Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Η σπηλιά του «Νταβέλη»

Κατηγορία Καρφιά | Αναρτήθηκε 25-10-2015 01:28:40 pm | από nskarmoutsos

Στη φωτογραφία διακρίνεται η «σπηλιά» που άνοιξε η Σοροκάδα (Νοτιοανατολικός άνεμος), τον Φεβρουάριο του 2012, στο δρόμο που οδηγεί στο Ανοιχτό Θέατρο.

Επελέγη, τότε, να τοποθετηθεί μια φορητή γέφυρα, για να είναι ασφαλής η δίοδος προς το Ανοιχτό Θέατρο και από ότι φαίνεται η αποκατάσταση της σπηλαίωσης παρεπέμφθη στις καλένδες, «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!!»

WWF: Τραγικές ολιγωρίες στην Πελοπόννησο με τη διαχείριση των απορριμμάτων

Κατηγορία Περιβάλλον | Αναρτήθηκε 24-10-2017 09:41:43 am | από nskarmoutsos

Tη 13η ετήσια έκθεση «Νόμος και περιβάλλον στην Ελλάδα: Έκθεση 2017 για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», παρουσίασε το WWF Ελλάς. Στην έκθεση περιγράφονται οι τραγικές ολιγωρίες που έχουν σημειωθεί στην Πελοπόννησο σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα στην έκθεση σημειώνεται: «Για άλλη μια χρονιά, τα πρόστιμα που καλείται εν μέσω κρίσης να πληρώσει η Ελλάδα αποτελούν απόδειξη της απουσίας ουσιαστικής περιβαλλοντικής πολιτικής, καθώς και ορθής εφαρμογής της. Δυστυχώς, η διπλή δεύτερη θέση της Ελλάδας για μη συμμόρφωση σε αποφάσεις του Δικαστηρίου της ΕΕ και για τον αριθμό υποθέσεων που εκκρεμούν λόγω παραβιάσεων του περιβαλλοντικού δικαίου της ΕΕ, φαίνεται να παγιώνεται στον χρόνο, δημιουργώντας αρνητικές συνθήκες με σημαντική οικονομική διάσταση. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η Ελλάδα έχει πληρώσει περισσότερα από 37,3 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα για μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΔΕΕ για τις χωματερές».
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Σύμφωνα με τη WWF στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεχωρίζει ο μεγαλύτερος όγκος διοικητικών κυρώσεων σε δημοτικές αρχές και δημοτικές επιχειρήσεις για παράνομη διαχείριση αποβλήτων και λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (ΧΑΔΑ). Αρκετές αποφάσεις αφορούσαν τη μη σύννομη διάθεση αποβλήτων από εταιρείες παραγωγής χυμών και βεβαίως το διαχρονικό ζήτημα της παράνομης διάθεσης σε φυσικά οικοσυστήματα των αποβλήτων ελαιοτριβείων (κατσίγαρου).
«Ερωτηματικά ωστόσο δημιουργούνται» σημειώνεται σε άλλο σημείο της έκθεσης «σχετικά με την κατάληξη των απορριμμάτων σε περιοχές που κλείνουν οι ΧΑΔΑ αλλά δεν διαθέτουν ακόμα ΧΥΤΑ ή άλλους νόμιμους χώρους διάθεσης και επεξεργασίας αποβλήτων, πράγμα που αφορά κυρίως την Πελοπόννησο».
Στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται τα στοιχεία (πρόστιμα) που διέθεσε προς το WWF Ελλάς η αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την Έκθεση στην Πελοπόννησο έχουν επιβληθεί τα υψηλότερα πρόστιμα στην Ελλάδα:

Οι καθυστερήσεις στην Πελοπόννησο
Ενδιαφέρον έχει η έκθεση της WWF και σε σχέση με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο:
«Τη μεγαλύτερη καθυστέρηση παρουσίασε η κύρωση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, καθώς η πολυετής και ταραχώδης πορεία της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Μετά το πράσινο φως για τη νομιμότητα του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον Ιούλιο του 2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατόπιν επεισοδιακής συνεδρίασης, ενέκρινε τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΠΕΣΔΑ στις 23 Νοεμβρίου 2016. Η κυβέρνηση έπραξε το ίδιο στις 30 Δεκεμβρίου 2016 με κ.υ.α των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η απόφαση αυτή έθεσε τους δήμους -μέσω του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)- ως αρχή σχεδιασμού του ΠΕΣΔΑ. Από την άλλη μεριά, έθεσε και όριο στη δυναμικότητα των αποκεντρωμένων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων (ΜΕΑ) των δήμων, δηλαδή αυτών πέραν των τριών κεντρικών του ΠΕΣΔΑ, ώστε η λειτουργία τους να μη «συνεπάγεται μείωση της συνολικής ποσότητας ΑΣΑ που θα καταλήγουν στις κεντρικές μονάδες ΜΕΑ σε λιγότερους από 100.000 tn /έτος». Υπενθυμίζεται ότι οι 100.000 tn /έτος αποτελούν την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα για τον ανάδοχο της κατασκευής και λειτουργίας των τριών κεντρικών ΜΕΑ με βάση τη συμφωνία της Διυπουργική Επιτροπή με την ανάδοχο εταιρία τον Φεβρουάριο του 2016.
Η επόμενη μάχη για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου διεξήχθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις 20 Φεβρουαρίου του 2017 όπου τελικά εγκρίθηκε το ΠΕΣΔΑ, ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου. Ωστόσο νέα καθυστέρηση προκλήθηκε από τον ΦΟΔΣΑ ο οποίος, λόγω των πολλών αντιδράσεων δημάρχων, αρνήθηκε να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση που ορίζει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των δήμων που θα προκύψουν με την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στον ιδιώτη. Παράλληλα έθεσε ως προϋπόθεση την έγκριση του ΠΕΣΔΑ από την κυβέρνηση, η οποία ήρθε με καθυστέρηση μηνών, τον Ιούνιο του 2017 με κ.υ.α. του Υπουργού Εσωτερικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τελικά, στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου όπου, με 22 ψήφους υπέρ και 17 κατά, ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση των έργων κεντρικής διαχείρισης που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου. Στις 20 Σεπτεμβρίου το κείμενο εγκρίθηκε και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, παρά τις έντονες αντιδράσεις και διαφωνίες. Μετά την έγκριση του κειμένου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αναμένεται να ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία (ΤΕΡΝΑ) που επικράτησε στον διαγωνισμό».

Οι προσπάθειες των δήμων της Ελλάδας προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης

Κατηγορία Περιβάλλον | Αναρτήθηκε 22-10-2017 08:59:05 am | από nskarmoutsos

Στον δρόμο της ανακύκλωσης βαδίζουν τα τελευταία χρόνια οι δήμοι της Ελλάδας, άλλοι με πιο γοργά άλλοι με πιο διστακτικά βήματα, υποχρεωμένοι πάντως πλέον να εντείνουν την προσπάθεια καθώς στη χώρα μας το 81% των απορριμμάτων εξακολουθούν να θάβονται.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγράφει προσπάθειες τοπικών κοινωνιών, το επίπεδο που έχουν φτάσει -άλλοτε ικανοποιητικό άλλοτε όχι- και τις ανάγκες που έχουν για να γίνουν πιο αποτελεσματικές στον συγκεκριμένο τομέα.

Αφορμή στάθηκε το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προσαρμόζει στην ελληνική νομοθεσία την κοινοτική οδηγία για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, καθώς και τη ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης

Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις τροποποιείται το βασικό θεσμικό πλαίσιο για την εναλλακτική διαχείριση στην Ελλάδα, ενώ εισάγεται η αρχή «πληρώνω όσο πετάω».

Με τις νέες διατάξεις προβλέπεται μεταξύ άλλων, η δυνατότητα στους ΟΤΑ Α' βαθμού να προβαίνουν αυτοτελώς στην οργάνωση της εναλλακτικής διαχείρισης των δημοτικών τους αποβλήτων, ενώ με τις ρυθμίσεις του νέου θεσμικού πλαισίου προβλέπεται η παροχή κινήτρων και η επιβράβευση των ΟΤΑ με βάση τα αποτελέσματά τους.

Ξεκινώντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ την ανίχνευση των βημάτων της ανακύκλωσης από τον ακριτικό Έβρο, χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερα ικανοποιητικό το επίπεδο οργάνωσης της ανακύκλωσης στους δήμους του νομού». «Πρωτοπόρος στον τομέα της ανακύκλωσης» μπορεί να χαρακτηρισθεί η Περιφέρεια Κρήτης με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Απορριμμάτων Κρήτης να έχουν αναλάβει δράση.

Στη Στερεά Ελλάδα, «το μεγάλο άνοιγα από τον εθνικό στόχο αποκαλύπτει και την ένταση της προσπάθειας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση που θα πρέπει να καταβληθεί. Λιγότερο από το 10% των απορριμμάτων που παράγονται στην περιοχή οδηγούνται στην ανακύκλωση».

«Η διαχείριση των απορριμμάτων στον δήμο Λάρισας και κυρίως το θέμα της ανακύκλωσης, αποτελεί κεντρικό ζήτημα στην τοπική κοινωνία», ενώ στον Βόλο δηλώνουν «θετικοί και ανοιχτοί σε κάθε πρόταση για την προσαρμογή στη σύγχρονη μορφή ανακύκλωσης, αρκεί να έχουμε τα κατάλληλα μέσα». Σε Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία εντείνουν τις ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό ανακύκλωσης.

«Κάδους ανακύκλωσης απορριμμάτων στα σχολεία, ενίσχυση του στόλου απορριμματοφόρων, κάδους για ανακυκλώσιμα υλικά, καφέ κάδους για βιοαπόβλητα, οικιακούς κομποστοποιητές και απορριμματοφόρα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών, είναι μερικές από τις δράσεις ανακύκλωσης που έχουν ξεκινήσει ή βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο της Κέρκυρας». Την ίδια στιγμή στη Ρόδο «προτεραιότητα αποτελεί για τον δήμο η ανακύκλωση υλικών και ήδη εδώ και δύο μήνες, η προσπάθεια έχει ξεκινήσει με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα».

Στην κορυφή της περιβαλλοντικής διαχείρισης απορριμμάτων βρίσκεται, τέλος, η Δυτική Μακεδονία ως «η μόνη περιφέρεια της χώρας που δεν έχει επιβαρύνει τον Εθνικό προϋπολογισμό με ούτε ένα ευρώ από τα πρόστιμα που συνήθως επιβάλλει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για παράνομες χωματερές, διάθεσης απορριμμάτων ή αποβλήτων».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Σκουπίδια με «θέα!!!»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 20-10-2017 04:27:43 pm | από nskarmoutsos

Νο 1. Σκουπίδια πεταμένα στις «Πλάκες», 20-10-2017 13.25

Οι φωτογραφίες στη παραλία: No 1. στη περιοχή των ψαμμιτικών πλακών στο Παράλιο Άστρος και No 2. στη περιοχή «Πόρτες» της Κάτω Μελιγούς, μας «διαφημίζουν!!».

Υ.Γ: Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας κατά πρώτο και οι ασυνείδητοι κατά δεύτερο μοιράζονται την ευθύνη.

Νο 2. Σκουπίδια πεταμένα πάνω από τις «Πόρτες», 20-10-2017 13.40

Μετ' εμποδίων η συμμετοχή των δήμων σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα Πράσινου Ταμείου

Κατηγορία Περιβάλλον | Αναρτήθηκε 19-10-2017 11:57:57 am | από nskarmoutsos

Να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι στην υποβολή προτάσεων για έργα με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, στο πρόγραμμά του «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (τώρα προβλέπεται ότι μπορούν να συμμετάσχουν μόνο όσοι έχουν τουλάχιστον έναν οικισμό με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων, βάσει της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ).
Η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την προϋπόθεση αυτή και καταγγέλλει ότι έτσι αποκλείεται η πλειονότητα των δήμων, συμπεριλαμβανομένων όλων των μικρών, ορεινών και απομακρυσμένων.
«Για το λόγο αυτό η Ενωση», δήλωσε ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης, «καλεί τη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου και το εποπτεύον υπουργείο να ανακαλέσουν την εκδοθείσα Πρόσκληση και να αναπροσαρμόσουν τους όρους της, προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός από τη διαδικασία υποβολής προτάσεων της πλειοψηφίας των δήμων».

Πηγή: real.gr

Έρχονται 5.000 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 18-10-2017 09:37:41 am | από nskarmoutsos

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα μεγάλη προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία θα προσληφθούν 5.000 μόνιμοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων. Ο διαγωνισμός αυτός αφορά τα αιτήματα των δήμων για τους οποίους κρίθηκε αντισυνταγματική η ανανέωση συμβάσεων στους υπαλλήλους που δουλεύουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως ο τομέας της καθαριότητας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η Ανεξάρτητη Αρχή έχει επεξεργαστεί περίπου το 80% των αιτημάτων και απομένουν λίγοι ακόμα δήμοι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να σταλεί για ΦΕΚ η νέα προκήρυξη. Στελέχη του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα προς το τέλος του 2017. Υπενθυμίζουμε ότι οι ΟΤΑ είχαν προθεσμία έως 31/7 προκειμένου να στείλουν τα αιτήματα τους στο υπουργείο.

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε 400 νέους υπαλλήλους ενώ περίπου 530 υπαλλήλους έχει αιτηθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Μέχρι την ημερομηνία πρόσληψης του νέου προσωπικού οι δήμοι έχουν την δυνατότητα να καλύπτουν τις ανάγκες τους με εποχικό προσωπικό.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, Εργατών Συνοδών Απορριμματοφόρων, κ.α.Για όλες τις θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης ζητείται ως μοναδικό προσόν το Απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, (απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980, Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν.2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

Μοριοδότηση

Η μοριοδότηση για την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα είναι διαφορετική από τις άλλες προκηρύξεις καθώς έχει προβλεφθεί αυξημένα μόρια για όσους έχουν προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση. Αναλυτικά σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με την ειδική διαδικασία, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση Β΄ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28), εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας Ο.Τ.Α. ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Επίσης για τις συγκεκριμένες προσλήψεις δεν εφαρμόζονται τα ανώτατα ανά ειδικότητα, όρια ηλικίας διορισμού που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση ΔΙΠΠ/Φ.ΗΛ/6170/3.5.2004 (Β΄645), όπως ισχύει.

Πηγή: topontiki.gr

Κονδύλιο 65 εκατ. ευρώ για 195 Δήμους, μέσω του Πράσινου Ταμείου

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 11-10-2017 09:18:56 am | από nskarmoutsos

Χρηματοδότηση που αφορά 195 Δήμους της χώρας, με συνολικό προϋπολογισμό που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 65 εκατ. ευρώ, εξασφαλίστηκε μέσω του Πράσινου Ταμείου.
Μάλιστα, έχει γίνει πρόσκληση προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ένταξη τους στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου», με προϋπόθεση να έχουν τουλάχιστον έναν οικισμό με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του μόνιμου πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ.
Δύο είναι οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος: ο πρώτος άξονας περιλαμβάνει δράσεις σύνθετων αστικών αναπλάσεων, για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, καθώς και δράσεις αποκατάστασης ή/και επανάχρησης δημόσιων κτιρίων, που είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ή μνημεία, με στόχο τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την κάλυψη αναγκών εγκατάστασης κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών της δημοτικής ενότητας.
Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει έργα αναβάθμισης του αστικού εξοπλισμού, όπως είναι η αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, παιδότοπων, πεζοδρομίων και σχολικών κτιρίων.
 Οι παραπάνω δράσεις υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, να έχουν ως στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και να συμπεριλαμβάνουν πρόνοιες για την διευκόλυνση χρήσης του αστικού εξοπλισμού από εμποδιζόμενα άτομα.
Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι διετής και αφορά την περίοδο 2017-2018. Εντός αυτού του χρονικού διαστήματος προβλέπεται να εκδοθούν δύο ξεχωριστές προσκλήσεις.
 Η πρώτη εντός του 2017 και η δεύτερη εντός του πρώτου τετραμήνου του 2018. Να σημειωθεί ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος Δήμος μπορεί να υποβάλλει πρόταση μόνο για μία από τις δύο προσκλήσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Πρόγραμμα στη διαδικτυακή σελίδα του Πράσινου Ταμείου.

Πηγή: real.gr

«Τσιμεντοποίηση»

Κατηγορία Σχόλια αναγνωστών | Αναρτήθηκε 10-10-2017 10:42:03 pm | από nskarmoutsos

Αναγνώστης μας λέει:  7 πεύκα κόπηκαν από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας! την Παρασκευή 6-10-2017 στην οδό Μυστρά στο Παράλιο Άστρος, εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.411114&lon=22.758286&z=19&m=b-.

Υ.Γ: Το ωραίο τσιμέντο ήδη στρώθηκε για να νοιώθουμε οικεία!! εμείς οι «Αθηναίοι».

8 χρόνια «φαγούρα»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 08-10-2017 11:58:56 am | από nskarmoutsos

Από τις 24-9-2009 πληρώθηκε το τέλος κατασκευής της σύνδεσης στο δίκτυο του βιολογικού της οδού Ζαφειρόπουλου -πεζόδρομος- στο Παράλιο Άστρος (βλέπε φωτογραφία) και εκ του αποτελέσματος πρόκειται για τέλος «κοροϊδίας», γιατί πέρασαν 8 χρόνια και σύνδεση γιοκ.

Υ.Σ: Το χαράτσι των 800 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 3 σημερινά μηνιάτικα, πληρώθηκε προκαταβολικά και εδώ ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας «πρωτοτύπησε!!»

*Ο τίτλος είναι παραφρασμένος από τη ταινία του Billy Wilder

«Είπαν - ξείπαν»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 08-10-2017 10:36:34 am | από nskarmoutsos

Είπαν: Στις 14 Αυγούστου 2014 έπιασε αρόδο, από το λιμάνι Παραλίου Άστρους, το τετρακάταρτο ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο «Sea Cloud», βλέπε φωτογραφία και μας είπαν «καλή αρχή» για τον τουρισμό κρουαζιέρας στο Παράλιο Άστρος.

Ξείπαν: Έχουν περάσει πάνω από 3 χρόνια από τότε και το συγκεκριμένο πλοίο, αλλά ούτε κάποιο άλλο του ιδίου ή μικρότερου «βεληνεκούς», δεν πάτησε ξανά το «πόδι» του.

Υ.Σ: Αντίθετα κάθε τρεις και λίγο βλέπουμε το «Sea Cloud» να προσεγγίζει στο Ναύπλιο:

  1. https://www.facebook.com/astros.paralio/photos/a.1112710782087678.1073741826.1112710715421018/2019220838103330/?type=3&theater
  2. https://www.facebook.com/astros.paralio/photos/a.1112710782087678.1073741826.1112710715421018/2008259535866127/?type=3&theater
Προηγούμενες αναρτήσειςΕπόμενες αναρτήσεις