Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Τρεις νεκροί και διακόσιοι τραυματίες από τα 6,1 Ρίχτερ στην Οσάκα

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 18-06-2018 09:36:05 am | από nskarmoutsos

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα κορίτσι εννιά ετών, και 200 ακόμη τραυματίστηκαν από τον σεισμό 6,1 βαθμών που έπληξε την Οσάκα στην Ιαπωνία. Ο σεισμός έπληξε την Οσάκα, τη δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Ιαπωνίας, λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί (02:00 ώρα Ελλάδας), σε ώρα μεγάλης κίνησης. Για την ώρα οι νεκροί είναι τρεις, αλλά υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί.

Ο σεισμός έπληξε την Οσάκα, τη δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Ιαπωνίας, λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί (02:00 ώρα Ελλάδας), σε ώρα μεγάλης κίνησης. Για την ώρα οι νεκροί είναι τρεις, αλλά υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί.

Πολλά τρένα σταμάτησαν τα δρομολόγια τους και αρκετά εργοστάσια τη λειτουργία τους. Επίσης διεκόπη η ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 170.000 νοικοκυριά ενώ ζημιές υπέστη και το δίκτυο υδροδότησης.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι οι αρχές βρίσκονται στη φάση της εκτίμησης των ζημιών και ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησής του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Η εταιρεία Kansai Electric Power διαβεβαίωσε ότι δεν διαπίστωσε προβλήματα στους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς Μιχάμα, Τακαχάμα και Όχι, εξαιτίας του σεισμού.

Πηγή: lifo.gr