Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Ενημερωτική εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» στο Άστρος, στο πλαίσιο του έργου «NEETs ON BOARD»

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 24-06-2018 12:13:10 pm | από nskarmoutsos

Tην Τρίτη 26/06/2018 και ώρα 17.00, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας», στο πλαίσιο του έργου «NEETs ON BOARD», συγχρηματοδοτούμενου από πόρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI) περιόδου 2014-2020 και από πόρους του εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις δράσεις και τα προγράμματα ένταξης στην Αγορά Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και για τις προοπτικές απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και φορέων με δυνατότητα προσφοράς θέσεων απασχόλησης.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ποιες είναι οι πιο συχνές ημερομηνίες γέννησης;

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 27-06-2012 12:11:25 am | από nskarmoutsos

Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο γίνεται χαμός (το οποίο σημαίνει ότι έχουμε υπερπροσφορά απ' τα ζώδια των αντίστοιχων περιόδων - και ότι το πιο παραγωγικό σεξ γίνεται Οκτώβριο με Νοέμβριο).

Στις 3 Μαΐου ήσυχα τα πράγματα... ;)

Πατήστε εδώ για επεξηγήσεις.

Πηγή: lifo.gr

Γάλα γαϊδούρας

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 26-06-2012 01:07:35 am | από nskarmoutsos

Το γάλα γαϊδούρας ήταν γνωστό από τα αρχαιότατα χρόνια καθώς χρησιμοποιόταν ως τροφή, φάρμακο και καλλυντικό.

Οι αρχαίοι Λίβυοι ήταν αυτοί που είχαν σταύλους με γαϊδάρες, από όπου λάμβαναν το γάλα για να κάνουν μπάνιο και να αναζωογούν το δέρμα τους.

Η Κλεοπάτρα επίσης όταν ταξίδευε είχε μαζί της αρκετά γαϊδούρια για να κάνει το μπάνιο της καθ’ οδόν.

Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος πρότεινε το γάλα γαϊδούρας ως αντίδοτο για τις δηλητηριάσεις ή τις ρυτίδες στο δέρμα.

Ο Ιπποκράτης ο πατέρας της ιατρικής, χρησιμοποιούσε το γάλα γαϊδούρας για πολλές ασθένειες.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η σύσταση του γαϊδουρινού γάλακτος πλησιάζει πολύ εκείνη του μητρικού ενώ το γάλα γαϊδούρας είναι θεωρείται ιδανικό για τις δερματολογικές παθήσεις όπως η ξηροδερμία και η ψωρίαση.

Τις πιο πάνω ευεργετικές ιδιότητες μελέτησε ο κ. Πιερής Γεωργιάδης στη Σκαρίνου της Κύπρου και απέκτησε τη δική του φάρμα από γαϊδούρες πριν μια δεκαετία.

Αν και η φάρμα αποτελούσε σημείο έλξης τουριστών ενώ τα τελευταία πέντε έτη λόγω των αυξημένων εξόδων συντήρησής της, γίνεται παραγωγή γάλακτος ενώ σύντομα αναμένεται και η παραγωγή λικέρ από γαϊδουρινό γάλα.

Ένα ποτήρι γάλα κοστίζει γύρω στα 5 ευρώ, ενώ η παραγωγή της φάρμας σήμερα ανέρχεται γύρω στα 3 λίτρα την ημέρα.

Στη φάρμα υπάρχουν περίπου 90 γαϊδούρια, από τα οποία 5-6 γκρίζα και τα υπόλοιπα μαύρα.

Τα μαύρα παράγουν μόνο 100 γραμμάρια την ημέρα ενώ τα γκρίζα είναι πιο παραγωγικά.

Σημειώνεται ότι στο εξωτερικό, η τιμή για ένα λίτρο γαϊδούρας ανέρχεται μέχρι και 100 ευρώ.

Πηγή: onlycy

Απείθαρχοι και αγενείς είναι οι Ελληνες πίσω από το τιμόνι

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 22-06-2018 10:03:01 am | από nskarmoutsos

Απείθαρχοι και παρορμητικοί οι Ελληνες οδηγοί, οι Γερμανοί και οι Σουηδοί είναι ρέκτες της ταχύτητας και όλοι οι Ευρωπαίοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα smartphones την ώρα που οδηγούν. Αυτά διαπιστώνει μεγάλη έρευνα για την οδηγική συμπεριφορά των Ευρωπαίων σε έντεκα χώρες της Ενωσης, που φωτίζει τις διάφορες κακές –και ενίοτε επικίνδυνες– συνήθειες των εταίρων μας στο τιμόνι.

Την ώρα που η γαλλική κοινωνία διχάζεται για την απόφαση μείωσης του ορίου ταχύτητας για κάθε επαρχιακή οδό στα 80 χλμ. την ώρα, η παραβίαση των ορίων ταχύτητας αποδεικνύεται κοινή τακτική για την πλειονότητα των Ευρωπαίων οδηγών, σύμφωνα με το 5ο ευρωβαρόμετρο υπεύθυνης οδήγησης του ιδρύματος Vinci Autoroutes.

Σύμφωνα με την έρευνα, 89% των Ευρωπαίων παραδέχονται ότι έχουν παραβιάσει τα όρια ταχύτητας. Οι μεγαλύτεροι ρέκτες της ταχύτητας (ή οι πλέον ειλικρινείς) είναι οι Γερμανοί και οι Σουηδοί, όπου το 93% των ερωτηθέντων ομολογεί ότι τρέχει πάνω από το όριο. Την ίδια ώρα, 78% των Σουηδών ομολογούν ότι δεν τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Στην πρώτη θέση των απείθαρχων οδηγών αναδεικνύονται οι Ελληνες οδηγοί, με 49% από αυτούς να δηλώνουν ότι οδηγούν χωρίς ζώνη ασφαλείας, 28% να λένε ότι οδηγούν έχοντας ξεπεράσει το όριο των συσκευών αλκοτέστ, ενώ το 27% χρησιμοποιεί εκ συστήματος τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Περίοπτη θέση της κατάταξης καταλαμβάνουν οι Ελληνες ερωτηθέντες σε ό,τι αφορά την αγένεια στο τιμόνι, καθώς 71% από αυτούς παραδέχονται ότι υβρίζουν άλλους οδηγούς και 52% παραδέχονται ότι «κολλάνε» στον μπροστινό, εκνευριστικό οδηγό. Στην Πολωνία, το 29% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν διστάζει να κατέβει από το αυτοκίνητο για να χειροδικήσει εναντίον άλλων οδηγών.

Οι οδηγοί μεσογειακών χωρών (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία) θεωρούνται οι πιο αγενείς, σύμφωνα με τις απαντήσεις οδηγών από τη Βόρεια Ευρώπη. Από τη μεριά τους, οι Γάλλοι είναι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν λιγότερο το φλας, ενώ οι Ισπανοί θεωρούνται πρωταθλητές της χρήσης κλάξον. Τα σκήπτρα της ευγένειας φέρονται να κατέχουν οι Σουηδοί, με τους Βρετανούς και τους Σλοβάκους να ακολουθούν.

Την πρώτη ημέρα των θερινών διακοπών, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι οδηγοί θα συμβουλευθούν εν κινήσει το smartphone τους, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους. Το 41% των οδηγών θα ρυθμίσει τις συντεταγμένες προορισμού στη συσκευή GPS του τηλεφώνου του, σε ποσοστό 30% θα μιλήσουν με τη βοήθεια συσκευής hands free, ενώ 24% διαβάζουν ή γράφουν μηνύματα στα κινητά τους (το ποσοστό αυτό αγγίζει το 38% για τους κάτω των 35 ετών). Η γνωστή σε όλους ειλικρίνεια των Γερμανών και των Σουηδών ίσως, όμως, να προκαλεί αλλοίωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, καθώς οι ερωτηθέντες από τις χώρες αυτές τείνουν να απαντούν ειλικρινώς, ακόμη και σε ενοχλητικές ερωτήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

Το μεγαλύτερο καταφύγιο για το «τέλος του κόσμου»

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 21-06-2013 08:46:52 am | από nskarmoutsos

Εταιρεία «ανακαινίζει» τον μεγαλύτερο υπόγειο αποθηκευτικό χώρο των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για να προσφέρει εγκαταστάσεις διαβίωσης αλλά και... επαγγελματικής στέγης σε όσους είναι αποφασισμένοι να επιβιώσουν.

Οι Σπηλιές του Ατσιζον ή αλλιώς οι Εγκαταστάσεις Αποθήκευσης Ατσιζον είναι ένα δίκτυο μεγάλων στοών που έχουν σκαφτεί μέσα στο έδαφος, κυρίως από κιμωλία, κοντά στις όχθες του Μιζούρι, σε βάθος μερικών δεκάδων μέτρων.

Από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν ως ασφαλής χώρος αποθήκευσης κάθε λογής... μυστικών και επικίνδυνων πραγμάτων από τις ΗΠΑ, μέχρι που επί Ομπάμα κατέληξαν κι αυτές να ιδιωτικοποιηθούν, στις αρχές του 2013.

Τώρα, ένας Καλιφορνέζος από αυτούς που ξέρουν να παίρνουν πολλά λεφτά από αυτούς που τα έχουν πουλώντας... τρύπες, μετατρέπει το δίκτυο των στοών σε καταφύγιο ενάντια σε συνθήκες αποκάλυψης, όπως μετά από πυρηνική επίθεση, πτώση κομήτη, καταστροφή του κλίματος κτλ.

Η Vivos Survival Shelter and Resort διαφημίζει το μεγαλύτερο παγκοσμίως καταφύγιο, έκτασης 185 στρεμμάτων και υποστηρίζει ότι μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και πέντε χιλιάδες άτομα που θα χρησιμοποιούν 1.500 «οχήματα αναψυχής», δηλάδή κάποιου είδους αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

Η αγορά κάθε οχήματος κοστίζει περίπου 25.000 δολάρια, ενώ επιπρόσθετες χρεώσεις μερικών χιλιάδων προβλέπονται ανά άτομο που θα τα χρησιμοποιεί και για το ετήσιο ενοίκιο του χώρου που θα χρησιμοποιεί.

Μεταξύ των υπηρεσιών και υποδομών που προσφέρονται είναι και πολυτελείς επιλογές, όπως υπόγειο γήπεδο γκολφ, αίθουσα μπόουλινγκ και πισίνα...

Επιστροφή του έθνους

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 20-06-2018 09:41:12 am | από nskarmoutsos

Όπως τα σμήνη των μελισσών... έτσι η μια φυλή μετά την άλλη...». Τον Όμηρο και την Ιλιάδα του από μετάφραση αρκετοί τρυγήσαμε και για «έθνος» δεν μιλήσαμε. Στη Ραψωδία Β, μέσα σε μόλις πέντε στίχους (87-91), «έθνεα είσι μελισσάων... ως των έθνεα πολλά νεών», απαντάται δύο φορές με διαφορετικές αναφορές.

Στη Ραψωδία Ν, μήπως αρχίζει να σχηματίζεται η γραμμή; «ως Αινεία θυμός ενί στήθεσσι γεγήθει/ως ίδε λαών έθνος...».

Η αρχή των Μηδικών Πολέμων δίνει απάντηση για «το Ελληνικόν». Οι Αθηναίοι αποκρίνονται στους Λακεδαιμόνιους ότι συνθηκολόγηση με τον εχθρό είναι αδιανόητη γιατί «το Ελληνικόν, εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον, και θεών ιδρύματά τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα». Έτσι μας τα μεταφέρει ο Ηρόδοτος στις «Ιστορίες» και κάποιοι, αιώνες μετά, στήνουν για το «όμαιμον» φασαρίες, για να προωθήσουν ιδεολογίες.

Δεν διαβάζουν όλες τις ιστορίες. Το Ελληνικόν (σ.σ.: δεν αναφέρεται ρητά σε «έθνος») «αφότου φάνηκε, την ίδια πάντα γλώσσα μιλεί - αυτή είναι η πεποίθησή μου. Aφότου όμως ξέκοψε από το πελασγικό, αδύνατο τότε και στην αρχή μικρό, αυξήθηκε ύστερα και πλήθαινε σε έθνη, καθώς προσχώρησαν σ’ αυτό κυρίως οι Πελασγοί, αλλά και πολλά άλλα βαρβαρικά φύλα. Τέλος είμαι της γνώμης ότι το Πελασγικό έθνος πρωτύτερα και εφόσον ήταν βαρβαρικό, ποτέ δεν γνώρισε μεγάλη δύναμη».

Γνωρίζει πάλι δύναμη το έθνος γενικώς, παρά τις διαφορετικές ερμηνείες, τις εμπειρίες, τις κοινωνίες, και τις ιδεολογίες. Το έθνος, για άλλους έθος, για άλλους γένος, για άλλους πένθος, επιστρέφει. Πώς αμφισβητούν η Ρωσία του Πούτιν και η Κίνα του Σι την αμερικανική ηγεμονία; Πού επένδυσε ο Τραμπ για να πάρει την εξουσία και πού οι Brexiteers στη Βρετανία; Γιατί αναζωπυρώνονται εθνικά αισθήματα σε όλη την Ευρώπη και αποσχιστικές τάσεις παίρνουν κράτη στο κατόπι;

Το σκηνικό αλλάζει, την παγκοσμιοποιημένη αγορά πόσοι κάνουν χάζι; Ένας κόσμος αναζητεί ξανά το σύνορο ή την (κοινωνική) προστασία. Αταξία. Η «Διεθνής των εθνικισμών» έτοιμη ν’ αδράξει την ευκαιρία.

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη

Πηγή: naftemporiki.gr

Ρύθμιση χρεών σε εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία με πολλές δόσεις αλλά και κούρεμα (πίνακες - παραδείγματα)

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 20-06-2018 09:33:01 am | από nskarmoutsos

Σημαντική ανάσα θα πάρουν από τη νέα ρύθμιση χιλιάδες οφειλέτες σε εφορία αλλά και ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας προβλέπεται ακόμη και κούρεμα χρεών ως και 50% για ποσά άνω των 125.000 ευρώ, αύξηση του ορίου ρύθμισης του εξωδικαστικού μηχανισμού και ένταξη σε καθεστώς ρύθμισης και των χρεών ως τις 21 Δεκεμβρίου του 2017, τόσο στα Ασφαλιστικά Ταμεία, όσο και προς την εφορία.

Σε ό,τι αφορά στα χρέη προς τα Ταμεία και την εφορία η απόφαση προβλέπει διεύρυνση στη ρύθμιση των χρεών από τις 50.000 στις 125.000 ευρώ.

Όσοι έχουν χρέη ως 125.000 μπορούν να πετύχουν μείωση ως 85% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με το newsit.gr, όσοι έχουν οφειλές άνω των 125.000 μπορούν να πετύχουν εκτός από το κούρεμα 85% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις και δεύτερο κούρεμα στο βασικό κεφάλαιο της οφειλής ως και 50%. Εδώ ωστόσο η κάθε περίπτωση θα κρίνεται ξεχωριστά με βάση τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης.

Όλοι οφειλές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να μπουν στη ρύθμιση αυτή θα πρέπει πρώτα να έχουν εξοφλήσει όλα τα χρέη που έχουν μετά την 31/12/2017.

Πως διαμορφώνονται οι δόσεις με κούρεμα 85% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις για οφειλή 5.000 ευρώ

Ετήσιο εισόδημα

οφειλή

δόσεις

ποσό

7.000

5.278

27

193

9.500

5.208

20

262

12.000

5.158

15

343

14.500

5.138

13

395

19.500

5.108

10

537

24.500

5.088

7,5

677

34.500

5.068

6

844

 

Πως διαμορφώνονται οι δόσεις με κούρεμα 85% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις για οφειλή 15.000 ευρώ

 

Ετήσιο εισόδημα

οφειλή

δόσεις

ποσό

7.000

17.827

90

193

9.500

17.019

65

262

12.000

16.545

50

330

14.500

16.256

40,5

399

19.500

15.894

29

548

24.500

15.715

23

683

34.500

15.503

16,3

951

 

Πως διαμορφώνονται οι δόσεις με 65κούρεμα 85% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις για οφειλή 30.000 ευρώ

 

Ετήσιο εισόδημα

οφειλή

δόσεις

ποσό

7.000

37.658

120

314

9.500

37.658

120

314

12.000

37.117

112

331

14.500

35.590

89

400

19.500

33.911

63

538

24.500

33.029

49

674

34.500

33.088

33,8

949

 

Πως διαμορφώνονται οι δόσεις με κούρεμα 85% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις για οφειλή 55.000 ευρώ

 

Ετήσιο εισόδημα

οφειλή

δόσεις

ποσό

7.000

69.039

120

575

9.500

69.039

120

575

12.000

69.039

120

575

14.500

69.039

120

575

19.500

69.039

120

575

24.500

66.335

98

677

34.500

62.251

66

948

Πηγή: topontiki.gr

 

ΟΗΕ: Ενας βίαιος εκτοπισμός κάθε δύο δευτερόλεπτα το 2017

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 20-06-2018 09:23:39 am | από nskarmoutsos

Οι πόλεμοι, η βία και οι διώξεις προκάλεσαν νέο ρεκόρ βίαια εκτοπισμένων παγκοσμίως, για πέμπτη συνεχή χρονιά, καθιστώντας πιο κρίσιμη από ποτέ μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα «Global Trends», 68,5 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εκτοπιστεί βίαια σε ολόκληρο τον κόσμο στο τέλος του 2017, γεγονός που υποδεικνύει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων σε κίνηση και ισοδυναμεί με 44.500 άτομα που εκτοπίζονται κάθε μέρα ή ένα άτομο που εκτοπίζεται κάθε δύο δευτερόλεπτα.

Οι πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να αποφύγουν τις συγκρούσεις και τις διώξεις αντιπροσώπευαν 25,4 εκατομμύρια, 2,9 εκατομμύρια περισσότεροι από ό, τι το 2016. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που παρουσίασε ποτέ η Αρμοστεία σε ένα μόνο έτος.

Ο αριθμός των νέων εκτοπισμένων αυξάνεται επίσης: 16,2 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν το 2017, είτε για πρώτη φορά είτε επανειλημμένα. Στην κορυφή της λίστας των παραγόντων που οδήγησαν σε εκτοπίσεις κατά τη διάρκεια του 2017, ήταν η κρίση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο πόλεμος στο Νότιο Σουδάν και η διαφυγή στο Μπανγκλαντές από τη Μιανμάρ εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων Ροχίνγκια.

Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, που αναμένουν την έκβαση των αιτημάτων τους για χορήγηση καθεστώτος πρόσφυγα, αυξήθηκε κατά περίπου 300.000, σε 3,1 εκατομμύρια, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2017. Οι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας τους αντιπροσώπευαν 40 εκατομμύρια από το σύνολο, ελαφρώς λιγότεροι από τους 40,3 εκατ. το 2016.

«Βρισκόμαστε σε μια λεωφόρο, όπου η επιτυχία στη διαχείριση της καταναγκαστικής μετακίνησης απαιτεί μια νέα και πολύ πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, ώστε να μην αφήνονται οι χώρες και οι κοινότητες να ασχολούνται μόνες με αυτό», ανέφερε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι.

Η έκθεση Global Trends της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δημοσιεύεται παγκοσμίως κάθε χρόνο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου.

«Σήμερα, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Πρόσφυγες, το μήνυμά μου προς τα κράτη μέλη είναι να το υποστηρίξετε αυτό», ανέφερε ο κ. Γκράντι. «Κανείς δεν γίνεται πρόσφυγας από επιλογή, αλλά οι υπόλοιποι από εμάς μπορούμε να έχουμε την επιλογή για το πώς βοηθούμε».
Τα ευρήματα στην έκθεση «Global Trends» αμφισβητούν ορισμένες από τις αντιλήψεις σχετικά με την αναγκαστική μετακίνηση. Μεταξύ αυτών είναι η ιδέα ότι οι εκτοπισμένοι στον κόσμο έχουν μετακινηθεί κυρίως σε χώρες του παγκόσμιου βορρά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το αντίθετο είναι αλήθεια: 85% των προσφύγων έχουν καταφύγει σε αναπτυσσόμενες χώρες, πολλές από τις οποίες είναι απελπισμένα φτωχές και λαμβάνουν μικρή υποστήριξη για τη φροντίδα αυτών των πληθυσμών. Επίσης, τέσσερις από τους πέντε πρόσφυγες παραμένουν σε χώρες δίπλα στη δική τους.

Ο εκτοπισμός μεγάλης κλίμακας πέραν των συνόρων, είναι επίσης λιγότερο συχνός από ό, τι υποδηλώνει ο συνολικός αριθμός των 68,5 εκατομμυρίων. Σχεδόν τα δύο τρίτα εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι που δεν έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους. Από τα 25,4 εκατομμύρια πρόσφυγες, λίγο περισσότεροι από το ένα πέμπτο είναι οι Παλαιστίνιοι υπό τη φροντίδα της UNRWA.

Από τους υπόλοιπους, για τους οποίους είναι υπεύθυνη η Ύπατη Αρμοστεία, τα δύο τρίτα προέρχονται από μόλις πέντε χώρες: Συρία, Αφγανιστάν, Νότιο Σουδάν, Μιανμάρ και Σομαλία. Ο τερματισμός της σύγκρουσης σε οποιαδήποτε από αυτές έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά την ευρύτερη εικόνα της παγκόσμιας μετακίνησης, αναφέρει η Αρμοστεία.

Δύο ακόμα στοιχεία από την έκθεση «Global Trends» είναι ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες ζουν σε αστικές περιοχές (58%) όχι σε καταυλισμούς ή αγροτικές περιοχές και ότι ο παγκοσμίως, ο εκτοπισμένος πληθυσμός είναι νέος: 53% είναι παιδιά, συμπεριλαμβανομένων πολλών που είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους.

Όπως και με τον αριθμό των χωρών που παράγουν μεγάλους αριθμούς εκτοπισμένων, ο αριθμός των χωρών που φιλοξενούν μεγάλους αριθμούς ήταν επίσης συγκριτικά μικρός. Η Τουρκία παρέμεινε η κορυφαία χώρα που φιλοξενεί πρόσφυγες σε απόλυτους αριθμούς, με πληθυσμό 3,5 εκατομμυρίων προσφύγων, κυρίως Σύρων.

Ο Λίβανος φιλοξένησε τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων σε σχέση με τον εθνικό πληθυσμό του. Συνολικά, 63% όλων των προσφύγων υπό την ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας ήταν σε μόλις 10 χώρες, ενώ σε ποσοστό 31% βρίσκονταν στην υποσαχάρια Αφρική.

Δυστυχώς, οι λύσεις παρέμειναν περιορισμένες. Οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις συνέχισαν να είναι οι κυριότεροι μοχλοί, με μικρή ορατή πρόοδο προς την ειρήνη. Περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν σε θέση να επιστρέψουν στα σπίτια τους το 2017, με τους περισσότερους να επιστρέφουν από τον εσωτερικό εκτοπισμό. Μεταξύ αυτών ήταν οι άνθρωποι που επέστρεφαν κάτω από πίεση ή σε εύθραυστα περιβάλλοντα.

Λόγω της μείωσης του αριθμού των τόπων που προσφέρθηκαν, ο αριθμός των προσφύγων που επανεγκαταστάθηκαν μειώθηκε κατά περισσότερο από 40% σε περίπου 100.000 άτομα.
Η κατάσταση στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο
Στη διάρκεια του 2018 καταγράφηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης 44.570 αφίξεις στην Ευρώπη (στοιχεία μέχρι 10 Ιουνίου), ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κατέγραψε 40.357 αφίξεις μέσω του υδάτινου δρόμου της Μεσογείου (στοιχεία μέχρι 19 Ιουνίου).

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 2017 είχαν περάσει μέσω θαλάσσης στην Ευρώπη 172.302 άτομα (29.718 στην Ελλάδα, 119.369 στην Ιταλία και 28.349 στην Ισπανία), το 2016: 362.753 (173.450 στην Ελλάδα, 181.436 στην Ιταλία και 14.094 στην Ισπανία), το 2015: 1.015.078 (856.732 άτομα στην Ελλάδα, 153.842 στην Ιταλία και 16.263 στην Ισπανία) και το 2014: 216.054 (41.038 στην Ελλάδα, 170.100 στην Ιταλία και 11.716 στην Ισπανία).

Εφέτος μέχρι τις 19 Ιουνίου είχαν φθάσει με βάρκες στην Ελλάδα 12.587 άτομα, στην Ιταλία 15.521 και στην Ισπανία 12.237. Στην Ελλάδα φθάνουν κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στην Ιταλία από Τυνησία, Ερυθραία και Νιγηρία και στην Ισπανία από Γουινέα, Συρία και Μάλι.

Πηγή: kathimerini.gr

Προς παράταση η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 19-06-2018 10:47:39 am | από nskarmoutsos

Παράταση μέχρι τα μέσα Ιουλίου εξετάζεται για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ενώ δεν αποκλείεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξαντλήσει τα περιθώρια και να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 30 Ιουλίου, χωρίς όμως να αλλάξει την ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης δηλαδή την 31 Ιουλίου.

Οι αρρυθμίες στη λειτουργία του Taxisnet, αλαλούμ με τις βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ, προβλήματα με τους φιλοξενουμένους αλλά και τις δηλώσεις αγροτών και συνταξιούχων συνθέτουν τη φετινή εικόνα που εμφανίζει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Από την άλλη οι φορολογούμενοι δεν βιάζονται να υποβάλουν τη δήλωσή τους και το αφήνουν για την τελευταία στιγμή. Μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουνίου είχε υποβληθεί το 47% των δηλώσεων ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 2.950.091. Δηλαδή πρέπει σε διάστημα 12 ημερών να υποβληθούν περισσότερες από τις μισές και συγκεκριμένα 3,3 εκατ. δηλώσεις ή διαφορετικά 275.000 δηλώσεις κάθε μέρα.

Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσουν την διαδικασία υποβολής της δήλωσή τους οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπόγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2016 αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2017 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων θα πρέπει να περάσουν από την εφορία.

Πηγή: enikonomia.gr

Σπιτική λεμονάδα: οικολογικό αναψυκτικό για το καλοκαίρι

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 19-06-2012 12:04:06 am | από nskarmoutsos

Σας περισσεύουν λεμόνια; Τώρα που μπήκε το καλοκαίρι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα σπιτικό και οικολογικό αναψυκτικό: μια υπέροχη λεμονάδα!

Υλικά:

4 λεμόνια

Μισό λίτρο νερό

800 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ξύστε τα λεμόνια στον τρίφτη και προσθέστε το ξύσμα σε μία κατσαρόλα μαζί με νερό και ζάχαρη.

Ζεστάνετε το μείγμα μας και μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράσει για 10 έως 15λεπτά.

Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέστε και το χυμό από τα λεμόνια (εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε και χυμό από μισό πορτοκάλι).

Σουρώστε το χυμό του λεμονιού και τοποθετήστε τον σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Βάλτε το μπουκάλι στο ψυγείο, όπου διατηρείται τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.

Η λεμονάδα σερβίρεται σε μικρή δόση και αραιώνετε με παγωμένο νερό.

Πηγή: econews.gr

Προηγούμενες αναρτήσεις