Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

«Μαύρα χάλια» στις εκβολές του χειμάρρου Τάνου

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 16-10-2018 04:44:38 pm | από nskarmoutsos

Σε ανοιχτή χωματερή μετετράπη η παραλία γύρω από τις εκβολές του χειμάρρου Τάνου, εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.434062&lon=22.758608&z=16. Στις 29-9-2018 ο χείμαρρος συνεπικουρούμενος από τη θαλασσοταραχή, που έβγαλε ο μεσογειακός κυκλώνας, έφτιαξε στη παραλία ένα τεράστιο σκουπιδότοπο.

Το φωτογραφικό υλικό, το οποίο τραβήχτηκε στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2018, δια του λόγου το αληθές.

Υ.Σ: Έχουν περάσει 20 μέρες, σχεδόν και τα σκουπίδια είναι αμάζευτα, αλήθεια τι περιμένουν;;;;

«Πόντιοι Πιλάτοι»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 11-10-2018 04:10:58 pm | από nskarmoutsos

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» στις 29-9-2018 σάρωσε άνευ προηγουμένου τη παραλία Γλυφάδα στον Ατσίγγανο στο Παράλιο Άστρος, προξενώντας σοβαρές ζημιές σε μήκος 600 μέτρων περίπου, εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.427195&lon=22.762438&z=17

Σ.Σ: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και Περιφέρεια Πελοποννήσου «νίπτουν τας χείρας τους» για το ποιος έχει την ευθύνη να αποκαταστήσει τις ζημιές και εν τω μεταξύ έχουμε όλο το χειμώνα μπροστά μας για να «φάει» η θάλασσα όλη την οδό Άργους. Αυτά τα έχουμε πει κατ’ επανάληψη.

«Μετεξεταστέα» έμεινε η θωράκιση του Παλιού Λιμανιού Παραλίου Άστρους από τον «Ζορμπά»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 05-10-2018 04:40:31 pm | από nskarmoutsos

Στο πρώτο σοβαρό «τεστ κοπώσεως», της θωράκισης του Παλιού λιμανιού του Παραλίου Άστρους, από τον Μεσογειακό Κυκλώνα, άρχισε να ξηλώνεται σαν πουλόβερ (η θωράκιση), σε 2 σημεία έφυγαν από τη θέση τους αρκετές πέτρες και λιγότερες σε άλλα, βλέπε φωτογραφικό υλικό που τραβήχτηκε στις 5-10-2018.

Σημειωτέο δε ότι, ήταν η πρώτη «δοκιμασία», άξια λόγου, μετά την κατασκευή της θωράκισης.

Αυτά τα είχαμε πει από το 2012, βλέπε εδώ http://astrosparalio.gr/?a=singlearticle&id=5962

Υ.Σ: Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κάποιος τι μέλλει γενέσθαι με την έλευση μιας καθαρόαιμης Σοροκάδας http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=2648

Ο Εφιάλτης που ακούει στο όνομα «Τάνος»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 01-10-2018 06:21:21 pm | από nskarmoutsos

Ο χείμαρρος «Τάνος» όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος είναι εν δυνάμει ωρολογιακή βόμβα, με κάθε δυνατή βροχή κινδυνεύουν σπίτια και άνθρωποι στις εκβολές του, τα έχουμε πει αναλυτικά εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=142, η προχτεσινή νεροποντή το υπενθύμισε http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=37295

Η κοίτη του από πλάτος 100 μέτρων στα Κάτω Βέρβενα στενεύει και φτάνει σε λιγότερα από 20 μέτρα στο γεφύρι των εκβολών του (βλέπε φωτογραφία), με αποτέλεσμα να φεύγει το νερό προς τη μεριά του Παραλίου Άστρους που η κοίτη είναι πολύ χαμηλή.

Υ.Σ: Χρειάζεται άμεση παρέμβαση γιατί θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

«Άσφαιρα πυρά»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 16-09-2018 04:16:26 pm | από nskarmoutsos

Παρακολουθούμε μέρες τώρα τη «Μονομαχία στο Ελ Πάσο!» διεκδικητών; του «θρόνου!» του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με «χειροβομβίδες κρότου και λάμψης!».

Για τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, βλέπε εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=36911, «πέρα βρέχει!!».

Σ.Σ: Η φωτογραφία τραβηγμένη σήμερα, 16-9-2018 στις 12.10 από το Νησί Παραλίου Άστρους, δείχνει το «φαινόμενο!» των σκουπιδοδεμάτων να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις!!

5η Αναβίωση της Γιορτής του Ψαρά στο Παράλιο Άστρος

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 14-09-2018 02:29:51 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. 14-9-2018, Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Άστρους-«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»-)

*14 Σεπτεμβρίου 21:30

5η Αναβίωση της Γιορτής του Ψαρά

Θέατρο Παραλίου Άστρους

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας –

Αλιευτικός Σύλλογος «Η Ευαγγελίστρια»*

Αυτά έλεγε!! και λέει!!! το πρόγραμμα εκδηλώσεων καλοκαίρι 2018 του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, βλέπε εδώ http://www.boriakinouria.gov.gr/article/programma-ekdiloseon-kalokairi-2018.

Η εν λόγω «φιέστα» θα γίνει; αναβλήθηκε οριστικά; ή προσωρινά; ουδείς γνωρίζει!! και ούτε κανείς μπήκε στο κόπο να ενημερώσει σχετικά.

Σ.Σ: Όλο το καλοκαίρι και όχι μόνο, κοινοποιούσαν «τα πάντα» στο facebook, live ή κονσέρβα, ακόμα και τη παρουσία τους στη μπακαλοταβέρνα του «Παντελή Σκουφάντερου*», και δεν βρήκαν δυο λόγια να ενημερώσουν σχετικά.

*Ο μπακάλης της πασίγνωστης κινηματογραφικής ταινίας «Της Κακομοίρας».

Έρμαιο των κυμάτων

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 12-09-2018 03:30:20 pm | από nskarmoutsos

Εκτεθειμένη στις «ορέξεις» του βοριά η ναυαγοσωστική λέμβος που είναι αγκυροβολημένη στη παραλία Ατσίγγανος, στο Παράλιο Άστρος. Ουδείς από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ενδιαφέρεται να την περιμαζέψει.

(12-9-2018, 13.45)

Υ.Σ: Οι δημότες θα πληρώσουν τυχόν απώλεια ή ζημιές!!

Απαγορεύεται η κολύμβηση στο λιμάνι Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 26-08-2018 12:15:31 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. έφηβες-οι επιδίδονται σε «απαγορευμένο» κολύμπι στο λιμάνι Παραλίου Άστρους)

Εισαγωγικό σημείωμα: Το έχουμε δείξει και το έχουμε πει πολλές φορές ότι, η απαγορευμένη κολύμβηση μέσα στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους είναι καθημερινό «σπορ» και ότι, είναι θέμα χρόνου να έχουμε ατύχημα.

Σύμφωνα με έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ευάγγελου Γιαννακούρα απαγορεύεται η κολύμβηση στο λιμάνι Παραλίου Άστρους.

Επίσης ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το Λιμενικό Τμήμα Παραλίου Άστρους, προς τους οποίους κοινοποιείται η απόφαση, παρακαλούνται να φροντίζουν για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την καθαριότητα των ακτών, την έγκαιρη και τακτική απομάκρυνση κάθε ρυπογόνου αντικειμένου (σκουπίδια, φύκια κ.λ.π.)

Σ.Σ: Η τελευταία παράγραφος αφήνεται «ασχολίαστη!!», οι λουόμενοι γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» σχετικά, λόγω της καθημερινής επαφής τους με τις παραλίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Εκλογή Προέδρου Κοινότητας Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 24-08-2018 12:10:49 pm | από nskarmoutsos

Με τη νέα νομοθεσία που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση η Τοπική Κοινότητα Παραλίου Άστρους γίνεται Κοινότητα Παραλίου Άστρους και οι προσεχείς δημοτικές εκλογές θα γίνουν με νέο καθεστώς, όσον αφορά την εκλογή των συμβούλων της Κοινότητας Παραλίου Άστρους θα γίνει με ξεχωριστούς συνδυασμούς στο επίπεδο της Κοινότητας και όχι όπως γίνονταν μέχρι τώρα με συνδυασμούς «ενσωματωμένους» στους συνδυασμούς κάθε υποψηφίου δημάρχου.

Σ.Σ: Ας ελπίσουμε ότι θα μπει επιτέλους «ταφόπλακα» στον μέχρι τώρα διακοσμητικό ρόλο «γλάστρας» του Τοπικού Συμβουλίου Παραλίου Άστρους, που τόσο ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί από το 1998 (Σχέδιο Καποδίστριας) μέχρι σήμερα το τόπο μας και ότι η τοπική κοινωνία θα έχει το πρώτο λόγο στα τεκταινόμενα και όχι το τελευταίο, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.

Το σχετικό άρθρο της εκλογής των συμβούλων της Κοινότητας Παραλίου Άστρους έχει ως εξής:

Στο ν. 3852/2010, μετά το άρθρο 18, προστίθεται άρθρο 18Α ως εξής:

«Άρθρο 18Α

Εκλογές κοινοτήτων άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων - Υποψηφιότητες, κατάρτιση συνδυασμών

1. Η εκλογή των συμβούλων των κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων γίνεται με χωριστή κάλπη και κατά συνδυασμούς. Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται. 2. Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει τον υποψήφιο πρόεδρο του συμβουλίου κοινότητας, ως επικεφαλής του συνδυασμού και τους υποψήφιους συμβούλους της κοινότητας, σύμφωνα με τις παραγράφους 3 έως και 9.

3. Κανείς δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε περισσότερους συνδυασμούς ή να θέτει υποψηφιότητα σε περισσότερες της μίας κοινότητες ή για περισσότερα του ενός αυτοδιοικητικά αξιώματα.

4. Ο συνδυασμός καταρτίζεται με γραπτή δήλωση που υπογράφει ο επικεφαλής του συνδυασμού.

Στη δήλωση του συνδυασμού αναγράφονται κατά σειρά:

α) Το όνομα και, αν υπάρχει, το έμβλημα του συνδυασμού.

β) Το επώνυμο, το κύριο όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου προέδρου του συμβουλίου, με την αντίστοιχη ένδειξη, η οποία τίθεται είτε δίπλα είτε κάτω από το όνομα του υποψηφίου προέδρου. Εάν δεν αναγραφεί ένδειξη, ο πρώτος υποψήφιος του συνδυασμού θεωρείται υποψήφιος πρόεδρος του συμβουλίου. γ) Με αλφαβητική σειρά, το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο των υποψηφίων συμβούλων κοινότητας του συνδυασμού. Για τον τρόπο αναγραφής των ονοματεπωνυμικών στοιχείων των υποψηφίων εφαρμόζεται η παράγραφος 6 του άρθρου 18.

5. Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών του συμβουλίου της οικείας κοινότητας με δυνατότητα προσαύξησης έως και τριάντα τοις εκατό (30%). Αν κατά τον υπολογισμό του πιο πάνω αριθμού προκύπτει δεκαδικός αριθμός και το δεκαδικό κλάσμα του αριθμού αυτού είναι ίσο ή μεγαλύτερο του 0,5, ο ακέραιος αριθμός αυξάνεται κατά μία μονάδα. Κατ' εξαίρεση, στις κοινότητες που εκλέγουν πενταμελή συμβούλια, ο αριθμός των υποψηφίων μπορεί να προσαυξάνεται κατά έναν (1) ακόμα υποψήφιο. Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων από κάθε φύλο ανέρχεται σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%), τουλάχιστον, του συνολικού αριθμού των υποψηφίων συμβούλων του οικείου συνδυασμού.

6. Στη δήλωση επισυνάπτονται για κάθε υποψήφιο του συνδυασμού: α) Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου, όπου είναι υποψήφιος. β) Υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου ότι αποδέχεται την υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο αξίωμα και ότι δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής, καθώς και ότι δεν συντρέχουν τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 14. Στην υπεύθυνη δήλωση δεν απαιτείται η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του δηλούντος. γ) Αποδεικτικό είσπραξης Δ.Ο.Υ., ή παράβολο από το οποίο προκύπτει ότι κάθε υποψήφιος σύμβουλος κοινότητας έχει καταθέσει υπέρ του δημοσίου, αντίστοιχα, το ποσό των δέκα (10) ευρώ. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών μπορεί να γίνεται αναπροσαρμογή του ποσού αυτού.

7. Ως προς το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού ισχύουν οι περιορισμοί και οι κανόνες των παραγράφων 6 και 7 του άρθρου 18. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται να κατατεθούν συνδυασμοί με το ίδιο όνομα και έμβλημα σε περισσότερες της μίας κοινότητες του ίδιου δήμου, εφόσον αυτό ταυτίζεται με το όνομα και το έμβλημα συνδυασμού υποψηφίου δημάρχου και δημοτικών συμβούλων του ίδιου δήμου. Στην περίπτωση αυτή, η δήλωση της παραγράφου 4 υποβάλλεται υποχρεωτικά, για όλους τους συνδυασμούς του προηγούμενου εδαφίου, από τον υποψήφιο δήμαρχο επικεφαλής του συνδυασμού. Η ακύρωση του συνδυασμού σε μία ή περισσότερες κοινότητες δεν επιφέρει ακυρότητα ολόκληρου του συνδυασμού.

8. Η δήλωση του συνδυασμού επιδίδεται από τον υποψήφιο πρόεδρο του συμβουλίου κοινότητας ή με δικαστικό επιμελητή, ύστερα από παραγγελία του υποψηφίου προέδρου του συμβουλίου κοινότητας, στον πρόεδρο του πολυμελούς πρωτοδικείου το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας.

Έως τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, επιτρέπεται μόνο να συμπληρωθεί ο συνδυασμός έως τον επιτρεπόμενο αριθμό των υποψήφιων συμβούλων με συμπληρωματική δήλωση οποιουδήποτε υποψηφίου. Μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας καμιά μεταβολή της δήλωσης δεν επιτρέπεται, εκτός από την αντικατάσταση προσώπων που παραιτήθηκαν ή απεβίωσαν, σύμφωνα με το άρθρο 21. Στις ανωτέρω δηλώσεις επισυνάπτονται τα στοιχεία που προβλέπονται στην παράγραφο 6.

9. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται αναλόγως οι παράγραφοι 8 και 9 του άρθρου 18.».

Υ.Σ: Εννοείται ότι ο νόμος έχει εφαρμογή για κάθε κοινότητα.

Νεροφάγωμα

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 22-08-2018 03:57:33 pm | από nskarmoutsos

Νο 1. 1-8-2018, «υπάρχουσα» παραλία στη θέση -Γλυφάδα- στον Ατσίγγανο στο Παράλιο Άστρος, εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.427342&lon=22.762401&z=19&m=b

Το μελτέμι μέσα σε 20 μέρες εξαφάνισε ξανά! τη παραλία στη θέση «Γλυφάδα» στον Ατσίγγανο, στο Παράλιο Άστρος, εδώ -http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.427342&lon=22.762401&z=19&m=b-. Οι φωτογραφίες τραβηγμένες: Η Νο 1 την 1-8-2018 και η Νο 2 στις 22-8-2018, μιλάν από μόνες τους. Και να φανταστεί κανείς ότι, φέτος (2018) το φαινόμενο του μελτεμιού ήταν το πιο αδύναμο των τελευταίων 9 χρόνων, βλέπε εδώ -http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=36938-.

Υ.Σ: Τα έχουμε πει κι άλλες φορές, η χρονοτριβή στην πρόληψη αυτού του «νεροφαγώματος» θα αποβεί μοιραία, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φάει το δρόμο (οδός Άργους) και θα αποκοπεί τελείως η συγκοινωνία.

Νο 2. 22-8-2018, «εξαφανισμένη» παραλία στη θέση -Γλυφάδα- στον Ατσίγγανο στο Παράλιο Άστρος, εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.427342&lon=22.762401&z=19&m=b

Προηγούμενες αναρτήσεις