Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Στα «χαμηλά» κινήθηκε τουριστικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2017

Κατηγορία Τουρισμός | Αναρτήθηκε 18-04-2018 09:12:19 am | από nskarmoutsos

Αύξηση 13,6% εμφάνισε το 2017 το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΤτΕ. Συγκεκριμένα, το πλεόνασμα ανήλθε στα 12.725 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 11.202 εκατ. ευρώ το 2016.
Ταξιδιωτικό ισοζύγιο ανά Περιφέρεια

Όπως προκύπτει από την Έρευνα Συνόρων, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2017 διαμορφώθηκαν στα 14.203 εκατ. ευρώ. Ο κύριος όγκος των εισπράξεων , σε ποσοστό 88,9% του συνόλου, πραγματοποιήθηκε σε πέντε Περιφέρειες ως εξής: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (3.654 εκατ. ευρώ), Περιφέρεια Κρήτης (3.260 εκατ. ευρώ), Περιφέρεια Αττικής (2.083 εκατ. ευρώ), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (1.852 εκατ. ευρώ) και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (1.775 εκατ. ευρώ).

Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας) οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 1.579 εκατ. ευρώ.

Το 2017 οι ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα πραγματοποίησαν συνολικά 31.021 χιλ. επισκέψεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τη συνολική εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση, καθώς ένας ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί περισσότερες από μία Περιφέρειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Ο μεγαλύτερος όγκος των επισκέψεων, σε ποσοστό 83,9% του συνόλου, πραγματοποιήθηκε σε πέντε Περιφέρειες ως εξής: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (7.262 χιλ.), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (5.841 χιλ.), Περιφέρεια Αττικής (5.137 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (4.806 χιλ.) και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (2.966 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας) πραγματοποιήθηκαν 5.008 χιλ. επισκέψεις.

Οι διανυκτερεύσεις ταξιδιωτών στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν στις 209.855 χιλ. την επισκοπούμενη περίοδο. Σύμφωνα με την κατανομή των διανυκτερεύσεων στις 13 Περιφέρειες της χώρας, το 86,6% των διανυκτερεύσεων πραγματοποιήθηκε σε πέντε περιφέρειες ως εξής: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (46.210 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (40.783 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (40.271 χιλ.), Περιφέρεια Αττικής (29.437 χιλ.) και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (24.944 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας) πραγματοποιήθηκαν 28.211 χιλ. διανυκτερεύσεις.

Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι αριθμοί έχουν ως εξής: Ταξιδιωτικές εισπράξεις σε εκατομμύρια ευρώ: 307,3, ποσό που την κατατάσσει στην 6η θέση. Επισκέψεις σε χιλιάδες: 726,9 νούμερο που την κατατάσσει στην 7η θέση. Διαμονή σε χιλιάδες: 5.213,7, αποτέλεσμα που της δίνει και πάλι την 7η θέση.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Οι τουρίστες της Ελλάδας αναμένονται αυξημένοι για το 2018

Κατηγορία Τουρισμός | Αναρτήθηκε 12-04-2018 09:51:45 am | από nskarmoutsos

(Φωτ. αρχείου, κεντρική ακτή Παραλίου Άστρους)

Οι δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, δείχνουν αισιοδοξία για τον τουρισμό φέτος στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ), η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μίλησε για τουλάχιστον δύο εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες που αναμένεται να επισκεφτούν την Ελλάδα τη φετινή χρονιά, σε σχέση με το 2017.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την εξέλιξη των προκρατήσεων, ενώ στο τέλος του έτους στόχος είναι, σύμφωνα με την υπουργό, να επιτευχθεί μια συνολική άνοδος του 10%.

Να σημειώσουμε ότι το 2017, ο αριθμός των τουριστών σημειώθηκε στα 30,1 εκατομμύρια, ενώ γενικότερα τα πράγματα είναι καλά για τον τουρισμό της Ελλάδας, με το αεροδρόμιο της Αθήνας, μάλιστα, να ανεβαίνει θέση ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.

Αρνητική εικόνα, παρ’ όλ’ αυτά, αφήνουν στους τουρίστες από το εξωτερικό, οι κινητοποιήσεις τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, με την FedHATTA να συνιστά την αποφυγή κινητοποιήσεων που εμποδίζουν τους τουρίστες της χώρας να επισκέπτονται τα αξιοθέατά της. Οι κινητοποιήσεις αυτές, με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτω, φαίνεται να πλήττουν την επισκεψιμότητα των χώρων που αποτελούν σημαντικά αξιοθέατα και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με την FedHATTA, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού.

Πηγή: naftemporiki.g

Ο γύρος της Πελοποννήσου σε... λίγες μέρες

Κατηγορία Τουρισμός | Αναρτήθηκε 28-09-2013 08:55:00 am | από nskarmoutsos

Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας και αποτελείται από επτά νομούς: Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία. Σχηματίζεται στα παράλια από μεγάλους κόλπους που της δίνουν το χαρακτηριστικό σχήμα του πλατανόφυλλου. Κάθε νομός έχει να επιδείξει μια λάμπρη ιστορική πορεία που ξεκινάει από τα προϊστορικά χρόνια ως σήμερα και όλοι τους διαθέτουν μοναδική φυσική ομορφιά και εναλλαγές τοπίων.

Σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικοί οικισμοί, γραφικές πόλεις και γοητευτικά κάστρα, αλλά και φυσικές ομορφιές, όπως βουνά και δάση, ποτάμια και σπήλαια, πανέμορφες παραλίες με βραχώδεις και δαντελωτές ακτές, κάνουν την Πελοπόννησο μια περιοχή που αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές, δραστηριότητες, χαλάρωση, αλλά και γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ας κάνουμε ένα ταξίδι-αστραπή στα πιο ενδιαφέροντα μέρη της θαυμάσιας ακτογραμμής της Πελοποννήσου…

Κορινθία: με στρατηγική γεωγραφική θέση

Μπορούμε να ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το Λουτράκι (διαβάστε για το Λουτράκι εδώ), που βρίσκεται στον πρώτο νομό που συναντάμε, καθώς μπαίνουμε από την Αττική στην Πελοπόννησο. Η άλλοτε κοσμοπολίτικη λουτρόπολη, προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα εξαιτίας των διάσημων ιαματικών πηγών που αναβλύζουν από πολλά σημεία της παραλιακής περιοχής σε έκταση περίπου 750 μέτρων, αλλά και για την όμορφη παραλία της και τη νυχτερινή ζωή της.

Στην Κόρινθο, θαυμάστε την περίφημη διώρυγα που κατασκευάστηκε μεταξύ 1880-1893 και η οποία ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο και επισκεφτείτε την Ακροκόρινθο, με το εντυπωσιακό κάστρο, το ναό της Αφροδίτης και την εκπληκτική θέα.

Κατευθυνόμενοι δυτικά, προς την Πάτρα, θα περάσετε από όμορφα μικρά χωριά και πόλεις με καθαρές παραλίες, όπως το Βραχάτι, το Δερβένι, το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο, που αποτελούν μερικά από τα δημοφιλέστερα παραθεριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου.

Αχαΐα: η «πύλη» της δυτικής Ελλάδας

Η Αχαΐα είναι από τους ιστορικότερους τόπους της Πελοποννήσου και η παραθαλάσσια πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, με ιστορία που ξεκινά από τους αρχαίους χρόνους. «Μπαίνοντας» στο νομό, θα φτάσετε στην Ακράτα, το Διακοπτό και το Αίγιο, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αχαΐας. Είναι μια όμορφη πόλη με μακραίωνη ιστορία, κτισμένη αμφιθεατρικά και με εκπληκτική θέση προς τον κορινθιακό κόλπο. Η γύρω περιοχή, αποτελεί και το κέντρο όπου καλλιεργείται η περίφημη κορινθιακή σταφίδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες του Αιγίου παρουσιάζει το παλιό τμήμα της πόλης και η παραλία της πόλης, από το σιδηροδρομικό σταθμό ως την εκκλησία της Παναγίας της Τρυπητής και οι παλαιές σταφιδαποθήκες που τώρα πια έχουν ανακαινιστεί και λειτουργούν ως καφετέριες.

Λίγο πριν φτάσετε στην Πάτρα, θα δείτε την μεγάλη καλωδιωτή γέφυρα που συνδέει την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα, στο ύψος του Ρίου και του Αντιρρίου αντίστοιχα, η οποία σχεδιάστηκε με εντυπωσιακές αντοχές και ολοκληρώθηκε το 2004.

Η πρωτεύουσα της Αχαΐας, του κεφιού και του καρναβαλιού, αποτελεί σημαντικό λιμάνι και αξίζει να την επισκεφτείτε για να θαυμάσετε το μεσαιωνικό της κάστρο, το σημαντικό οινοποιείο της Αχαΐα Κλάους, τον επιβλητικό ναό του Αγίου Ανδρέα και το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Κατευθυνόμενοι δυτικά, θα περάσετε από μικρά παραλιακά χωριά και όμορφες παραλίες, όπως αυτή της Λακόπετρας και της Καλογριάς, με το μοναδικό σε ομορφιά και έκταση πευκόδασος της Στροφυλιάς να συνθέτει μια ειδυλλιακή εικόνα.

Ηλεία: απέραντες, αμμώδεις παραλίες

Συνεχίζοντας νοτιοδυτικά, θα βρείτε την Αμαλιάδα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηλείας, με έντονη πολιτιστική ταυτότητα, καθώς στα όρια της περιλαμβάνονται πολλές αρχαιολογικές τοποθεσίες και μνημεία. Από εκεί ξεκινούν ή εκεί καταλήγουν δεκάδες δρόμοι, που την συνδέουν με την ορεινή Πελοπόννησο αλλά και τις θάλασσες του Ιονίου.

Πολλές, εντυπωσιακές, αμμουδερές και μεγάλες είναι οι παραλίες που θα συναντήσετε στο δρόμο σας, όπως αυτή της Κυλλήνης και της Κουρούτας, αλλά και την λίμνη Καϊάφα, που αποτελεί υδροβιότοπο και το κέντρο του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή.

Ο Πύργος, η πρωτεύουσα του νομού, γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη την εποχή της σταφίδας (19ος αιώνας - 1930) εξαιτίας της γεωγραφικής του θέσης και σήμερα, αν και κάπως… παρεξηγημένη πόλη, αποτελεί έναν τόπο με ιδιαίτερη ενέργεια.

Στη μέση του Κυπαρισσιακού κόλπου, πολύ κοντά στη λίμνη Καϊάφα, βρίσκεται η Ζαχάρω, που καταλήγει σε μια πανέμορφη παραλία με πλατιά αμμουδιά. H γύρω περιοχή είναι καταπράσινη, με ελιές και πεύκα, ενώ σε μικρή απόσταση από την πόλη της Ζαχάρως, βρίσκεται και το πανέμορφο φαράγγι της Νέδας και η Αρχαία Ολυμπία.

Μεσσηνία: ελαιώνες, γαλαζοπράσινα νερά και ιστορικά μνημεία

Η Κυπαρισσία, στη Μεσσηνία, με τον παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Πόλης και το επιβλητικό κάστρο, αλλά και τους απέραντους ελαιώνες, τα γαλαζοπράσινα νερά, τα ιστορικά μνημεία και τα μέρη αστείρευτης φυσικής ομορφιάς, συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό που γοητεύει κάθε επισκέπτη.

Τη μεσσηνιακή ομορφιά θα την θαυμάσετε και στη γραφική Πύλο (διαβάστε για την Πύλο εδώ), στην «αγκαλιά» του κόλπου του Ναυαρίνου. Είναι μια υπέροχη παραθαλάσσια κωμόπολη με έντονο νησιώτικο χρώμα και με το ξακουστό φρούριό της να δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της.

Στα δύο άκρα του πρώτου «ποδιού» της Πελοποννήσου, βρίσκονται οι όμορφες κωμοπόλεις της Μεθώνης και της Κορώνης (διαβάστε για τη Μεθώνη και την Κορώνη εδώ), με τα περίφημα, βενετσιάνικα κάστρα τους, τις αμμουδερές ακρογιαλιές και ενδιαφέροντα αξιοθέατα στη γύρω περιοχή, ενώ σημαντικό προορισμό αποτελεί και η πρωτεύουσα του νομού, η Καλαμάτα ( http://www.clickatlife.gr/story.aspx?id=1969442 ), γνωστή για τα τοπικά της προϊόντα που αποτελούν βασικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής, αλλά και για τα όμορφα τοπία και τα αξιοθέατά της.

Η Στούπα και η Καρδαμύλη (διαβάστε για την Καρδαμύλη εδώ), στα δυτικά του δεύτερου «ποδιού», είναι δύο πανέμορφα χωριά, με κρυστάλλινες παραλίες και πολλές φυσικές ομορφιές.

Λακωνία: ιδιαίτερη παράδοση και πανέμορφες παραλίες

Το Οίτυλο και η Αρεόπολη (διαβάστε για το Οίτυλο και την Αρεόποληεδώ), στην Αποσκιερή Μέσα Μάνη, στο νοτιότερο σημείο της Ηπειρωτικής Ελλάδας, θα σας μαγέψουν για την άγρια φύση τους, τη γραφικότητα και τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Στην περιοχή υπάρχουν διαδρομές απείρου κάλλους, 67 παραδοσιακοί πετρόχτιστοι οικισμοί -από τους 98 της Μάνης- κάστρα, βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες με μοναδικές αγιογραφίες, πύργοι και μοναδική χλωρίδα και πανίδα.

Νοτιότερα της Αρεόπολης, στον κόλπο του Διρού, το σπήλαιο Γλυφάδα, κρύβει για τον επισκέπτη μοναδικές ομορφιές μέσα στα έγκατα της γης. Πρόκειται για ένα ενάλιο σπήλαιο ανείπωτης ομορφιάς, που έχει πάρει την πρώτη θέση ανάμεσα στα τρία ωραιότερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Ακόμη πιο νότια αξίζει να επισκεφτείτε τους εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς του Γερολιμένα, με το γραφικό, φυσικό λιμάνι, της Βάθειας, με τους πέτρινους πύργους με θέα τη θάλασσα και του Πόρτο Κάγιο (Port aux cailles), ενός γραφικού οικισμού όπου ξεκουράζονταν τα αποδημητικά ορτύκια στο μεγάλο τους ταξίδι για τα θερμά κλίματα, δίνοντας έτσι το όνομά τους στο μέρος.

Στην απέναντι πλευρά του μεσαίου «ποδιού» και λίγο βορειότερα, βρίσκεται το Γύθειο, μια ιστορική πόλη που υψώνεται αμφιθεατρικά στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Ακούμαρος, έχει νησιωτική αύρα και πανέμορφες παραλίες. Εκεί θα δείτε όμορφα νεοκλασικά σπίτια και θα αφουγκραστείτε την έντονη ζωή του τόπου. Η νότια άκρη της πόλης του Γυθείου, ενώνεται μέσω μικρού προβλήτα με ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι. Σε αυτό το νησάκι, σύμφωνα με το μύθο, πέρασαν την πρώτη τους νύχτα ο Πάρης και η Ελένη, πριν φύγουν για την Τροία.

Η πρωτεύουσα της Λακωνίας, η Σπάρτη (διαβάστε για τη Σπάρτη εδώ ), βρίσκεται στην ηπειρωτική Πελοπόννησο και αποτελεί μια πόλη με ενδιαφέροντα αξιοθέατα, αλλά και ορμητήριο για εκδρομές στη γύρω φύση και σε όμορφους οικισμούς.

Η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς (διαβάστε για τη Μονεμβασιά εδώ ), στο τρίτο «πόδι» της Πελοποννήσου, αποτελεί ένα παραμυθένιο σκηνικό με πολλαπλές πολιτισμικές επιρροές και με σπάνιες ομορφιές. Το παρωνύμιό της είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι, σε σμίκρυνση, πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ.

Στο νομό Λακωνίας ανήκει και η πανέμορφη Ελαφόνησος, απέναντι από τη Νεάπολη, φημισμένη για τις μοναδικές παραλίες της, με τους αμμόλοφους και τα θαλασσόκεδρα.

Αρκαδία: η «καρδιά» της Πελοποννήσου

Το μεγαλύτερο μέρος της Αρκαδίας, είναι ηπειρωτικό και περιλαμβάνει ορεινές και άλλες πελοποννήσιες ομορφιές. Πολύ κοντά στα παράλια του νομού βρίσκεται το Λεωνίδιο, στις ακτές του Μυρτώου πελάγους και στη σκιά του Πάρνωνα. Χαρακτηριστικό του είναι ο επιβλητικός κόκκινος βράχος που ορθώνεται πάνω από τον χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό.

Προχωρώντας βορειότερα, θα συναντήσετε γραφικούς ορμίσκους και δαντελωτές ακρογιαλιές και θα φτάσετε στην Τυρό, ένα πανέμορφο παραθεριστικό κέντρο που αποτελείται από τον Άνω Τυρό στις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα, τον Κάτω Τυρό λίγο πιο χαμηλά και την Παραλία Τυρού, που «βλέπει» στο Μυρτώο Πέλαγος.

Το Άστρος στο βόρειο παραλιακό κομμάτι της Αρκαδίας, εκεί όπου συγκλήθηκε την Άνοιξη του 1823 η Β’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, προσφέρεται για ήσυχες βόλτες στο γραφικό του λιμάνι με τις ψαρόβαρκες και τα ιστιοφόρα, καθώς και για μικρές εξερευνήσεις στα γραφικά σοκάκια του. Στον παραλιακό δρόμο, υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια.

Αργολίδα: με πανάρχαια ιστορία και «βαριά» κληρονομιά

Ολοκληρώνοντας την περιήγησή μας στην Πελοπόννησο, φτάνουμε στο νομό Αργολίδας και στο Άργος (διαβάστε για το Άργος εδώ), μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, που παραμένει ένα απέραντο, διαχρονικό «μουσείο», με πολυάριθμα και μοναδικά ευρήματα που τοποθετούνται σε κάθε ιστορική περίοδο, αλλά και με σύγχρονα αξιοθέατα και δυνατότητα για ψυχαγωγία και χαλάρωση.

Το Ναύπλιο (διαβάστε για το Ναύπλιο εδώ ), η πρωτεύουσα του νομού, αποτελεί μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. Η επίσκεψη στο Ναύπλιο δε νοείται, αν δεν ανεβείτε στο φρούριο Παλαμήδι, για να απολαύσετε την εντυπωσιακή θέα και δεν κάνετε βόλτα στην Ακροναυπλία, που αποτελούσε στην αρχαιότητα την ακρόπολη του Ναυπλίου. Αν επισκεφθείτε το Ναύπλιο Σαββατοκύριακο, και ο καιρός είναι καλός, θα έχετε την ευκαιρία να «πεταχτείτε» με μια βενζινάκατο στο μυθικό κάστρο Μπούρτζι, το μικρό αυτό φρούριο που στέκει με χάρη στη μέση της θάλασσας.

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη, βρίσκονται υπέροχες παραλίες και ψαροχώρια που έχουν εξελιχθεί σε κοσμικά τουριστικά θέρετρα, όπως το Τολό, το Βιβάρι, το Πόρτο Χέλι, η Ερμιόνη (http://www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2182562 ) κ.ά. Επίσης, από το Ναύπλιο μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας (Μυκήνες, Επίδαυρος, κ.ά.) και να απολαύσετε τις διαδρομές που περνούν από ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Πελοπόννησος top προορισμός για το Πάσχα

Κατηγορία Τουρισμός | Αναρτήθηκε 31-03-2018 03:13:52 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. Ανάσταση στο Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Παράλιο Άστρος)

Θετικά μηνύματα καταγράφονται στη ζήτηση των Ελλήνων εκδρομέων για ταξίδια την εφετινή περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια αυτό το Πάσχα είναι αυξημένη για το σύνολο των παραδοσιακά καθιερωμένων για τις πασχαλινές εορτές προορισμών, και σε μεγάλο βαθμό οι προτιμήσεις στρέφονται, προς περιοχές όπου πραγματοποιούνται οδικές εκδρομές και προσεγγίζονται εύκολα με αυτοκίνητο. «Η ζήτηση για το Πάσχα είναι δεδομένη. Παρόλ’ αυτά, η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων φέτος δεν είναι ενδεικτική, καθώς το Πάσχα είναι νωρίς», επισημαίνει ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσσανδρος Τσιλίδης.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς και φέτος είναι η Πελοπόννησος, η οποία αναδεικνύεται για μεγάλο μέρος των Ελλήνων ταξιδιωτών πρώτη επιλογή για το σύνολο της εορταστικής περιόδου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Κοιμητήρια - μνημεία της Ευρώπης

Κατηγορία Τουρισμός | Αναρτήθηκε 17-05-2014 08:20:22 am | από nskarmoutsos

Σοφία Αφεντάκη

Ενα νέο είδος τουρισμού αναπτύσσεται δυναμικά στην Ευρώπη. Ο τουρισμός των κοιμητηρίων. Μάρτυρες της τοπικής ιστορίας και φορείς πολιτιστικής κληρονομιάς, πάρκα με καλλιτεχνικά αριστουργήματα και τόποι ανάπαυσης θρυλικών προσωπικοτήτων, τα κοιμητήρια της Γηραιάς Ηπείρου προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο τουρισμός των κοιμητηρίων. Μάρτυρες της τοπικής ιστορίας και φορείς πολιτιστικής κληρονομιάς, πάρκα με καλλιτεχνικά αριστουργήματα και τόποι ανάπαυσης θρυλικών προσωπικοτήτων, τα κοιμητήρια της Γηραιάς Ηπείρου προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Μαζικά συρρέουν οι «προσκυνητές» στον τάφο του Τζιμ Μόρισον στο διάσημο κοιμητήριο Pere-Lachaise του Παρισιού, ενώ οι θεατρόφιλοι αποτίουν φόρο τιμής στον Μπρεχτ επισκεπτόμενοι την τελευταία κατοικία του στο Βερολίνο.

Οι λάτρεις της κλασικής μουσικής προτιμούν το κοιμητήριο Zentralfriedhof της Βιέννης, ενώ κάποιοι επιλέγουν νεκροταφεία που κρατούν ζωντανές μνήμες της ανθρωπότητας. Περπατούν το Μονοπάτι της Μνήμης στο κοιμητήριο Zale της Λιουμπλιάνα, σε ανάμνηση του αγκαθωτού συρματοπλέγματος που περιέβαλε την πόλη μεταξύ των ετών 1942-1945.

Κάθε ψαγμένος ταξιδιώτης θα πραγματοποιήσει κάποια στιγμή μια στάση σε ένα ιστορικό κοιμητήριο.

Η τάση είναι τόσο ισχυρή, ώστε το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει θεσμοθετήσει τον Δρόμο των Κοιμητηρίων ως πολιτιστική διαδρομή πλάι στον Δρόμο του Κρασιού ή της Ελιάς... Μια διαδρομή που περιλαμβάνει 52 κοιμητήρια σε 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα με το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Πρόκειται, άλλωστε, για μια βιομηχανία με μεγάλο τζίρο. Είναι χαρακτηριστικό το πρόσφατο -αλλά όχι σπάνιο- παράδειγμα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Γαλλίας και της Ισπανίας για τα οστά του Σεβιλλιάνου ποιητή Αντόνιο Ματσάδο, ο οποίος κατά την περίοδο του Φρανκισμού είχε διαφύγει στη Γαλλία, όπου και ετάφη όταν πέθανε. Τα τελευταία χρόνια στις δύο χώρες έχει αναπτυχθεί πλούσια συζήτηση -ενίοτε σε υψηλούς τόνους- σχετικά με το πού θα πρέπει να βρίσκονται τα οστά του ποιητή, για τα οποία παρεμπιπτόντως σχηματίζονται ουρές θαυμαστών κατά τη διάρκεια του έτους...

Αρκετά από τα κοιμητήρια προγραμματίζουν οργανωμένες ξεναγήσεις στους χώρους τους. Πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις αλλά και πληροφορίες για τα 52 ιστορικά κοιμητήρια παρέχει η επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δρόμου των Κοιμητηρίων http://cemeteries-route.eu/map.aspx, στην οποία περιλαμβάνονται λίγα λόγια και για τους επιφανείς ανθρώπους που ετάφησαν σε αυτά. Ανάμεσά τους διαβάζει κανείς την ιστορία του Ελληνα Γεωργίου Αβέρωφ αλλά και του Ιρλανδού Francis Browne, του ανθρώπου που τράβηξε 42.000 φωτογραφίες, μεταξύ των οποίων τις τελευταίες εικόνες του Τιτανικού.

Ενα από τα παλιότερα κοιμητήρια της λίστας είναι το Assistens Kirkegard, που κατασκευάστηκε το 1711 στην Κοπεγχάγη για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν όταν το ένα τρίτο του πληθυσμού της πόλης πέθανε εξαιτίας επιδημίας, ενώ ιδιαίτερα πρωτότυπο είναι το μοναδικού τοπίου Skogskyr-kogarden στη Στοκχόλμη.

Γεμάτα αγάλματα, πολιτικούς, επαναστάτες, καλλιτέχνες, λόγιους, επιστήμονες, ανθρώπους που καθόρισαν με τη ζωή και τη σκέψη τους την ιστορία της ανθρωπότητας, τα νεκροταφεία αυτά, άλλα ρομαντικού, άλλα γοτθικού, άλλα κλασικού αρχιτεκτονικού ρυθμού, αποτελούν πόλο έλξης. Πρόκειται για ένα ρεύμα που δεν περιορίζεται στην Ευρώπη. Σημαντική θέση στον τουρισμό των κοιμητηρίων κατέχει, επίσης, η Αργεντινή, με το μνήμα της Εβίτα Περόν στο Μπουένος Αϊρες αλλά και το Κάιρο όπου τα αρχαία νεκροταφεία των Μαμελούκων στεγάζουν χιλιάδες φτωχούς που δεν έχουν άλλο μέρος για να ζήσουν και αποτελούν σύγχρονα τουριστικά αξιοθέατα...

Πηγή: ethnos.gr

Έρχεται δυναμικό τουριστικό καλοκαίρι

Κατηγορία Τουρισμός | Αναρτήθηκε 26-02-2018 11:47:24 am | από nskarmoutsos

(Φωτ. αρχείου, κεντρική ακτή Παραλίου Άστρους)

Λίγο πριν η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (ITB) ανοίξει τις πύλες της στο Βερολίνο, διοργανωτές και ταξιδιωτικά πρακτορεία εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν. Ο κλάδος υπέστη πλήγμα από τις μειώσεις κρατήσεων στην Τουρκία, μια χώρα που παραδοσιακά ήταν πολύ σημαντική για τους γερμανούς τουριστικούς ομίλους.
Στο μεταξύ όμως η Τουρκία φαίνεται να επιστρέφει και πάλι στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. «Στη Γερμανία οι κρατήσεις για την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά» λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ομίλου TUI, Φριτς Γιούσεν. «Η Αίγυπτος και η Τουρκία έχουν επιστρέψει δυναμικά» επιβεβαιώνει ο Ραλφ Σίλερ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FTI-Group. «Και στην Ελλάδα η ανοδική πορεία συνεχίζεται». Ο ειδικός εκτιμά ότι αυτή η τάση θα μετριάσει λίγο τις υπερβολικά πολλές κρατήσεις που σημείωνε η Ισπανία τα τελευταία χρόνια.
Πρώτη επιλογή η Γερμανία
Ωστόσο για τους Γερμανούς, σημαντικός και δημοφιλής προορισμός παραμένει η ίδια τους η χώρα. Οι κοντινοί προορισμοί εντός της Γερμανίας αναμένεται να είναι και αυτή τη σεζόν η πρώτη επιλογή των τουριστών, αποτελώντας το 30% των συνολικών κρατήσεων.
Σύμφωνα με τον ερευνητή τουρισμού Μάρτιν Λόμαν: «Για όλους τους ταξιδιώτες ισχύει: η Γερμανία αποτελεί τον νούμερο ένα ταξιδιωτικό προορισμό».
Τα τουριστικά πρακτορεία έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν αφού ο μήνας Ιανουάριος θεωρείται «προάγγελος» της καλοκαιρινής σεζόν.

Οι αρνητικές πλευρές του τουρισμού
Η άνθιση του τουρισμού έχει όμως και τις αρνητικές πλευρές κυρίως για τους ντόπιους. Σε πολλές περιοχές ή πόλεις όπως στη Βαρκελώνη, τη Βενετία ή το Άμστερνταμ οι ντόπιοι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα κύματα μαζικού τουρισμού.
«Όταν οι ντόπιοι εκτοπίζονται από την πόλη από τους τουρίστες, επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις τιμές των ακινήτων, όταν οι τουρίστες με τη συμπεριφορά τους πρακτικά καταστρέφουν την ταυτότητα μιας πόλης, ενός χωριού ή μιας περιοχής, τότε κάτι δεν πάει καλά» δηλώνει εκπρόσωπος του ομίλου DER. Ταυτόχρονα όμως επισημαίνει ότι ο τουρισμός δημιουργεί και θέσεις εργασίας και συμβάλει στη συντήρηση των υποδομών στις εκάστοτε περιοχές.
Πάντως οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν εάν το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα ακολουθήσει μια εξίσου καλή τουριστική σεζόν. Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (ITB) θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 11 Μαρτίου στο Βερολίνο.

Πηγή: Deutsche Welle

Επιδότηση τουριστικών επιχειρήσεων: 40 μέρες προθεσμία

Κατηγορία Τουρισμός | Αναρτήθηκε 23-02-2018 10:09:17 am | από nskarmoutsos

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως και τις 28 Μαρτίου 2018.
Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο και εκτιμάται πως ο αρχικός προϋπολογισμός των 120 εκατ. ευρώ θα υπερκαλυφθεί, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και αύξηση του προϋπολογισμού, όπως έχει γίνει στο παρελθόν και με άλλα προγράμματα επιχειρηματικότητας.
Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr και η δράση αφορά Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού, με υψηλής ποιότητας τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Στις 28 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία

Το πρόγραμμα, το οποίο αφορά σε επενδυτικά σχέδια από 25.000 έως και 400.000 ευρώ, απευθύνεται σε επενδυτές που θέλουν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους για νέες αλλά και υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει μέχρι στις 28 Μαρτίου 2018.

Το ποσοστό επιδότησης διαμορφώνεται στο 45% των επιλέξιμων δαπανών και στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού για τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ μισθωτής εργασίας, το ποσοστό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 50%. Στόχος είναι η ενίσχυση Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού.

Ποιοι μπορούν να υπαχθούν

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν υπό σύσταση επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα του Τουρισμού όπως ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα, καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής, χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων, υπηρεσίες ενοικίασης και εκμίσθωση εξοπλισμού πλωτών μεταφορών, υπηρεσίες ενοικίασης και χρηματοδοτικής μίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητισμού και δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων και γραφείων οργανωμένων ταξιδιών.
Ως επιλέξιμες δαπάνες θεωρούνται οι δαπάνες για κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος, μηχανήματα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος, μεταφορικά μέσα, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, προβολή και προώθηση - συμμετοχή σε Εκθέσεις, τεχνικές μελέτες μηχανικού και υπηρεσίες φοροτεχνικού και νομικού συμβούλου, λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού, σύνταξη και παρακολούθηση υλοποίησης Επενδυτικού Σχεδίου.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης αποδεικτικά στοιχεία εξασφάλισης της ιδιωτικής συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον του 60% του προτεινόμενου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου. Επίσης να πραγματοποιήσουν επένδυση σε μία μόνο Περιφέρεια και να έχουν υποβάλλει μία επενδυτική πρόταση ανά ΑΦΜ.

Πηγή: in.gr

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση για ίδρυση τουριστικής επιχείρησης

Κατηγορία Τουρισμός | Αναρτήθηκε 13-02-2018 09:47:51 am | από nskarmoutsos

Μέχρι τις 28 Μαρτίου 2018 θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, με τίτλο «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Το πρόγραμμα, το οποίο αφορά σε επενδυτικά σχέδια από 25.000 έως και 400.000 ευρώ, απευθύνεται σε επενδυτές που θέλουν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους για νέες αλλά και υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει:

 • να προσκομίσουν κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης αποδεικτικά στοιχεία εξασφάλισης της Ιδιωτικής Συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον του 60% του προτεινόμενου (επιχορηγούμενου) προϋπολογισμού του Επενδυτικού Σχεδίου
 • να πραγματοποιήσουν επένδυση σε μία μόνο Περιφέρεια
 • να δεσμεύονται ότι λειτουργούν ή ότι θα λειτουργήσουν νόμιμα αποκτώντας την κατάλληλη άδεια λειτουργίας μέχρι και την ολοκλήρωση της επένδυσης
 • να υποβάλουν μία επενδυτική πρόταση ανά ΑΦΜ.

Επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

 • Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: ξενοδοχεία κατηγορίας 3 αστέρων και άνω με δυναμικότητα 10 έως και 50 κλινών, ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping) 3 αστέρων και άνω, ξενώνες νεότητας
 • Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με ελάχιστο αριθμό 3 κατοικιών, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια–διαμερίσματα 3 κλειδιών και άνω και ελάχιστης δυναμικότητας 10 κλινών
 • Τουριστικά γραφεία διαφόρων δραστηριοτήτων
 • Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: αθλητικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου, άλλες ειδικές–εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ψυχαγωγικά και θεματικά πάρκα κ.ά.
 • Λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού.

Στόχος είναι η ενίσχυση Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού.

Πηγή: in.gr

Οι πόλεις με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο

Κατηγορία Τουρισμός | Αναρτήθηκε 10-02-2018 09:12:04 am | από nskarmoutsos

(Φωτ. Χονγκ Κονγκ)

Τη λίστα με τις δημοφιλέστερες πόλεις στον κόσμο για το 2017, βάσει του αριθμού των επισκεπτών που προσέλκυσαν, δημοσίευσε το Euromonitor International, με το Χονγκ Κονγκ να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Euromonitor International, 26,6 εκατ. άνθρωποι επισκέφθηκαν για τουλάχιστον μία διανυκτέρευση την πρώην βρετανική αποικία στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κίνας, με τη Μπανγκόκ και το Λονδίνο να βρίσκονται στη δεύτερη και την τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Το Χονγκ Κονγκ έχει έκταση 1.105,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό 7.374.900 κατοίκους σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2016. Στη δεκαετία του 1970 άρχισαν να αναγείρονται με ταχύτατο ρυθμό τεράστιοι ουρανοξύστες που δεσπόζουν της πόλης προσδίδοντας εικόνα μεγαλούπολης των ΗΠΑ.

Σήμερα κυβερνάται ως ειδική διοικητική περιοχή κατά τον βασικό νόμο του Χονγκ Κονγκ. Υπό τον όρο της σινοβρετανικής κοινής Διακήρυξης, η Κίνα έχει υποσχεθεί ότι το Χονγκ Κονγκ θα έχει έναν σχετικά υψηλό βαθμό αυτονομίας τουλάχιστον έως το 2047, γεγονός που το επιβάλλουν περισσότερο οικονομικοί λόγοι. Η αυτονομία αφορά το νομικό σύστημα, το νόμισμα, την τελωνειακή πολιτική, τις πολιτιστικές αντιπροσωπείες, τις διεθνείς αθλητικές ομάδες του, τους νόμους μετανάστευσης, ενώ η Κίνα αντιπροσωπεύει το Χονγκ Κονγκ διπλωματικά και στρατιωτικά.

 Οι 10 πόλεις που προσέλκυσαν τους περισσότερους επισκέπτες το 2017 είναι σύμφωνα με το Euromonitor International:

 1. Χονγκ Κονγκ – 26,6 εκατ. επισκέπτες
 2. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη – 21,2 εκατ.
 3. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο – 19,2 εκατ.
 4. Σιγκαπούρη – 16,6 εκατ.
 5. Μακάο, Κίνα – 15,4 εκατ.
 6. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – 14,9 εκατ.
 7. Παρίσι, Γαλλία – 14,4 εκατ.
 8. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ – 12,7 εκατ.
 9. Σεντζέν, Κίνα – 12,6 εκατ.
 10. Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία – 12,3 εκατ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Travel and Leisure: Οι 50 καλύτεροι προορισμοί για το 2018 - Ανάμεσα τους η Πελοπόννησος

Κατηγορία Τουρισμός | Αναρτήθηκε 30-12-2017 09:33:48 am | από nskarmoutsos

Τους 50 καλύτερους προορισμούς για να ταξιδέψει κανείς εντός του 2018, βάσει των προτιμήσεων των συντακτών του, παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure (T+L), με την Πελοπόννησο να περιλαμβάνεται στη λίστα.

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό στέκεται μεταξύ άλλων στη βελτίωση των υποδομών, όπως οι αυτοκινητόδρομοι και λιμάνια, που κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση στην Πελοπόννησο.

Τονίζει επίσης πως, καθώς η γεωργία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής, υπάρχουν εγκαταστάσεις αγροτουρισμού όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει τοπικά προϊόντα και την κουζίνα της Πελοποννήσου, με τον συντάκτη να φέρνει ως παράδειγμα τα μανιάτικα ζυμαρικά με μυζήθρα και τα μουστοκούλουρα.

Από απομακρυσμένα, ειδυλλιακά νησιά μέχρι μεγαλουπόλεις και ολόκληρες χώρες, οι 50 προορισμοί που προτείνει το T+L για το 2018, είναι οι εξής:

 1. Σόλτα, Κροατία
 2. Γκρίνβιλ, Νότια Καρολίνα
 3. Γρενάδα, Καραϊβική
 4. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
 5. Λος Κάμπος, Μεξικό
 6. Κοιλάδα Ουάλα Ουάλα, Ουάσιγκτον
 7. Ουζμπεκιστάν
 8. Αίγυπτος
 9. Μαρακές, Μαρόκο
 10. Νησιά Φίτζι
 11. Αλμπουκέρκη, Μεξικό
 12. Ζάμπια
 13. Αρχιπέλαγος Φινλανδίας
 14. Ακτές του Ειρηνικού στην Κολομβία
 15. Καταρράκτες Ιγκουασού, Αργεντινή και Βραζιλία
 16. Νησί Σαλίνα, Ιταλία
 17. Μαυροβούνιο
 18. Τορόντο, Καναδάς
 19. Πιόνγκτσανγκ, Νότια Κορέα
 20. Σαν Αντόνιο, Τέξας
 21. Βαλέτα, Μάλτα
 22. Ιρλανδία
 23. Ιορδανία
 24. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
 25. Μαυρίκιος, Ινδικός Ωκεανός
 26. Πελοπόννησος, Ελλάδα
 27. Σάο Πάολο, Βραζιλία
 28. Λόφοι Μπερκσάιρ, Μασαχουσέτη
 29. Λουάνγκ Πραμπάνκ, Λάος
 30. Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
 31. Μπόιζι, Αϊντάχο
 32. Πόλη του Μεξικού
 33. Μπαχάμες, Καραϊβική
 34. Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
 35. Σαγκάη, Κίνα
 36. Κοπεγχάγη, Δανία
 37. Βρυξέλλες, Βέλγιο
 38. Χερσόνησος Μόρνινγκτον, Μελβούρνη
 39. Μεντόσα, Αργεντινή
 40. Μπιγκ Σουρ, Καλιφόρνια
 41. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
 42. Ουάσινγκτον, πρωτεύουσα των ΗΠΑ
 43. Μπαλί, Ινδονησία
 44. Νότια Σρι Λάνκα
 45. Γροιλανδία
 46. Λίμνες Ναγκάμπι, Αυστραλία
 47. Σλοβενία
 48. Έντμοντον, Καναδάς
 49. Κοιλάδα Ίγια, Ιαπωνία
 50. Μπαϊρόιτ, Γερμανία

Πηγή: naftemporiki.gr

Προηγούμενες αναρτήσεις