Ξεκινούν οι παραστάσεις στο μεγάλο και το μικρό θέατρο Επιδαύρου (Ολόκληρο το πρόγραμμα)

Επτά πολλά υποσχόμενες παραστάσεις, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τέσσερις στο μικρό, ανεβαίνουν φέτος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

Ελένη του Ευριπίδη (5 Ιουλίου): 

Ο ταλαντούχος 26χρονος Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί έναν νεανικό θίασο, στην ευριπίδεια τραγωδία με το αίσιο τέλος: Η πραγματική Ελένη ζει στην Αίγυπτο, ενώ η συνονόματή της στην Τροία δεν ήταν παρά ένα είδωλο, επινόηση των θεών. Εισιτήρια από 5€ έως 35€. 

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου (12 Ιουλίου): 

Το καινούριο αγαπημένο παιδί της ελληνικής θεατρικής και κινηματογραφικής σκηνής, ο Έκτορας Λυγίζος σκηνοθετεί ένα πολλά υποσχόμενο θίασο (Στεφανία Γουλιώτη, Άννα Μάσχα, Θάνος Τοκάκης, μεταξύ άλλων) σε μια από τις πιο συμβολικές τραγωδίες του Αισχύλου. Εισιτήρια από 5€ έως 35€. 

Φιλοκτήτης του Σοφοκλή (18 και 19 Ιουλίου): 

Ο Κώστας Φιλίππογλου, που μας εντυπωσίασε τον χειμώνα με την «Τίρζα» του, και τα ονόματα-εγγύηση των Μιχαήλ Μαρμαρινού, Αιμίλιου Χειλάκη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, μας κάνουν να βλέπουμε εδώ μια από τις δύο πιο σίγουρες επιτυχίες του φετινού φεστιβάλ. Εισιτήρια από 5€ έως 40€. 

Ιππόλυτος του Ευριπίδη (25-26 Ιουλίου): 

Η Λυδία Κονιόρδου σκηνοθετεί για το Εθνικό Θέατρο το δεύτερο «σιγουράκι» του καλοκαιριού, με Λήδα Πρωτοψάλτη, Νίκο Κουρή και Μάρθα Φριντζήλα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Εισιτήρια από 5€ έως 45€. 

Βάτραχοι του Αριστοφάνη (1-2 Αυγούστου): 

Φεστιβάλ Επιδαύρου χωρίς Αριστοφάνη δε γίνεται, και την φετινή κωμωδία αναλαμβάνει, επίσης για το Εθνικό, ο Γιάννης Κακλέας, με συμμάχους-πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη, Φάνη Μουρατίδη, Εβελίνα Παπούλια και Λαέρτη Μαλκότση. Εισιτήρια από 5€ έως 45€. 

Βάκχες του Ευριπίδη (8-9 Αυγούστου): 

Η Άντζελα Μπρούσκου σκηνοθετεί με τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο την Αγλαΐα Παππά και τον Άρη Σερβετάλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Διόνυσου και του Πενθέα, αντίστοιχα. Εισιτήρια από 5€ έως 40€. 

Πέρσες του Αισχύλου (15-16 Αυγούστου): 

Η Νικαίτη Κονρούτη σκηνοθετεί για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την σπαραξικάρδια τραγωδία του Αισχύλου, που διηγείται τον πόλεμο από την πλευρά των ηττημένων. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Φέρτης και Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Εισιτήρια από 15€ έως 50€.

Το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, πλάι στη θάλασσα στην Παλαιά Επίδαυρο, μένει και φέτος πιστό στην παράδοση που το θέλει να φιλοξενεί κυρίως μουσικές παραστάσεις. 

Με τέσσερις μόνο παραστάσεις τον Ιούλιο και καμία τον Αύγουστο, το πιο περιορισμένο του πρόγραμμα στην ιστορία του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως το μουσικό έργο Επικίνδυνη Ηλικία με την Νατάσσα Μποφίλιου στις 4 και 5 Ιουλίου, τη συναυλία Sunday Cloudy Sunday του Vassilikos στις 11 και 12 Ιουλίου, το «Τραγούδι του Μετανάστη» με τον Δημήτρη Μπάση και τη Γιώτα Νέγκα στις 18 και 19 Ιουλίου και μία θεατρική παράσταση: Το Μανιφέστο του Πολέμου, βασισμένο στο έργο του Θουκυδίδη, μεταφερμένο στο θέατρο από τη Ρούλα Πατεράκη με τον Δημήτρη Λιγνάδη και έναν μεγάλο θίασο ηθοποιών. Η παράσταση ανεβαίνει στις 25 και 26 Ιουλίου. 

Όλα τα εισιτήρια για το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου κυμαίνονται από 5€ έως 20€.