Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Για πρώτη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδοτεί αρνητικά σε έργο που πλήττει σοβαρά τα λαϊκά συμφέροντα για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 11-07-2017 02:31:12 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Στη χθεσινή συνεδρίαση (10 – 07 – 2017) το Πε.Συ. καταψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το έργο: Διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 KV Πελοπόννησος – Κρήτη, έργο που αν γίνεται θα απογειώσει τα κέρδη των ομίλων που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ (κύρια Ανεμογεννήτριες) στην Κρήτη και την Πελοπόννησο και θα πλήξει τα λαϊκά στρώματα οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Θλιβερή εξαίρεση οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισαν την τέλεση αυτού του εγκλήματος.

Παραθέτουμε την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη:

«Η διασυνδετική γραμμή Μολάοι – Νεάπολη 150KV θα συνδεθεί Νότια με το υποβρύχιο καλώδιο Πελοπόννησος – Κρήτη μέσω του Τερματικού Σταθμού Αντιστάθμισης Πελοποννήσου και βόρεια από Μολάους με Μεγαλόπολη με τη νέα γραμμή μεταφοράς υπερύψηλής τάσης 400KV (150 KV σήμερα).

Το είχαμε πει και στη συζήτηση για τη διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου το τονίζω και σήμερα.

Ενώ γίνεται λόγος για απρόσκοπτή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη ο στόχος είναι να επιλυθούν τεχνικά προβλήματα του συστήματος ώστε να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι ΑΠΕ στην Κρήτη. Από 289MW που είναι σήμερα σε πάνω από 1000MW σε πρώτη φάση, έχουν ήδη δανειοδοτηθεί άλλα 650MW ώστε να εκτιναχθεί στα ύψη η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ στην Κρήτη, για να αρθούν κάποιοι περιορισμοί που υπάρχουν. Στο χρόνο που θα χρειαστεί να γίνουν τα έργα για το καλώδιο διασύνδεσης όχι μόνο τα αδειοδοτημένα MW θα έχουν ολοκληρωθεί και θα περιμένουν τη διασύνδεση, αλλά και άλλα που θα αδειοδοτηθούν από εδώ και μετά. Μετά την απόσβεση του κόστους διασύνδεσης είναι αμφίβολο αν θα προκύψει έστω μικρό όφελος δηλαδή μικρή μείωση του κόστους Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) αφού η ενέργεια που προβλέπεται να μεταφερθεί αν μεταφερθεί στην Κρήτη θα είναι από την πλέον ασύμφορη μονάδα, τη μονάδα φυσικού αερίου Μεγαλόπολης, που όχι τυχαία προτείνει από χρόνια ο όμιλος Κοπελούζου. Ακόμη και αν υπάρξει κάποιο όφελος αυτό δεν θα διαχυθεί στους λαϊκούς καταναλωτές, θα γίνει επιδότηση στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Να θυμίσω ακόμη ότι το έργο είναι ενταγμένο στα πακέτα Γιούνκερ και θα πάει προίκα στους Κινέζους και τους άλλους αγοραστές του ΑΔΜΗΕ.

Η γραμμή αυτή γίνεται και για να υπηρετήσει την τεράστια αύξηση της παραγωγής ρεύματος από ΑΠΕ στη Νότια Λακωνία ιδιαίτερα τα μεγάλα έργα στην περιοχή του ΚΑΒΟ-ΜΑΛΙΑ που πριν δύο χρόνια είχαμε τις καταστροφικές πυρκαγιές, γεγονός που από μόνο του δημιουργεί συνειρμούς.

Αλλά και οι χθεσινές πυρκαγιές στην ανατολική Μάνη έγιναν σε περιοχή που αναπτύσσονται Αιολικά συγκροτήματα, μπορεί αυτό να μην δημιουργεί προβληματισμούς;

Άλλωστε γνωρίζετε ότι η ίδια ΣΜΠΕ του ΑΔΜΗΕ αναφέρεται σε επέκταση των γραμμών για λόγους αύξησης των ΑΠΕ, το επισημάναμε και στη συζήτηση της ΣΜΠΕ που πρόσφατα εγκρίνατε.

Ολόκληρη η Λακωνία και ιδιαίτερα το Νότιο τμήμα μετατρέπεται σε δάσος ανεμογεννητριών και πυλώνων μεταφοράς.

Όσοι αποδέχονται την κυριαρχία των καπιταλιστικών συμφερόντων σ’ αυτά τα έργα, μοιραία στηρίζουν και τις οικονομικές και Περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν στα Λαϊκά στρώματα. Στηρίζουν την ενεργειακή θηλιά στο λαιμό του λαού. Αφενός με τις γενναίες επιδοτήσεις για την κατασκευή των ΑΠΕ που κυμαίνονται γύρω στις 500.000 € ανά εγκατεστημένη μεγαβατώρα (MWh) και πληρώνονται από τους λαϊκούς καταναλωτές με το χαράτσι (τέλος) για τις ΑΠΕ με τους λογαριασμούς του ρεύματος. Αφετέρου με την εγγυημένη για δεκαετίες διάθεση της παραγόμενης ενέργειας στα λαϊκά νοικοκυριά σε πολύ υψηλές τιμές. Δύο με τρεις φορές ακριβότερα από Ανεμογεννήτριες, επτά με οκτώ από Φωτοβολταϊκά (Φ/Β).

Στηρίζουν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι γραμμές υψηλής τάσης στα λαϊκά στρώματα που κατοικούν δίπλα απ’ αυτές.

Τις επιπτώσεις στην χλωρίδα και την πανίδα.

Την αύξηση του κόστους για τα λαϊκά στρώματα.

Η επέκταση των ΑΠΕ σε ολόκληρες περιοχές θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες.

Φιλολαϊκή λύση μπορεί να υπάρξει όταν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές για την παραγωγή ενέργειας (ορυκτά, Ήλιος, αέρας, υδάτινοι πόροι) γίνουν λαϊκή περιούσια ώστε στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας ένας δημόσιος φορέας ενέργειας θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕ

Στη χθεσιν

 

Παράταση για απευθείας παραχώρηση χρήσης αιγιαλού

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 06-07-2017 09:09:07 am | από nskarmoutsos

(Φωτ. αρχείου, κεντρική ακτή Παραλίου Άστρους)

Οι Δήμοι θα μπορούν, μέχρι τις 7 Ιουλίου 2017, να συνάπτουν συμβάσεις απευθείας παραχώρησης.
Παρατείνεται έως την Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, η προθεσμία σύναψης συμβάσεων από τους Δήμους, για απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, για εκμίσθωση τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, ξαπλωστρών κλπ.
Την παράταση προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β' 2255/03-07-2017) του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου και της υφυπουργού Οικονομικών, Αικατερίνης Παπανάτσιου.

Η νέα ΚΥΑ αντικαθιστά την τελευταία παράγραφο του άρθρο 6 σχετικής ΚΥΑ της 12-05-2017 και αναφέρει:
«Ειδικά για τις μισθώσεις απλής χρήσης του 2017 θα πρέπει να έχουν συναφθεί οι συμβάσεις παραχώρησης για τις απευθείας παραχωρήσεις από τους Δήμους μέχρι 07-7-2017 και να έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι προκηρύξεις δημοπρασίας μέχρι 23-6-2017. Οι Δήμοι οφείλουν να αποστείλουν όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει συνταχθεί σύμβαση απευθείας παραχώρησης μέχρι 07-7-2017 από τον Δήμο ή δεν έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη δημοπρασίας από τον Δήμο μέχρι 23-6-2017, εντός των επόμενων 5 ημερών στις αρμόδιες κατά χώρο ΠΔΔΠ ή ΑΓΔΠ. Μέχρι 31-7-2017 οι Περιφερειακές υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλες τις αιτηθείσες παραχωρήσεις (συναφθεί όλες οι συμβάσεις παραχώρησης)».

Πηγή: real.gr

Από τους «πρωτοπόρους» η περιφέρεια Πελοποννήσου στη μη δημοσίευση ισολογισμών των Καλλικρατικών Δήμων για το 2015

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 28-06-2017 09:37:09 am | από nskarmoutsos

Οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου, Αττικής και Πελοποννήσου φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις μεταξύ των 13 περιφερειών με τους περισσότερους δήμους που δεν έχουν δημοσιεύσει εγκεκριμένους ισολογισμούς για το 2015, ενώ συνολικά το ποσοστό των δήμων που δεν είχαν αναρτήσει την έγκριση των λογιστικών τους καταστάσεων για τη χρήση του 2015 ανέρχεται στο 42% του συνόλου. Πρόκειται για 137 καλλικρατικούς δήμους σε σύνολο 325, που συγκεντρώνουν το 31% του πληθυσμού της χώρας, ενώ 18 δήμοι (ποσοστό 5,5%) δεν έχουν εγκεκριμένες λογιστικές καταστάσεις ούτε καν για την πρώτη διαχειριστική χρήση του 2011, οπότε και επιβλήθηκε η σχετική υποχρέωση. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) «Ανάλυση των οικονομικών στοιχείων των Καλλικρατικών Δήμων», που παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση και μέσω της οποίας επιχειρείται να διερευνηθεί κατά πόσον οι δήμοι, όπως αυτοί προέκυψαν από τη νέα αρχιτεκτονική του «Καλλικράτη», προσαρμόστηκαν στην υποχρέωση δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων με βάση σύγχρονη μεθοδολογία, δηλαδή τη λογιστική βάση του δεδουλευμένου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΟΒΕ Τάκη Αθανασόπουλο, στόχος παρόμοιων πρωτοβουλιών είναι να αξιολογηθούν με επιστημονικό τρόπο οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να αντληθούν διδάγματα από την πορεία μεταρρυθμίσεων και να γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, που θα μας επιτρέψουν να βγούμε από την κρίση. Η λογιστική του δεδουλευμένου έγινε υποχρεωτική για όλους τους καλλικρατικούς δήμους, όπως προέκυψαν από τον νόμο του 2010, αλλά όπως καταγράφεται στη σχετική μελέτη, το ποσοστό των δήμων χωρίς εγκεκριμένους προϋπολογισμούς έχει εκτιναχθεί από το 6% το 2011, στο 14% το 2013 και στο 42% το 2015. Στις πρώτες θέσεις είναι οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων (71%), Νοτίου Αιγαίου (68%), Αττικής (53%), Πελοποννήσου (52%) και Βορείου Αιγαίου (44%), ενώ το 92% των δήμων με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων δεν έχουν ακόμα εγκεκριμένο ισολογισμό για το 2015. Η μεθοδολογία του δεδουλευμένου, όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής Νίκος Βέττας, επιτρέπει «την αναγνώριση και καταγραφή των δαπανών όταν καθίστανται δεδουλευμένα και των εσόδων όταν κερδίζονται και όχι όταν γίνεται η πληρωμή ή η είσπραξή τους αντίστοιχα».

Στη μελέτη καταγράφεται, πάντως, η βελτίωση στα χρηματοοικονομικά στοιχεία των δήμων την πενταετία 2011-2015, τουλάχιστον για όσους δημοσίευσαν οικονομικές καταστάσεις, παρά τη σημαντική πτώση των τακτικών επιχορηγήσεων κατά 25% σωρευτικά μεταξύ 2011 και 2015. Οπως συμπεραίνει το ΙΟΒΕ η οικονομική κατάσταση των δήμων που δημοσιεύουν με συνέπεια ισολογισμούς και καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητική. Τα έσοδα έχουν μειωθεί, ωστόσο δεν παρατηρείται όξυνση ελλειμμάτων και συσσώρευση υποχρεώσεων, καθώς αντίστοιχη υποχώρηση καταγράφεται και στις δαπάνες των δήμων. Εντούτοις, μόνον 1 στους 10 δήμους κατάφερε να έχει λειτουργικά έσοδα υψηλότερα από τα λειτουργικά του έξοδα. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της δημοσίευσης προτείνεται η αυστηροποίηση των ποινών, η παροχή τεχνικής υποστήριξης για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας σύνταξης και έγκρισης των λογιστικών καταστάσεων στους μικρούς δήμους της χώρας και η υποχρεωτική ανάρτηση των λογιστικών καταστάσεων στη Διαύγεια και στις ιστοσελίδες των δήμων.

Πηγή: kathimerini.gr

14.000 προσλήψεις ανέργων σε δήμους

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 20-06-2017 09:51:04 am | από nskarmoutsos

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους-θύλακες υψηλής ανεργίας για 3.500 άτομα, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη.

Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων τα οποία θα αφορούν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών. Προκειμένου δε να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κ.λπ. Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση απασχόλησης για την οποία έχουν επιλεγεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα, εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών και εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ. Να σημειωθεί ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμΕΑ, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Β’ πρόγραμμα

Παράλληλα, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ανοίξει το πρόγραμμα 10.500 θέσεων κοινωφελούς εργασίας με επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους 55 ετών και άνω. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγηθούν επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημόσιων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία. Η απασχόληση των 10.500 ατόμων θα γίνει με οκτάμηνες κα δωδεκάμηνες συμβάσεις, με μισθό μέχρι 600 ευρώ και θα παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ, στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής. Επίσης, ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

«Λαϊκή Συσπείρωση»: ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 19-06-2017 09:50:55 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Μετά  τη  διακοπή  της  συνεδρίασης  του  ΠεΣυΠ  την προηγούμενη Τετάρτη 14-6-2017, γιατί δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός των 14 Περιφερειακών Συμβούλων για να ψηφίσουν την ιδιωτικοποίηση των νερών του Ανάβαλου, νέος εκφυλισμός στη σημερινή συνεδρίαση.

Αφού η πλειοψηφία δυο ώρες πελαγοδρομούσε μεταξύ νέας αναβολής και απόσυρσης του θέματος, τελικά όταν έπιασαν τον μαγικό αριθμό 14 (είχαν προστρέξει μετά από τηλεφώνημα οι γνωστοί Αρκάδες Περιφερειακοί Σύμβουλοι) αποφάσισαν να εγκρίνουν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που προβλέπει εργοστάσιο αφαλάτωσης με ΣΔΙΤ για τα νερά του Ανάβαλου.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού τελειώνει την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο, έργο ΣΔΙΤ που προετοίμασε με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ολοκληρώνει με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βιάζεται να ιδιωτικοποιήσει και τα νερά του Ανάβαλου με την ίδια μέθοδο των ΣΔΙΤ.

Καλούμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα της Αργολίδας να διεκδικήσουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν στους ιδιώτες για μελέτες και για το εργοστάσιο με ΣΔΙΤ, να διατεθούν για:

-      Να υλοποιηθούν οι μελέτες πολλών χρόνων για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στους Μύλους.

-      Να απομακρυνθεί το νεκροταφείο των Μύλων που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πηγή.

-      Να γίνει περίφραξη και υδρομάστευση της πηγής.

-      Να γίνουν τα αναγκαία δίκτυα ώστε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αργολικού κάμπου που σήμερα αρδεύονται με νερό που αντλείται από τον υδροφόρο ορίζοντα των πηγών Λέρνης και Αμυμώνης, να αρδεύονται από τον Ανάβαλο.

-      Να παρθούν σοβαρά μέτρα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα με καλή αξιοποίηση των νερών του Κεφαλαρίου.

-      Να επεκταθούν τα δίκτυα άρδευσης από τον Ανάβαλο σε περιοχές όπως τα Φίχτια, οι Μυκήνες κλπ.

78 σκάφη ελλιμενίζονται στο Παράλιο Άστρος

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 30-05-2017 03:07:59 pm | από nskarmoutsos

Όπως προκύπτει από τη φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε στις 30-5-2017 13.05, 78 σκάφη είναι δεμένα στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους.

Παλιότερες μετρήσεις:

Υ.Σ: Πρόκειται για τα πλεούμενα που κατά τη στιγμή λήψης των φωτογραφιών ήταν εντός λιμένος, δεν υπολογίζονται τα σκάφη που εκείνη την στιγμή ήταν εκτός λιμένος.

Τετραήμερο «λουκέτο» στους δήμους λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 19-05-2017 05:38:39 pm | από nskarmoutsos

«Λουκέτο» για τέσσερις συνεχείς ημέρες μπαίνει από αύριο, Σάββατο 20 Μαΐου, στους δήμους, λόγω των κινητοποιήσεων που κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων, καθώς και για το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών.
Οι δήμοι απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής τους, αυτό το διάστημα να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους, ενώ αναβάλλονται προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η ΠΟΠ-ΟΤΑ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από την εργασία τους για το Σάββατο και την Κυριακή, 20 και 21 Μαΐου, ενώ η τελευταία προκήρυξε 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 22 και 23 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται, ότι παράλληλα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στην πλατεία Συντάγματος, στις 11:00, ενώ την Τρίτη, στις 09:00, οι συμβασιούχοι θα συγκεντρωθούν μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Πηγή: in.gr

Επισημάνσεις για το Κάστρο του Άστρους

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 15-05-2017 01:49:56 pm | από nskarmoutsos

Νο 1

  1. Η Σημαία του Κάστρου του Άστρους θέλει αντικατάσταση. Νο 1. Φωτ. 15-5-2017 12.05
  2. Ο ανατολικός προμαχώνας του Κάστρου του Άστρους -http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.418317&lon=22.767430&z=19&m=b- θέλει καθάρισμα από τα αγριόχορτα, ο εσωτερικός χώρος του Κάστρου έχει καθαρισθεί. Νο 2. Φωτ. 15-5-2017 12.25 

Νο 2

Η προστασία του παραδοσιακού οικισμού του Παραλίου Άστρους από την ηχορύπανση

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 20-04-2017 02:00:45 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο Τύπου

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΡ. ΑΣΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ 

Περισσότεροι από 200 κάτοικοι του Παραλίου Άστρους, δηλώνουν (εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=32376) αντίθετοι στην προσπάθεια του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας να καταργήσει ουσιώδη όρο προστασίας του παραδοσιακού οικισμού του Παραλίου Άστρους και να ικανοποιήσει έτσι αίτημα μερίδας επιχειρηματιών της διασκέδασης, που συνίσταται στην δυνατότητα ελεύθερης εγκατάστασης μουσικής με ενισχυτές ήχου από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του οικισμού αυτού και κατ’ επέκταση στην νομιμοποίηση  περιβάλλοντος υψηλής όχλησης.

Ειδικότερα, κατατέθηκε στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας κείμενο – παρέμβαση που υπογράφουν 203 κάτοικοι του Παραλίου Άστρους, οι οποίοι καλούν τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας να μην ζητήσει από την κεντρική διοίκηση –με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη- την κατάργηση του εδαφ. β΄της παρ. 3 άρθρου 2 του πδ/τος  της 01.07.2004 (ΦΕΚ 629 Δ΄/20.07.2004), το οποίο θεσπίζει ειδικά για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκονται εντός του Β΄ τομέα του Παραδοσιακού Οικισμού του Παραλίου Άστρους, την απαγόρευση εγκαταστάσεων μουσικής με ενισχυτές ήχου. 

Σημειώνεται ότι η μαζική και επώνυμη παρέμβαση κατοίκων του Παραλίου Άστρους γίνεται για πρώτη φορά, υπό το περιβάλλον αθρόας εγκατάστασης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του παραδοσιακού οικισμού του Παραλίου Άστρους, και της ολοένα μεγαλύτερης εξάρτησης ορισμένων εξ αυτών από τα ηχοσυστήματά τους (κυρίως και πρωτίστως η λειτουργία τους είναι συνυφασμένη με την δημόσια εκτέλεση μουσικής με ενισχυτές ήχου), της κατ’ επέκταση πρόκλησης ηχορύπανσης σε χώρους κατοικημένους και εν γένει με αρνητικές συνέπειες στην ζωή και λοιπή δραστηριότητα των κατοίκων του οικισμού αυτού.                                                                                       

Στο κείμενο που καταθέτουν οι κάτοικοι προς τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας τονίζεται ακριβώς η αξία και η σημασία του παραδοσιακού οικισμού, η οποία δεν εξαντλείται στην εμφάνιση των κτιρίων αυτού, αλλά και στις χρήσεις εντός του οικισμού που θα πρέπει να μην είναι οχλούσες (όπως ο νόμος απαιτεί για την προστασία του), και ζητείται έτσι να μην αρθεί η απαγόρευση της εγκατάστασης μουσικής με ενισχυτές ήχου.

Παρ. Άστρος Απρίλιος 2017

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας

Παραλίου Άστρους

Νικόλαος Κωνσταντίνου

Προηγούμενες αναρτήσεις