Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

«Black out» σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα: Ποιοι απεργούν - Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 13-12-2017 10:27:41 pm | από nskarmoutsos

«Νεκρώνει» αύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός Τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Στην κινητοποίηση συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, αλλά και φορείς επιστημόνων, οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται και όσοι εργάζονται σε πρώην ΔΕΚΟ (ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ) και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες όπως και στις πολεοδομίες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Εφορίες και τα Υπουργεία. Επίσης στην αεπργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο. 

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα. Ειδικότερα το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μισή ώρα αργότερα, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10:30 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Μουσείο αριστερές οργανώσεις και πρωτοβάθμια σωματεία.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του τραμ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι ο ηλεκτρικός, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. ΟΣΕ – προαστιακός: Θα παραμείνουν ακινητοποιημένα σε όλη τη διάρκεια της απεργίας.

Με προσωπικό ασφαλείας τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Λόγω της συμμετοχής του συνδικάτου εργαζομένων στη γενική πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, τα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη (14/12) με προσωπικό ασφαλείας.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον αριθμό εργαζομένων, που έχουν δηλωθεί ως προσωπικό ασφαλείας, θα κυκλοφορήσουν 75 λεωφορεία ανά βάρδια.

Κάθε γραμμή θα εξυπηρετείται από ένα λεωφορείο, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα νυχτερινά δρομολόγια της γραμμής 78Ν.

Τροποποιήσεις στις πτήσεις της Olympic Air

Τροποποιήσεις στις πτήσεις της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο, Πέμπτη, λόγω 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με στάση εργασίας, από ώρα 08:00-12:00 Οι τροποποιήσεις θα γίνουν στην ώρα αναχώρησης στις παρακάτω πτήσεις:

 • OA10 ATH-JNX Αθήνα-Νάξος 06:50-07:35 αντί 07:05-07:50
 • OA11 JNX -ATH Νάξος - Αθήνα 07:55-08:40 αντί 08:10-08:55
 • OA2 ATH - AOK Αθήνα - Κάρπαθος 11:05-12:10 αντί 10:30-11:35
 • OA3 ΑΟΚ -ΑΤΗ Κάρπαθος - Αθήνα 12:35-13:40 αντί 12:00-13:05
 • OA30 ATH - LRS Αθήνα - Λέρος 11:05-12:05 αντί 09:25-10:25
 • OA31 LRS - ATH Λέρος - Αθήνα 12:25-13:25 αντί 10:45-11:45
 • OA60 ATH -PAS Αθήνα - Πάρος 11:25-12:05 αντί 08:20-09:00
 • OA61 PAS - ATH Πάρος - Αθήνα 12:30-13:10 αντί 09:25-10:05

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται το site της Olympic AirQ www.olympicair.com ή να καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες δομές Υγείας και θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτών έχουν προκηρύξει 24ωρες απεργίες, συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 «Περνάμε στην αντεπίθεση. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στα νέα μέτρα που σχεδιάζουν σε βάρος μας» αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει ότι για το 2018 προβλέπεται «νέα μείωση, κατά 364 εκατ., της ήδη πετσοκομμένης , κατά 22,8% από το 2015, κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία», τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των «ελλείψεων σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό».

Οι γιατροί διεκδικούν υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός επιμελητής, κανείς συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο τον λαό.

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν αύριο και τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στη γενική απεργία.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 της Πέμπτης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τροποποιήσεις και αλλαγές δρομολογίων των εταιρειών.

«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων και η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία των ναυτικών με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση.

Σε όλα τα λιμάνια της χώρας θα υπάρχει περιφρούρηση της απεργίας από ομάδες ναυτεργατών.

Απεργεί και η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε., όπως επίσης και στις Συγκεντρώσεις και τα Συλλαλητήρια που θα γίνουν ανά την Ελλάδα.

Πηγή: topontiki.gr

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 13-12-2017 09:43:38 am | από nskarmoutsos

Υπογράφονται άμεσα οι συμβάσεις για την ανάθεση σε ιδιώτες μελετητές της τέταρτης και τελευταίας φάσης κτηματογράφησης (KTIMA-16), η οποία  αντιστοιχεί στο 43% των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της χώρας. Ωστόσο, όπως αναφέρει στο «Βήμα» στέλεχος της ΕΚΧΑ, από τις 36 συμβάσεις που πρέπει να υπογραφούν (32 για το KTIMA-16 και τέσσερις από εκκρεμότητες των προηγούμενων φάσεων της κτηματογράφησης) τελικά θα προχωρήσουν οι 31, καθώς για τις υπόλοιπες πέντε υπάρχουν δικαστικές εμπλοκές.

Παράλληλα, παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και έναν χρόνο η «τρύπα» στον προϋπολογισμό του Κτηματολογίου, ο οποίος απαιτείται για να …τρέξει το έργο της κτηματογράφησης.  Το πολυπόθητο κονδύλι των 83,7 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι εξασφαλίζεται από το τρέχον ΕΣΠΑ.  Η πρόσκληση προς την ΕΚΧΑ Α.Ε. (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ) για την υποβολή προτάσεων έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» τελικά δημοσιεύθηκε  με καθυστέρηση περίπου ενός έτους.

Η χρηματοδότηση του νέου διαγωνισμού, λόγω του «ψαλιδισμένου» προϋπολογισμού (465 εκατ. ευρώ έναντι 572 εκατ. ευρώ του προηγούμενου διαγωνισμού που ακυρώθηκε) θα προχωρήσει κυρίως με πόρους από τα τέλη κτηματογράφησης, τα αποθεματικά της εταιρείας και την κοινοτική χρηματοδότηση των 83,7  εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα υπολογίζεται σε περίπου 39 εκατομμύρια. Σήμερα το Κτηματολόγιο έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί  στο 7,6% της έκτασης της χώρας, καλύπτοντας 10,3 εκατ. δικαιώματα (26,4%). Υπό κτηματογράφηση βρίσκεται περίπου το 24,3% της έκτασης της χώρας που αντιστοιχεί σε 9,9 εκατ. δικαιώματα (25,3%). Η τέταρτη φάση κτηματογράφησης (KTIMA 16) αφορά το 64% της έκτασης της  χώρας και 16 εκατ. δικαιώματα (43%).

Τέταρτη γενιά κτηματογράφησης

Ως προς τη …χωροθέτηση του έργου, αφορά κυρίως περιοχές αγροτικές ή ορεινές, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική  Μακεδονία, Ανατ. Μακεδονία  και Θράκη, Βόρειο  Αιγαίο, Νότιο  Αιγαίο  και Κρήτη. Οι συγκεκριμένες περιοχές περιλαμβάνουν 3.979 κοινότητες της χώρας με συνολική έκταση περί τα 83.500 Km2 (64%). Ο πληθυσμός που εμπλέκεται στην κτηματογράφηση και στη λειτουργία του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια άτομα (κατοίκους των εν λόγω περιοχών ή πολίτες που έχουν δικαιώματα σε αυτές). Το έργο θα εξυπηρετεί περισσότερες από 276.000 συναλλαγές γης ετησίως στις περιοχές τις οποίες καλύπτει και θα επηρεάζει περί τα 600.000 δικαιώματα.

Η στρατηγική που θα εφαρμοστεί είναι η εφάπαξ υλοποίηση του έργου μέσω μίας σειράς ανεξάρτητων συμβάσεων, κάθε μία από τις οποίες θα αφορά σε ξεχωριστή γεωγραφική περιοχή. Η όλη διαδικασία θα στηρίζεται σε εκτεταμένη χρησιμοποίηση της γεωδαιτικής, χαρτογραφικής, θεσμικής, οργανωτικής και πληροφοριακής υποδομής που διαθέτει η ΕΚΧΑ και θα στοχεύει στη δημιουργία υψηλής ποιότητας τελικού ψηφιακού αποτελέσματος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων του επιχειρηματικού και κοινωνικού τομέα.

Η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020.

Πηγή: tovima.gr

Θανάσιμος κίνδυνος ο αερόσακος του συνοδηγού για παιδιά κάτω των 13 ετών

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 13-12-2016 09:47:45 am | από nskarmoutsos

Σύμφωνα με δημοσίευση του επιστημονικού εντύπου «The Journal of Trauma, Injury, Infection and Critical Care», μελέτη που διεξήχθη από Ιάπωνες επιστήμονες διαπίστωσε ότι οι αερόσακοι των αυτοκινήτων στις μπροστινές θέσεις αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά που είναι μικρότερα από 13 ετών δεν πρέπει να κάθονται στο κάθισμα του συνοδηγού γιατί ο αερόσακος του αυτοκινήτου σε περίπτωση σύγκρουσης θα τα χτυπήσει τόσο που θα υπάρχει κίνδυνος είτε αναπηρίας είτε ακόμα και θανάτου.

Ελέγχοντας στοιχεία των Αρχών, οι επιστήμονες στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι σε όσα ατυχήματα είχαν εμπλακεί παιδιά τα οποία κάθονταν στη θέση του συνοδηγού οι τραυματισμοί τους ήταν σε μεγάλο βαθμό θανάσιμοι και από όσα είχαν διασωθεί τα περισσότερα ήταν ανάπηρα.

Όπως ανάφεραν οι ειδικοί, με τη μελέτη αυτή συμφωνεί και μια παλαιότερη καταγραφή που έγινε στις ΗΠΑ το 2000 και η οποία έδειξε ότι 105 άτομα τραυματίστηκαν θανάσιμα, εκ των οποίων το 93% ήταν παιδιά κάτω των 12 ετών.

Πηγή; naftemporiki.gr

Τι έρχεται με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 12-12-2017 10:39:15 am | από nskarmoutsos

Ζήτημα ημερών είναι να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τις αλλαγές που θα γίνουν υποχρεωτικά φέτος στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Η μνημονιακή δέσμευση για μείωση του σχετικού κονδυλίου κατά 50% τη φετινή χειμερινή περίοδο σημαίνει σημαντικές αλλαγές στο επίδομα οι οποίες θα ζημιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.
Πέρυσι διατέθηκαν συνολικά 116 εκατ. ευρώ σε περίπου 550.000 νοικοκυριά που πληρούσαν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος και φέτος δεν αναμένεται να δοθούν περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ. Η μείωση της σχετικής πίστωσης του προϋπολογισμού είναι ένα από τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. 
Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου έχουν πέσει τρία σενάρια αναφορικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στο επίδομα:
- Η  αυστηροποίηση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος προκειμένου να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των δικαιούχων και το ποσό που θα τους δοθεί συνολικά. Υπενθυμίζεται ότι την περυσινή χειμερινή περίοδο το επίδομα έλαβαν τα νοικοκυριά με συνολικό ετήσιο εισόδημα το οποίο λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης έως 12.000 ευρώ για τον άγαμο φορολογούμενο, έως 20.000 ευρώ για τον έγγαμο φορολογούμενο ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης και 22.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Για τις οικογένειες με παιδιά το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Το σενάριο αυτό προβλέπει ότι το εισοδηματικό ταβάνι για τη χορήγηση του επιδόματος θα περιοριστεί έως και 5.000 ευρώ προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων και να χορηγείται πλέον μόνο σε όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Σημειώνεται ότι υπάρχει και περιουσιακό όριο το οποίο είναι έως 100.000 ευρώ αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο φορολογούμενο και έως 200.000 ευρώ για τον έγγαμο ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης. Κι αυτά τα όρια μελετάται να μειωθούν προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων.
- Η μείωση κατά 50% του ποσού ανά λίτρο του επιδόματος θέρμανσης. Το σενάριο αυτό εξετάζεται αλλά έχει περιορισμένες πιθανότητες να επιλεγεί καθώς θα πλήξει εξίσου φορολογούμενους με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα που λαμβάνουν το επίδομα. Το επίδομα ανέρχεται σήμερα σε 0,25 ευρώ ανά λίτρο με κλιμάκωση της επιδοτούμενης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης ανάλογα με την επιφάνεια της κατοικίας, την οικογενειακή κατάσταση και την περιοχή της χώρας στην οποία διαμένει το νοικοκυριό. Το συνολικό ετήσιο επίδομα κυμαίνεται από 100 ευρώ για ένα νοικοκυριό άγαμου φορολογούμενου που διαμένει στην Κρήτη σε κατοικία 80 τετραγωνικών (επιδοτούνται 5 λίτρα ανά τετραγωνικό) έως και 625 ευρώ για ένα νοικοκυριό έγγαμων που διαμένει σε κατοικία 100 τετραγωνικών στη Φλώρινα (25 λίτρα ανά τετραγωνικό).
- Ένας συνδυασμός του πρώτου και του δεύτερου σεναρίου, δηλαδή και αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος και μείωση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο και ανά τετραγωνικό επιφάνειας κατοικίας.

Πηγή: capital.gr

Πρέσες ψυχρής έκθλιψης ελαιολάδου από το Leader

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 12-12-2017 09:21:54 am | από nskarmoutsos

Οχήματα μεταφοράς για τις ανάγκες πολυλειτουργικών εκμεταλλεύσεων αξίας έως 30.000 ευρώ και πρέσες ψυχρής έκθλιψης ελαιολάδου για οικοτέχνες επιδοτεί µεταξύ άλλων το πρόγραµµα Leader, σύμφωνα µε την υπουργική απόφαση που ορίζει το περιεχόμενο των προκηρύξεων για ιδιωτικές επενδύσεις, τις οποίες θα εκδώσουν οι Αναπτυξιακές Εταιρείες στις αρχές του 2018 και επικαλείται σε σχετικό δημοσίευμά του το agronews. gr.

Σηµειώνεται ότι το Leader διαθέτει πολλές δράσεις, όµως ενδεχοµένως ορισµένες ΟΤ∆ δεν θα επιλέξουν να τις προκηρύξουν όλες, ενώ θα κατανείµουν τα κονδύλιά τους όπως εκείνες επιθυµούν.

Οπως και να έχει όµως, οι αρµόδιες αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν βάλει ένα όριο: το 60% τουλάχιστον των κονδυλίων που έχουν δοθεί να πάνε σε ιδιωτικές επενδύσεις (τα υπόλοιπα για δηµόσια έργα). Αναλυτικότερα, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση προβλέπονται τα εξής:

Oι επιλέξιµες δαπάνες στο πλαίσιο των επενδυτικών προτάσεων για όλες τις κατηγορίες υποδράσεων δύνανται να είναι:

1. Η αγορά, η κατασκευή ή βελτίωση ακινήτου.

2. Η διαµόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προκειµένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της µονάδας.

3. Αγορά, µεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισµού και ο εξοπλισµός εργαστηρίων στο βαθµό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της µονάδας. Επίσης ο εξοπλισµός παραγωγής ενέργειας ανανεώσιµων πηγών ενέργειας, εξοικονόµησης ύδατος και επεξεργασίας αποβλήτων εφόσον αντιστοιχούν στη δυναµικότητα ή τις ανάγκες της µονάδας και δεν αποτελούν µεµονωµένη δαπάνη αλλά συµπληρωµατική δαπάνη σε παραγωγικές επενδύσεις.

4. Αγορά καινούργιων οχηµάτων και συγκεκριµένα: i) Οχηµάτων µεταφοράς προϊόντων ειδικού τύπου τα οποία, σύµφωνα µε την εθνική νοµοθεσία, θεωρούνται απαραίτητα για τη λειτουργία της επένδυσης. Το ύψος της δαπάνης για την αγορά οχηµάτων ειδικού τύπου δεν µπορεί να υπερβαίνει το 10% του προϋπολογισµού του επενδυτικού σχεδίου. ii) Μέσων εσωτερικής µεταφοράς που καλύπτουν τις ανάγκες της επένδυσης. ∆εν είναι επιλέξιµα οχήµατα µεταφοράς προσωπικού ή πελατών, εκτός αν σε επιµέρους υποδράσεις περιγράφεται διαφορετικά.

5. Απόκτηση πιστοποιητικών διασφάλισης ποιότητας, τα οποία είναι αναγνωρισµένα από διεθνή ή εθνικά πρότυπα. Στις δαπάνες αυτές περιλαµβάνονται οι δαπάνες συµβούλου και πιστοποίησης.

6. ∆απάνες εξοπλισµού επιχείρησης, όπως αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, λογισµικών, περιφερειακών µηχανηµάτων και φωτοτυπικών.

7. ∆απάνες συστηµάτων ασφαλείας εγκαταστάσεων, συστηµάτων πυροσβεστικής προστασίας.

8. Γενικές δαπάνες συνδεόµενες µε τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισµό της µονάδας, όπως αµοιβές αρχιτεκτόνων, µηχανικών και συµβούλων, αµοιβές για συµβουλές σχετικά µε την περιβαλλοντική και οικονοµική βιωσιµότητα, συµπεριλαµβανοµένων των δαπανών για µελέτες σκοπιµότητας. Οι δαπάνες αυτές δεν µπορούν να υπερβαίνουν το 10% του συνολικού κόστους της πράξης.

Πηγή: agronews.gr

Κοινωνικό μέρισμα: Προς παράταση για τις αιτήσεις - Πληρωμή την Παρασκευή

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 12-12-2017 09:10:44 am | από nskarmoutsos

Εκπνέει σήμερα το βράδυ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τα κοινωνικό μέρισμα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ολιγοήμερη παράταση για ειδικές περιπτώσεις.

Στην πλατφόρμα ήδη έχουν διορθωθεί κάποιες αδικίες και έχει προστεθεί και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού το οποίο γεννήθηκε εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί. Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1. Από την αρχή του προγράμματος έχουν προστεθεί 32.644 παιδιά ενώ έχουν εντοπιστεί 49 περιπτώσεις που προσπάθησαν να προσθέσουν δεύτερη φορά πρόσωπο που υπάρχει ήδη στην αίτηση απ' όταν δόθηκε η δυνατότητα προσθήκης παιδιού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (11/12/2017, στις 17:10) που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) συνολικά έχουν εγκριθεί 1.195.286 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Στην πλατφόρμα έχουν υποβληθεί και άλλες 591.243 αιτήσεις οι οποίες παραμένουν μη ολοκληρωμένες. Από αυτές πιθανότητα έγκρισης έχουν μόνο οι 55.349 αιτήσεις. ανάμεσα στις υποβληθείσες αιτήσεις βρίσκονται 281.942 ακυρωμένες και 532.084 μη εγκεκριμένες.

Όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΗΔΙΚΑ, στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

 • Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή «άσχετα» άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ).
 • Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.

Νέα παράταση για τις αιτήσεις

Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση και αυτή έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα δουν στους λογαριασμούς τους το μέρισμα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Η πλατφόρμα ωστόσο θα είναι εκ νέου διαθέσιμη - με ολιγοήμερα παράταση - για αιτήσεις ώστε να μην αποκλειστούν πολίτες οι οποίοι δεν έχουν προλάβει να διευθετήσουν προβλήματα όπως με τον ΑΜΚΑ τους , δεν έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση από φιλοξενουμένους, έχουν προβλήματα με τον απαιτούμενο έναν μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ και άλλων ειδών προβλήματα.

Πηγή: in.gr

Π.Α.ΜΕ: Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 11-12-2017 10:08:41 am | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!

Στην Τρίπολη, 10.30πμ στην πλ. Πετρινού!

Περνάμε στην αντεπίθεση!

Να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού!

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση και τη δράση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ σε αυτές τις συνθήκες δυναμώνει την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι σε εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία, πήραν τις προηγούμενες μέρες προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλεί το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις, στις 14 Δεκέμβρη.

Διεκδικούμε:

 • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
 • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
 • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
 • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
 • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Νέες οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 09-12-2017 10:21:56 pm | από nskarmoutsos

Απομένουν μόλις τρεις ημέρες για το τέλος των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ η πληρωμή έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (9/12/2017, 2:00 μ.μ.) μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 1.157.347 αιτήσεις, οι ακυρωμένες ανέρχονται σε 323.61, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις αριθμούν 622.891, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) είναι 579.275 ενώ έχουν υποβληθεί 2.761.990 αιτήσεις.

Επίσης, προστέθηκε η δυνατότητα προσθήκης παιδιού. Αυτό επιτρέπεται σε δυο περιπτώσεις: αν το παιδί έχει γεννηθεί εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί. Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1.  Από την αρχή του προγράμματος έχουν προστεθεί 30.399 παιδιά. Ενώ έχουν εντοπιστεί 24 περιπτώσεις το τελευταίο 24ώρο που προσπάθησαν να προσθέσουν δεύτερη φορά πρόσωπο που υπάρχει ήδη στην αίτηση.

Οι νέες οδηγίες


Αναλυτικές οδηγίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr λίγα 24ωρα πριν την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων.

Οι νέες οδηγίες ενημερώνουν τους πολίτες για διορθώσεις που μπορούν να κάνουν για να μην απορριφθεί η δήλωσή τους.

Σχετικά με το κριτήριο του ΕΦΚΑ

Αν έχετε υπάρξει ασφαλισμένος κάποια στιγμή και το σύστημα σας δείχνει να μην έχετε ασφαλιστεί:

 • Πηγαίνετε στον ΕΦΚΑ -στο υποκατάστημα του παλιού σας ταμείου- και ζητήστε να δουν τα στοιχεία σας: ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ασφαλισμένο χρόνο.
 • Αν έχει πρόβλημα το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ θα το διορθώσουν και θα μπορείτε την ίδια στιγμή να κάνετε αίτηση.
 • Αν δεν έχουν πιστοποιήσει χρόνο ασφάλισης (είναι παλιά μεροκάματα κτλ), ζητήστε τους να στείλουν στην ΗΔΙΚΑ το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ σας λέγοντας ότι πιστοποιούν αυτοί τον ένα μήνα τουλάχιστον ασφάλισης. Μέχρι το βράδυ η ΗΔΙΚΑ θα σας έχει καταγράψει σε ειδικό αρχείο που ξεπερνάει το πρόβλημα. Μην στέλνετε απευθείας μήνυμα στην ΗΔΙΚΑ. Τα αγνοούν γιατί δεν μπορούν να κρίνουν αυτοί αν έχετε χρόνο ασφάλισης ή όχι. Αν δεν πάει μήνυμα από τον ΕΦΚΑ η ΗΔΙΚΑ δεν κάνει τίποτα.
 • Αν δεν έχετε ασφαλιστεί ποτέ, δεν πληροίτε τα κριτήρια. Οπότε δεν έχει νόημα να πάτε στον ΕΦΚΑ να ανοίξετε καρτέλα. Το σύστημα λαμβάνει υπόψη του στοιχεία μόνο πριν την 31/10/2017.

Σχετικά με προβλήματα ή λάθη στα Ε1

 • Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι μέσω των ΔΟΥ. Ακόμα και τροποποιητική να κάνετε δεν θα ληφθεί υπόψη γιατί τα στοιχεία έχουν παγώσει στις 31/10/2017. Μην πηγαίνετε στις ΔΟΥ χωρίς λόγο.
 • Αν έχετε κάνει λάθος με το ΑΜΚΑ των παιδιών στο Ε1 μπορείτε να προσθέσετε παιδιά μετά τις τελευταίες αλλαγές στην πλατφόρμα αρκεί να έχουν δηλωθεί στο Α21 των οικογενειακών επιδομάτων. Σημείωση: έχει γίνει διόρθωση και δεν εμφανίζεται πλέον η επισήμανση που δεν επέτρεπε να προχωρήσει η αίτηση μετά την προσθήκη τέκνου.
 • Αν δεν γνωρίζετε τον φιλοξενούμενο: Διαγράψτε τον και θα γίνει καταγγελία στην ΔΟΥ αυτόματα.
 • Αν κάποιος ήταν φιλοξενούμενος σε παραπάνω από έναν οικοδεσπότη: ο φιλοξενούμενος ορίζει με ποιο νοικοκυριό θα μείνει μέσω της συναίνεσης που δίνει. Οι υπόλοιποι μπορούν να τον διαγράψουν καταγγέλοντας τον αλλά επειδή η ΔΟΥ θα δει ότι ήταν όντως φιλοξενούμενος αυτού που τον καταγγέλλει αλλά όχι για όλο το χρόνο, δεν θα υπάρξει κάποια επίπτωση. Μην το φοβάστε.
 • Αν έχετε κάνει λάθος με το ΑΜΚΑ του παιδιού και έχετε βάλει άλλου παιδιού το ΑΜΚΑ, διαγράψτε το. Αλλιώς θα απορριφθεί η αίτηση σας.
 • Για αυτούς που έχουν δηλώσει λάθος ότι έχουν πολυτελή διαβίωση, για το τεκμαρτό κτλ: Δεν μπορούμε στα πλαίσια του Κοινωνικού Μερίσματος να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο φορολόγησης ή τον κώδικα φορολογίας. Αυτή είναι μια κουβέντα που πρέπει να γίνει στα πλαίσια της φορολογίας και όχι με το Κοινωνικό Μέρισμα.
 • Αν λείπει όλη η οικογένεια σας από την αίτηση: Δείτε τις επισημάνσεις στην αίτηση. Αν ο αιτών ή η σύζυγος ξεπερνάνε το μέγιστο εισόδημα (9000 ευρώ * 3= 27.000 ευρώ) ή την περιουσία (180.000 ευρώ) ή τους τόκους ή υπάρχει ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης, ή δεν έχετε περάσει από το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ή δεν έχετε υποβάλλει Ε1, ή αποτυγχάνει η αίτηση σας σε οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, το σύστημα δεν συνθέτει το νοικοκυριό γιατί δεν υπάρχει νόημα. Απορρίπτει άμεσα την αίτηση.
 • Αν εμφανίζεστε με περιουσία 180.001 ευρώ δεν απορρίπτεστε για ένα ευρώ, απλά η ΑΑΔΕ προστατεύοντας σας δεν στέλνει την πραγματική αξία της περιουσίας σας.

Άλλα θέματα

 • Να διαβάζετε όλες τις επισημάνσεις στο τέλος της αίτησης. Είναι πολύ κατατοπιστικές.
 • Αν έχετε πρόβλημα με την συσχέτιση ΑΜΚΑ-ΑΦΜ: Πηγαίνετε στα ΚΕΠ. Εκεί θα αποκατασταθεί το πρόβλημα σας.
 • Αν ο οικοδεσπότης έχει πεθάνει και το σύστημα -αν δοκιμάσετε σήμερα (όχι αν έχετε δοκιμάσει πριν μέρες)- δεν σας επιτρέπει να κάνετε αίτηση λέγοντας ότι είστε φιλοξενούμενοι, υπάρχει πρόβλημα με τον ΑΜΚΑ του θανόντος. Πηγαίνετε στα ΚΕΠ και ζητήστε τους να ενημερώσουν το ΑΜΚΑ του θανόντος με το ΑΦΜ του (αυτοί θα το στείλουν στην ΗΔΙΚΑ να το κάνει γιατί το ΑΜΚΑ είναι κλειδωμένο λόγω θανάτου). Το ΑΦΜ του θανόντος είναι κλειδί για το σύστημα για να βρει το ΑΜΚΑ και να καταλάβει ότι είναι θανών ο οικοδεσπότης σας. Αίτηση θα κάνετε με τους δικούς σας κωδικούς taxis net όχι με του θανόντος.
 • Αν η αίτηση σας ακυρώθηκε εκ των υστέρων από το σύστημα, είτε τα στοιχεία της αίτησης ήταν λανθασμένα είτε την αίτηση την έχει κάνει η σύζυγος φιλοξενούμενου νοικοκυριού. Αν έχετε δώσει στοιχεία επικοινωνίας θα έχετε λάβει και σχετική ειδοποίηση.
 • Για να κάνετε επαναξιολόγηση, πρέπει να μην έχετε καμιά αίτηση σε κατάσταση «νέα» ή «εγκεκριμένη». Επίσης πρέπει να είστε το άτομο που υπέβαλε την αίτηση.

Πηγή: in.gr

«Άναψε το φιτίλι» η απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 09-12-2017 11:29:41 am | από nskarmoutsos

Στοχευμένα πλήγματα σε στόχους της ισλαμιστικής Χαμάς στη παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF), ως απάντηση σε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από το παλαιστινιακό έδαφος προς το εβραϊκό κράτος τη νύχτα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έπληξαν εργοστάσιο παραγωγής όπλων, καθώς και αποθήκη οπλισμού, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη Χαμάς, να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, με τη μία από αυτές να πλήττει την νότια ισραηλινή πόλη Σντερότ.

Η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχει ανέβει κατακόρυφα μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει επισήμως την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ από το 1948 το σύνολο των κρατών που έχουν διπλωματικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος διατηρούν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ θεωρεί από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, ωστόσο οι Παλαιστίνιοι θεωρούν επίσης το ανατολικό της τμήμα, το οποίο κατελήφθη από τους Ισραηλινούς στον πόλεμο με τους Άραβες το 1967, ως πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης.

Την Παρασκευή, δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά διαδηλωτών στη Γάζα.

Το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο, άλλος ένας βρέθηκε σε ακατοίκητο τμήμα ισραηλινού εδάφους, ενώ ένας τρίτος έπεσε στη Σντέροτ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 25 τραυματίες από τις ισραηλινές επιδρομές κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Φάτχι Χάμαντ, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, ανέφερε ότι όποιος επιθυμεί να μεταφέρει την πρεσβεία του στην Ιερουσαλήμ είναι «εχθρός των Παλαιστίνιων».

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή, η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι ανέφερε ότι η χώρα της «απλώς αναγνώρισε το προφανές, δηλαδή ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Πρόσθεσε δε ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να παραμένει δεσμευμένη σε μια τελική και διαρκή συμφωνία ειρήνης, κατηγόρησε ωστόσο τον ΟΗΕ ότι έχει καταστεί ένα από τα βασικότερα κέντρα εχθρότητας κατά του Ισραήλ.

Ισραηλινές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα κατεχόμενα στη Δυτική Όχθη, εν αναμονή κλιμάκωσης της βίας, καθώς Παλαιστίνιοι ηγέτες έχουν καλέσει σε κινητοποιήσεις.

Ήδη πάντως 217 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σε επεισόδια, τόσο στη Δ. Όχθη όσο και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαδηλώσεις σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας την απόφαση Τραμπ σε Ιορδανία, Αίγυπτο, Ιράκ, Τουρκία, Τυνησία και Ιράν.

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν και σε Μαλαισία, Μπανγκλαντές, Μαλαισία, Μπανγκλαντές, Πακιστάν, Αφγανιστάν, στο τμήμα του Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία και στην Ινδονησία, τη χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον πλανήτη.

Η Ιερουσαλήμ είναι τέραστιας σημασίας τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους, ενώ εκεί βρίσκονται ιεροί τόποι για τις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες, εβραϊσμό, χριστιανισμό και Ισλάμ.

Το Ισραήλ κατέλαβε το 1967 το ανατολικό τμήμα της πόλης, που μέχρι τότε ελεγχόταν από την Ιορδανία και τελικώς το προσάρτησε το 1980, σε μια κίνηση ωστόσο που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα.

Στην ανατολική Ιερουσαλήμ ζουν 330.000 Παλαιστίνιοι, μαζί με 200.000 Ισραηλινούς εβραίους εποίκους.

Αν και, με βάση το διεθνές δίκαιο, οι οικισμοί των εποίκων είναι παράνομοι, το Ισραήλ θεωρεί τις γειτονιές τους τμήμα της πόλης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Πλήρης πίνακας: Τα οικογενειακά επιδόματα από 1η Ιανουαρίου

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 09-12-2017 09:29:14 am | από nskarmoutsos

Νέα οικογενειακά επιδόματα θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Κερδισμένοι όσοι έχουν 1 ή 2 παιδιά καθώς θα διαπιστώσουν ανάλογα το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους (πραγματικό ή τεκμαρτό) αύξηση σε σύγκριση με τα ισχύοντα από 176 έως 360 ευρώ αν πρόκειται για 1 προστατευόμενο τέκνο και από 352 έως 720 ευρώ αν η οικογένεια έχει 2 προστατευόμενα τέκνα.

Στις οικογένειες με 3 παιδιά και άνω υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Οσες διαθέτουν πολύ χαμηλά εισοδήματα (στα όρια της φτώχειας) θα δουν αυξήσεις των επιδομάτων. Αντίθετα οικογένειες με 3 παιδιά και ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα πάνω από 13.500 ευρώ θα δουν μείωση επιδομάτων από 216 έως 1.500 ευρώ.

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στις οικογένειες με 4, 5 ή 6 παιδιά. Το Βήμα παρουσιάζει τους τελικούς πίνακες με τα οικογενειακά επιδόματα σύμφωνα με αυτά που συμφωνήθηκαν τόσο για τα νέα εισοδηματικά όρια και τον τρόπο που αυτά θα προσαυξάνονται ανάλογα τον αριθμό των μελών της οικογένειας όσο και για τα νέα επιδόματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βήματος τα τρία βασικά εισοδηματικά όρια είναι 6.000 ευρώ, 12.000 ευρώ και 18.000 ευρώ. Πάνω σε αυτά τα όρια προστίθεται για κάθε τη σύζυγο 50% του αρχικού ορίου και 25% για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Για παράδειγμα ζευγάρι με 1 ανήλικο τέκνο έχει εισοδηματικό όριο 6.000 ευρώ (υπόχρεος) + 3.000 ευρώ (σύζυγο) + 1.500 ευρώ (1 τέκνο), σύνολο 10.500 ευρώ. Αντίστοιχα υπολογίζονται τα όρια για τις υπόλοιπες κατηγορίες οικογενειών.

Το οικογενειακό επίδομα υπολογίζεται με μείωση στα 2/3 για τη 2η κατηγορία εισοδηματικών κριτηρίων και στο 40% για την 3η κατηγορία.

Αναλυτικά τα νέα οικογενειακά επιδόματα του 2018 με τα νέα όρια και οι διαφορές με τα ισχύοντα έχουν ως εξής:
 

Τα νέα οικογενειακά επιδόματα του 2018 με τα νέα εισοδηματικά όρια και οι διαφορές με τα ισχύοντα

 

 

 

Οικογένεια με 1 παιδί

 

 

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό)

Ετήσιο επίδομα

Διαφορά (2018-2017)

Έως 10.500 € (από 9.000 €)

840 € (από 480 €)

360 €

10.501 € έως 17.500 € (από 18.000 €)

564 € (από 320 €)

244 €

17.501 € έως 26.250 € (από 27.000 €)

336 € (από 160 €)

176 €

26.250 € και άνω (από 27.000 €)

0 €

 

 

 

 

Οικογένεια με 2 παιδιά

 

 

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό)

Ετήσιο επίδομα

Διαφορά (2018-2017)

Έως 12.000 € (από 10.000 €)

1.680 € (από 960 €)

720 €

12.001 € έως 20.000 € (αμετάβλητο)

1.116 € (από 640 €)

476 €

20.000 € έως 30.000 € (αμετάβλητο)

672 € (από 320 €)

352 €

30.001 € και άνω (αμετάβλητο)

0 €

 

 

 

 

Οικογένεια με 3 παιδιά

 

 

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό)

Ετήσιο επίδομα

Διαφορά (2018-2017)

Έως 13.500 € (από 11.000 €)

3.360 € (από 2.940 €)

420 €

13.501 € έως 22.500 € (από 22.000 €)

2.244 € (από 2.460 €)

-216 €

22.500 € έως 33.750 € (από 33.000 €)

1.344 € (από 1.980)

-636 €

33.751 € και άνω (από 33.000 € έως 45.000 €)

0 € (από 1.500 €)

-1.500 €

 

 

 

Οικογένεια με 4 παιδιά

 

 

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό)

Ετήσιο επίδομα

Διαφορά (2018-2017)

Έως 15.000 € (από 12.000 €)

5.040 € (από 3.420 €)

1.620 €

15.001 € έως 25.000 € (από 24.000 €)

3.360 € (από 2.780 €)

580 €

25.001 € έως 37.500 € (από 36.000 €)

2.016 € (από 2.136 €)

-120 €

36.001 € και άνω (από 36.000 € έως 48.000 €)

0 € (από 2.000 €)

-2.000 €

 

 

 

Οικογένεια με 5 παιδιά

 

 

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό)

Ετήσιο επίδομα

Διαφορά (2018-2017)

Έως 16.500 € (από 13.000 €)

6.720 € (από 3.900 €)

2.820 €

16.501 € έως 27.500 € (από 26.000 €)

4.476 € (από 3.096 €)

1.380 €

27.501 € έως 41.250 € (από 39.000 €)

2.244 € (από 2.304 €)

-60 €

41.251 € και άνω (από 39.000 € έως 52.000 €)

0 € (από 2.500 €)

-2.500 €

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εντός παρενθέσεων εισοδηματικά όρια και επιδόματα που ισχύουν για το 2017

 

 

Πηγή: in.gr

Προηγούμενες αναρτήσεις