Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Η «μεταστέγαση» του Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 18-04-2018 04:44:26 pm | από nskarmoutsos

Νο 1. Γραφεία Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους

Απαραίτητη έχει κριθεί η μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους από εκεί που στεγάζεται σήμερα, σε μια αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους -φωτ. Νο 4-, λόγω του ότι η εν λόγω αίθουσα δεν επαρκεί για τις ανάγκες του, μικρή για να χωρέσει όλο τον αριθμό των νηπίων, πάνω από 25.

Ορίστηκε ως χώρος μεταστέγασης το ισόγειο του αρχοντικού Δεληγιάννη, εκεί που είναι τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους επί της οδού Ζαφειρόπουλου (πεζόδρομος) -φωτ. Νο 1,2,3-.

Άρχισαν οι εργασίες για να προετοιμαστεί το κτίριο για τη μεταστέγαση, με τις σχετικές «τυμπανοκρουσίες» βεβαίως βεβαίως, τον Σεπτέμβρη του 2017 και μας είπαν «άκουσον άκουσον» ότι, μέσα στον Οκτώβρη (του 2017) θα έχει ετοιμαστεί και πριν «αλέκτωρ λαλήσαι» οι εργασίες διακόπηκαν; «επ’ αόριστον».

Σ.Σ: Δεν μας είπαν από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ποιου έτους τον Οκτώβρη θα μεταστεγαστεί το Νηπιαγωγείο!!!!!!  

Νο 2. Γραφεία Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους

Νο 3. Γραφεία Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους

Νο 4. Νηπιαγωγείο Παραλίου Άστρους στεγαζόμενο σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους

Το Αρμυρίκι «θεϊκό δώρο» στις παραλίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Κατηγορία Περιβάλλον | Αναρτήθηκε 11-04-2016 12:40:26 pm | από nskarmoutsos

Αρμυρίκια προς την περιοχή «Πόρτες»

Σε όλο το μήκος (10 χιλιομέτρων) της κύριας παραλίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, από το Παλιόχανο μέχρι την Παραλία Αγίου Ανδρέα, τα Αρμυρίκια είναι διάσπαρτα, βλέπε φωτογραφικό υλικό.

Τα αρμυρίκια, αυτοφυή στις παραλίες μας, στολίζουν το τοπίο και μας προσφέρουν απλόχερα την σκιά τους, τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν μας ζητάνε τίποτα ιδιαίτερο αλλά την στοιχειώδη φροντίδα τους.

Πρόταση: Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας να προγραμματίσει, οσονούπω, τον καθαρισμό των αρμυρικιών σε όλη την προαναφερόμενη παραλία.

Σ.Σ: Πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα πληρώνουν αδρά για να φυτέψουν έτοιμα αρμυρίκια και εμείς που τα έχουμε «δωρεάν» πρέπει να τα προσέχουμε. Άλλωστε (τα αρμυρίκια) ζητάνε το μερίδιο τους από τα «ανταποδοτικά τέλη» για τις μισθώσεις των παραλιών από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το δικαιούνται.

Αρμυρίκια στον «Ατσίγγανο»

«Τρέχει - τρέχει το νερό»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 08-04-2018 04:11:42 pm | από nskarmoutsos

Νο 1

Διαρροή υπάρχει στο Νησί Παραλίου Άστρους, στο ύψος της παλιάς δεξαμενής, εδώ, http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.416912&lon=22.766330&z=20&m=b. Το νερό αφού διανύσει τη διαδρομή από το σημείο 1 μέχρι το 2 (φωτ. Νο. 6) -πάνω από 100 μέτρα- φτάνει στη κεντρική πλατεία.

Όπως μου είπε χαρακτηριστικά αναγνώστης: Το έχουμε πει στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειας Κυνουρίας, αλλά δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους.

Σ.Σ: «Who pays the ferryman», ελληνιστί «Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;»

(Φωτ. 8-4-2018)

Νο 2

Νο 3

Νο 4

No 5

Νο 6

«Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 02-04-2018 12:20:17 pm | από nskarmoutsos

Νο 1. «Της νύχτας τα καμώματα», 1-4-2018 21.10

«Γολγοθά» ανεβαίνουν οι πεζοί που θα επιχειρήσουν να διασχίσουν τον ενδιάμεσο δρόμο του Νησιού του Παραλίου Άστρους, οδός «Ν. Μαυροθαλασσίτη & Κ. Παπακωνσταντίνου» -http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.415995&lon=22.768245&z=19&m=b-, πηγαίνοντας να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στο Ναό του Αγίου Βασιλείου. Αιτία το «απόλυτο» σκοτάδι από την έλλειψη δημοτικού φωτισμού, βλέπε φωτ. Νο 1.

Το θέμα το έχουμε θίξει και παλιότερα, βλέπε εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=33654, αλλά φευ επί ματαίω.

Σ.Σ: Καλό είναι οι χρήστες του συγκεκριμένου δρόμου να κουβαλάν μαζί τους φακό και να έχουν υπόψη τους ένα καλό ορθοπεδικό!!!   

Νο 2. «τα βλέπει η μέρα και γελάει», 2-4-2018 07.30

Οι δήμοι μπαίνουν σε πρόγραμμα για μια «Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 31-03-2018 09:07:11 am | από nskarmoutsos

Σε μια «Ελλάδα χωρίς αδέσποτα» στοχεύει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Dogs' Voice μέσα από το πρόγραμμα που εφαρμόζει σε δήμους εντός και εκτός Αττικής.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο η Έλενα Δέδε, υπεύθυνη επικοινωνίας «στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τεχνογνωσία στους δήμους, για την προώθηση των υιοθεσιών, την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την εισροή ιδιωτικών επενδύσεων σε κάθε δήμο προκειμένου να γίνουν στοχευμένα κάποιες στειρώσεις».

Το πρόγραμμα αστικής πανίδας αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εφαρμόζεται ήδη στον Άλιμο, την Ελευσίνα και το δήμο Σπάτων- Αρτέμιδας, ενώ από την καινούργια χρονιά ήδη έχουν ενταχθεί κι άλλοι δήμοι όπως η Γλυφάδα και το Κορωπί. «Το πρόγραμμά μας έχει πέντε πυλώνες, όπως η ψηφιοποίηση όλου του αρχείου και μητρώου των αδέσποτων του δήμου, το δεύτερο έχει να κάνει με την δήλωση δεσποζόμενων ζώων προκειμένου να βοηθάμε τους δημότες στο να τους θυμίζουμε τον ιατρικό έλεγχο του κατοικίδιού τους, να τους επιδοτούμε στειρώσεις, είτε να γίνεται τοποθέτηση ηλεκτρονικού τσιπ, το τρίτο κομμάτι είναι οι υιοθεσίες και φιλοξενίες αδέσποτων ζώων του δήμου, το τέταρτο μέρος είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού που κάνουμε σε σύμπραξη με τις ζωοφιλικές ενημερώσεις σχολείων και ο τελευταίος πυλώνας είναι οι εκδηλώσεις που κάνουμε με ένα πρόγραμμα στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων» αναφέρει η κ. Δέδε.

Υπογραμμίζει ότι ήδη οι άνθρωποι της ...φωνής των σκύλων «που δεν είναι μόνο των σκύλων τελικά αλλά και της γάτας» βρίσκονται σε επαφή και σε συνεννόηση και με τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις του κάθε δήμου όπου γίνεται ξεχωριστή μελέτη. «Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα φτάσουμε σε ένα σημείο να μην έχουμε αδέσποτα καθώς υπάρχουν πιο αυξημένα επίπεδα ευαισθητοποίησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι η αύξηση των καταγγελιών, αν και υπάρχει ακόμη "ο νόμος της σιωπής" στις μικρές κλειστές κοινωνίας που κανείς δεν βγαίνει να πει ποιος το έκανε καθώς υπάρχει φόβος» επισημαίνει η κ. Δέδε.

«Φοβούνται το προφίλ ενός ανθρώπου που μπορεί να βασανίζει ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα ότι μπορεί να κάνει κακό και σε άνθρωπο. Το αισιόδοξο είναι ότι για τις περιπτώσεις που φτάνουν στο δικαστήριο υπάρχουν σοβαρές κυρώσεις και φυσικά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κόσμος θέλει να φέρνει ενώπιον δικαιοσύνης αυτούς τους ανθρώπους», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τι είναι το Dogs' Voice

«Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015. Έχουμε δημιουργήσει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων αγγελιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στη χώρα, µε περισσότερες από 809 οργανικές υιοθεσίες. Έχουμε καταφέρει να κινητοποιηθούν 480 ιδιώτες δωρητές, παρέχει στήριξη σε περισσότερες από 78 οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας τράπεζα φαρμάκων για να καλύψει δαπανηρές θεραπείες αδέσποτων ζώων» τονίζει η κ. Δέδε και συμπληρώνει τις δράσεις του οργανισμού.

«Ο οργανισμός μας έχει προσφέρει περισσότερα από 700 κιλά ξηράς τροφής σε καταφύγια αδέσποτων ζώων σε όλη την Ελλάδα, δημιουργήσαμε ομάδα νομικής υποστήριξης για κακοποιήσεις ζώων, ενώ έχουμε ολοκληρώσει πανελλαδικές καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων».

«Θεωρούμε ότι μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματά τους είναι εφικτή. Τώρα πλέον οι πολίτες είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και στα περιστατικά κακοποίησης και βίας σε ζώα γι αυτό και καταγράφονται περισσότερες καταγγελίες» αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Δέδε.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 30-03-2018 05:25:20 pm | από nskarmoutsos

Απ’ ότι φαίνεται, ετοιμάζονται να τσιμεντάρουν δίπλα από το δρόμο στη συμβολή των οδών «Αγίου Βασιλείου» και «Δεξαμενής» στο Νησί Παραλίου Άστρους, εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.416998&lon=22.768248&z=19&m=b.

Αυτοί που χρησιμοποιούν την οδό «Δεξαμενής», το δρόμο που πάει προς το βόρειο τομέα του Νησιού, γνωρίζουν καλά ότι για να στρίψουν προς τα πάνω έπρεπε να έχουν τρακτέρ! από τις πέτρες και τα χαλίκια.

Υ.Σ: Ευτυχώς!! που κάθε χρόνο έχουμε Ευαγγελισμού και Μεγαλοβδομάδα και συμμαζεύουν κανένα δρόμο.

(Φωτ. 30-3-2018, 14.55)

ΑΣΕΠ: Τα πρώτα αποτελέσματα για την καθαριότητα των δήμων

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 28-03-2018 06:29:56 pm | από nskarmoutsos

Στην έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων με βάση τα οποία θα προσληφθεί προσωπικό στην καθαριότητα των δήμων προχώρησε σήμερα το ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για τα προσωρινά αποτελέσματα για 217 (από τις 8.166 συνολικά) θέσεις και συγκεκριμένα για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι επιτυχόντες θα πιάσουν δουλειά από την ερχόμενη Δευτέρα με βάση τους προσωρινούς πίνακες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, η προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των πινάκων των 217 θέσεων ορίζεται μεταξύ 29 Μαρτίου και 10 Απριλίου (Τρίτη μετά το Πάσχα). 

Οσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οι προσωρινοί πίνακες αναμένεται να εκδοθούν έως την Παρασκευή, το αργότερο Σάββατο σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις. 

► Δείτε ΕΔΩ τα προσωρινά αποτελέσματα ΠΕ και ΤΕ.

Πηγή: efsyn.gr

Αποτελέσματα έφεραν οι κινητοποιήσεις στο ΚΔΑΥ Άστρους

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 27-03-2018 04:10:38 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο χείμαρρο Τάνο)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τρίπολη 27/03/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΚΔΑΥ Άστρους που έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.

Σήμερα πρώτη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στο ΚΔΑΥ Άστρους, επιτεύχθηκε το πρώτο αίτημά τους για καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να κερδίσουν τα δικαιώματά τους μέσα από την οργάνωσή τους στο σωματείο τους και τον αγώνα τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις που λαμβάνουν.

Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ΔΑΚΕ και ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ που όχι μόνο δεν στήριξαν του αγώνα που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Άστρους, έκαναν προσπάθεια να τον υπονομεύσουν. Τώρα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου έρχεται να καπηλευτεί το αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε ενωμένοι μαζί με το σωματείο μας τον αγώνα μας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Όλοι μαζί μέσα από τη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουμε να αποφασίσουμε πως θα συνεχίσουμε. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει λύση των προβλημάτων μας αν εμείς δεν διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας σε σύγκρουση με τον εργοδότη και τους δορυφόρους του.

Tα ΚΔΑΥ είναι χώροι άγριας εκμετάλλευσης και μόνο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτό.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της περιοχής να στηρίξουν την μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Άστρους γιατί είναι αγώνας δίκαιος και θα συνεχιστεί.

Διεκδικούμε:

  • Καμία τροποποίηση συμβάσεων εργασίας. 5θήμερη, οχτάωρη εργασία.
  • Βασικός μισθός με κατώτερο όριο τα 751,00€ μηνιαίως και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους.
  • Καταβολή του μισθού όλων των εργαζομένων το αργότερο μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, όπως προβλέπετε από το νόμο
  • Συνθήκες και μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
  • Άμεση χορήγηση των εμβολίων που συστήνει ο Ιατρός Εργασίας.
  • Άμεση διάθεση των κατάλληλων μέσων ατομικής εργασίας (γάντια, μάσκες, παπούτσια, φόρμες, κλπ).
  • Είδη καθαριότητας
  • Φαρμακείο
  • Κατάλληλα μέσα πυρόσβεσης.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δωρεάν ίντερνετ σε όλους τους δήμους μέσω του WiFi4EU

Κατηγορία Τεχνολογία | Αναρτήθηκε 24-03-2018 09:22:59 am | από nskarmoutsos

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των δήμων ανά την Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημιουργία σημείων wifi σε δημόσιους χώρους.

Το πρόγραμμα WiFi4EU δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Στόχος του προγράμματος WiFi4EU είναι η στήριξη με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019 της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής.

Κάποιοι δήμοι στην Ελλάδα πρωτοπορούν σε σχέση με την τεχνολογική εξέλιξη, κάνοντας άλματα στο μέλλον εδώ και πολλά χρόνια. Ένας από αυτούς τους δήμους είναι ο δήμος Τρικαίων, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώτος δήμος της Ελλάδας με τεχνολογία 5G.

Με στόχο τα Τρίκαλα να αποτελέσουν πρότυπο και σε αυτόν τον τομέα, υπογράφτηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ, προκειμένου σε 4 μήνες να υλοποιηθούν όλα τα έργα, δηλαδή η εκπόνηση μελέτης και η εφαρμογή πιλοτικού έργου δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων.

Ο δήμος Τρικκαίων είναι παράλληλα ο πρώτος στην Ελλάδα που εγκατέστησε το δωρεάν ασύρματο δίκτυο ήδη από το 2004, αλλά ενδιαφέρεται να ενταχθεί και στο νέο πρόγραμμα. «Ο δήμος Τρικκαίων έχει εγγραφεί στο σχετικό σύστημα, παρότι το ποσό που δίνεται είναι μικρό. Όμως, στόχος μας παραμένει η βελτίωση της ποιότητας των υπαρχόντων συστημάτων, σε συνδυασμό με την εξάπλωση του ασύρματου δικτύου, που έχουμε ήδη εντάξει και υλοποιήσει στο πιλοτικό πρόγραμμα Smart Trikala. Αυτή η βελτίωση επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση NMS (Network Management System), για το ήδη υπάρχον, διευρυμένο ασύρματο δίκτυο στα Τρίκαλα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Και προσθέτει ότι «πάντως, στον δήμο Τρικκαίων συνεχίζει να μας απασχολεί το θέμα της διάδοσης της ευρυζωνικότητας. Για παράδειγμα, στα χωριά, η ταχύτητα είναι ακόμη σε μη ικανοποιητικό επίπεδο. Αλλά και σε αυτόν τον τομέα παίρνουμε πρωτοβουλίες, προκειμένου να διευρύνουμε την πρόσβαση των πολιτών σε πόλη και κοινότητες, στις υπηρεσίες που προσφέρει η ψηφιακή εποχή».

Για το δήμο Γλυφάδας η συνδεσιμότητα των πολιτών σε σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αποτελεί προτεραιότητα.

«Ο δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχουμε σχεδιάσει για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών στην πόλη συνεχίζει να πρωτοπορεί, εγκαθιστώντας σταδιακά δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε ολόκληρη την πόλη. Η πρώτη φάση εγκατάστασης ευρυζωνικών υποδομών υψηλών ταχυτήτων για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και έτσι πλέον παρέχεται δωρεάν Wi-Fi για τους δημότες και επισκέπτες του δήμου σε δέκα περιοχές, ενώ ήδη προχωρούμε στην υλοποίηση της δεύτερης φάσης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Και συνεχίζει: «Πλέον, φιλοδοξούμε να ενταχθεί η Γλυφάδα στο νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα WiFi4EU που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση κι έτσι να πετύχουμε την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη την πόλη μας, ώστε καθένας μπορεί να συνδεθεί ελεύθερα και σε υψηλές ταχύτητες με το κινητό του τηλέφωνο, τον φορητό υπολογιστή ή το τάμπλετ του».

Ο κ. Παπανικολάου υπογραμμίζει ότι «παράλληλα με την ανάπτυξη του μητροπολιτικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων, ο δήμος Γλυφάδας διαθέτει πλέον ένα αξιόπιστο δίκτυο ευρυζωνικών υποδομών, το οποίο αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών ''Ευφυών Πόλεων'' (Smart Cities Infrastructure), όπως αυτές που προσφέρουμε εδώ και τρία χρόνια στους δημότες μας και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε».

Στο δήμο Ηλιούπολης έχουν επίσης ήδη δημιουργηθεί σημεία δωρεάν wi-fi, αλλά ο δήμος ενδιαφέρεται και για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Έχουμε ενημερωθεί για το πρόγραμμα και το βρίσκουμε θετικό έτσι όπως είναι δομημένο. Εμείς ήδη έχουμε σε δέκα σημεία της πόλης ασύρματο δίκτυο δωρεάν για τους πολίτες από το 2009, το οποίο έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας έτσι κι αλλιώς είναι να το επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία που μας δίνεται. Εμείς έχουμε και πολλούς δημόσιους ανοικτούς χώρους και τώρα έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε το ασύρματο δίκτυο όπου υπάρχει ανοικτός χώρος στην πόλη» δηλώνει ο Άγγελος Δημητρόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Ηλιούπολης.

Και συμπληρώνει: «είναι μια καλή ευκαιρία αυτό το κουπόνι, αν καταφέρουμε να το πάρουμε. Είναι μια έξτρα βοήθεια στην προσπάθειά μας. Έχουμε ενταχθεί στην πρώτη πλατφόρμα όπου έπρεπε να εγγραφούμε και τώρα που άνοιξε και το δεύτερο στάδιο κάνουμε ήδη τις διαδικασίες για να εγγραφούμε και να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε από τους πρώτους που θα καταθέσουμε».

Στο δήμο Παπάγου-Χολαργού επίσης υπάρχουν ήδη σημεία δωρεάν ασύρματου δικτύου αλλά η προοπτική της επέκτασης φαίνεται θετική. Έτσι ο δήμος επίσης συμμετέχει στις διαδικασίες για να λάβει το πολύτιμο voucher.

«Εμείς έχουμε ήδη πέντε σημεία wi-fi spot δωρεάν στην πόλη μας από το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας από το 2010. Πρόσφατα έχουμε ανανεώσει και τον εξοπλισμό και είναι σε πλήρη λειτουργία. Χαρήκαμε ιδιαίτερα βεβαίως με το καινούργιο πρόγραμμα. Θεωρώ ωστόσο ότι η βοήθεια των 15.000 ευρώ που δίνεται είναι πολύ μικρή για να γίνει εκτεταμένη κάλυψη του δήμου με wi-fi hotspots αλλά είναι σίγουρα ένα θετικό βήμα στον εκσυγχρονισμό και την άποψη της έξυπνης πόλης που έχουμε όλοι μας ως όραμα και θέλουμε να μετατρέψουμε τους δήμους μας. Αυτή είναι μια σημαντική υπηρεσία για τους πολίτες γιατί θα μπορεί κάνοντας μια βόλτα στην πόλη να λαμβάνει δωρεάν πληροφορίες, να σερφάρει μέσα στο ίντερνετ, να μπαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Στη διεκδίκηση ενός εκ των voucher του προγράμματος θα μπει και ο δήμος Άργους Μυκηνών που επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του για του δημότες. «Ο δήμος Άργους Μυκηνών έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi for Europe. Μετά την αίτηση εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα την οποία πραγματοποίησε το αρμόδιο τμήμα αναμένουμε τα αποτελέσματα ώστε να διεκδικήσουμε το δελτίο (voucher) των 15.000 ευρώ το οποίο καλύπτει τα έξοδα του δικτύου. Η δωρεά πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους χώρους, πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας των πολιτών. Ο δήμος Άργους Μυκηνών θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης τέτοιων προγραμμάτων», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τσιάμη που είναι μέλος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, στην Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν περίπου 15 δήμοι αν και το ενδιαφέρον από τους δήμους αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Η πρώτη πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιευτεί στα μέσα Μαΐου. Οι εγγεγραμμένοι δήμοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη σειρά 1.000 κουπονιών (voucher) WiFi4EU. Στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τους 1.000 δήμους που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω της πρώτης πρόσκλησης. Συνολικά κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων χρόνων αναμένεται να δημοσιευτούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις του προγράμματος.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Η φουσκοθαλασσιά «πλημμυρίζει» την περιοχή -Πόρτες-

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 18-03-2018 02:51:24 pm | από nskarmoutsos

Το χαντάκι που άνοιξαν από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για να αποστραγγίσουν τα όμβρια ύδατα στη περιοχή -Πόρτες-, εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.400309&lon=22.753673&z=18&m=b, λειτουργεί  «αλερετούρ», έτσι όταν έχει θαλασσοταραχή η θάλασσα μπουκάρει μέσα στη στεριά από τον ίδιο δρόμο, βλέπε φωτογραφικό υλικό 18-3-2018 12.15.

Υ.Γ: Αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας φουσκοθαλασσιάς, φανταστείτε να είχαμε ένα «βαρβάτο» Σορόκο -Νοτιοανατολικό άνεμο-, η θάλασσα θα έφτανε στη περιοχή της Αγιαναστασιάς!!! http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.398255&lon=22.744296&z=16&m=b.

Σ.Σ: Τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και να λύνουν οριστικά το υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο έχουμε «θίξει» παρά πολλές φορές. Σημειωτέο ότι, η περιοχή μας κατατάσσεται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για πλημμύρες, βλέπε εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=32323.

Προηγούμενες αναρτήσεις