Παγκόσμια ημέρα καλοσύνης

Σήμερα, 13 Νοεμβρίου, γιορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα καλοσύνης «World Kindness Day», με σκοπό να προαχθεί η καλή θέληση και η ευγένεια σε μια ευρεία κοινότητα, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης καθιερώθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Κινήματος Καλοσύνης (World Kindness Movement), που συσπειρώνει εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις – μέλη του Κινήματος.

Οι οργανώσεις του κινήματος που ξεκίνησε το 1996 στο Τόκιο, από την πρωτοβουλία ενός γιατρού,  του Δρ Wataru Mori, προέρχονται από την Αυστραλία , τη Βραζιλία , τον Καναδά , την Κίνα , τη Γαλλία, την Ινδία, την Ιταλία , την Ιαπωνία , το Νεπάλ , την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νιγηρία, το Ομάν, τη Ρουμανία, τη Σκωτία, τη Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ.

Το κίνημα WKM περιγράφεται ως μια παγκόσμια συμμαχία των διαφόρων κινήσεων- οργανώσεων για τη μελέτη και την προώθηση της ατομικής και συλλογικής ανθρώπινης συμπεριφοράς με στόχο τη βελτίωση της.

Ας μην ξεχνάμε πως η καλοσύνη αποτελεί θεμελιώδη αρετή του ανθρώπινου χαρακτήρα, καθώς δύναται να γεφυρώσει διαφορές φυλής, φύλου, θρησκείας και πολιτικής. Σήμερα λοιπόν, ας γιορτάσουμε όλοι τη παγκόσμια ημέρα καλοσύνης κάνοντας μια καλή πράξη!