Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Αλλόκοσμες φωτογραφίες από ναό 400 ετών που αναδύθηκε στην επιφάνεια λίμνης στο Μεξικό

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 21-10-2015 09:05:11 am | από nskarmoutsos

Ένας ναός που παρέμενε βυθισμένος για δεκάδες χρόνια αναδύθηκε σε μια λίμνη στο νότιο τμήμα του Μεξικού.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η εκκλησία, αποκαλύπτεται εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας και έχει εξάψει τη φαντασία των φωτογράφων και των ντόπιων στην πολιτεία Τσιάπας.

 Η τελευταία φορά που η στάθμη της δεξαμενής είχε πέσει αισθητά και η εκκλησία εμφανίστηκε, ήταν το 2002 και τότε οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περπατήσουν στο εσωτερικό της και να τη δουν από κοντά.

 Ο ναός χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και είναι χτισμένος από Ισπανούς αποικιοκράτες. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους όπως και όλη η περιοχή εξαιτίας της επιδημίας πανώλης που θέρισε την περιοχή το 1773. Τελικά ο ναός έγινε μέρος του βυθού της τεχνητής λίμνης το 1966, μετά την ολοκλήρωση του φράγματος.

 Για την ώρα οι ντόπιοι και οι ψαράδες που έρχονται αντιμέτωποι με το θέαμα είναι ενθουσιασμένοι. Όπως ήταν αναμενόμενο οι παλιότεροι έχουν πάντως ήδη αρχίσει να συζητάνε για θρύλους και να λένε ιστορίες που έχουν ακούσει από παλιότερους.

Πηγή: lifo.gr

Το «καταραμένο» νησί της Ιταλίας!

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 27-10-2013 06:47:57 pm | από nskarmoutsos

Το νησάκι Gaiola βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης, στην καρδιά του ομώνυμου Underwater Park, μια προστατευόμενη περιοχή περίπου 42 εκταρίων. Το νησί αποτελείται από δύο νησίδες που ενώνονται μεταξύ τους με μια γέφυρα, δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο.
Το ένα νησάκι έχει μια εγκαταλειμμένη πλέον βίλα, ενώτο άλλο είναι ακατοίκητο. Μια σειρά από ατυχίες και παράδοξα που συνέβησαν κατά καιρούς στους εναλλασσόμενους ιδιοκτήτες του ήταν αρκετές για να λάβει το παρατσούκλι «καταραμένο» και να το κουβαλά μέχρι σήμερα που πλέον δεν κατοικείται από κανέναν.
Η σειρά των ατυχιών άρχισε κάποια στιγμή γύρω στη δεκαετία του 1920, όταν ο τότε ιδιοκτήτης, ένας Ελβετός εν ονόμαι Hans Braun βρέθηκε δολοφονημένος και τυλιγμένος σε μια κουβέρτα. Λίγο αργότερα η γυναίκα του πνίγηκε στη θάλασσα. Επόμενος ιδιοκτήτης της βίλας ήταν ο Γερμανός Otto Grunback, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή στο νησί.
Παρόμοια τύχη είχε και ο φαρμακοβιομήχανος Maurice – Yves Sandoz, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ένα ψυχιατρείο στην Ελβετία. Ο μετέπειτα ιδιοκτήτης του, ένας Γερμανός βιομήχανος χάλυβα, ο Baron Paul Karl Langheim καταστράφηκε οικονομικά.
Το νησί πέρασε ένα διάστημα και στα χέρια του επικεφαλής της Fiat Gianni Agnelli, ο γιος του οποίου αυτοκτόνησε. Και στη συνέχεια, ο ανιψιός του που θα αναλάμβανε τα ηνία της εταιρείας πέθανε σε ηλικία 33 ετών από μια σπάνιας μορφής λευχαιμία.
Ο πολυ-δισεκατομμυριούχος Paul Getty δεν νίκησε την «κατάρα» και απήγαγαν τον εγγονό του λίγομετά την αγορά του νησιού, ενώ ο Gianpasquale Grappone φαλήρισε και φυλακίστηκε!
Πηγή: perierga.gr

ΗΠΑ: Γενετικά τροποποιημένα μήλα που δεν αποκτούν καφέ χρώμα όταν κόβονται

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 19-10-2017 11:26:03 am | από nskarmoutsos

Το «αρκτικό μήλο», μια ποικιλία που έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να μην αποκτά ποτέ καφέ χρώμα, ακόμα και όταν κόβεται σε κομμάτια, βγαίνει στο εμπόριο τον Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ποικιλία αναπτύχθηκε ως μέσο για την αύξηση της κατανάλωσης μήλων από πιο επιλεκτικούς αγοραστές, μειώνοντας παράλληλα τα απόβλητα τροφίμων. «Ο αριθμός των μήλων που σπαταλιούνται είναι τεράστιος», δήλωσε ο Νιλ Κάρτερ, πρόεδρος της εταιρείας που σχεδίασε την ποικιλία. «Αναζητούσαμε τρόπους για να επαναπροωθήσουμε στην αγορά τα μήλα και να τα κάνουμε πιο βολικά για τον καταναλωτή», πρόσθεσε.

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο, η ποικιλία «αρκτικό μήλο» θα πωλείται σε περίπου 400 σουπερμάρκετ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Κάρτερ εκτιμά ότι η φετινή συγκομιδή των περίπου 80 κιλών μήλων θα διατεθεί στην αγορά για περίπου 12 εβδομάδες. Πρώτα θα διατεθεί στην αγορά η ποικιλία Golden Delicious και στη συνέχεια η Granny Smith το 2018.

Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτή η νέα προσέγγιση θα δελεάσει τους καταναλωτές φρούτων. «Η κατανάλωση μήλων σημειώνει πτώση σε κατά κεφαλή βάση, τις τελευταίες δεκαετίες, επειδή δεν θεωρούνται βολικά», δήλωσε ο Κάρτερ. «Όταν άρχισαν να πωλούν ήδη κομμένα καρότα, η κατανάλωσή τους υπερδιπλασιάστηκε». Η νέα ποικιλία μήλων θα πωλείται επίσης σε φέτες.

Όταν κόβουμε το μήλο, το εσωτερικό του έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Όταν η τυροσίνη και η ταννίνη, που περιέχονται στο μήλο, εκτεθούν σε οξυγόνο, οξειδώνονται και μετατρέπονται σε πολυφυνόλη και μελανίνη, προσδίδοντας στο μήλο το σκούρο καφέ χρώμα. Αν και η νέα ποικιλία μπορεί να προσελκύσει καταναλωτές που τους απωθεί το καφέ χρώμα, το γεγονός ότι πρόκειται για γενετικά τροποποιημένο προϊόν ενδέχεται να αποθαρρύνει άλλη μερίδα αγοραστών.

«Υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι ενάντια σε αυτό που κάνουμε», δήλωσε ο Κάρτερ. «Αλλά αυτή η μερίδα ανθρώπων ήταν μεγαλύτερη πριν από δύο χρόνια ή πέντε χρόνια. Μόλις οι άνθρωποι γευτούν το μήλο, συνήθως καταλαβαίνουν ότι δε διαφέρει σε κάτι από ένα κοινό μήλο».

Πηγή: naftemporiki.gr

Πανδαισία χρωμάτων στους αγρούς της Κίνας

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 24-10-2016 09:30:30 am | από nskarmoutsos

To Lexiaguo είναι μια αγροτική περιοχή σε υψόμετρο που αγγίζει τα 800 μέτρα, στα βουνά Wumeng της Κινεζικής επαρχίας Yunnan.
Είναι μια σχετικά απόμακρη περιοχή, με περιορισμένη πρόσβαση και ελλιπείς εγκαταστάσεις. Για αυτό το λόγο δεν αναφέρεται ούτε στους πιο ενημερωμένους τουριστικούς χάρτες της Κίνας. Μέχρι πρόσφατα μάλιστα, η τοποθεσία ήταν κοινό μυστικό μεταξύ λίγων φωτογράφων, οι οποίοι κέρδισαν αρκετά βραβεία εκθέτοντας φωτογραφίες του συγκεκριμένου τοπίου.
Lexiaguo σημαίνει “το μέρος με τα όμορφα χρώματα” και είναι η νέα ονομασία της περιοχής, σε μια προσπάθεια που γίνεται από τις τοπικές αρχές για την τουριστική της ανάπτυξη.

Η παλίοτερη ονομασία της ήταν Dongchuan, δηλαδή “η κόκκινη γη”, ένα όνομα που προήλθε από το έντονο καφέ-κόκκινο χρώμα του εδάφους, το οποίο οφείλεται στην εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση ιόντων σιδήρου σε αυτό.

Κάθε μία από τις οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή, κατέχουν κομμάτια γης με διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, στα οποία καλλιεργεί φυτά της δικής της επιλογής. Έτσι, στην περιοχή του Lexiaguo καλλιεργούνται κάθε φορά πατάτες, καλαμπόκια, βρώμη, διάφορα είδη λουλουδιών και πολλά άλλα φυτά.

Το αποτέλεσμα της ποικιλίας αυτής στην καλλιέργεια είναι μια εναλλαγή χρωμάτων, που κάνει το τοπίο να μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής.
Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά μαγευτικές!

Πηγή: perierga.gr

Πως η έκλειψη του φεγγαριού έσωσε τον Κολόμβο

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 17-10-2014 12:09:39 am | από nskarmoutsos

Στις 12 Οκτωβρίου, γιορτάζεται στην Αμερική η «Ημέρα του Κολόμβου». Ήταν η ημέρα εκείνη, του 1492, όταν ο Κολόμβος έπιασε στεριά ερχόμενος από ένα νησί βορειοανατολικά της Κούβας. Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, ο Κολόμβος θα κάνει τρία ταξίδια στον «Νέο Κόσμο». Στο τέταρτο και τελευταίο ταξίδι του για την εξερεύνηση των ακτών της Κεντρικής Αμερικής, ο Κολόμβος θα βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη θέση. Χρησιμοποιώντας  όμως τις γνώσεις του στην αστρονομία θα εξαπατήσει τους ιθαγενείς, τρομοκρατώντας τους, και θα σώσει το πλήρωμά του.

Ο Κολόμβος ξεκίνησε στις 11 Μαίου του 1502 από την Ισπανία με τα πλοία Capitana, Gallega, Vizcaina και Santiago de Palos. Εξαιτίας όμως, μιας επιδρομής από «σαράκια», δημιουργήθηκαν τρύπες στα πλοία του στόλου, με αποτέλεσμα ο Κολόμβος να αναγκαστεί να εγκαταλείψει δύο από αυτά και να μπαρκάρει με τα υπόλοιπα στη βόρεια ακτή του γνωστού μας σήμερα νησιού Τζαμάικα στις 25 Ιουνίου 1503.

Αρχικά, οι ιθαγενείς καλωσόρισαν τον στόλο, παρέχοντας τους τροφή και στέγη. Όσο όμως οι ημέρες παραμονής τους γίνονταν εβδομάδες, οι εντάσεις αυξάνονταν. Μετά από 6 μήνες παραμονής τους, το πλήρωμα του Κολόμβου εξεγέρθηκε, λήστεψε και σκότωσε  κάποιους ιθαγενείς, που δεν τους έδιναν πια τροφή. Με την πείνα να απειλεί τον ίδιο και τους άντρες του, ο Κολόμβος σκέφτηκε ένα σχέδιο.

Συμβουλευόμενος  το βιβλίο του Γερμανού μαθηματικού και αστρονόμου Γιοχάνες Μύλερ φον Κένιγκσμπεργκ (1436-1476), έψαξε και βρήκε ότι η επόμενη έκλειψη της Σελήνης θα πραγματοποιείτο στις 29 Φεβρουαρίου του 1504.

Γνωρίζοντας αυτό, τρεις μέρες πριν από την έκλειψη, ο Κολόμβος ζήτησε να συναντήσει τον αρχηγό των ιθαγενών και τον ενημέρωσε πως ο χριστιανικός Θεός τους ήταν πολύ θυμωμένος με τους ιθαγενείς, που τους αφήνουν να λιμοκτονούν.  Έτσι για να δείξει τον θυμό του, σε τρεις μέρες θα τύλιγε το φεγγάρι με «τις φλόγες της οργής» και θα το εξαφάνιζε από τον ουρανό.

Και όντως, έγινε ότι είχε πει ο Κολόμβος. Μετά από μια ώρα από την εμφάνιση του φεγγαριού στον ουρανό ξεκίνησε η έκλειψη και το «ματωμένο φεγγάρι» έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό. Σύμφωνα με τον γιο του Κολόμβου, οι ιθαγενείς ήταν πολύ τρομοκρατημένοι με το θέαμα του φεγγαριού και αμέσως πήγαν στον αρχηγό τους και του ζήτησαν να συνεργαστεί με τον Κολόμβο αρκεί το φεγγάρι να επέστρεφε στην αρχική του μορφή.

Τότε ο Κολόμβος κλείστηκε σε μια καμπίνα για 50 λεπτά, δήθεν για να μιλήσει με τον Θεό. Χρησιμοποίησε μια κλεψύδρα για να χρονομετρήσει τις φάσεις της έκλειψης. Λίγο πριν η έκλειψη έρθει στο τέλος της, ο Κολόμβος ανακοίνωσε πως ο Θεός συμφώνησε να φέρει το φεγγάρι στην αρχική του μορφή. Οι ιθαγενείς από την πλευρά τους κράτησαν την υπόσχεσή τους  παρέχοντας τρόφιμα στο πλήρωμα μέχρι να έρθει η βοήθεια από την Καραϊβική στις 29 Ιουνίου 1504.

Πηγή: tvxs.gr

«Γαλάζια λίμνη» σε κρατήρα ηφαιστείου

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 16-10-2015 07:23:28 pm | από nskarmoutsos

Ο κρατήρας Kerio βρίσκεται στην περιοχή Grímsnes στη νότια Ισλανδία και είναι ένας από τους πιο φωτογενείς και πολυφωτογραφημένους ηφαιστειακούς κρατήρες στον κόσμο.
Αποτελεί τακτική στάση για τους τουρίστες κατά μήκος της διαδρομής τους προς τα αξιοθέατα του “Χρυσού Κύκλου” και λαμβάνει πολλά κλικ από τους φωτογράφους.
Ο κρατήρας δημιουργήθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη περίπου πριν από 3.000 χρόνια και είναι ένας από τους πολλούς στην περιοχή, που περιλαμβάνει τη χερσόνησο Reykjanes και τον παγετώνα Langjokull.
Η καλντέρα είναι περίπου 55 μέτρα βάθος, 170 μέτρα πλάτος και 270 μέτρα μήκος. Όπως και άλλα ηφαιστειακά πετρώματα στην περιοχή, τα βράχια της καλντέρας έχουν έντονο κόκκινο χρώμα που προκαλείται από το σίδηρο της βασαλτικής λάβας που έχει οξειδωθεί από τα υπόγεια ύδατα.
Το μεγαλύτερο μέρος του κρατήρα έχει απότομα τοιχώματα με λίγη βλάστηση και στο κάτω μέρος του υπάρχει μια εντυπωσιακή γαλάζια λίμνη, που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο περίπου με τον υδροφόρο ορίζοντα.
ΠΗΓΗ: perierga.gr

Μια γέφυρα γεμάτη λουλούδια

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 15-10-2015 09:55:43 am | από nskarmoutsos

Η “Γέφυρα των λουλουδιών” βρίσκεται στο χωριό Shelburne Falls στη Μασαχουσέτη. Έχει μήκος περίπου 200 μέτρα και περνάει πάνω από τον ποταμό Deerfield.
Το ασυνήθιστο εδώ αποτελεί το γεγονός ότι καλύπτεται με πάνω από 500 ποικιλίες εποχικών λουλουδιών που φυτεύονται κάθε χρόνο από τοπικούς εθελοντές για να διασφαλιστεί ότι θα είναι ανθισμένα μεταξύ των μηνών Απριλίου και Οκτωβρίου.
Κατασκευάστηκε αρχικά το 1908 με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί μια σιδηροδρομική γραμμή που θα μετέφερε το αλεύρι από τους μύλους της περιοχής. Εγκαταλείφθηκε το 1927 και σύντομα γέμισε αγριόχορτα.
Στη συνέχεια, η κάτοικος της περιοχής Antoinette Burnham πρότεινε να γίνει η γέφυρα ένα όμορφος κήπος.
Το 1929 ο Σύλλογος Γυναικών ανέλαβε την ευθύνη για την ωραιοποίηση της γέφυρας. Χώμα, λιπάσματα, φυτά αλλά και εθελοντική εργασία μεταμόρφωσαν την γέφυρα σε μια μικρή καταπράσινη και πολύχρωμη όαση.
Από τότε συντηρείται ανελλιπώς και κάθε χρόνο προσφέρει ένα πανέμορφο θέαμα σε ντόπιους και επισκέπτες.
ΠΗΓΗ: perierga.gr

Η παραλία των… 151 χιλιομέτρων

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 15-10-2015 09:30:44 am | από nskarmoutsos

Ονομάζεται Ninety Mile Beach και βρίσκεται στη Βικτώρια της Αυστραλίας, ενώ πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες «αδιάκοπες» παραλίες στον κόσμο.

Η παραλία βρίσκεται στην περιοχή Gippsland στις νοτιοανατολικές ακτές της Βικτώριας και «τρέχει» για 151 χιλιόμετρα (94 μίλια).

Πίσω της υπάρχουν μεγάλοι αμμόλοφοι που τη χωρίζουν από τις λίμνες Gippsland – το μεγαλύτερο σύστημα εσωτερικών υδάτων στο νότιο ημισφαίριο. Τίποτα δεν διακόπτει τη διαδρομή της παραλίες, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό θέαμα.

Κάτω από το νερό, οι απέραντες “πεδιάδες” της άμμου παρέχουν καταφύγιο σε μια μεγάλη ποικιλία θαλάσσιας ζωής. Η περιοχή προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο, προσφέροντας μοναδικές δραστηριότητες στο νερό.

Σύμφωνα με το perierga.gr, ένα θαλάσσιο πάρκο έχει δημιουργηθεί εδώ που λειτουργεί ανάμεσα στην ακτή και τις λίμνες στο πίσω μέρος της, με εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα.

Αστεροειδής σε μέγεθος σπιτιού θα περάσει ξυστά από τη Γη

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 12-10-2017 08:52:27 am | από nskarmoutsos

 

Ο αστεροειδής 2012 TC4, που έχει μέγεθος σπιτιού, θα περάσει το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου (στις 08:40 ώρα Ελλάδας) πολύ κοντά από τη Γη, σε ύψος κάτω των 44.000 χιλιομέτρων, σχεδόν στο επίπεδο που οι γεωσύγχρονοι δορυφόροι κινούνται γύρω από τον πλανήτη μας (36.000 χλμ).

Η απόσταση αυτή είναι περίπου το ένα όγδοο της απόστασης Γης-Σελήνης. Ο αστεροειδής δεν θα είναι ορατός με γυμνά μάτια ή με κιάλια, αλλά το βράδυ της Τετάρτης θα μπορούν να τον δουν τα τηλεσκόπια από την Ευρώπη.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) διαβεβαίωσε ότι ο διαμέτρου 15 έως 30 μέτρων αστεροειδής δεν αποτελεί κίνδυνο να πέσει στον πλανήτη μας, ούτε να απειλήσει τους δορυφόρους.

Όμως, αποτελεί καλή ευκαιρία να δοκιμαστεί το παγκόσμιο σύστημα προειδοποίησης για κινδύνους εξ ουρανού. Ένα δίκτυο από αστεροσκοπεία και πανεπιστήμια θα παρακολουθούν στενά την προσέγγιση του αστεροειδούς, ώστε να δουν κατά πόσο είχαν κάνει σωστές προβλέψεις για την τροχιά του.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της NASA Μάικλ Κέλι, «παρακολουθούμε τον 2012 TC4 εδώ και δύο μήνες, έτσι έχουμε πολύ ακριβείς πληροφορίες για τη θέση του και έχουμε κάνει πολύ ακριβείς υπολογισμούς για την τροχιά του. Δεν υπάρχει κίνδυνος, ούτε καν για τους δορυφόρους».

Ο αστεροειδής είχε ανακαλυφθεί πριν πέντε χρόνια, όταν το 2012 είχε περάσει πάλι από τη Γη, σε διπλάσια απόσταση από ό,τι θα κάνει τώρα. Θα επιστρέψει στη γειτονιά μας το 2050 και το 2079, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). 

Ο Ρούντιγκε Γιεν της ESA δήλωσε: «Από σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτυπήσει τη Γη ούτε το 2050, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το κοντινό πέρασμά του τότε μπορεί να αλλάξει κάπως την τροχιά του αστεροειδούς, έτσι ώστε να πέσει πάνω στη Γη το 2079».

Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο το 2079 υπολογίζεται σε μία στις 750, γι' αυτό ο 2012 TC4 έχει ταξινομηθεί στην 13η θέση στον κατάλογο των πιθανών μελλοντικών κινδύνων από ουράνια σώματα.

Περίπου τρεις αστεροειδείς με το μέγεθος του 2012 TC4 περνούν κοντά από τον πλανήτη μας κάθε χρόνο. Πολλοί επιστήμονες θεωρούν θέμα χρόνου να πέσει στη Γη ένας αστεροειδής και το θέμα αρχίζει να «σηκώνεται» όλο και περισσότερο στη διεθνή ατζέντα.

Πηγή: in.gr

Ποιο είναι το πιο υγρό μέρος της Γης

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 29-10-2013 06:12:39 pm | από nskarmoutsos

Έχουν αρχίσει τα πρωτοβρόχια και εσείς αναπολείτε ήδη το καλοκαιράκι. Μην απελπίζεστε όμως. Υπάρχουν και χειρότερα! Πώς θα σάς φαινόταν αν ζούσατε στο πιο... υγρό μέρος του πλανήτη;
Οι δρόμοι γίνονται ποτάμια και τα χωράφια... τεράστιες, λασπώδεις εκτάσεις.Οι κάτοικοι της πόλης Mawsynram στη βορειοανατολική Ινδία, που δεν κάνουν βήμα χωρίς ομπρέλα, βλέπουν συχνά τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, όμως επιμένουν ότι οι περίοδοι ξηρασίας... είναι χειρότερες! Όμως επειδή η ζωή συνεχίζεται κι εκείνοι πρέπει να δουλέψουν στα χωράφια, έχουν φροντίσει ακόμη να κατασκευάσουν «ειδικές ομπρέλες εργασίας», που μοιάζουν σαν καλάθια σε σχήμα καβουκιού.
Οι μουσώνες στην ορεινή αυτή περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Bangladesh, προκαλούν το ενδιαφέρον των τουριστών, οι οποίοι πηγαίνουν εκεί για να δουν από κοντά το μέρος όπου κάθε χρόνο πέφτουν κάτα μέσο όσο 12 μέτρα νερό (20 φορές πιο πολύ από τη μέση βροχή που πέφτει στο... –βροχερό κατά τ’ άλλα- Λονδίνο)! Φυσικά, το δεύτερο πιο υγρό μέρος της Γης είναι το... διπλανό χωριό Cherrapunji.
«Τα τελευταία χρόνια έρχονται αρκετοί τουρίστες στην περιοχή, για να δουν από κοντά πώς είναι να ζει κανείς σε τέτοιες συνθήκες, κάτι που δίνει στους κατοίκους ένα έξτρα εισόδημα» είπε ο 47χρονος φωτογράφος Johnny Haglund στη MailOnline. «Οι ντόπιοι μου είπαν ότι η περίοδος της ξηρασίας είναι χειρότερη από πολλές απόψεις. Δυσκολεύονται πολύ να βρουν νερό για να πιουν και να πλυθούν» πρόσθεσε.
Σπάνια έχει ζέστη στην περιοχή με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο, μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο. Από την άλλη, το πιο ξηρό μέρος της Γης, η έρημος Ατακάμα στη Χιλή, δεν έχει δει ούτε σταγόνα βροχής σε μερικά τμήματά της τα τελευταία 500 χρόνια.

Πηγή: real.gr

Προηγούμενες αναρτήσεις