Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Η πιο ακριβή τσάντα στο κόσμο

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 21-10-2017 09:34:46 am | από nskarmoutsos

Υπάλληλος του οίκου δημοπρασιών Christie's παρουσιάζει στο Χονγκ Κονγκ την πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο, όπως πιστοποιήθηκε από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες το 2010. Η τσάντα που σχεδιάστηκε από τον Robert Mouawad, είναι στολισμένη με 4.517 διαμάντια 381,92 καρατιών και είναι πλέον διαθέσιμη προς πώληση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γέννησε αγοράκι επτά κιλών

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 17-10-2017 12:07:51 pm | από nskarmoutsos

Έναν μικρό… γίγαντα, βάρους 7,1 κιλών, έφερε στον κόσμο μία γυναίκα από το Βιετνάμ, στην επαρχία Βινχ Πουκ, το Σάββατο.

Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τη μητέρα -η οποία ονομάζεται Νγκούγεν Κιμ Λιέν-, ότι το αγοράκι που θα έφερνε στον κόσμο θα ζύγιζε πάνω από πέντε κιλά, ωστόσο και εκείνοι έμειναν έκπληκτοι διαπιστώνοντας πως το βάρος του τελικώς ξεπερνούσε τα επτά κιλά.

«Όταν ο γιατρός μου είπε ότι το παιδί μου ζύγιζε 7,1 κιλά, απλά δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τραν Βαν Κουάν, πατέρας του βρέφους που γεννήθηκε με καισαρική.

Αυτό είναι το βαρύτερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ στο Βιετνάμ. Μέχρι το Σάββατο, κάτοχος του σχετικού ρεκόρ ήταν ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε το 2008 ζυγίζοντας σχεδόν επτά κιλά.

Ωστόσο το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο έχει καταγραφεί και από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, χρονολογείται από το 1955, όταν μια γυναίκα από τη νότια Ιταλία γέννησε ένα μωρό βάρους 10,2 κιλών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το πιο χαρούμενο σπίτι

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 16-10-2012 09:24:58 am | από nskarmoutsos

Ο σχεδιαστής James Rizzi είναι υπεύθυνος για το Χαρούμενο σπίτι του Rizzi (Happy Rizzi House), στην πόλη Brunswick της Γερμανίας. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με έντονα χρώματα και φιγούρες από κινούμενα σχέδια ενώ και η αρχιτεκτονική του σχεδίαση είναι μοναδική.
Χτίστηκε στα χαλάσματα ενός παλιού παλατιού και είναι πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους. Θα θέλατε άραγε να μένετε σε ένα τέτοιο σπίτι;

Πηγή: perierga.gr

Παρασκευή και 13

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 13-06-2014 12:36:48 am | από nskarmoutsos

Δεισιδαιμονία που απαντάται στις αγγλόφωνες χώρες. Η σχετική φοβία ονομάζεται στα αγγλικά Paraskavedekatriaphobia, από τις ελληνικές λέξεις «Παρασκευή», «δεκατρία» και «φοβία». Οι Έλληνες και οι Ισπανόφωνοι λαοί έχουν ως γρουσούζικη ημέρα την Τρίτη και 13.

Η πρόληψη αυτή διαδόθηκε στις αγγλόφωνες χώρες τον 19ο αιώνα και πέρασε και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, μέσω της ταινίας τρόμου «Παρασκευή και 13» (1980). Για την προέλευσή της έχουν εκφρασθεί ποικίλες θεωρίες, όπως:

  • Παρασκευή και 13 (13 Οκτωβρίου 1307) συντελέστηκε η εξολόθρευση του Τάγματος των Ναϊτών από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας.
  • Ήταν Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν και οι δύο από τον Παράδεισο.
  • Παρασκευή έγινε η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου.
  • Παρασκευή σταυρώθηκε ο Χριστός.

Το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ). Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματίζεται η αρχή ενός νέου κύκλου. Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός 13, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.

Στην Πληροφορική υπάρχει ένας ιός με το όνομα «Παρασκευή και 13» (Friday 13th), που δημιουργήθηκε στο Ισραήλ το 1988. Ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει Παρασκευή και 13, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της λειτουργίας του.

Πηγή: sansimera.gr

Ανεμοι χώρισαν τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας;

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 20-10-2015 12:07:30 am | από nskarmoutsos

Τελικά μπορεί όντως να άνοιξαν τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας για να περάσει ανάμεσά τους ο Μωϋσής και ο λαός του. Όμως, αντίθετα με τη διήγηση της Βίβλου, αυτό δεν ήταν κατ' ανάγκη ένα θαύμα, αλλά είναι δυνατό να συνέβη από ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή για ώρες, σύμφωνα με νέες προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έκαναν αμερικανοί επιστήμονες.

Το Βιβλίο της Εξόδου περιγράφει τη διαφυγή των κυνηγημένων Ισραηλιτών από την Αίγυπτο και το θεαματικό πέρασμα της Ερυθράς θάλασσας, πριν από περίπου 3.000 χρόνια, χάρη στη θεϊκή παρέμβαση. Τώρα, οι υπολογιστικές προσομοιώσεις δείχνουν ότι είναι δυνατό οι δυνατοί άνεμοι να παραμέρισαν τα νερά και να δημιούργησαν μια «γέφυρα» ξηράς σε μια περιοχή, από όπου οι Ισραηλίτες κατάφεραν, περπατώντας πάνω σε λασπωμένο αλλά ασφαλές έδαφος, να φτάσουν απέναντι, καθ' οδόν προς τη «γη της επαγγελίας».

Η έρευνα, υπό τον Καρλ Ντριους του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών (NCAR) και του πανεπιστημίου Κολοράντο των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, δείχνει ότι ένα ισχυρός ανατολικός άνεμος με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα, που φυσούσε όλη τη νύχτα, μπορεί να απώθησε τα νερά ύψους περίπου δύο μέτρων, σε ένα σημείο όπου ο αρχαίος ποταμός Νείλος, σε κάποια καμπή του με σχήμα U, πιστεύεται ότι ενωνόταν με μια παράκτια λιμνοθάλασσα.

Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατό να δημιουργήθηκε μια στενή χερσαία δίοδος, που έκλεισε ξανά μόλις ο άνεμος κόπασε (πνίγοντας τον αιγυπτιακό στρατό που καταδίωκε τους Ισραηλίτες, σύμφωνα με τη Βιβλική αφήγηση). H «γέφυρα» αυτή εκτιμάται ότι είχε μήκος 3 - 4 χλμ. και πλάτος 5 χλμ. και παρέμεινε «ανοικτή» επί τέσσερις ώρες τουλάχιστον.

Η νέα μελέτη αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης έρευνας του αμερικανού επιστήμονα σχετικά με τις επιπτώσεις των ανέμων στα βάθη των υδάτων. Η έρευνα για την Έξοδο βασίζεται σε ανακατασκευή των πιθανών τοποθεσιών και βαθών των πλωτών διαύλων στο δέλτα του ποταμού Νείλου, που έχουν μεταβληθεί σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα ήταν μέσω αυτού του σημείου και όχι της σημερινής Ερυθράς Θάλασσας, όπου έγινε η διάσχιση από τους Ισραηλίτες.

«Ο διαχωρισμός των υδάτων μπορεί να κατανοηθεί μέσω της δυναμικής των υγρών. Ο άνεμος μετακινεί το νερό με τρόπο σύμφωνο με τους φυσικούς νόμους, δημιουργώντας ένα ασφαλές πέρασμα ανάμεσα στο νερό και μετά επιτρέπει ξανά στο νερό να εισβάλει και να καλύψει το πέρασμα», δήλωσε ο Ντριους.

Στο παρελθόν και άλλοι επιστήμονες είχαν αποπειραθεί να ερμηνεύσουν το πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας μέσω φυσικών εξηγήσεων. Κάποιοι πρότειναν ότι ένα τσουνάμι μπορεί να ανάγκασε τα νερά αρχικά να υποχωρήσουν και έπειτα να επανέλθουν γρήγορα. Κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι είναι εφικτό ένας ισχυρός και επίμονος άνεμος να χαμηλώσει πολύ το επίπεδο του νερού σε μια περιοχή, ώστε να μπορούν να τα διασχίσουν περπατώντας οι άνθρωποι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το χωριό των αιωνόβιων

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 26-02-2014 06:49:07 pm | από nskarmoutsos

Οι...Μαθουσάλες της Κρήτης ζουν στην Αγία Παρασκευή ή αλλιώς το «χωριό των αιωνόβιων», μία ημιορεινή περιοχή του Αμαρίου Ρεθύμνου, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι βαδίζουν στη δέκατη δεκαετία της ζωής τους.

Αν και το χωριό των μόλις 30 κατοίκων έγινε γνωστό ως η γενέτειρα του Στυλιανού Παττακού, διεκδικεί τα πρωτεία για τη μακροζωία των κατοίκων του, αλλά κι εκείνων που δεν μένουν πλέον εκεί.

Ο συνταξιούχος ταχυδρόμος Στέλιος Παπουτσάκης από την Αγία Παρασκευή, που τώρα διαμένει στο Ηράκλειο, είχε πει πριν από μερικά χρόνια: «Δεν ποθαίνω παρά μετά που θα ποθάνει ο Χριστόδουλος και ο Μητσοτάκης». Ο πρώτος αποδήμησε, ο δεύτερος ζει και ο κ. Παπουτσάκης πορεύεται πεισματικά στη ζωή, υπερβαίνοντας πλέον τον αιώνα.

Η Αγία Παρασκευή έχει παράδοση να γεννά αιωνόβιους και ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση της Μαρίας Παττακογιωργάκενας, μητέρας του Παττακού, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 105 της χρόνια (για άλλους στα 107).

Κάποια από τα οκτώ παιδιά της πήραν τα χρόνια της, όπως ο Στυλιανός που είναι 102 ετών και ζει στην Αθήνα, η κόρη της Στέλλα που πάτησε τα 100 και μένει στην Αμερική και ο άλλος της γιος Αλέκος, που έχει συμπληρώσει τα 98 του χρόνια.

Εκτός, όμως, από τα τρία παιδιά της Παττακογιωργάκενας και το συνταξιούχο ταχυδρόμο, τα χρονάκια τους τα έχουν και άλλοι Αγιοπαρασκευιώτες.

Ο 87χρονος Κώστας Φουντουλάκης αποδίδει το μέγιστο της ζωής των κατοίκων στις κλιματολογικές συνθήκες του χωριού και στη διατροφή τους, αφού τα κυριότερα προϊόντα που παράγουν είναι οι ελιές, τα χαρούπια και τα σιτηρά.

Πηγή: enikos.gr

Χρυσή πίτσα για γερά πορτοφόλια

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 06-10-2017 09:26:51 am | από nskarmoutsos

Μία ιδιαίτερη πίτσα, πασπαλισμένη με βρώσιμες νιφάδες χρυσού, μπορούν να απολαύσουν όσοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η χρυσή πίτσα σερβίρεται στο εστιατόριο Industry Kitchen, στο South Street Seaport του Μανχάταν, με την τιμή της να φτάνει τα 2.000 δολάρια, σύμφωνα με το Euronews.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μία μεσαίου μεγέθους πίτσα έχει οκτώ κομμάτια, κάθε κομμάτι της χρυσής πίτσας κοστίζει περίπου… 250 δολάρια.

Πέρα από τα βρώσιμα φύλλα χρυσού από τον Ισημερινό, η πίτσα έχει χαβιάρι από την Κασπία και τρούφες από τη Γαλλία. 

Πάντως, όποιος επιθυμεί να τη δοκιμάσει, οφείλει να την παραγγείλει δύο ημέρες πριν, προκειμένου να έχουν συλλεχθεί τα υλικά της.

Στις αρχές του έτους, ένα ακόμη εστιατόριο του Μανχάταν, το Champion Pizza, ανακοίνωσε πως συμπεριέλαβε στο μενού του την επίσης πασπαλισμένη με βρώσιμες νιφάδες χρυσού πίτσα «Τραμπ».

Πηγή: naftemporiki.gr

Οι πιο αμφιλεγόμενοι Νομπελίστες στην ιστορία των βραβείων

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 06-10-2015 08:57:53 am | από nskarmoutsos

(Φωτ. Άλφρεντ Νόμπελ)

Από την θέσπισή τους το 1901, οι επιλογές της επιτροπής για τα βραβεία Νόμπελ έχουν διχάσει επανειλημμένα την κοινή γνώμη. Τα βραβεία θεσπίστηκαν για να απονέμονται σε πρόσωπα που έχουν συνεισφέρει στον πολιτισμό, την επιστήμη και την κοινωνία. Ωστόσο πολλές φορές τα επιτεύγματα των νικητών δεν είχαν το απαιτούμενο «θετικό πρόσημο».

Εξάλλου και ο ίδιος ο εμπνευστής των βραβείων, ο Σουηδός χημικός και εφευρέτης Άλφρεντ Νόμπελ έμεινε στην ιστορία για την παρασκευή εκρηκτικών υλών, όπως της ζελατοδυναμίτιδας, οι οποίες αν και έφεραν επανάσταση στην εξορυκτική βιομηχανία και τις κατασκευές, αξιοποιήθηκαν και στον πόλεμο. Συγκλονισμένος από το προσωνύμιο «έμπορος του θανάτου» που του είχε αποδοθεί προς το τέλος της ζωής του, ο Άλφρεντ Νόμπελ αποφάσισε για την υστεροφημία του να κληροδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας περιουσίας του για τη θεσμοθέτηση των ομώνυμων βραβείων.

Εν όψει της φετινής βράβευσης, που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα, η Deutsche Welle συγκεντρώνει και υπενθυμίζει τις πιο αμφιλεγόμενες επιλογές στην ιστορία του θεσμού.

Λίπασμα, αλλά και χημικό όπλο

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες επιλογές για το βραβείο νόμπελ ήταν ο Γερμανός επιστήμονας Φριτς Χάμπερ, ο οπoίος κέρδισε το βραβείο Χημείας το 1918 για τη μέθοδό του για τη σύνθεση της αμμωνίας, που οδήγησε στην εύκολη παραγωγή λιπασμάτων, αλλά και εκρηκτικών. Όμως ο Φριτς Χάμπερ ήταν ευρύτερα γνωστός και ως ο «πατέρας του χημικού πολέμου» για τις έρευνές του και την ανάπτυξη τοξικών αερίων κυρίως με βάση το χλώριο, τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν ευρέως  κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Θανατηφόρα ανακάλυψη

Ένας ακόμη Γερμανός επιστήμονας, ο Ότο Χαν, κέρδισε το βραβείο νόμπελ Χημείας το 1945 για την ανακάλυψη της σχάσης βαρέων πυρήνων. Αν και ο ίδιος ποτέ δεν εργάστηκε πάνω στην στρατιωτική εφαρμογή της ανακάλυψής του, και μάλιστα αντιτάχθηκε στην ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων, η ανακάλυψή του οδήγησε άμεσα στην κατασκευή της πυρηνικής βόμβας. Η επιτροπή των βραβείων Νόμπελ ήθελε να βραβεύσει τον Χαν το 1940. ωστόσο ο «πατέρας της πυρηνικής χημείας» έλαβε το βραβείο το 1945, λίγους μήνες μετά την ρίψη των πυρηνικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι…συνέχεια

Αγγελία-Ζητείται νονός...

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 21-12-2013 06:37:38 pm | από nskarmoutsos

Ούτε νονό για να βαφτίσουν τα παιδιά τους δεν βρίσκουν πλέον οι Έλληνες, καθώς τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν πλέον σε κανέναν τέτοιες πράξεις. Συγγενείς και φίλοι αρνούνται ευγενικά να μπουν σε τέτοια δαπανηρή διαδικασία, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα ζευγάρια να καταφεύγουν ακόμη και στις μικρές αγγελίες προς αναζήτηση του πνευματικού γονέα των παιδιών τους. Ένα φαινόμενο, μάλιστα, που, όσο περνούν οι μέρες στην Ελλάδα της κρίσης, αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Έτσι ένα ζευγάρι γονέων έβαλε αγγελία για να βρουν νονό στο παιδί τους.

Πηγή: enikos.gr

Παπούτσια για γίγαντες

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 30-09-2015 06:37:14 pm | από nskarmoutsos

Extra Large. Μια βόλτα από τον Georg Wessels έκαναν μερικοί κύριοι με τεράστιες διαστάσεις. Ο κατασκευαστής παπουτσιών με έδρα την Γερμανία φτιάχνει αποκλειστικά τεράστια παπούτσια, όπως τα εικονιζόμενα νούμερο 60 που ανήκουν στον Sultan Koessen, τον υψηλότερο άνθρωπο του κόσμου με μπόι 2.51!

Πηγή: kathimerini.gr

Προηγούμενες αναρτήσεις