Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

«Ξανθή προβιά»…

Κατηγορία Παραβολές | Αναρτήθηκε 12-07-2018 11:12:03 am | από nskarmoutsos

Το σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Πηγή: tvxs.gr

Το τεστ του Σωκράτη

Κατηγορία Παραβολές | Αναρτήθηκε 02-07-2013 02:00:31 pm | από nskarmoutsos

Το σοφό τεστ του Σωκράτη που πρέπει να το εφαρμόζουμε κι’ εμείς… Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της “τριπλής διύλισης”.
“- Τριπλή διύλιση;” ρώτησε με απορία ο γνωστός του.
- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.
- Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.
Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;
- Ε… όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και…
-Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.
- Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης.
Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;
- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον…
- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.
Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.
- Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο.
Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας.
Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε κάτι;
- Όχι δεν νομίζω…
- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;
Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος, έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα…
Μήπως είναι καιρός να βάλουμε κι εμείς αυτό το σοφό τεστ στη ζωή μας
Πηγή: briefingnews

Το κοχλιάριον

Κατηγορία Παραβολές | Αναρτήθηκε 24-06-2013 08:56:16 am | από nskarmoutsos

Εμμανουήλ Ροΐδης (1836-1904)

Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες ...διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας: 
α) Εις Συμπολιτευόμενους, ήτοι έχοντες κοχλιάριον βυθίζωσιν τούτο εις την χύτραν τού προϋπολογισμού. 
β) Εις Αντιπολιτευόμενους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον ζητούν επί παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. 

γ) Εις Εργαζομένους, ήτοι ούτε έχουν κοχλιάριον ούτε ζητούν τοιούτον, αλλά είναι επιφορτισμένοι να γεμίζωσι την χύτραν διά τού ιδρώτος των. 

«Ποδοσφαιριστές»

Κατηγορία Παραβολές | Αναρτήθηκε 13-06-2018 09:40:35 am | από nskarmoutsos

Ελέφαντες παίζουν ποδόσφαιρο, στο πλαίσιο καμπάνιας ενάντια στον τζόγο που διοργανώθηκε στην Αγιουτάγια της Ταϊλάνδης, με αφορμή το Μουντιάλ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τι δεν πρέπει να κάνεις στην παραλία

Κατηγορία Παραβολές | Αναρτήθηκε 07-07-2013 06:32:48 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. αρχείου, κεντρική ακτή Παραλίου Άστρους)

Τα πιο σημαντικά “όχι” και “μην” της παραλίας:

Μην γίνεσαι το επίκεντρο της πλαζ. Ακόμα κι αν δεν είσαι στην πλαζ και είσαι σε μια ερημική παραλία, ουδείς αστερίας συγκινείται. Το ήσυχο προφίλ στην παραλία εκτιμάται δεόντως.

Μην κόβεις βόλτες πάνω - κάτω απλά για να δείξεις το σώμα σου. Μην ανησυχείς. Αν είσαι πραγματικά πολύ γυμνασμένος και περήφανος για τον ιδρώτα που έχεις ρίξει όλο το χρόνο, θα φανεί και χωρίς τις βόλτες.

Μην τσακώνεσαι για τις ομπρέλες. Βασικά μην τσακώνεσαι για τίποτα αλλά ειδικά στο θέμα ομπρέλα δεν έχεις δίκιο. Γιατί αν έχεις πάει την ώρα που πάνε όλοι, ας είσαι προετοιμασμένος και για το ενδεχόμενο να κάτσεις στον ήλιο.

Όχι στα μαγειρευτά. Είναι πάρα πολύ θεμιτό να φέρεις μαζί σου στην παραλία κάτι να φας ή να τσιμπήσεις. Αλλά τα βρώσιμα που έρχονται μαζί στην παραλία είναι λίγα. Σάντουιτς, αρτοποιήματα και σφολιατοειδή και φρούτα. Το να φέρεις ταπεράκι στην παραλία, ακόμα κι αν κάνεις τόσο συγκεκριμένη δίαιτα που σου απαγορεύει να φας κάτι ελαφρύ, είναι τραγικό.

Μην γίνεσαι ο λόγος που απαγορεύονται οι ρακέτες. Να παίζεις. Η ρακέτα είναι αναφαίρετο δικαίωμα στην παραλία. Αλλά στην προσπάθειά σου να επιδείξεις πόσο ικανός είσαι στο χειρισμό της, γίνεσαι ενοχλητικός για τους τριγύρω.

Όχι στα πολλά λάδια. Θέλεις να μαυρίσεις και καλά κάνεις. Θεωρείς ότι δείχνει ωραίο το σώμα σου επειδή είναι μέσα στο λάδι. Και ξέρεις κάτι; Μπορεί και να δείχνει πιο ωραίο. Αλλά όχι. Το αντιηλιακό θέλει μέτρο. Δεν το βάζεις για να γυαλίζεις, το βάζεις για να σε προστατέψει. Και να μαυρίσεις σωστά και ωραία.

Μην φέρνεις το βιβλίο στην παραλία, διάβασέ το. Εντάξει, υπάρχει περίπτωση να περνάς τόσο καλά που να μην βρεις χρόνο για το βιβλίο. Αλλά προς Θεού, μην φέρνεις κάποιο best seller στην παραλία για να δουν ότι διαβάζεις ή απλά για να ανεβάσεις φωτογραφία στο Instagram με το ψαγμένο σου βιβλίο να βρίσκεται τυχαία δίπλα στο αντιηλιακό και τα γυαλιά ηλίου πάνω στην πετσέτα.

Μην περνάς την ώρα σου στο κινητό. Το κάνoυμε όλοι. Αλλά έχουμε τόσες ανιαρές και άχρηστες ώρες στον καναπέ για να ασχολούμαστε με το κινητό και στην παραλία.

Πηγή: oneman.gr

Ψάρια και ψαρούκλες

Κατηγορία Παραβολές | Αναρτήθηκε 23-05-2014 06:25:13 pm | από nskarmoutsos

Οι φιλόζωοι στο Χονγκ Κονγκ, από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του πλανήτη, έχουν πρόβλημα χώρου. Αντί λοιπόν για σκυλιά και γάτες, προτιμούν κάτι μικρότερο, όπως ψαράκια.

Στο Παρίσι, με φόντο τον πύργο του Αϊφελ, τα πράγματα είναι πιο... αεράτα. Οι γοργόνες μπορούν να ξαποστάσουν, χωρίς να ενοχλούν. Και μετά, ο Σηκουάνας είναι κοντά... 

Πηγή: enet.gr

Αναφορά Ενωμοτάρχη προς το αρχηγείο χωροφυλακής

Κατηγορία Παραβολές | Αναρτήθηκε 21-05-2014 06:58:12 pm | από nskarmoutsos

Πίσω στο 1894. Μεγάλο λαγωνικό ο ενωμοτάρχης της Κούλουρης, ο οποίος πιάνει στο σκοτάδι ζευγάρι «εις στάσιν απρεπήν», χαλάει την προσωπική ερωτική στιγμή του ζευγαριού, και στη συνέχεια με στοιχείο μια παντούφλα αναζητά την κοπέλα στην «παγκόσμια ζωοπανήγυρη» της Κούλουρης. Τελικά κρατά και τη «σκελέαν ως πειστήριον».

H αναφορά του ενωμοτάρχη Μιχάλη Ζουλαχμάκη εστάλη στις 10 Νοεμβρίου του 1894 από την Κούλουρη προς «το Σεβαστόν και Αξιότιμον Αρχηγείον Χωροφυλακής».

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

«Χθες περί λύχνων αφάς καιροφυλακτίσας λάθρα και υπούλως συνέλαβον ζεύγος ερωτομανές, αποτελούμενον εκ μιας εγχωρίου νεανίδος και ενός αλλόφυλου άρρενος εις στάσιν απρεπή, αλλά λόγω του δημοτικού σκότους και ελλείψει ιδιωτικού φαναρίου εις χείρας μου, απέδρασαν και εξακολουθούν απέδρα, αφήσαντες ακουσίως εις τον τόπον του εγκλήματος τα τεκμήρια της ανόμου πράξεώς των, την τε γυναικείαν σκελέαν, την εγχώριον παντούφλαν και τον πήλον του αλλόφυλου άρρενος, άτινα συνέλαβον άνευ αντιστάσεως τίνος.

Ο ανήρ διετέλη ενταύθα εξ Αθηνών προσωρινώς και επί συστάσει, εις πανδοχείων και απέδρα περί το λυκαυγές κρυφίως και υπούλως δια του πορθμείου.

Αύριον επωφεληθώ της ενταύθα παγκοσμίου ζωοπανηγύρεως και θέλω προβάλλει την εγχώριον παντούφλαν εις τους πόδας των γυναικών προς αναγνώρισιν της ενόχου οικοδεσπότισης, ταύτης κηρυχθείσης εις άγνοιαν.

Την σκελέαν κρατώ ως πειστήριον.

Ευπειθέστατος ο Αναφέρων Αστυνόμος

Μιχάλης Ζουλαχμάκης

Ενωμοτάρχης»

Πηγή: fileleutheros.pblogs.gr

Προηγούμενες αναρτήσεις