαταστάθηκε στη Γαλλία και πως την τελείωσε λίγο πριν πεθάνει το 1519. Ο καλλιτέχνης μετέφερε τον πίνακα από την Ιταλία στη Γαλλία το 1516 όταν ο βασιλιάς Φραγκίσκος Α΄ τον προσκάλεσε να εργαστεί στο Clos Lucé κοντά στο βασιλικό κάστρο στην Αμπουάζ. Πιθανότατα μέσω των κληρονόμων του βοηθού του Λεονάρντο, Σαλάι, ο βασιλιάς αγόρασε τον πίνακα για 4.000 écu και τον τοποθέτησε στο παλάτι της Fontainebleau, όπου παρέμεινε έως ότου δόθηκε στον Λουδοβίκο ΙΔ΄. Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ μετέφερε το έργο στο Παλάτι των Βερσαλλιών. Μετά τη Γαλλική Επανάσταση, μεταφέρθηκε στο Μουσείο του Λούβρου. Ο Ναπολέοντας τοποθέτησε το έργο στο δωμάτιό του, στο Παλάτι του Κεραμεικού. Αργότερα ο πίνακας επεστράφη στο Μουσείο του Λούβρου. Κατά τη διάρκεια του Γαλλοπρωσικού Πολέμου (1870-1871) μεταφέρθηκε από το Λούβρο στο Brest Arsenal.
Ο πίνακας ήταν παραγγελία για το καινούριο τους σπίτι και για να γιορτάσουν τη γέννηση του δεύτερου γιου τους, Αντρέα. Η ταυτότητα της εικονιζόμενης γυναίκας αναγνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης το 2005 από έναν ειδικό που ανακάλυψε ένα σημείωμα του 1503 το οποίο είχε γράψει ο Αγκοστίνο Βεσπούτσι.
Διάφορες εναλλακτικές απόψεις έχουν εκφραστεί σχετικά με το θέμα. Κάποιοι μελετητές θεωρούν πως η Λίζα ντελ Τζιοκόντο ήταν το αντικείμενο μιας άλλης προσωπογραφίας, και εντοπίζουν τουλάχιστον άλλους τέσσερις πίνακες στους οποίους αναφέρεται ο Βασσάρι αποκαλώντας τους Μόνα Λίζα. O Σίγκμουντ Φρόυντ πίστευε πως το περιώνυμο μειδίαμα της Μόνα Λίζα ήταν αποτέλεσμα ανάκλησης ανάμνησης της μητέρας του Λεονάρντο. Άλλες προτάσεις για την ταυτότητα της εικονιζόμενης γυναίκας είναι: η Isabella από τη Νάπολη, η Cecilia Gallerani, η Costanza d'Avalos, Δούκισσα της Francavilla‎, η Isabella d'Este, η Pacifica Brandano or Brandino, η Isabela Gualanda, η Caterina Sforza, και ο ίδιος ο Λεονάρντο. Σήμερα οι απόψεις των ιστορικών της τέχνης συγκλίνουν στην ιδέα πως ο πίνακας απεικονίζει τη Λίζα ντελ Τζιοκόντο, που πάντα ήταν η παραδοσιακή άποψη.

Ένα αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα: Έναρξη μαθημάτων στο «Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους»

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 16-09-2014 01:00:23 pm | από nskarmoutsos

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ

Με τον σκηνοθέτη Κώστα Ν. Φαρμασώνη

Υπό την αιγίδα

του Ιδρύματος Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη

Κάθε Kυριακή  17.00 - 21.00

Έναρξη μαθημάτων  21 Σεπτεμβρίου

Μετά από 30 χρόνια σιγής, η επιμονή κάποιων συμπολιτών μας, η ανταπόκριση ενός δικού μας σκηνοθέτη, οι ανοιχτές πόρτες του Ιδρύματος Ζαφείρη και η συνδρομή δύο πολιτιστικών συλλόγων, ξαναφέρνουν στον τόπο μας, σύγχρονο και αναβαθμισμένο, το θεατρικό λόγο: Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους αποτελεί πλέον πραγματικότητα, μπαίνει στη ζωή μας με ρεαλιστικούς στόχους και ξεκινάει επίσημα τη λειτουργία του την Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα στο Ίδρυμα Ζαφείρη.

Στο Θεατρικό αυτό Εργαστήριο, που θα είναι ανοιχτό για όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτως ηλικίας και ιδιότητας, θα μπορούν τα μέλη να αποκτούν ανώτερη θεατρική παιδεία και να εκφράζονται δημιουργικά μέσα από την τέχνη του θεάτρου.

Ενδεικτικά το Εργαστήρι απευθύνεται σε:

 • Ερασιτέχνες  και Εκπαιδευτικούς
 • Μαθητές από 16 ετών
 • Κοινωνικούς λειτουργούς ή συναφή επαγγέλματα
 • Δικηγόρους ή συναφή επαγγέλματα που επιθυμούν να βελτιώσουν τον προφορικό τους λόγο
 • Νέους και νέες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο θέατρο, τα media, τη διαφήμιση κλπ.
 • Πολίτες της περιοχής μας, που επιθυμούν μέσα από το μύθο και τις τεχνικές του θεάτρου να βελτιώσουν την ψυχοσωματική τους υπόσταση και να πάρουν μέρος σ` αυτή τη χαρά που δίνει η ζωντανή δημιουργία.

Στο Εργαστήρι  με απλή βιωματική μέθοδο διδάσκεται η ύλη της Δραματικής Σχολής, αλλά και της Πανεπιστημιακής Θεατρολογίας:

Κύριες ενότητες:

 1. Ελληνικό και ξένο Θέατρο
 2. Δραματουργία και ανάλυση κειμένων
 3. Λογοτεχνία-Δημιουργική Γραφή
 4. Δημοτικό τραγούδι - Δραματοποίηση
 5. Σκηνοθεσία
 6. Ορθοφωνία
 7. Υποκριτική.
 8. Ο λόγος στο Αρχαίο Δράμα.
 9. Αυτοσχεδιασμός – Γλώσσα σώματος
 10. Θέατρο και ζωή
 11. Συμβουλευτική στήριξη ερασιτεχνών και εκπαιδευτικών για τις παραστάσεις τους
 12. Προετοιμασία για εισαγωγικές στο ΥΠ.ΠΟ

- Η συμμετοχή σε παράσταση είναι προαιρετική

- Χορηγείται Πιστοποιητικό Σπουδών ετήσιας φοίτησης

Πρέπει να σημειωθεί, ότι το Θεατρικό Εργαστήρι φύσει και θέσει δεν στοχεύει απλά στη συσσώρευση καλλιτεχνικών και επιστημονικών

γνώσεων, αλλά στη δημιουργία ενός ζωντανού κυττάρου ατομικής και κοινωνικής ισορροπίας για τον τόπο μας.

H ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

     Κρεμμύδα-Σκαρμούτσου Μαρία  6981305068

Μοσχοπούλου Ευτυχία  6973708415

Περεντέ Σταυρούλα  6977247083

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

     Σύλλογος  Θυρεάτης

     Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους

Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με όλους τους Συλλόγους της περιοχής μας, όταν οι στόχοι είναι κοινοί.

«Θεατρικό Εργαστήρι Κατίνα Παξινού» από την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση με τον Κώστα Φαρμασώνη

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 11-09-2014 10:46:49 am | από nskarmoutsos

Την περίοδο 2014-2015, η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση θα λειτουργήσει Θεατρικό Εργαστήρι επαγγελματικού επιπέδου «Εργαστήρι Κατίνα Παξινού». Διεύθυνση: Κώστας Ν. Φαρμασώνης, Σκηνοθέτης. 

Το τμήμα αυτό που συνεχίζεται για Τρίτη χρονιά απευθύνεται σε: - Ερασιτέχνες ηθοποιούς ή σκηνοθέτες. - Εκπαιδευτικούς - Μαθητές από 16 ετών - Κοινωνικούς λειτουργούς ή συναφή επαγγέλματα - Δικηγόρους ή συναφή επαγγέλματα που επιθυμούν να βελτιώσουν τον προφορικό τους λόγο. - Πολίτες της περιοχής μας, που επιθυμούν μέσα από το μύθο ή τις τεχνικές του θεάτρου να βελτιώσουν τη φυσική και ψυχική τους κατάσταση. Στο τμήμα των ενηλίκων θα γίνεται με απλό και επαγωγικό τρόπο αναλυτική προσέγγιση όλων των κεφαλαίων της θεατρικής παιδείας και θα διδάσκονται τεχνικές κατάκτησης της θεατρικής τέχνης, όπως ακριβώς γίνεται σε μια καλή Δραματική Σχολή. 

ΤΟΜΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 

1. Το θέατρο. Γιατί το χρειαζόμαστε. 

2. Επιλογή έργου. Το ρεπερτόριο, Ελληνικό και ξένο. 

3. Θεματολογικοί κύκλοι: λ.χ. Το θέατρο της Ανατολικής Ευρώπης, της Αμερικής κ,λ,π. 

4. Σχολές ερμηνευτικής κειμένων. 

5. Ανάλυση και ξεκλείδωμα κειμένου. 

6. Δραματοποίηση κειμένου.

7. Δημιουργική γραφή. 

8. Σκηνοθεσία- Σκηνογραφία. 

9. Ορθοφωνία- Αναπνοή- Ρυθμός- Προσωδία. 

10. Ρόλος- Ερμηνεία. 

11. Πρακτικές ασκήσεις στα παραπάνω αντικείμενα. 

12. Αυτοσχεδιασμός – Γλώσσα σώματος – Κίνηση – Αίσθηση Ομάδας. 

13. Ειδική υποστήριξη ερασιτεχνών και εκπαιδευτικών για τις παραγωγές τους στην Ομάδα ή στο Σχολείο. . 

14. Προετοιμασία υποψηφίων Δραματικών Σχολών για τις εξετάσεις στο ΥΠ.ΠΟ 

Κάθε Σάββατο 17.00 - 21.00 Θέατρο Οδού Ατρέως 5 

Η συμμετοχή σε παράσταση είναι προαιρετική Χορηγείται Πιστοποιητικό Σπουδών ετήσιας φοίτησης Οι σπουδαστές μπορούν να προτείνουν ρόλους για ασκήσεις Εγγραφές από 10 Σεπτεμβρίου, τηλ. 694 825 1621 & 694 455 3080 - Έναρξη μαθημάτων 20/09/2014

Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε…

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 25-08-2014 01:38:27 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ

Με τον σκηνοθέτη Κώστα Ν. Φαρμασώνη

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε…

Με φουσκωμένα τα πανιά του, το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους επιχειρεί τα πρώτα δοκιμαστικά του ταξίδια μέσα στο Ελληνικό καλοκαίρι. Ήδη στις 2 και 3 Αυγούστου στην παραλία του Αγ. Ανδρέα ταξίδεψε με τα μέλη του στο χώρο του Μύθου με το 1ο Σεμινάριο Αφήγησης και Δραματοποίησης, που έκλεισε με μεγάλη επιτυχία.

Ο επόμενος μικρός απόπλους θα κινηθεί με τη γλώσσα του σώματος στο χώρο του Παιχνιδιού, αφού είναι γνωστό, πως ο άνθρωπος παίζει περισσότερο απ` όλα τα άλλα πλάσματα του πλανήτη.

Τα μέλη του Εργαστηρίου μέσα στη φύση θα «μιμηθούν» τα στοιχεία του περιβάλλοντος, τα ζώα, τα φυτά και τα δέντρα και θα ξετυλίξουν την ευρηματικότητά τους εκτελώντας απλές, ομαδικές ασκήσεις δημιουργικού αυτοσχεδιασμού.

Στόχος της συνάντησης είναι η ανάπτυξη της δυναμικής της Ομάδας μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού, που δεν θα πρέπει να το αναθέτουμε αποκλειστικά και μόνον στα παιδιά μας…

Η συνάντηση αυτή, που θα έχει τον τίτλο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο των Αγ. Αποστόλων, παραλία Αγ. Ανδρέα, την Τετάρτη, 27 Αυγούστου από 6.30 έως 10.15 μ. μ.

Η συμμετοχή στη Βραδιά Αυτοσχεδιασμού είναι δωρεάν.

Μετά τη συνάντηση η Ομάδα θα καθίσει για ένα ποτήρι κρασί.

Ευχαριστούμε θερμά τον εξαιρετικό Παπα-Γιώργη και το Συμβούλιο της Εκκλησίας για τη συνδρομή τους.

Αναγκαίες διευκρινίσεις:

Επειδή δεχόμαστε σχετικά ερωτήματα, θέλουμε να διευκρινίσουμε, ότι:

1. Οι πιλοτικές αυτές δράσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου έχουν αναγνωριστικό χαρακτήρα με σκοπό την εξειδίκευση της διδασκαλίας- και δεν έχουν σχέση με το επίσημο πρόγραμμα, που ξεκινάει στις 21 Σεπτεμβρίου, και

2. Ο σχετικά μεγάλος αριθμός στη λίστα ενδιαφερομένων για το Θεατρικό Εργαστήριο από το Σεπτέμβριο, δεν εμποδίζει την εγγραφή και άλλων νέων μελών. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα λειτουργίας  και δεύτερου ισότιμου Τμήματος, εφόσον αυτό τελικά κριθεί απαραίτητο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους

 1. Κρεμμύδα-Σκαρμούτσου Μαρία, τηλ. 6981305068
 2. Μοσχοπούλου Ευτυχία, τηλ. 6973708415
 3. Περεντέ Σταυρούλα, τηλ. 6977247083

Συνδιοργανωτές:

Σύλλογος Θυρεάτης

Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην τέχνη

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 15-08-2014 02:02:33 pm | από nskarmoutsos

Pieter Bruegel, 1564

Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι Θεομητορική εορτή των Χριστιανικών Εκκλησιών, η οποία εορτάζεται στις 15 Αυγούστου.

Στην Ελλάδα γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της χώρας, ονομάζεται δε και "Πάσχα του καλοκαιριού".

Κατά την χριστιανική παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε, και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους.

Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μία νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της.

Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής, αλλά μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία μετατέθη τους ουρανούς."

Η "Κοίμηση της Θεοτόκου" είναι ένα δημοφιλέστατο θέμα τόσο στην ανατολική όσο και στην δυτική χριστιανική τέχνη και ζωγραφική– Στην δυτική, βέβαια, μεταφράζεται ως ο "Θάνατος της Παρθένου Μαρίας".

Από την άλλη, στην δυτική τέχνη του 15ου και 16ου αιώνα έδαφος στην ζωγραφική χριστιανικής θεματολογίας κερδίζει περισσότερο η "Ανάληψη της Θεοτόκου στον Παράδεισο", παρά η "Κοίμηση", ο θάνατός της.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία στην Βίβλο για τον θάνατο της Παναγίας, ωστόσο μία χριστιανική παράδοση του 5ου αιώνα επιβεβαιώνει το κάλεσμα των Δώδεκα Αποστόλων από την ίδια, ώστε να είναι παρόντες στην τελευταία της στιγμή.

Οι Απόστολοι που κάθονται γύρω από το κρεβάτι της είναι και το συνηθέστερο θέμα στους περισσότερους πίνακες και αναπαραστάσεις.

Ξεχωρίσαμε τους 25 πιο εντυπωσιακούς απ' αυτούς…συνέχεια

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ: 1ο Σεμινάριο Αφήγησης - Δραματοποίησης: 2-3 Αυγούστου Παραλία Αγ. Ανδρέα, Προαύλιο Αγ. Αποστόλων, 6.30 μ.μ.

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 31-07-2014 08:19:00 pm | από nskarmoutsos

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ

Με τον σκηνοθέτη Κώστα Ν. Φαρμασώνη

Δελτίο τύπου

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη.

Στο γραφικό εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων στο αρχαίο κάστρο της Παραλίας Αγ. Ανδρέα θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Αυγούστου, τα απογεύματα από 6.30 έως 10.30 το βράδυ, το 1ο Σεμινάριο Αφήγησης και Δραματοποίησης του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 6.30 μ.μ. :

-Εισήγηση του σκηνοθέτη Κώστα Ν. Φαρμασώνη με τίτλο: Η αφήγηση στη γλώσσα του Ομήρου.

-11 αφηγήσεις μελών της Ομάδας, που μπορούν να προέρχονται από το χώρο των παραμυθιών, των ονείρων ή της πραγματικότητας.

-Σχολιασμός και ανάλυση των αφηγήσεων.

-Επιλογή των προς δραματοποίηση αφηγήσεων.

-Κατανομή εργασιών σε συγγραφικές ομάδες, που θα κάνουν τη δραματοποίηση των επιλεγμένων αφηγήσεων σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη την Κυριακή το πρωϊ.

Κυριακή 6.30 μ.μ. :

-Ανάγνωση των μικροδραμάτων που έγραψαν οι συγγραφικές ομάδες.

-Διανομή ρόλων και επιτόπιες πρόβες.

-Παρουσίαση των κομματιών στα μέλη του Εργαστηρίου.

Πρέπει να τονισθεί ότι ο σκοπός του δωρεάν αυτού Σεμιναρίου είναι καθαρά παιδευτικός και στοχεύει  στην ανάπτυξη της δυναμικής της Ομάδας. Για το λόγο αυτό το Σεμινάριο δεν θα έχει δημόσιο χαρακτήρα. Αν όμως υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας, που έχουν σοβαρούς λόγους να πάρουν μέρος ως ακροατές, θα πρέπει να επικοινωνήσουν κατευθείαν με το σκηνοθέτη στο τηλέφωνο 6936887881.

Ευχαριστούμε θερμά τον εξαιρετικό Παπα-Γιώργη και το Συμβούλιο της Εκκλησίας για τη συνδρομή τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους

      1.   Κρεμμύδα-Σκαρμούτσου Μαρία, τηλ. 6981305068

 1. Μοσχοπούλου Ευτυχία, τηλ. 6973708415
 2. Περεντέ Σταυρούλα, τηλ. 6977247083

 

Συνδιοργανωτές: Σύλλογος Θυρεάτης - Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους

2-3 Αυγούστου: 1ο Σεμινάριο Αφήγησης και Δραματοποίησης από το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους με το σκηνοθέτη Κώστα Ν. Φαρμασώνη

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 30-06-2014 10:24:20 pm | από nskarmoutsos

Πατήστε εδώ για να δείτε το φωτογραφικό υλικό.

Δελτίο τύπου

Η μεγάλη συμμετοχή πολλών νεαρών ατόμων, που προστέθηκαν στη δύναμη της ομάδας είναι αυτό που εντυπωσίασε στην πρώτη από τις προγραμματισμένες θερινές συναντήσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους την  Κυριακή, 29 Ιουνίου στην καφετέρια  LA LUNA.

Στη συνάντηση έγινε μέσα σε χαλαρό, φιλικό κλίμα η υποδοχή των νέων μελών, συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης και επικοινωνίας, καθώς και η διατυπωμένη άποψη για κοινές δράσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν και η απόφαση να πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας το πρώτο Σεμινάριο Αφήγησης και Δραματοποίησης, με σκοπό να αρχίσει να καλλιεργείται με πρακτικό τρόπο η δυναμική της ομάδας.

Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στον όμορφο περίβολο της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στο λόφο της παραλίας Αγίου Ανδρέα. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 16 ετών.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους

 1. Κρεμμύδα-Σκαρμούτσου Μαρία, τηλ. 6981305068
 2. Μοσχοπούλου Ευτυχία, τηλ. 6973708415
 3. Περεντέ Σταυρούλα, τηλ. 6977247083

Ξεκινούν οι παραστάσεις στο μεγάλο και το μικρό θέατρο Επιδαύρου (Ολόκληρο το πρόγραμμα)

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 30-06-2014 05:36:09 pm | από nskarmoutsos

Επτά πολλά υποσχόμενες παραστάσεις, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τέσσερις στο μικρό, ανεβαίνουν φέτος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

Ελένη του Ευριπίδη (5 Ιουλίου): 

Ο ταλαντούχος 26χρονος Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί έναν νεανικό θίασο, στην ευριπίδεια τραγωδία με το αίσιο τέλος: Η πραγματική Ελένη ζει στην Αίγυπτο, ενώ η συνονόματή της στην Τροία δεν ήταν παρά ένα είδωλο, επινόηση των θεών. Εισιτήρια από 5€ έως 35€. 

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου (12 Ιουλίου): 

Το καινούριο αγαπημένο παιδί της ελληνικής θεατρικής και κινηματογραφικής σκηνής, ο Έκτορας Λυγίζος σκηνοθετεί ένα πολλά υποσχόμενο θίασο (Στεφανία Γουλιώτη, Άννα Μάσχα, Θάνος Τοκάκης, μεταξύ άλλων) σε μια από τις πιο συμβολικές τραγωδίες του Αισχύλου. Εισιτήρια από 5€ έως 35€. 

Φιλοκτήτης του Σοφοκλή (18 και 19 Ιουλίου): 

Ο Κώστας Φιλίππογλου, που μας εντυπωσίασε τον χειμώνα με την «Τίρζα» του, και τα ονόματα-εγγύηση των Μιχαήλ Μαρμαρινού, Αιμίλιου Χειλάκη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, μας κάνουν να βλέπουμε εδώ μια από τις δύο πιο σίγουρες επιτυχίες του φετινού φεστιβάλ. Εισιτήρια από 5€ έως 40€. 

Ιππόλυτος του Ευριπίδη (25-26 Ιουλίου): 

Η Λυδία Κονιόρδου σκηνοθετεί για το Εθνικό Θέατρο το δεύτερο «σιγουράκι» του καλοκαιριού, με Λήδα Πρωτοψάλτη, Νίκο Κουρή και Μάρθα Φριντζήλα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Εισιτήρια από 5€ έως 45€. 

Βάτραχοι του Αριστοφάνη (1-2 Αυγούστου): 

Φεστιβάλ Επιδαύρου χωρίς Αριστοφάνη δε γίνεται, και την φετινή κωμωδία αναλαμβάνει, επίσης για το Εθνικό, ο Γιάννης Κακλέας, με συμμάχους-πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη, Φάνη Μουρατίδη, Εβελίνα Παπούλια και Λαέρτη Μαλκότση. Εισιτήρια από 5€ έως 45€. 

Βάκχες του Ευριπίδη (8-9 Αυγούστου): 

Η Άντζελα Μπρούσκου σκηνοθετεί με τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο την Αγλαΐα Παππά και τον Άρη Σερβετάλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Διόνυσου και του Πενθέα, αντίστοιχα. Εισιτήρια από 5€ έως 40€. 

Πέρσες του Αισχύλου (15-16 Αυγούστου): 

Η Νικαίτη Κονρούτη σκηνοθετεί για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την σπαραξικάρδια τραγωδία του Αισχύλου, που διηγείται τον πόλεμο από την πλευρά των ηττημένων. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Φέρτης και Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Εισιτήρια από 15€ έως 50€.

Το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, πλάι στη θάλασσα στην Παλαιά Επίδαυρο, μένει και φέτος πιστό στην παράδοση που το θέλει να φιλοξενεί κυρίως μουσικές παραστάσεις. 

Με τέσσερις μόνο παραστάσεις τον Ιούλιο και καμία τον Αύγουστο, το πιο περιορισμένο του πρόγραμμα στην ιστορία του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως το μουσικό έργο Επικίνδυνη Ηλικία με την Νατάσσα Μποφίλιου στις 4 και 5 Ιουλίου, τη συναυλία Sunday Cloudy Sunday του Vassilikos στις 11 και 12 Ιουλίου, το «Τραγούδι του Μετανάστη» με τον Δημήτρη Μπάση και τη Γιώτα Νέγκα στις 18 και 19 Ιουλίου και μία θεατρική παράσταση: Το Μανιφέστο του Πολέμου, βασισμένο στο έργο του Θουκυδίδη, μεταφερμένο στο θέατρο από τη Ρούλα Πατεράκη με τον Δημήτρη Λιγνάδη και έναν μεγάλο θίασο ηθοποιών. Η παράσταση ανεβαίνει στις 25 και 26 Ιουλίου. 

Όλα τα εισιτήρια για το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου κυμαίνονται από 5€ έως 20€.

Συνάντηση στη LA LUNA την Κυριακή 29 Ιουνίου 6.30 μ.μ. του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους

Κατηγορία Τέχνη | Αναρτήθηκε 28-06-2014 12:16:39 am | από nskarmoutsos

Η πρώτη από τις προγραμματισμένες θερινές συναντήσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους θα γίνει την Κυριακή, 29 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα στην καφετέρια  LA LUNA.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, που συνδυάζει «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», είναι η καλύτερη γνωριμία των μελών μεταξύ τους, καθώς και η υποδοχή νεωτέρων μελών, που ζήτησαν να μετάσχουν στην ομάδα.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα οργάνωσης και επικοινωνίας, καθώς και η διατυπωμένη βούληση των μελών για χαλαρές αλλά ουσιαστικές κοινές δράσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μέσα σε αυτή την προοπτική θα τεθεί επί τάπητος και η προσφορά του Κώστα Ν. Φαρμασώνη για την υλοποίηση ενός θερινού πιλοτικού Εργαστηρίου Αφήγησης και Δραματοποίησης σε μια ρομαντική γωνιά της Θυρέας Το ειδικό αυτό Εργαστήριο Αφήγησης και Δραματοποίησης θα σχεδιαστεί για ενήλικες από 16 ετών και άνω.

Για τη συμμετοχή σας στη συνάντηση για καφέ στο  LA LUNA παρακαλούμε επικοινωνείτε με την Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τις κυρίες:

 1. Κρεμμύδα-Σκαρμούτσου Μαρία, τηλ. 6981305068
 2. Μοσχοπούλου Ευτυχία, τηλ. 6973708415
 3. Περεντέ Σταυρούλα, τηλ. 6977247083
Προηγούμενες αναρτήσεις