Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Πρόσκληση στη κοπή της πίτας του «Συλλόγου των Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους – Κυνουρίας»

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 17-01-2018 08:54:12 am | από nskarmoutsos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πολιτιστικός “Σύλλογος των Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους- Κυνουρίας” σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας του, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο) του Διοικητηρίου Παραλίου Άστρους. 

Εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους στην έκθεση «Van Gogh Alive» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 27-10-2017 09:44:04 am | από nskarmoutsos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο  Πολιτιστικός “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ – ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ” διοργανώνει εκδρομή στις 2 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, με σκοπό την περιήγηση στην έκθεση “Van Gogh Alive, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμή εισιτηρίου για την είσοδο στην έκθεση 13,00 ευρώ για ενήλικες και 11,00 ευρώ για παιδιά.

Τιμή εισιτηρίου για το λεωφορείο ανάλογα με τα άτομα που θα ταξιδέψουν. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6981024162 (Αθηνά Τσεκλεβέ),  6981305068 (Μαρία Κρεμμύδα-Σκαρμούτσου), μέχρι 21 Νοεμβρίου 2017.

Μαθήματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 19-09-2017 03:00:07 pm | από nskarmoutsos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους  ανακοινώνει ότι για την περίοδο 2017-2018 ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα

α) Ζωγραφικής (Έναρξη:  Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017),

β) χορών (παραδοσιακών – latin)  (Έναρξη:  Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου - Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017) και

γ) ευεξίας (pilates – tumbao - stretching)  (Έναρξη:  Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017) για τα μέλη του.

Πληροφορίες: τηλ. 6981305068 (Μαρία Κρεμμύδα-Σκαρμούτσου) και

 6981024162 (Αθηνά Τσεκλεβέ).

Έκθεση ζωγραφικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 28-06-2017 10:49:08 pm | από nskarmoutsos

Έκθεση ζωγραφικής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 1 και 2 Ιουλίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Παραλίου Άστρους.

Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 02-06-2017 08:20:56 am | από nskarmoutsos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους  θα πραγματοποιήσει τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις των τμημάτων του ως εξής:

Α)  23 Ιουνίου 2017, Παρασκευή, ώρα 21:00, στο εστιατόριο “Γλυφάδα”, ένα μεγάλο πάρτι με πολλή μουσική και χορό από τα τμήματα tumbao kids, tumbao, pilates και latin.

Β)  26 Ιουνίου 2017, Δευτέρα, ώρα 21:00, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Παρ. Άστρους παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων.

Γ)   1 Ιουλίου 2017, Σάββατο, ώρα 19:00 – 22:00 και 2 Ιουλίου 2017, Κυριακή, ώρες 11:00 – 13:00 και 20:00 – 22:00,  στην αίθουσα εκδηλωσεων του Διοικητηρίου Παραλίου Άστρους έκθεση ζωγραφικής από τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων.

Την Κυριακή 12-2-2017 η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 07-02-2017 08:50:10 am | από nskarmoutsos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Παραλίου Άστρους σας προσκαλεί στην κοπή της  πίτας του, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12η Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο) του Διοικητηρίου Παραλίου Άστρους.

Μαθήματα για την περίοδο 2016-2017 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 04-09-2016 08:56:24 am | από nskarmoutsos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους  για την περίοδο 2016-2017 θα λειτουργήσει  τα κάτωθι τμήματα: 

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και Εργαστήρι Ζωγραφικής για ενήλικες
Πληροφορίες -  εγγραφές: τηλ. 6937287054 (Τζωρτζίνα Κωστοπούλου)

Έναρξη μαθημάτων:  Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά και για ενήλικες
Πληροφορίες -  εγγραφές: τηλ. 6981305068 (Μαρία Κρεμμύδα-Σκαρμούτσου)
Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Tumbao,Tumbao kids, Pilates, Pilates 50+ και Τμήμα χορού με λατινοαμερικάνικους και ευρωπαϊκούς χορούς με έμφαση στους παραδοσιακούς χορούς της Κούβας και της Καραϊβικής.
Πληροφορίες -  εγγραφές: τηλ. 6977015296 (Ματίνα Φούφα) και 6947008363  (Ίρις Παπουτσά)
Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016
Αναλυτικά:

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα (οι μέρες θα καθοριστούν ανάλογα με τα τμήματα) απογευματινές ώρες. Διάρκεια 90΄
Στα τμήματα αυτά οι μαθητές  έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά ζωγραφικής, να  γνωρίσουν  διαφορετικές τεχνικές, να  αναπτύξουν τη δική τους εικαστική γλώσσα, να  χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να δημιουργήσουν το δικό τους ατομικό ή ομαδικό έργο.
Τα μαθήματα γίνονται υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου πτυχιούχου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Τζωρτζίνας Κωστοπούλου.
Εργαστήρι Ζωγραφικής για ενήλικες

Στο τμήμα ζωγραφικής για ενήλικες μπορούν να συμμετέχουν όλοι εκείνοι που αγαπούν τη ζωγραφική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα ( κάθε Τετάρτη) απογευματινές ώρες διάρκειας 90΄.Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται σε άτομα που είτε είναι αρχάριοι είτε είναι προχωρημένοι. Οι μαθητές ζωγραφίζουν με διάφορα υλικά   ( μολύβι, κάρβουνο, ακρυλικά, λάδι κλπ), διδάσκονται  σχέδιο, σύνθεση,  προοπτική και χρώμα,  μέσα από μια σειρά ασκήσεων.
Τα μαθήματα γίνονται υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου πτυχιούχου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Τζωρτζίνας Κωστοπούλου.
Τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά (ηλικίας άνω των 4 ετών) και

Τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών ενηλίκων.

Τμήματα α)Τumbao ενηλίκων, β) Tumbao kids, γ) Pilates, δ)Pilates 50+ και ε) Τμήμα Χορού με λατινοαμερικάνικους και ευρωπαϊκούς χορούς με έμφαση στους παραδοσιακούς χορούς της Κούβας και της Καραϊβικής, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας χορού κ. Ίριδας Παπουτσά.

Λίγα ενημερωτικά στοιχεία για τα τμήματα αυτά:

α) Τumbao χορευτική γυμναστική (αερόβια άσκηση σε συνδυασμό με χορευτικές κινήσεις) περιλαμβάνει ξένη κυρίως μουσική ακολουθώντας μια σειρά από μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις που γυμνάζουν μυϊκές ομάδες του σώματος διασκεδάζοντας.

β) Tumbao kids

γ) Pilates Το τμήμα διδάσκει στον ασκούμενο να χρησιμοποιεί το μυαλό για να κοντρολάρει τους μυς του σώματός του. Σκοπός του Pilates είναι η ενδυνάμωση των μυών της σπονδυλικής στήλης, η ευθυγράμμιση αυτής, αλλά και η επίτευξη της σωστής αναπνοής. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις Αναπνοής (ολοκληρωμένη και βαθειά εισπνοή και εκπνοή με σκοπό την οξυγόνωση των μυών και την αποσυμφόρηση των ώμων και του αυχένα από την ένταση), Κεντροποίησης/Σταθεροποίησης (κάθε κίνηση ξεκινάει από το "κέντρο" μας, ο Pilates ονόμασε τους κεντρικούς μυς της κοιλιακής χώρας και τους γύρω από αυτήν Powerhouse), Συγκέντρωση (η απόλυτη συγκέντρωση κατά την διάρκεια της κίνησης έχει ως αποτέλεσμα την εκτέλεση της άσκησης με την περισσότερη δυνατή ακρίβεια), Έλεγχος (σύμφωνα με τον Pilates, κατά την εκτέλεση των ασκήσεων το μυαλό καθοδηγεί απόλυτα τις κινήσεις των μυών), Ακρίβεια (κάθε κίνηση γίνεται με λεπτομέρεια και ακρίβεια), Ροή (η ροή της κίνησης και η αρμονική μετάβαση ανάμεσα στις ασκήσεις επιτυγχάνει βαθιά ενδυνάμωση των μυών και βελτίωση της αντοχής).

δ) Pilates 50+ ειδικό ασκησιολογιο προσαρμοσμένο στο ηλικιακό φάσμα από 50ετων και άνω.

ε) Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει Τμήμα Χορού, το οποίο θα είναι μεικτό (άνδρες/γυναίκες) και στο οποίο θα διδάσκονται λατινοαμερικανικοί και ευρωπαϊκοί χοροί με έμφαση στους παραδοσιακούς χορούς της Κούβας και της Καραϊβικής , όπως  Salsa, salsa rueda, merenque, batchata,  kizomba, reggeaton, rumba, cha cha cha 

Η ομάδα «Παραμυθόδεντρο» την Δευτέρα 22-8-2016 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 19-08-2016 03:21:08 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

«Νερό κι αέρας και φωτιά και το χρυσό παπούτσι» Από την Ομάδα «Παραμυθόδεντρο»

Την τρίτη και τελευταία παράσταση του καλοκαιριού 2016 δίνει στο Παράλιο Άστρος τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ το «Παραμυθόδεντρο» στο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίου Άστρους και με ελεύθερη είσοδο.

Το «Παραμυθόδεντρο» είναι η νέα Ομάδα πολιτιστικής δράσης που ξεφύτρωσε αυθόρμητα και συνεργατικά, μέσα σε μια γειτονιά του Άστρους και φιλοδοξεί να ριζώσει και να απλωθεί στην πολιτιστική χλωρίδα της περιοχής, προσφέροντας άνθη και καρπούς υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας και πνευματικής αξίας, στον ευαίσθητο τομέα των θεαμάτων που απευθύνονται  στα παιδιά, που τόσο έχουν κακοποιηθεί διαχρονικά, από τις επιθέσεις της καταναλωτικής μηχανής και του εύκολου κέρδους.

Το «Παραμυθόδεντρο» είναι μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία της θεατροπαιδαγωγού και δασκάλας εικαστικών Τζωρτζίνας Κωστοπούλου, πλαισιωμένη από τους νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες με ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια και βραβεύσεις, Χάρη Καμπύλη (μουσική) και Χριστίνα Ρωμαίου (θέατρο σκιών, κρουστά).

Η πρώτη παράσταση του «Παραμυθόδεντρου» έχει τον τίτλο:

«Νερό κι αέρας και φωτιά και το χρυσό παπούτσι». Παρουσιάστηκε ήδη με επιτυχία στα Κάτω Δολιανά και στον Πραστό και τώρα κλείνει τον πρώτο θερινό της κύκλο στο Παράλιο Άστρος.

Πρόκειται για μια αφηγηματική παράσταση  4 παραμυθιών από διαφορετικές ηπείρους, εμπλουτισμένη με ζωντανή μουσική και τραγούδια, εμψύχωση γιγαντόκουκλας και θέατρο σκιών.

Τα παιχνίδια του ήλιου με το νερό, ο έρωτας του ανέμου με μια μικρή ινδιάνα, η ξιπασμένη νυχτερίδα - και η πρώτη σταχτοπούτα της ιστορίας, η κινέζα Γιεν Σεν, είναι τα θέματα αυτών των παραμυθιών του κόσμου.

Σε μια πολυδιάστατη παράσταση με στοιχεία θεατρικότητας, μουσικής και εικαστικών, η οικουμενική παράδοση των παραμυθιών και των λαϊκών ιστοριών (από διαφορετικές γωνιές της γης) έρχονται να δέσουν αρμονικά με τα βιώματα, τα ακούσματα, τις τεχνικές και αφηγήσεις της δικής μας διηγηματικής παράδοσης. «Νερό κι αέρας και φωτιά και το χρυσό παπούτσι» δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να βιώσουν αιώνιες ιστορίες μακρινών πολιτισμών, με κίνηση, τραγούδια και εικόνες που τις κάνουν να μοιάζουν τόσο γνώριμες και οικείες…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Αφήγηση, τραγούδι, εμψύχωση κούκλας: Τζωρτζίνα Κωστοπούλου

Μουσική : Χάρης Καμπύλης

Θέατρο σκιών, κρουστά: Χριστίνα Ρωμαίου

Ήχος και φως: Μιχάλης και Μανώλης Μπουτσικάκης

Βοηθός στο Θέατρο Σκιών: ο μικρός Άγγελος Νικόλας Φαρμασώνης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τίτλος: «Νερό κι αέρας και φωτιά και το χρυσό παπούτσι»

Ημερομηνία: Δευτέρα, 22 Αυγουστου

Ώρα: 9:00 το βράδυ

Είσοδος: ελεύθερη

Διοργανωτής: Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους

Ακολουθούν μια φωτο από την παράσταση στα Κάτω Δολιανά και μια από  το Κάστρο του Πραστού

Προηγούμενες αναρτήσεις