Το Π.Α.ΜΕ για τη Πρωτομαγιά και για 2ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και τους νεκρούς της εργατικής τάξης και διαδήλωσαν ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς. Να γυρίσουν την πλάτη στο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας καλεί να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους εργοδότες για να αποφασίζουμε κάθε φορά τι θα χάσουμε. Απευθύνουμε κάλεσμα να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες και η ενεργή συμμετοχή για να ηττηθεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας και της συναίνεσης στο κίνημα, η γραμμή αυτή που έχει ενταφιάσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Για την ανασύνταξη του κινήματος μέσα από το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ.

Να παλέψουμε ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μείνει χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να συνεχίσουμε και να οξύνουμε το μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Δεν δεχόμαστε η χώρα μας, τα λιμάνια μας, τα νησιά μας, τα αεροδρόμια μας, να γίνουν βάσεις και ορμητήρια για τις ιμπεριαλιστικές σφαγές και τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό κρέας για τα κανόνια τους. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα Νατοϊκά και ευρωενωσιακά σφαγεία.

Ένας δρόμος υπάρχει, αγώνας οργανωμένος, μαζικός, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας με βάση την επιστήμη και την τεχνολογία.

Επόμενος σταθμός την Κυριακή 6 του Μάη συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Κερασίτσα στις 5 το απόγευμα, τρέχουμε στον 2ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Απαντώντας στο ΝΑΤΟ και τις πολιτικές που το εκφράζουν την Κυριακή 13 του Μάη συμμετέχουμε μαζικά, στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Πάτρα και στην συγκέντρωση στην πλατεία Ψηλών Αλωνίων στις 6:30 ενάντια στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ για εγκατάσταση των πυρηνικών στην βάση του Αράξου από την Αμερικανονατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στη Τουρκία ή από οπουδήποτε αλλού.