Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Πάνω από 17 εκατ. μωρά γεννήθηκαν στην Κίνα το 2017

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 15-07-2018 10:33:43 am | από nskarmoutsos

Συνολικά 17,58 εκατ. μωρά γεννήθηκαν στα κινεζικά νοσοκομεία το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Στο 51% των γεννήσεων, το νεογέννητο δεν ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας, ανέφερε η επιτροπή.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τη γήρανση του πληθυσμού, η Κίνα επέτρεψε στα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά από το 2016, τερματίζοντας την πολιτική του ενός παιδιού που ίσχυε για δεκαετίες.

Το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας μειώθηκε στους 19,6 θανάτους ανά 100.000 γεννήσεις ενώ το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας μειώθηκε στους 6,8 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις το 2017.

Πηγή: kathimerini.gr

Παρασκευή και 13

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 13-06-2014 12:36:48 am | από nskarmoutsos

Δεισιδαιμονία που απαντάται στις αγγλόφωνες χώρες. Η σχετική φοβία ονομάζεται στα αγγλικά Paraskavedekatriaphobia, από τις ελληνικές λέξεις «Παρασκευή», «δεκατρία» και «φοβία». Οι Έλληνες και οι Ισπανόφωνοι λαοί έχουν ως γρουσούζικη ημέρα την Τρίτη και 13.

Η πρόληψη αυτή διαδόθηκε στις αγγλόφωνες χώρες τον 19ο αιώνα και πέρασε και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, μέσω της ταινίας τρόμου «Παρασκευή και 13» (1980). Για την προέλευσή της έχουν εκφρασθεί ποικίλες θεωρίες, όπως:

  • Παρασκευή και 13 (13 Οκτωβρίου 1307) συντελέστηκε η εξολόθρευση του Τάγματος των Ναϊτών από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας.
  • Ήταν Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν και οι δύο από τον Παράδεισο.
  • Παρασκευή έγινε η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου.
  • Παρασκευή σταυρώθηκε ο Χριστός.

Το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ). Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματίζεται η αρχή ενός νέου κύκλου. Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός 13, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.

Στην Πληροφορική υπάρχει ένας ιός με το όνομα «Παρασκευή και 13» (Friday 13th), που δημιουργήθηκε στο Ισραήλ το 1988. Ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει Παρασκευή και 13, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της λειτουργίας του.

Πηγή: sansimera.gr

Σφήνωσε στο πλυντήριο!

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 12-07-2014 08:51:15 am | από nskarmoutsos

Ενας τρίχρονος στην Κίνα είχε την περιέργεια να δει τί υπάρχει μέσα σε ένα πλυντήριο. Όμως η περιέργεια είναι κακό πράγμα, ο μικρός σφήνωσε και αναγκάστηκε η πυροσβεστική να επέμβει, να διαλύσει το πλυντήριο και στη συνέχεια κα κόψει τον κάδο για να απεγκλωβίσει τον μικρό. Η φωτογραφία από την τελευταία φάση της... διάσωσης!

Πηγή: protothema.gr

Διάφορα Μαργαριτάρια

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 02-09-2011 12:08:37 am | από nskarmoutsos

           

1. ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΡΟΜΩΝ
Προειδοποιητική πινακίδα σε ορεινό δρόμο του Καρπενησίου: "ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΤΩΣΗ ΒΛΑΧΩΝ".
Σε κάποια ταμπέλα κάπου στην Αθήνα: "ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΑΡΗ. ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Προειδοποιητική πινακίδα στο δρόμο προς Αράχωβα - Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού: "ΠΡΟΣΟΧΗ! ΥΓΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ"
Ταμπέλα δίπλα στο δρόμο προς Χανιά: "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΑΣΚΟΠΑ".
Ταμπέλα στο 33ο χλμ. Χανιά - Ρεθύμνης, στη στροφή για το χωριό με το όνομα Βάμος: "ΧΩΡΙΟ ΓΑΜΟΣ".
Πινακίδα στο λιμάνι του Ηρακλείου: "ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ".
2. ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
Αγγελία σε εφημερίδα στα Γιαννιτσά: "ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ".
Αγγελία σε στήλη για σχέσεις: "ANAZHTΩ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΟΣ, ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΣ Η ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ"
"ΠΟΥΛΑΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ LADA, ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ '89, ΜΕ ΤΖΑΚΙ, 50 ΙΠΠΩΝ ΚΑΙ 30 ΠΡΟΒΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΝΕΡΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 10.000.000 ΔΡΧ." Τώρα ποιός έμπλεξε τις αγγελίες, άντε ψάξτε.
"ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ, ΤΡΙΚΥΚΛΟ"
Αγγελία σε εφημερίδα της Αθήνας: ¨ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΜΕ

ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ"!
3. ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
"ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"
Σε πινακίδα εστιατορίου στην παραλία της Κιννέτας: "FAST FOOT".
Πινακίδα: "ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΣΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ".
Πινακίδα σε parking: "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚ/ΡΙΣΜΑ". Ναί, όντως, το Α στην ταμπέλα έτρωγε πολύ χώρο!
Πινακίδα σε είσοδο παραλίας: "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ".

Ταμπέλα σε cafe στη Θήβα: "AΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ".
Πινακίδα σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων: "RENT A CAR KAI RENT A MOTORBIKES".
Aυτοκόλλητο σε βέσπα: "ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ".
Πινακίδα σε ενοικιάσεις μοτοσικλετών: "DUCKS FOR RENT" (παπάκια για νοίκιασμα)!
Επιγραφή σε γιαπί στην Αθήνα: "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΠΑΡΚΑΡΕΤΕ".
Επιγραφή σε κτίριο στην Παλλήνη: "ΠΟΛΙΤΕ IPOYIO 60TM, IΣΟΥΙΟ".
Πινακίδα σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα: "ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ".
Πινακίδα στην Ασπροβάλτα: "DOLOMATA ΓΙΑ FISHING".

Ταμπέλα σε ζωολογικό κήπο: "MH ΔΙΝΕΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΖΩΑ. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ".
Στο εξώφυλλο του περιοδικού EXODOS με τη φωτογραφία του Στράτου Τζώρτζογλου μπροστά:
"Ο ΗΛΙΘΙΟΣ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη".
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Από την εκπομπή "Καφενείο των Φιλάθλων", αναλύοντας το σύστημα που πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός:
"Πρέπει να βάλει τρεις πίσω, δύο κόφτες στο κέντρο, δύο από αριστερά, τον Τζόρτζεβιτς και το Γεωργάτο, δύο από δεξιά, Γιαννακόπουλο και Μαυρογενίδη, τον Τζιοβάνι πίσω από τους δύο επιθετικούς και μπροστά τον Χούτο και τον Οφορίκουε"!!!! (12 συνολικά).
Νίκος Αλέφαντος
Από την εκπομπή "Σούπερ Σάββατο":
- "Πελέ ή Μαραντόνα κύριε Αλέφαντε";
- "Πελέ βέβαια, διότι ο Πελέ είχε δύο πόδια.. άσε, ένα κεφάλι φοβερό, ήταν σφιχτός, ωραίος, δυνατός, με μύς, με κάτι κοιλιακούς.Πήδαγε και τον έχανες!!!! Δε θυμάσαι τί έκανε στο Μπάνκς της Αγγλίας; Μια κεφαλιά ασύλληπτη. Την απέκρουσε βέβαια, γιατί ο άλλος ήταν τερματοφυλακάρα, φοβερός ο Μπάνκς, οπότε Μπάνκς, εεε Πελέ ήθελα να πω"!
Νίκος Αλέφαντος
Στη μετάδοση τηλεοπτικού αγώνα της Γερμανίας:
"Και τώρα ακούμε τον ύμνο της Εθνικής Γερμανίας"!
Aπό τη μετάδοση του Μουντιάλ Γαλλίας:
"Βλέπουμε τώρα τους γιατρούς που κάνουν πρόχειρα ράμματα κάτω από το μάτι, στο φρύδι του γάλλου παίκτη"!
Από το δελτίο των 6:
"Και τώρα κυρίες και κύριοι τα αποτελέσματα των αγώνων της Α Εθνικής. Καλαμάτα - Πανηλειακός
2-2-3"!
Λίζα Δουκακάρου

"...Σούτ...και χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία, η μπάλα πέρασε ξυστά κάτω από το οριζόντιο δοκάρι"!
Μανώλης Μαυρομάτης

Πηγή: 4fun.gr

Η πιο σουρεαλιστική πόλη: Είναι τέσσερις φορές σαν το Λονδίνο και άδεια

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 26-06-2017 09:39:13 am | από nskarmoutsos

Η τεράστια πρωτεύουσα της Μπούρμα, δηλαδή της Μιανμάρ (Βιρμανία, κατά το παλαιότερο) στη Νοτιοανατολική Ασία, είναι σε έκταση 4 φορές -και κάτι- μεγαλύτερη από το Λονδίνο.

Το Λονδίνο έχει έκταση 1.569 τ.χλμ. Το Νέπιντο (Naypyidaw) έχει έκταση 7.054 τ.χλμ. Στο Λονδίνο κατοικούν 8.630.000 άνθρωποι. Στο Νέπιντο κατοικούν 924.608 άνθρωποι, δηλαδή, εννέα φορές λιγότεροι από τη βρετανική πρωτεύουσα και αυτοί σκορπισμένοι.

«Νέπιντο» στα βιρμανικά σημαίνει «η θέση του βασιλιά».

Η πόλη ανακηρύχθηκε σε πρωτεύουσα το 2005 από το στρατιωτικό καθεστώς.

Φημολογείται ότι, το κόστος κατασκευής της ανήλθε σε 4 δισ. δολάρια και μάλιστα, ότι σχεδιάστηκε με την προοπτική της επέκτασης.

Οι λεωφόροι έχουν 20 λωρίδες κυκλοφορίας (!) και οι τεράστιες, πραγματικά εμβληματικές πλατείες παραπέμπουν σε μια πόλη που χτίστηκε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, η πόλη ηλεκτροδοτείται επαρκώς, ενώ τα εστιατόρια και τα καφέ έχουν γρήγορο και δωρεάν Wi-Fi.

Η κλίμακα της σουρεαλιστικής αυτής πόλης είναι δύσκολο να περιγραφεί: Εκτείνεται σε περίπου 4.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σα να λέμε, έξι φορές το μέγεθος της Νέας Υόρκης.

Τα πάντα εδώ είναι υπερμεγέθη.

Οι δρόμοι είναι προορισμένοι για αυτοκίνητα και μηχανές, αγνοώντας παντελώς τους πεζούς και την πιθανότητα ενός, ας πούμε χαλαρού περιπάτου.

Όσο για τον απίστευτο αριθμό των λωρίδων κυκλοφορίας είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Guardian, όταν οι δύο δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την πόλη έγραφαν το 2015: «Οι δρόμοι εκτείνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Οι φήμες λένε ότι οι μεγαλειώδεις λεωφόροι κατασκευάστηκαν για να μπορούν να προσγειωθούν αεροπλάνα σε περίπτωση αντι-κυβερνητικής διαμαρτυρίας ή ‘κινήματος’».

Η πόλη διαθέτει επίσης, πάρκο για… σαφάρι, ζωολογικό κήπο με… κλιματιζόμενο βιότοπο πιγκουίνων και τουλάχιστον τέσσερα γήπεδα γκολφ.

Πηγή: tvxs.gr

Το άλμα του διαβόλου!!

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 24-06-2014 08:07:16 am | από nskarmoutsos

Ένας άνδρας πηδά πάνω από ένα στρώμα στο οποίο βρίσκονται ξαπλωμένα μωρά, στο πλαίσιο θρησκευτικής παράδοσης γνωστής ως το «άλμα του διαβόλου» ή «El salto del Colacho», στο χωριό Καστρίγιο ντε Μούρθια, στη βόρεια Ισπανία. Τα μωρά που γεννήθηκαν στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς τοποθετούνται σε στρώματα, στο κέντρο του χωριού, ενώ ο «εκπρόσωπος» του διαβόλου «Colacho» περνά από πάνω τους και φεύγει τρέχοντας από την πόλη, παίρνοντας μαζί του τις αμαρτίες των βρεφών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 18-06-2018 09:54:09 am | από nskarmoutsos

Η γέφυρα του Millau είναι μια καλωδιωτή γέφυρα πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Tarn, κοντά στο Millau, στη νότια Γαλλία. Σχεδιασμένη από το Γάλλο πολιτικό μηχανικό Michel Virlogeux και το Βρετανό αρχιτέκτονα Norman Foster, είναι η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο.
Είναι η ψηλότερη γέφυρα σε δυο χαρακτηριστικά. Αφενός είναι η ψηλότερη σαν κτίσμα με συνολικό ύψος 343 μέτρα, αφετέρου έχει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος με το οδόστρωμα να απέχει 270 μέτρα από το βαθύτερο σημείο της κοιλάδας.

Η γέφυρα έχει συνολικό μήκος 2460 μέτρα και στηρίζεται σε επτά γιγάντιους πυλώνες. Η γέφυρα είναι τμήμα του αυτοκινητόδρομου που ενώνει το Παρίσι με το Μονπελιέ και εξυπηρετεί καθημερινά 10.000-25.000 αυτοκίνητα.

Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να αναφέρουμε τις τιμές των διοδίων που είναι 5,60 ευρώ (7,40 ευρώ Ιούλιο και Αύγουστο) και να κάνουμε τις συγκρίσεις. Το συνολικό κόστος κατασκευής έφτασε το 400 εκ. ευρώ.

Πηγή: perierga.gr

Ο γάμος βασίζεται στο… DNA

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 21-05-2014 12:29:29 am | από nskarmoutsos

Στο παρελθόν προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, τείνουν να διαλέγουν σύζυγο με παρόμοιο μορφωτικό επίπεδο. Τώρα, αποκαλύπτεται ότι ενστικτωδώς επιλέγουν επίσης σύντροφο που τους μοιάζει και γενετικά.

Η μελέτη

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μπένζαμιν Ντομίνγκε του Ινστιτούτου Επιστήμης της Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου του Κολοράντο συνέκριναν τα γονιδιώματα 825 ετεροφυλόφιλων παντρεμένων ζευγαριών λευκών Αμερικανών (γεννημένων μεταξύ 1930-1950), με έναν αντίστοιχο αριθμό τυχαία επιλεγμένων ζευγαριών ανθρώπων. Η ανάλυση έδειξε τη συγκριτικά μεγαλύτερη γενετική ομοιότητα των συζύγων.

Όμως, όπως διαπιστώθηκε η συσχέτιση ανάμεσα στη γενετική ομοιότητα και στην επιλογή συζύγου είναι μικρότερη (μόνο το ένα τρίτο) έναντι της συσχέτισης ανάμεσα στο μορφωτικό επίπεδο και στην επιλογή συζύγου. Δηλαδή, οι επίκτητοι-κοινωνικοί παράγοντες (εκπαίδευση) παίζουν σαφώς μεγαλύτερο ρόλο στην επιλογή συντρόφου από ό,τι οι γενετικοί.

Η επιλογή

Σύμφωνα με τον Ντομίνγκε, οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν σύζυγο λαμβάνοντας υπόψη τους διάφορα πράγματα, όπως τη φυλή, τη θρησκεία, την ηλικία, το εισόδημα, τον σωματότυπο (π.χ. ύψος), τη γενικότερη εξωτερική εμφάνιση και άλλους παράγοντες - στον κατάλογο πρέπει πλέον να προστεθεί και η γενετική ομοιότητα. Όπως είπε ο Αμερικανός ερευνητής, στον βαθμό π.χ. που μία ψηλή γυναίκα τείνει να παντρεύεται έναν ψηλό άνδρα, αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη γενετική ομοιότητα μεταξύ των συζύγων. Αλλά, όπως επεσήμανε, «είναι δύσκολο να ξέρουμε αν τελικά το ύψος ή τα γονίδια καθοδηγούν την απόφαση των συζύγων».

Από την άλλη, πάντως, οι διάφοροι κοινωνικοί φραγμοί που επηρεάζουν την επιλογή συζύγου (όπως η διαφορά εισοδήματος), δεν φαίνεται να επιδρούν αρνητικά, δηλαδή να αναιρούν τον βαθμό γενετικής ομοιότητας μεταξύ των συζύγων. Οι ερευνητές τόνισαν ότι είναι ανάγκη να διερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα σε μια μεγαλύτερη ποικιλία ζευγαριών με συζύγους διαφορετικής φυλής, ίδιου φύλου κ.α. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PNAS».

Πηγή: tovima.gr

Η «χημική» ανάλυση του φιλιού

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 11-05-2018 10:08:28 am | από nskarmoutsos

Ένα φιλί μπορεί να αποτελείται από τέσσερα μόνο γράμματα, αλλά αποτελεί μια πολύ δυνατή λέξη. Το φιλί ισοδυναμεί με μια πράξη αγάπης, εκλαμβάνεται ως μια ένδειξη εκτίμησης, περιέχει μια αίσθηση τρυφερότητας και φροντίδας, μα πάνω από όλα νοείται ως μια απόδειξη ότι ταιριάζει η «χημεία» δύο ανθρώπων, ότι ο έρωτάς τους είναι ζωντανός.

Έκρηξη ορμονών

Σύμφωνα με έρευνες στον τομέα της βιολογίας, ένα φιλί ισούται με μια έκρηξη ορμονών στο σώμα. Κατά τη διάρκεια ενός παθιασμένου φιλιού επηρεάζονται ουσίες όπως οι ενδορφίνες, η κορτιζόλη, η αδρεναλίνη, η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη. Οι ουσίες αυτές- στις σωστές αναλογίες- αποτελούν την κινητήριο δύναμη του οργανισμού, καθώς βελτιώνουν τη διάθεση, μειώνουν το στρες, περιορίζουν τον πόνο, αναζωογονούν το σώμα και προκαλούν ψυχική ευφορία.

Ένα φιλί ισοδυναμεί με την πιο αποτελεσματική τεχνική χαλάρωσης, αποτελεί πηγή ευεξίας, ενώ επιτρέπει την πρόκληση ερωτικής επιθυμίας και τη διατήρηση του συναισθηματικού δεσμού δύο ανθρώπων, μιας και επηρεάζει τις ορμόνες και τους νευροδιαβιβαστές που διατρέχουν το σώμα. Οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι ένα φιλί προάγει την υγεία του ανθρώπου, βελτιώνοντας την άμυνα του ανοσποιητικού συστήματος, αλλά και την ψυχική κατάσταση.

Πες το με ένα φιλί

Όσον αφορά στη ψυχολογική σημασία ενός φιλιού, οι έρευνες στον τομέα της ψυχολογίας υποστηρίζουν ότι το φιλί προϋποθέτει, αλλά και ενισχύει την έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια ενός φιλιού οι δύο σύντροφοι αφήνονται και οι άμυνές τους χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα να έρχονται συναισθηματικά πιο κοντά. Ένα φιλί αποκαλύπτει πολύ περισσότερα για το κάθε άτομο από όσα μπορούν να ειπωθούν με λέξεις. Ταυτόχρονα, η σωματική και συναισθηματική επαφή που δημιουργεί ένα φιλί, το αναγάγει σε αναγκαίο συστατικό για τη δημιουργία της ιδιαίτερης οικειότητας, του κώδικα επικοινωνίας που χαρακτηρίζει ένα ζευγάρι.

Αναμφίβολα, το φιλί διεγείρει τις αισθήσεις και εκλαμβάνεται ως ένδειξη επιθυμίας για τον άλλον, γι’ αυτό έχει συνδεθεί με την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Όμως, φαίνεται ότι το φιλί είναι πρωτίστως ενδεικτικό της καλής συναισθηματικής σχέσης ενός ζευγαριού και όχι απλώς της ερωτικής τους ζωής.

Έρευνες δείχνουν ότι όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση, όταν χάνεται η οικειότητα, η αποδοχή και το συναισθηματικό μοίρασμα ανάμεσα σε δύο συντρόφους, το πρώτο πράγμα που πλήττεται είναι η συχνότητα με την οποία ανταλλάσσουν ένα τρυφερό ή ερωτικό φιλί. Πράγματι, πολλά ζευγάρια παραδέχονται ότι μπορεί να έχουν μια αυτοματοποιημένη σεξουαλική επαφή, αλλά το φιλί δεν μπορεί να βιωθεί με έναν αυτοματοποιημένο τρόπο, καθώς απαιτεί ανταλλαγή συναισθημάτων.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ένα ερωτικό φιλί μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο για τη σωματική και ψυχική υγεία ενός ατόμου, αλλά και βαρόμετρο της ποιότητας της συναισθηματικής του σχέσης. Συνεπώς, ένα ζευγάρι που επιθυμεί να βελτιώσει τη σχέση του καλείται να επενδύσει περισσότερο στο πλέον αυτονόητο, αλλά και δεδομένο ή ξεχαμένο με το πέρασμα του χρόνου, στο φιλί.

Πηγή: vita.gr

Διαγωνισμός κλάματος!!

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 27-04-2014 08:45:17 am | από nskarmoutsos

Ένας ερασιτέχνης παλαιστής του Σούμο κρατά ένα μωρό που κλαίει, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού βρεφικού κλάματος Nakizumo, στον ναό Sensoji, στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Στον παραδοσιακό αυτό διαγωνισμό, ο οποίος αποτελεί τελετουργία - προσευχή για υγιή ανάπτυξη των παιδιών, τα μωρά κρατούνται από τους παλαιστές πολύ κοντά το ένα στο άλλο, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο δυνατά και για πόση ώρα μπορούν να κλάψουν. Περίπου 120 μωρά συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Προηγούμενες αναρτήσεις