Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Κατάληψη παραλιών, έτος 2ο

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 01-08-2018 10:24:36 am | από nskarmoutsos

H πατέντα με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες που είτε κλειδώνονται με λουκέτα, είτε μπαίνουν σε βάσεις με μπετόν για να υπάρχει ρεζερβέ χώρος, συνεχίζεται στο Παράλιο Άστρος. Οι φωτογραφίες στην κεντρική ακτή του Παραλίου Άστρους, τραβηγμένες σήμερα 1-8-2018 στις 07.20, είναι ένα μικρό δείγμα.

Υ.Σ: Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους συνεχίζουν να «κλείνουν τα μάτια» στην απαράδεκτη κατάσταση. Αλλού με παρέμβαση του εισαγγελέα έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό», βλέπε εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=36677

Διαρροή νερού στο Νησί Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 29-07-2018 09:52:19 am | από nskarmoutsos

‘Όπως μας πληροφόρησαν διαρροή νερού υπάρχει στο Νησί Παραλίου Άστρους, εδώ και 3 βδομάδες!!!!!  στο ύψος, περίπου, της παλιάς δεξαμενής, εδώ,http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.416912&lon=22.766330&z=20&m= και ουδείς εκ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειας Κυνουρίας, επιλαμβάνεται του προβλήματος.

Υ.Σ: Το νερό δεν «περισσεύει», ειδικά τους θερινούς μήνες.

(Φωτ. 28-7-2018)

Η οδός «καρμανιόλα» στο Παράλιο Άστρος

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 22-07-2018 03:05:06 pm | από nskarmoutsos

Η ουσιαστική ανυπαρξία* πεζοδρομίου στην οδό Άργους στο Παράλιο Άστρους και συγκεκριμένα στο τμήμα της περιοχής «Χάντακα», με τους ευκαλύπτους, έχει μετατρέψει το εν λόγω οδικό τμήμα σε καρμανιόλα για τους πεζούς, ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες.

*Πεζοδρόμιο πλάτους 50 εκατοστών που υπάρχει δεν λογίζεται πεζοδρόμιο γα αυτό το δρόμο.

Υ.Σ: Και να ήταν μόνο αυτό, από το 2011 έχουμε επισημάνει το θέμα, βλέπε εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=743

Ηλικιωμένοι κολυμβητές και ναυαγοσώστες

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 20-07-2018 04:12:38 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. κεντρική ακτή Παραλίου Άστρους στις 08.00 το πρωί)

Όλο και συχνότερα έχουμε περιστατικά πνιγμών ηλικιωμένων κατά τη διάρκεια κολύμβησης στις θάλασσες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, φέτος η σαιζόν έχει μπει με το «αριστερό».

Απαράβατος κανόνας είναι να συνοδεύονται οι ηλικιωμένοι από μέλη της οικογένειας τους και να μην πηγαίνουν μόνοι τους στη παραλία για μπάνιο.

Επειδή προτιμούν τις πρωινές ώρες, πολύ σωστά, οι παραλίες είναι σχεδόν άδειες από κόσμο και οι ναυαγοσώστες πιάνουν δουλειά στις 10.00 πμ, καλό είναι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στη πολυσύχναστη κεντρική ακτή Παραλίου Άστρους να επεκτείνει το ωράριο του ναυαγοσώστη από τις 07.00 πμ που παρατηρείται κίνηση στη παραλία, η παρουσία ναυαγοσωστών θα σώσει ζωές.

Τέλος στην εξοργιστική πατέντα για ρεζερβέ στην παραλία - Στα Καμμένα Βούρλα ξήλωσαν τα πάντα

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 19-07-2018 12:06:42 pm | από nskarmoutsos

Εισαγωγικό σημείωμα: Να εφαρμοστεί το παρακάτω και στις παραλίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για να μην έχουμε φαινόμενα της περυσινής «ξεφτίλας», εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=33435

H ενοχλητική πατέντα με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες που είτε κλειδώνονται με λουκέτα, είτε μπαίνουν σε βάσεις με μπετόν για να υπάρχει ρεζερβέ χώρος σε ελεύθερες παραλίες, είναι ένα φαινόμενο συχνό. Οι λουόμενοι που καταλαμβάνουν μια μόνιμη θέση με διάφορους τρόπους, δεν θα τα ξανακάνουν, τουλάχιστον σε μια περιοχή. Από νωρίς το πρωί σήμερα στα Καμένα Βούρλα ξηλώνονται όλες οι κατασκευές από τις ξαπλώστρες. Με εντολή εισαγγελέα, η αστυνομία και το λιμενικό μαζί με τον Πρόεδρο των Καμένων Βούρλων και τον Αντιδήμαρχο ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την επιχείρηση. Η τοπική Αρχή φαίνεται να θέλει να εξαλείψει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, με κάποιους να νομίζουν ότι τους ανήκει η παραλία. Οι ξαπλώστρες και ομπρέλες ήταν τόσες πολλές που γέμισαν τρία φορτηγάκια. Οι ιδιοκτήτες που σήμερα θα πάνε στην παραλία, θα ψάχνονται...

Πηγή: lifo.gr

«Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 19-07-2018 10:02:45 am | από nskarmoutsos

Εισαγωγικό σημείωμα: Ο τίτλος αφιερώνεται «εξαιρετικά» στους διαφόρους που εξαγγέλλουν κατά καιρούς μέσα για πρόσβαση ΑμεΑ στις θάλασσες της Βόρειας Κυνουρίας.

«211.000 ευρώ για πρόσβαση ΑμεΑ στις θάλασσες της Δυτικής Μάνης

Πίστωση 211.000 ευρώ διατίθεται από το ΕΣΠΑ στο Δήμο Δυτικής Μάνης, για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα σε θαλάσσιους χώρους κολύμβησης και παραλίες.

Στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στη δράση “Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ), το οποίο διαχειρίζεται το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων, συναρμολογούμενων υποδομών, για αυτόνομη πρόσβαση των ΑΜΕΑ και άλλων ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (έγκυοι, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά) σε παραλίες και θάλασσες, καθώς και την τοποθέτηση βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής κ.ά.

Πηγή: eleftheriaonline.gr»

«Της πατρίδας μας η Σημαία!!»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 17-07-2018 09:48:24 pm | από nskarmoutsos

«Ασέβεια» επαναλαμβανόμενη επιδεικνύεται στη Σημαία του Κάστρου του Άστρους.

(Φωτ. 17-7-2018, 20.20)  

Θέατρο με «Μπούργκα»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 16-07-2018 12:45:02 pm | από nskarmoutsos

Νο 1. Το Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Άστρους με «Μπούργκα»

Η υποβάθμιση του Ανοιχτού Θεάτρου Παραλίου Άστρους «Μελίνα Μερκούρη» είναι άνευ προηγουμένου, χρόνο με το χρόνο οι κάθε λογής παραστάσεις φθίνουν, έχουμε να δούμε θέατρο κάποια χρόνια!!

Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός από θέατρο, σε όλα τα «κακά της μοίρας του» έρχεται να προστεθεί το πρόβλημα που υπάρχει από την σπηλαίωση που έχει υποστεί ο δρόμος από τη θαλασσοταραχή του 2012 (βλέπε φωτ. Νο 2) και η οποία, αν και έχουν περάσει 6 χρόνια, δεν έχει επισκευαστεί.

Από πέρσι έχουμε τη πρωτοτυπία!! να τοποθετείται ένα παραβάν, σαν «Μπούργκα!!», ύψους 2 μέτρων κατά τη διάρκεια των παραστάσεων (βλέπε φωτ. Νο 3), για να κρύψουμε τα «χάλια!!» μας.

Υ.Σ: Σήμερα η ιδέα του Ανοιχτού Θεάτρου, που υλοποίησε με ενθουσιασμό ο Δημήτρης Ταλαγάνης τη δεκαετία του 80, έχει ριχτεί στον κάλαθο των «αχρήστων».

Νο 2. Η σπηλαίωση στο δρόμο που οδηγεί στο Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Άστρους

Νο 3. Παραβάν ύψους 2 μέτρων ημικυκλικά της ορχήστρας του Ανοιχτού Θεάτρου Παραλίου Άστρους

Της «υπομονής!!» το Ιατρείο Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 03-07-2018 04:21:38 pm | από nskarmoutsos

Νο 1. Το Ιατρείο Παραλίου Άστρους στη πλατεία Θεόδωρου Δεληγιάννη

Η θερινή περίοδος άρχισε και αντί να πυκνώσουν οι παρουσίες ιατρών από το Κέντρο Υγείας Άστρους, στο Ιατρείο Παραλίου Άστρους, αραίωσαν!! Σήμερα τα πνεύματα είχαν οξυνθεί απ’ αυτούς που περίμεναν για να δουν το γιατρό.

Υ.Σ: Ο Δήμος να μεριμνήσει με τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας Άστρους να στελεχωθεί σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον Ιούλιο και Αύγουστο, το Ιατρείο Παραλίου Άστρους, είναι αδήριτη ανάγκη.

Νο 2. Το Ιατρείο Παραλίου Άστρους στη πλατεία Θεόδωρου Δεληγιάννη

«Πάρτι» κάνουν τα κουνούπια στον Ατσίγγανο

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 07-06-2018 11:47:32 pm | από nskarmoutsos

Οι φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν στις 7-6-2018 14.50, δείχνουν πλημμυρισμένη την απόληξη της τάφρου του «Χάντακα» στο Παράλιο Άστρος στον Ατσίγγανο, στη περιοχή των Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Τρίπολης, εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.422888&lon=22.765780&z=18&m=b, δημιουργώντας μόνιμη εστία επώασης των κουνουπιών.

Υ.Σ: Τα έχουμε πει επανειλημμένως, αλλ’ απ’ ότι φαίνεται είμαστε για τα «πανηγύρια!!!»

Προηγούμενες αναρτήσεις