Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Το μπακιρένιο μπρίκι του παππού

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 21-11-2014 09:01:23 am | από nskarmoutsos

Του Λευτέρη Κουγιουμουτζή

Χτες το πρωί ξεκόλλησε το χερούλι απ’ το μπρίκι της κουζίνας μου. Ούτε χρόνος δεν πέρασε από τότε που τ’ αγόρασα. Το είχα πετύχει σ’ ένα απ’ τα καλά τα μαγαζιά της αγοράς και το απέκτησα χωρίς δεύτερη σκέψη. Μου θύμιζε το μπακιρένιο μπρίκι του παππού μου. Τον καμαρώνω σαν τώρα να το κρατά απ’ το χερούλι του, το ντυμένο με ξύλινη επένδυση για να μη σε καίει το μέταλλο, και να σερβίρει τελετουργικά τον καφέ του στο φλιτζάνι. Πιτσιρικάς χαιρόμουνα να τον χαζεύω τον καφέ να σιγοψήνεται στο τζάκι και να φουσκώνει αργά το καϊμάκι του, πλημμυρίζοντας το σπίτι με την ευωδιά του, μα κι έτοιμος να ξεχειλίσει με την παραμικρή ολιγωρία.

Ακόμα κρέμεται σ’ ένα καρφί πάνω απ’ το τζάκι στο χωριό το μπρίκι του παππού, αλώβητο παρά τα γερατειά του. Αντίθετα με το δικό μου, που βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στην αγκαλιά ενός κάδου ανακύκλωσης. Κάποτε αγόραζες ένα μπρίκι και δεν σε απασχολούσε έκτοτε το ζήτημα. Το είχες για μια ζωή και το κληροδοτούσες και στα εγγόνια σου που λέει ο λόγος. Και συνέβαινε το ίδιο μ’ ένα σωρό πράγματα: αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, οικιακό εξοπλισμό, υφάσματα και άλλα πολλά. Η μέριμνα του κατασκευαστή ήταν να το φτιάξει όσο πιο γερό γίνεται, για να κρατήσει. Εκεί στηρίζονταν η φήμη κι οι πωλήσεις του.

Ωσπου, κάποιος «μεγάλος» σκέφτηκε πως αν πρόκειται τα εμπορεύματά του να κρατάν για δυο ζωές και να μη φθείρονται, κάποια στιγμή, όταν θα τ’ αποκτούσαν όλοι, ξαφνικά δεν θα είχε κοινό για να τα πουλήσει. Κι η λύση βρέθηκε: έπρεπε τα πράγματα να χαλάνε, για να ξαναπουληθεί το ίδιο αντικείμενο για πολλοστή φορά. Και το σκεπτικό προχώρησε ακόμα παραπέρα απ’ το να καλυφθεί απλώς η ίδια ανάγκη πολλαπλές φορές. Για να πάνε καλύτερα οι πωλήσεις και τα κέρδη, έπρεπε να εφευρεθούν ανάγκες. Κι έτσι, από το μπρίκι πήγαμε στην πολυκαφετιέρα και μετά στη διανομή έτοιμου στιγμιαίου καφέ κατ’ οίκον. Το μπρίκι από μόνο του δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις του καφέ του συρμού.

Περάσαμε στην εποχή του αναλώσιμου, όπου τίποτα δεν κρατάει πια για πάντα.

Καινούργιο μπρίκι κάθε χρόνο, καινούργιο αμάξι κάθε πενταετία, κινητό τηλέφωνο κάθε εξάμηνο, ρούχα και μπιχλιμπίδια κατά πώς προστάζει η μόδα κι άλλα απίθανα πράγματα που μέχρι πολύ πρόσφατα ο άνθρωπος ούτε θα μπορούσε να διανοηθεί ότι του είναι απαραίτητα. Τάμπλετ, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ασύρματες κι ενσύρματες συσκευές κάθε είδους, απίθανες ουσίες και βοτάνια με θεραπευτικές ιδιότητες, αλάτι Ιμαλαΐων, ακατέργαστη ζάχαρη από τον Αμαζόνιο, τσάι μάτε, αβοκάντο και κινόα κι άλλα ακατάληπτα και παρανοϊκά παρουσιάζονται σαν απαραίτητα είδη καθημερινής χρήσης.

Οσο για τους πόρους του πλανήτη που δεν είναι ανεξάντλητοι και κατασπαταλώνται, την αλλαγή στο περιβάλλον εξαιτίας της αχαλίνωτης κι ατέρμονης κατανάλωσης και τις απάνθρωπες συνθήκες στα όρια της σκλαβιάς όσων εργάζονται για να παραχθούν τα παραπάνω; Αναλώσιμα κι αυτά στους τίτλους των ειδήσεων που περνάνε γρήγορα με μικροσκοπικά γράμματα στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αλίμονο, στην εποχή του αναλώσιμου κατάντησαν αναλώσιμες ακόμα κι οι ανθρώπινες σχέσεις κάθε είδους, από εργασιακές μέχρι φιλικές ή αισθηματικές. Τίποτα σταθερό και παγιωμένο. Ολα εφήμερα και περιστασιακά. Αναλώσιμες –ποιος θα το πίστευε- οι ιδέες, οι σκέψεις κι οι απόψεις, εμπορεύματα προς αγορά ή πώληση. Μα και οι ιδεολογίες, ή, καλύτερα, τα ιδεολογήματα. Βρίθει από τέτοια προπετάσματα καπνού και προπαρασκευασμένα υποκατάστατα η εποχή. Κυνικά αναλώσιμη κι η ανθρώπινη ζωή, στατιστικά μετρήσιμη μονάχα, ως καταναλωτική αξία, ως αριθμός.

Τραγικά αναλώσιμη εντέλει η ίδια η εποχή, που ανακυκλώνει τον κακό της εαυτό κληροδοτώντας το τίποτα κι αποθεώνοντας το κενό, πνιγμένη μέσα στα σκουπίδια που παράγει και που κατακλύζουν τις ψυχές και τα μυαλά των ανθρώπων.

Πηγή: efsyn.gr

«Άγνοια κινδύνου»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 01-10-2018 08:57:50 pm | από nskarmoutsos

Νο 1. Αυτοκίνητο και άνθρωποι στέκονται εκτεθειμένοι στο Παλιό λιμάνι Παραλίου Άστρους αγνοώντας τον κίνδυνο από τα κύματα.

Οι 3 φωτογραφίες οι οποίες έχουν απομονωθεί από βίντεο που τραβήχτηκε στη θαλασσοταραχή στο Παράλιο Άστρος στις 29-9-2018 στις 16.05, εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=37292, μας εξηγούν γιατί η άγνοια «σκοτώνει».

Υ.Σ: Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί χάνονται άνθρωποι στις «φυσικές καταστροφές».

Νο 2. Κύμα μεγάλο σκεπάζει αυτοκίνητο και ανθρώπους στο Παλιό λιμάνι Παραλίου Άστρους, οι οποίοι κυριολεκτικά χάνονται από τα μάτια μας.

Νο 3. Άνθρωποι έχουν παρασυρθεί από το κύμα στο Παλιό λιμάνι Παραλίου Άστρους, ευτυχώς!! χωρίς να πέσουν στη θάλασσα.

Ντοματοσαλάτα, ο μεγάλος ένοχος

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 23-08-2013 05:58:45 pm | από nskarmoutsos

Οι περιφερόμενοι ελεγκτές αποτελούν πλέον εποχικό στερεότυπο, όπως τα μελτέμια του Αιγαίου, που έρχονται και φεύγουν χωρίς να μένει τίποτα.

Το ΣΔΟΕ έκανε ελέγχους, σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας, και διαπίστωσε σωρεία φορολογικών παραβάσεων, καταγράφοντας σε ορισμένες περιπτώσεις παραβατικότητα που φθάνει έως και το 85%.

«Και τι έγινε;», θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος. Μήπως η δραστηριότητα αυτή των ελεγκτικών Αρχών θα οδηγήσει σε θεαματική αύξηση των δημοσίων εσόδων σε βαθμό που δεν θα χρειαστεί να ψάχνουμε διορθωτικές δημοσιονομικές κινήσεις; Μήπως οι εκατοντάδες χιλιάδες άλλες τουριστικές μικροεπιχειρήσεις ανά τη χώρα, που δεν ελέγχθηκαν, θα συμμορφωθούν ως προς την τήρηση της φορολογικής νομιμότητας; Μήπως οι ίδιες οι επιχειρήσεις, που συνελήφθησαν να παρανομούν, θα βαδίσουν στο εξής στο δρόμο της φορολογικής αρετής;

Προφανώς, τίποτε από αυτά δεν πρόκειται συμβεί. Αν πράγματι μπορούσε η συγκεκριμένη μεθοδολογία ελέγχου να αποδώσει, θα το είχε ήδη κάνει. Τα συνεργεία του ΣΔΟΕ «αρμενίζουν» στις ελληνικές θάλασσες εδώ και μήνες, εντοπίζουν παραβατικές συμπεριφορές και κόβουν πρόστιμα, χωρίς να παρατηρείται καμία αλλαγή συμπεριφοράς. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και πέρυσι και την προπερασμένη χρονιά και πολλά χρόνια πίσω. Οι περιφερόμενοι ελεγκτές αποτελούν πλέον εποχικό στερεότυπο, όπως τα μελτέμια του Αιγαίου, που έρχονται και φεύγουν χωρίς να μένει τίποτα.

Γιατί, λοιπόν, επιμένουμε σε αυτήν τη διαδικασία; Μήπως γιατί βολεύει τον ίδιο το μηχανισμό να λειτουργεί έτσι αναποτελεσματικά ή μήπως γιατί και οι πολιτικοί προϊστάμενοι του ελεγκτικού μηχανισμού βολεύονται να επιδεικνύουν δήθεν έργο και να προκαλούν εντυπώσεις ακατάπαυστης εργασίας εκεί όπου στην πραγματικότητα συντηρείται η απραξία;

Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει αυτή η κωμική προσέγγιση που διασύρει τη διαδικασία, τους ελεγκτές, το ίδιο το κράτος και, τελικά, συναντά αποδοκιμασία και από το ευρύ κοινό. Αλήθεια, πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα, όταν η παραβατικότητα που διαπιστώνεται φθάνει στο 90% ή και στο 100%;

Στα οργανωμένα κράτη, που σέβονται τον εαυτό τους και τους πολίτες τους, η σύλληψη της φοροδιαφυγής επιτυγχάνεται με τη διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων, τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων, την τεκμηρίωση του κόστους διαβίωσης και άλλα σύγχρονα μέσα, τα οποία επί δεκαετίες αγνοούμε επιδεικτικά. Το ελληνικό περιουσιολόγιο έχουμε αρχίσει να το συζητάμε μόλις πριν από δύο χρόνια, αλλά ακόμη παραμένει στην προετοιμασία.

Εν τω μεταξύ, σε μια χώρα που δεν έχει καταφέρει ακόμη να διασταυρώσει τους κατόχους αυτοκινήτων και τους κατόχους σκαφών με τις φορολογικές τους δηλώσεις, επιμένουμε να ισχυριζόμαστε ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής θα λυθεί, αν «συλλάβουμε» μια ντοματοσαλάτα που «κυκλοφορεί» χωρίς απόδειξη;

Πηγή: naftemporiki..gr

«Κατόπιν ενεργειών μου»…

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 28-03-2016 10:01:27 am | από nskarmoutsos

Καθημερινά συναντάμε αυτή την περίφημη φράση «πολιτικών παραγόντων, παραγοντίσκων, γραβατοφόρων φερέλπιδων σωτήρων» που είναι τόσο παλιά όσο και η ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Πάνω σε αυτή την φράση έχει στηριχθεί ολόκληρο το σύστημα των πελατειακών σχέσεων, που έχει επιφέρει δεινά στον τόπο μας, τα οποία γευόμαστε όλοι μας την τελευταία πενταετία, ιδιαίτερα τώρα που η κρίση έχει μπει μέσα σε κάθε σπίτι.

Το «κατόπιν ενεργειών μου» πράγματι έφερε πολιτική και κοινωνική παρακμή στη χώρα και οι επιπτώσεις του τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο υπήρξαν καταστροφικές. Αδιάψευστη απόδειξη αυτού είναι το τεράστιο έλλειμμα παιδείας που υπάρχει καθώς και η σχεδόν καθολική έλλειψη δημοκρατικών και κοινωνικών αξιών.

Ζούμε σε εποχές καχυποψίας. Εκτός από τα οικονομικά ελλείμματα που καλείται η χώρα να αντιμετωπίσει, όλοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και ένα ακόμα, πολύ σοβαρότερο και κρισιμότερο. Το έλλειμμα νομιμοποίησης. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης στους θεσμούς, στους ανθρώπους, στις πολιτικές. Το έλλειμμα πίστης, που φτάνει ακόμα και στις επικίνδυνες καταστάσεις αμφισβήτησης του ίδιου του πολιτεύματός μας.

Τα «θαλάσσια μπάνια» του ’70 στην Αθήνα του 2017

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 11-08-2016 09:07:56 am | από nskarmoutsos

Με μονόχρωμα πετσετέ φορέματα, ψάθινα καπέλα με μεγάλο γείσο και μεγάλες τσάντες θαλάσσης, από τις οποίες εξέχουν τα βατραχοπέδιλα, δεκάδες κυρίες αναμένουν υπομονετικά από τις 8.30 έως τις 9 το πρωί το πούλμαν να περάσει. Αν νομίζετε ότι σε λίγο θα ξεπροβάλει ο Μίμης Φωτόπουλος, γελιέστε. Η εικόνα δεν προέρχεται από ελληνική ταινία της δεκαετίας του ’70, τις παραπάνω κυρίες μπορείτε να τις συναντήσετε σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης. Τα «θαλάσσια μπάνια» που οργανώνουν τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία εδώ και δεκαετίες βιώνουν εσχάτως μεγάλες δόξες. Με «ταρίφα» από 2 έως 5 ευρώ μεταφέρουν άνετα και οικονομικά τους πελάτες τους σε κοντινές παραλίες. Λούτσα, Νέα Μάκρη, Ωρωπός, Πόρτο Ράφτη, Πόρτο Γερμενό, Βάρκιζα, Ανάβυσσος, Κινέτα και Αγιοι Θεόδωροι προσελκύουν τα περισσότερα ναυλωμένα λεωφορεία.
«Οι πελάτες μας, πάντως, δεν είναι αποκλειστικά συνταξιούχοι», σπεύδει να καταρρίψει το εν λόγω στερεότυπο ο κ. Χρήστος Πατάκης, δεύτερη γενιά ταξιδιωτικός πράκτορας στα Κάτω Πατήσια. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξυπηρετούμε και πολύ νεότερους», σημειώνει ο ίδιος, «πρόκειται για ανέργους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές, αλλά και εργαζόμενους που είναι στην ίδια μοίρα». Μεγάλη συμμετοχή και των παιδιών, που άλλοτε συνοδεύονται από μη εργαζόμενη μητέρα και άλλοτε από τη γιαγιά. Στη συντριπτική πλειονότητα (80%) η πελατεία του κ. Πατάκη είναι γυναίκες. «Πολλοί συνταξιούχοι δεν μπορούν πια να διαθέσουν το αντίτιμο για όλο το καλοκαίρι, οπότε επιλέγουν ένα δεκαήμερο για τα μπάνια τους», λέει ο ίδιος στην «Κ». Για να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα, υπάρχουν πρωινά δρομολόγια που δίνουν τη δυνατότητα στη μία το μεσημέρι να είναι κανείς πίσω, αλλά και απογευματινά για όσους δεν είναι του πρωινού ξυπνήματος.
Τα τηλέφωνα αρχίζουν να χτυπούν από τον Μάιο στο ταξιδιωτικό γραφείο mg travel στο Χαϊδάρι, καθώς οι ενδιαφερόμενοι αδημονούν να βουτήξουν στα δροσερά νερά. «Ειδικά φέτος που οι ζέστες ξεκίνησαν νωρίς», αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Γασπαράτος, «το γραφείο μας οργανώνει τα θαλάσσια μπάνια πάνω από 40 χρόνια, είναι ένα κομμάτι που πραγματικά πάει στον “αυτόματο”». Οπως και ο συνάδελφός του στα Κάτω Πατήσια, διαπιστώνει «πτώση» του μέσου όρου ηλικίας. «Συνολικά, 20% είναι από 20 έως 30 ετών, 20% από 30 έως 45 ετών και οι υπόλοιποι είναι μεγαλύτεροι», διευκρινίζει, «η ανθρωπογεωγραφία αλλάζει». Η οικονομική κρίση, που έχει μετατρέψει την κατοχή και χρήση του αυτοκινήτου ένα «ακριβό» σπορ, φαίνεται ότι οδηγεί όλο και περισσότερους στη λύση των οργανωμένων ημερήσιων εκδρομών.
Πάντως, τα θαλάσσια μπάνια δεν προορίζονται απαραίτητα για τα χαμηλά βαλάντια. «Πούλμαν φεύγουν καθημερινά από το Κολωνάκι και την Κηφισιά, κυρίως βέβαια με ηλικιωμένους», υπογραμμίζει ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων, επισημαίνοντας μια διόλου ευκαταφρόνητη παράμετρο – ότι οι συμμετέχοντες περνούν καλά στις καθημερινές αυτές αποδράσεις. «Αν δεν είναι ήδη σχηματισμένη η παρέα, γνωρίζονται στη διάρκεια των μπάνιων, μετά κάνουν συντροφιά και εκτός καλοκαιρινής σεζόν». Για τους μεγαλύτερους, που έχουν χάσει τον σύντροφό τους και τα παιδιά τους έχουν πάρει τον δρόμο τους, αυτό το καθημερινό «ραντεβού» σημαίνει πολλά. Οι οδηγοί των λεωφορείων μιλούν για ζωηρές συζητήσεις και καλαμπούρια των ηλικιωμένων καθ’ οδόν, που ξεπερνούν σε μπρίο ακόμα και αυτά των μαθητών. Στον γυρισμό, σύσσωμο το πούλμαν χαιρετά κάθε μέλος που αποχωρίζεται την παρέα και κατεβαίνει στην επόμενη στάση, με την υπόσχεση «τα λέμε αύριο».
«Τη δεκαετία του ’70 ο περισσότερος κόσμος πήγαινε με πούλμαν για μπάνιο – εκείνη την εποχή αναχωρούσαν τα πρωινά από το γραφείο μας μέχρι και 6 πούλμαν και το απόγευμα 4», θυμάται ο κ. Πατάκης. Η συνήθεια, βέβαια, δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ, απλώς ατόνησε την εποχή των παχιών αγελάδων. Εχει, όμως, ο καιρός γυρίσματα. «Τα μπάνια στη θάλασσα είναι η κόκκινη γραμμή μας», παρατηρεί ο κ. Πατάκης, «μου λένε “μου έκοψαν ένα σωρό πράγματα, αλλά τη θάλασσα δεν θα μου τη στερήσουν, θα πάω με οποιονδήποτε τρόπο”». Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι σεβασμό στα «μπάνια του λαού» δείχνουν ακόμα και οι πολιτικοί, που ουκ ολίγες φορές επαφίονται στην επίδρασή τους, προκειμένου ο λαός να ξεχάσει όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα ή να επανέλθει αποφορτισμένος στη φθινοπωρινή καθημερινότητα...

Πηγή: kathimerini.gr

Η «καταστρατήγηση» του μονόδρομου στον Περιφερειακό του Νησιού Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 04-08-2018 12:14:50 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. αρχείου)

Προσοχή μεγάλη χρειάζεται από τους οδηγούς και ειδικά στο τμήμα του Περιφερειακού του Νησιού Παραλίου Άστρους -οδός Αγίου Βασιλείου- από το καφέ «Αρμονία» μέχρι το αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία, οδηγοί γράφουν στα «παλιά τους παπούτσια» το μονόδρομο και γυρίζουν με αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος, ο οποίος είναι αυξημένος τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας.

Υ.Σ: Σε αυτό το «σπορ», στο οποίο έχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη -βλέπε εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=33159- επιδίδονται κατά πλειοψηφία «αυτόχθονες!!!».

Η μεταμόρφωση του «τεκέ»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 29-07-2018 11:13:21 am | από nskarmoutsos

Το αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία, στο Νησί του Παραλίου Άστρους, λόγω της εκδήλωσης της «Υποδοχής της Πανσελήνου» του Ομίλου «Πυράμια», εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=36711, μεταμορφώθηκε σε πραγματικό χώρο αναψυχής, όπως θα έπρεπε να είναι και όχι «τεκές» που είχε μετατραπεί , ειδικότερα τις βραδινές ώρες.

Το αλσύλλιο φωταγωγήθηκε δι’ εξόδων του Ομίλου «Πυράμια» και «έλαμψε» ακόμα περισσότερο με την έκθεση ζωγραφικής, οι φωτογραφίες δια του λόγου το αληθές.

Υ.Σ: Ελπίζουμε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας να πάρει τη «σκυτάλη» και να αναδείξει το πανέμορφο αλσύλλιο.

Ιερώνυμος: Ο θεός δεν εκδικείται

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 25-07-2018 02:41:57 pm | από nskarmoutsos

Για δεύτερη μέρα η Αρχιεπισκοπή Αθηνών «αδειάζει» τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο για τις απαράδεκτες δηλώσεις του  ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε την Αττική είναι «Θεία δίκη για έναν άθεο πρωθυπουργό»

Μετά τον εκπρόσωπο τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρη Κονιδάρη, τη σκυτάλη πήρε και ο Αρχιεπίσκοπος εξερχόμενος από την Μητρόπολη Αθηνών όπου τέλεσε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου ο Μακαριώτατος είπε: «Ο Θεός είναι αγάπη. Δεν εκδικείται. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές απόψεις, έχουν όρια. Ο Θεός είναι Θεός Αγάπης".

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές της Αττικής τέλεσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Εξερχόμενος της μητρόπολης, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Όλοι ζούμε τραγικές ώρες. Αυτό που λέγεται ότι πενθεί όλη η Ελλάδα είναι μια πραγματικότητα. Ήρθαμε εδώ να προσευχηθούμε για τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν και να παρηγορήσουμε όσους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Αυτές τις τραγικές ώρες πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε και να συστρατευθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας».

Αντιδράσεις και από την ιεραρχία

Μεγάλες είναι και οι αντίδρασεις ιεραρχών για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχιεπίσκοπο και του ζητούσαν επιτακτικά να κάνει δήλωση προκειμένου να "μαζέψει" τις αρνητικές αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου λέγοντας: «Ο άθεος" πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά από εσένα, δεν εκφράζεις τον Χριστό».

Πηγή: topontiki.gr

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 06-07-2018 04:38:25 pm | από nskarmoutsos

Το γέρικο «κουφάρι» του Κάστρου του Άστρους στέκει ακόμα όρθιο για να θυμίζει «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα» (περί αναστήλωσης).

-Η ανατολική πύλη, 6-7-2018-

*Ο τίτλος είναι από στίχο του Νίκου Γκάτσου

Προηγούμενες αναρτήσεις