Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Η κρίση έφερε...όσπρια

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 22-11-2012 02:04:06 pm | από nskarmoutsos

Η κρίση έχει φέρει αύξηση της κατανάλωσης οσπρίων καθώς τα όσπρια, τρόφιμα χαμηλού κόστους και συνάμα υψηλής διατροφικής αξίας, αποτελούν την καλύτερη πηγή πρωτεϊνών από τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Οι πρωτεΐνες, ως βασικό συστατικό όλων των κυττάρων του σώματος, είναι απαραίτητες για τη διατήρηση, την ανάπτυξη και την επανόρθωση των ιστών. Επιπλέον, συμβάλλουν στο σχηματισμό των ενζύμων, των ορμονών, των αντισωμάτων και στην πραγματοποίηση μια σειράς λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος. Ανάλογα με τη σύστασή τους σε αμινοξέα οι πρωτεΐνες διαιρούνται σε πλήρης και ελλιπείς. Πλήρεις πρωτεΐνες θεωρούνται αυτές των ζωικών προϊόντων (κρέας, αβγό, γάλα) αλλά υπό σωστές προϋποθέσεις και αυτές των οσπρίων.

Όταν τα όσπρια συνδυαστούν κατάλληλα με δημητριακά τότε παρέχουμε στον οργανισμό πλήρεις πρωτεΐνες. Για παράδειγμα, παραδοσιακές συνταγές όπως το φακόρυζο (συνδυασμός φακής και ρυζιού) ή της φασολάδας με κριθαράκι, αποτελούν πολύ καλά υποκατάστατα κρέατος που δίνουν στον οργανισμό πλήρεις πρωτεΐνες, μεγάλης διατροφικής αξίας. Ο συνδυασμός αυτός είναι βασικός για τους χορτοφάγους, καθώς και για τα άτομα που νηστεύουν για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Τα όσπρια είναι παράλληλα πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και κυρίως φλαβονοειδή, που πολλές έρευνες τα θεωρούν ως την καλύτερη προστατευτική ασπίδα του ανθρώπου κατά των σύγχρονων απειλών, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνος, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες τα καθιστά πολύτιμα για την ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Πηγή: vita.gr

Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το «κοινωνικό μέρισμα»

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 21-11-2017 03:30:05 pm | από nskarmoutsos

Για την αίτηση οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος θα πρέπει να μπουν στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και ακολούθως θα κάνουν «κλικ» εδώ http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html, ακολούθως:

«Μπαίνεις με τον ΑΜΚΑ μέσα για να δηλώσεις το κινητό σου, το email σου και το ΙΒΑΝ. Έρχονται όλα προσυμπληρωμένα μπροστά σου, φορολογική δήλωση του 2016. Το Α21 αναφέρει το φορολογητέο σου εισόδημα. Όχι να υπολογίσεις τεκμαρτό. Είναι αυτόματο το σύστημα. Εάν έχεις φιλοξενούμενους, πρέπει κάθε φιλοξενούμενος να μπει στην ίδια πλατφόρμα και να δηλώσει το φορολογητέο του εισόδημα. Προστίθενται όλα τα φορολογητέα εισοδήματα και βγαίνει το μέρισμα που θα πάρει το νοικοκυριό». 

«Μαϊμού» πλημμυροπαθείς, αρπάζουν τα είδη που συγκεντρώνονται στη Μάνδρα

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 21-11-2017 09:55:26 am | από nskarmoutsos

Δεκάδες περιστατικά αισχροκέρδειας από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορα τεχνάσματα αρπάζουν όσα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης μπορούν, από αυτά που έχουν συγκεντρωθεί χάρη στη μαζική προσφορά πολιτών και φορέων από ολόκληρη την Ελλάδα και στη συνέχεια τα πωλούν στη μαύρη αγορά, καταγγέλλουν πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα.

"Έρχονται στα σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και φεύγουν φορτωμένοι για δέκα οικογένειες. Εκ των υστέρων όπως έχουμε διαπιστώσει, πωλούν τις κουβέρτες ή τα ρούχα για ένα και δύο ευρώ, σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη" περιγράφει ο 50χρονος Αλέξανδρος Φαρμάκης στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν να διηγηθούν οι περισσότεροι κάτοικοι της Μάνδρας που σπεύδουν στα δημοτικά καταστήματα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, ενώ δεν λείπουν και οι στιγμές έντασης μεταξύ τους.

"Είναι πολλοί που έρχονται τρεις φορές την ίδια μέρα και αρπάζουν όσα περισσότερα μπορούν, τα φορτώνουν σε αυτοκίνητα, εξαφανίζονται ή απομακρύνονται τρέχοντας και έπειτα από λίγο επιστρέφουν. Από την ημέρα της θεομηνίας, την Τετάρτη κυκλοφορώ με τα ίδια ρούχα. Αυτά είναι τα μοναδικά μου υπάρχοντα" λέει ο 67χρονος Παναγιώτης Σαρρής το σπίτι του οποίου κινδυνεύει με κατάρρευση.

Πηγή: enikos.gr

Χάνουν τα ακίνητα τους το 2018 όσοι δεν τα δήλωσαν στο Κτηματολόγιο από: Άστρος, Δολιανά, Ξηροπήγαδο και Παράλιο Άστρος

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 20-11-2017 10:24:55 pm | από nskarmoutsos

Ακίνητα «Αγνωστου Ιδιοκτήτη» σε 111 περιοχές σε όλη την Ελλάδα περνάνε στο Ελληνικό Δημόσιο εντός του 2018. Πρόκειται για ακίνητα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν τα δήλωσαν στο Κτηματολόγιο, για οποιοδήποτε, συχνά ανυπαίτιο, λόγο, ή τα δήλωσαν με σοβαρά σφάλματα.
Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται σε 111 πόλεις και περιοχές της χώρας όπου συμπληρώνονται 14 χρόνια από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των πρώτων κτηματολογικών γραφείων, προθεσμία στην οποία χάνεται οριστικά η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής και συνεπώς και το ίδιο το ακίνητο. Μεταξύ των 111 περιοχών είναι η Νέα Σμύρνη, Ν. Ψυχικό, Βριλήσσια, Μελίσσια, Γέρακας, Ρέντης, Ελευσίνα και Νέα Πέραμος.
Το θέμα, βρέθηκε στο επίκεντρο του 20ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης Ιδιοκτητών Αχαΐας στην Πάτρα όπου ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς επεσήμανε την ανάγκη άμεσης νομοθετικής παράτασης της προθεσμίας αυτής έως τουλάχιστον την 20ετία της έκτακτης χρησικτησίας του Αστικού Κώδικα, ώστε να μην πάσχει από αντισυνταγματικότητα η διαδικασία της αφαίρεσης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας από αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δεν τη δήλωσαν.
Σημείωσε ακόμη ότι ενώ η σχετική νομοθεσία προβλέπει αποζημίωση των ιδιοκτητών που θα χάσουν την περιουσία τους από τη διαδικασία αυτή, στον προϋπολογισμό του κράτους δεν προβλέπεται κανένα σχετικό κονδύλι, πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά δεν υφίσταται ούτε η δυνατότητα αποζημίωσης.
Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας αναγνώρισε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στην προστασία του ανθρώπινου δικαιώματος της ιδιοκτησίας τόσο από το διεθνές δίκαιο όσο και από το ελληνικό Σύνταγμα. Ο κ. Τζαβάρας υπενθύμισε επίσης την δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά για μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια και υπογράμμισε επιπλέον την ανάγκη να λειτουργήσει η φορολογία ως κίνητρο για να λειτουργήσει η αγορά και η οικονομία.
Δείτε ΕΔΩ τα 111 κτηματολογικά γραφεία όπου τα αδήλωτα ακίνητα περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο μέσα στο 2018.

Πηγή: in.gr

Κοινωνικό μέρισμα 2017 – TAXISnet: Ποιοι και πώς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 20-11-2017 05:09:52 pm | από nskarmoutsos

Σήμερα, Δευτέρα (20/11/2017) θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή το κοινωνικό μέρισμα, εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=34547

Οι δικαιούχοι εντός των επόμενων ημερών θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση για να λάβουν το ποσό που δικαιούνται στο TAXISnet, όπου έχει ήδη διαμορφωθεί ειδική φόρμα.

Για την αίτηση οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος θα πρέπει να μπουν στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και ακολούθως θα κάνουν «κλικ» ΕΔΩ http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html

Υπενθυμίζεται, ότι το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης που θα λάβουν οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και δεν θα προσμετράται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα κάθε νοικοκυριού προκειμένου να κριθεί εάν αυτό δικαιούται κάποιας άλλης κοινωνικής παροχής καταβαλλόμενης με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Πηγή: newsbomb

5.000 ευρώ εφάπαξ βοήθεια στους πληγέντες των θεομηνιών, 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 20-11-2017 10:07:53 am | από nskarmoutsos

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πληγέντες των θεομηνιών, ενώ στη Βουλή κατατίθεται η σχετική τροπολογία, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.
Όπως διευκρίνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με την ολοκλήρωση της καταγραφής θα εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί στη Δυτική Αττική.
Ο υπουργός Επικράτειας τόνισε ότι θα δοθούν 1.000 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή κατοικίας, 500 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή επαγγελματικού χώρου, 300 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή αποθήκης, 60 ευρώ το τετραγωνικό για επιδιόρθωση κατοικίας, 40 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή επαγγελματικού χώρου και 20 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή αποθήκης.
Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι η αποζημίωση, μέχρι 150 τ.μ., αποτελείται από 60% δωρεάν κρατική αρωγή και 40% άτοκο δάνειο ενώ τυχόν υπόλοιπο καλύπτεται από άτοκο δάνειο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως, όπως προβλέπει ο νόμος, θα υπάρξουν ειδικές ενισχύσεις για τους πληγέντες για τη στέγαση και διατροφή, επίδομα πρώτων εξόδων, την αποκατάσταση της οικοσκευής, επίδομα πληγέντων και αποζημίωση επαγγελματικού εξοπλισμού.

Πρόσθεσε πως ο καθορισμός και η διανομή των ειδικών αυτών ενισχύσεων είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνισε πως, εξαιτίας της έντασης της καταστροφής, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόσθετες αποζημιώσεις σε όσους έχουν πληγεί.
«Συγκεκριμένα, όλα τα νοικοκυριά, που σύμφωνα με την καταγραφή των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, έχουν υποστεί ζημιές, θα λάβουν επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες επιχειρήσεις θα λάβουν 8.000 ευρώ».
Υπογράμμισε πως η ίδια έκτακτη ρύθμιση θα ισχύσει και στις περιοχές της Σύμης, της Σαμοθράκης, του δήμου Αγιάς της Λάρισας, αλλά και της παραλίας της Κατερίνης που επίσης χτυπήθηκαν πρόσφατα από φυσικές καταστροφές και στις οποίες η διαδικασία της καταγραφής έχει ολοκληρωθεί.
Επισήμανε πως η διανομή της έκτακτης ενίσχυσης θα γίνει άμεσα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως θα ορίζεται στη σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.
«Η έκτακτη ενίσχυση θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη», επανέλαβε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πηγή: real.gr

Ποιοι κατοχυρώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης πριν τα 60

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 20-11-2017 09:21:45 am | από nskarmoutsos

Σύνταξη πλήρη με όρια ηλικίας κάτω του 60ού έτους προλαβαίνουν να κλειδώσουν ως το τέλος του 2017 χιλιάδες ασφαλισμένοι και να αποφύγουν την περαιτέρω αύξηση του ορίου ηλικίας (άμεση ή έμμεση) το 2018 και τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου'', μετά τις αλλαγές που ισχύουν από τον Αύγουστο του 2015 στα όρια ηλικίας, τα κλειδιά για να συνταξιοδοτηθούν με ευνοϊκότερα όρια ηλικίας οι ασφαλισμένοι πριν από το 1992 είναι τρία:

• Ο συνολικός χρόνος ασφάλισης που έχουν σήμερα.

• Ο πλασματικός χρόνος που μπορούν να εξαγοράσουν ως το 2012, ώστε να κατοχυρώσουν το δικαίωμα των χαμηλότερων ορίων ηλικίας.

• Η πραγματική ηλικία που έχουν από τις 19 Αυγούστου του 2015 και μετά. Εν προκειμένω, παίζει ρόλο η ηλικία που έχουν το 2017 γιατί από αυτή καθορίζεται η ηλικία συνταξιοδότησης.

ΙΚΑ: Από τα 59,5 στη σύνταξη με τα νέα όρια ηλικίας του 2017

Η έξοδος με πλήρη σύνταξη πριν από τα 60 από το ΙΚΑ προϋποθέτει ασφάλιση πριν από το 1993 και να έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος εργασίας ως το 2012, με ή χωρίς αναγνωρίσεις πλασματικών ετών.
Αν, για παράδειγμα, έχουμε 35 έτη (10.500 ένσημα) ως το 2012, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης καθορίζεται από την ηλικία των 58 και 59 ετών και είναι κάτω των 60 ή στα 60, εφόσον τα 58 ή 59 συμπληρώνονται το 2017.
Αν έχουμε όμως τα 10.500 από το 2013 και μετά, ή αν δεν υπάρχουν πλασματικοί χρόνοι ώστε να τα συμπληρώσουμε ως το 2012, τότε το όριο ηλικίας είναι στα 62 και θα χρειαστούν 40 έτη (12.000 ένσημα).

Οι κατηγορίες που έχουν τις προϋποθέσεις για πλήρη σύνταξη ως το 60ό έτος από το ΙΚΑ είναι:

1. Μητέρες με ασφάλιση πριν από το 1993 με 5.500 ημέρες και με ανήλικο παιδί ως το 2010. Το όριο για πλήρη σύνταξη καθορίζεται από την ηλικία των 55 ετών. Αν έκλεισαν τα 55 μετά τις 19/8/2015, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ανεβαίνει στα 56 και 6 μήνες. Αν τα κλείσουν το 2017, βγαίνουν στα 59 και 5, αν κλείσουν τα 55 το 2018, βγαίνουν στα 61, ενώ αν το 55ο έτος συμπληρώνεται το 2019, θα συνταξιοδοτηθούν στα 62 και 6. Προσοχή: Οσες κλείνουν τα 55 από 19/8/2015 μέχρι 18/8/2020 παίρνουν μειωμένη οποτεδήποτε γιατί το όριο ηλικίας για μειωμένη σύνταξη είναι 50 ετών και το πιάνουν ως τις 18/8/2015, οπότε δεν επηρεάζονται από αλλαγές, παρά μόνο αν κλείνουν τα 50 από 19/8/2015 και μετά.

2. Μητέρες με ένσημα πριν από το 1993 στο ΙΚΑ που είχαν ανήλικο παιδί το 2011 με 5.500 ημέρες ασφάλισης είτε με εργασία είτε και με εξαγορά ως 1.200 ημερών. Το νέο όριο για πλήρη σύνταξη καθορίζεται από την ηλικία των 57 ετών. Οσες κλείσουν τα 57 το 2017 βγαίνουν στα 60 και 9. Οσες τα έκλεισαν το 2016 βγαίνουν στα 59 και 5. Προσοχή: Οσες κλείνουν τα 57 από 19/8/2015 μέχρι 18/8/2020 παίρνουν μειωμένη οποτεδήποτε γιατί το όριο ηλικίας είναι 52 ετών και το πιάνουν ως τις 18/8/2015.

3. Μητέρες με ένσημα πριν από το 1993 στο ΙΚΑ που είχαν ανήλικο παιδί το 2012 με 5.500 ημέρες ασφάλισης είτε με εργασία είτε και με εξαγορά ως 1.500 πλασματικών ημερών ασφάλισης. Το νέο όριο για πλήρη σύνταξη καθορίζεται από την ηλικία των 60 ετών. Οσες γίνουν 60 το 2017 βγαίνουν στα 62 και 8, ενώ για μειωμένη έχουν δικαίωμα αποχώρησης από τα 55.

4. Ασφαλισμένοι με 10.500 ένσημα ως το 2010 ή το 2011 (πραγματικά ή και πλασματικά) και ηλικία 58 μετά τις 19/8/2015 αποχωρούν στα 58 και 6. Με ηλικία 58 το 2016 αποχωρούν στα 59, με ηλικία 58 το 2017 βγαίνουν με σύνταξη στα 59 και 6, ενώ αν τα 58 τα κλείνουν από το 2018 ως το 2021, βγαίνουν από 60 ως 61 και 6.

5. Ασφαλισμένοι με 10.500 ένσημα το 2012 (πραγματικά ή και πλασματικά) βγαίνουν αφού κλείσουν τα 59. Αν τα κλείνουν από τις 19/8/2015 μέχρι 31/12/2021, τα νέα όρια για σύνταξη είναι από 59 και 5 ως τα 61 και 8.

6. Γυναίκες που συμπληρώνουν 10.000 ένσημα (33,3 έτη) το 2010, το 2011 ή το 2012, βγαίνουν με πλήρη με το όριο ηλικίας που θα ισχύει αφού κλείσουν τα 57, τα 58 ή τα 58 και 6. Για παράδειγμα, ασφαλισμένη με 10.000 ένσημα ως το 2010 και ηλικία 57 το 2017, θα βγει στα 60 και 9. Αν κλείνει τα 57 το 2019, θα βγει στα 63 και 3. Αν είχε τις 10.000 ημέρες το 2011, θα βγει με το όριο των 58, που ανεβαίνει ως τα 67. Με 500 ημέρες όμως εξαγορά, για τα έτη 2011 και 2012, κατεβαίνουν τα όρια και βγαίνουν όπως οι ασφαλισμένοι με 10.500 ένσημα ως το 2012, δηλαδή πριν από τα 62.

7. Ασφαλισμένοι με 10.500 ένσημα, εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα μέχρι το 2014, παίρνουν πλήρη πριν από τα 62, αλλά και μειωμένη πριν από τα 60. Τα ένσημα μέχρι τα 10.500 συμπληρώνονται και με πλασματικά έτη, αφού όμως υπάρχουν τα 7.500 στα βαρέα. Οσοι έχουν τις 10.500 ημέρες ασφάλισης ή συμπληρώνουν τις 7.500 στα βαρέα από 1/1/2015 και μετά, βγαίνουν με πλήρη στα 62 και μειωμένη στα 60.

8. Οι γυναίκες με ασφάλιση πριν από το 1993 και με βαρέα ένσημα θα πρέπει να έχουν ως το 2012 συνολικό χρόνο 4.500 ημέρες και από αυτές 3.600 στα βαρέα. Με αυτές τις προϋποθέσεις βγαίνουν στα 55, αν έχουν το χρόνο ασφάλισης ως το 2010, στα 56 αν έχουν το χρόνο ασφάλισης το 2011 και στα 57 αν τον συμπληρώνουν το 2012. Αν ο χρόνος ασφάλισης (4.500 ημέρες εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα) συμπληρώνεται από το 2013 και μετά, το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι στο 62ο έτος. Προσοχή: Από τα 3.600 ένσημα στα βαρέα τα 1.000 θα πρέπει να τα έχουν στα 13 τελευταία έτη πριν από την ηλικία συνταξιοδότησης.

Πηγή: topontiki.gr

Η Φώφη Γεννηματά νικήτρια των εκλογών

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 19-11-2017 09:26:45 pm | από nskarmoutsos

Η Φώφη Γεννηματά είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της Κεντροαριστεράς. Με καταμετρημένο το 50% των ψήφων, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ συγκεντρώνει ποσοστό 58,32%, έναντι 41,68% του Νίκου Ανδρουλάκη. Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται.
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα, κερδήθηκε και τη δεύτερη Κυριακή το στοίχημα, καθώς παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και την έλλειψη πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο υποψηφίων αυτήν την εβδομάδα, τουλάχιστον 155.000 πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία.

Στην τελική καταμέτρηση των ψήφων εκτιμάται ότι ο αριθμός των ψηφισάντων θα αγγίξει τις 160.000. Υπενθυμίζεται ότι στον α' γύρο ψήφισαν 212.000 πολίτες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου.
Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.
Ο κ. Αλιβιζάτος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το ποσοστό συμμετοχής, δεδομένων και των αντίξοων καιρικών συνθηκών και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής.

Πηγή: in.gr

«Γαλαζοαίματος»

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 10-12-2012 12:07:14 am | από nskarmoutsos

H λέξη «Γαλαζοαίματος» χρησιμοποιούνταν κατά το Μεσαίωνα για να δηλώσει την αριστοκρατική ή βασιλική καταγωγή κάποιου.
Ο όρος προέκυψε στην μεσαιωνική Ισπανία (κατά μία άλλη εκδοχή, λιγότερο πιθανή, στην Αγγλία), εξαιτίας των Ισπανών ευγενών. Ήταν η εποχή, κατά την οποία η Ισπανία είχε καταληφθεί από τους Άραβες. Σε αντίθεση με την μελαμψή επιδερμίδα των Αράβων, το δέρμα των Ισπανών ήταν καθαρό και περιποιημένο.
Ειδικά το δέρμα των ευγενών που σπανίως έβγαιναν από τα σπίτια τους και δεν μαύριζε από τις ακτίνες του ήλιου, είχε ένα κατάλευκο χρώμα, σε σημείο που να είναι σχετικά ευδιάκριτες οι φλέβες τους.
Λόγω του γαλάζιου χρώματος των φλεβών, ονομάστηκαν «κυανόαιμοι», δηλαδή γαλαζοαίματοι. Φυσικά το αίμα των «γαλαζοαίματων» δεν διαφέρει σε τίποτα απ’ αυτό των υπόλοιπων ανθρώπων, αλλά η έκφραση έχει μείνει από τότε.

Καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 19-11-2017 10:54:24 am | από nskarmoutsos

Καμία αλλαγή δεν προβλέπεται στα τέλη κυκλοφορίας του 2018, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων ανάλογα με τον κυβισμό θα πληρώσουν για οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2000 από 22 έως 1.230 ευρώ, από το 2001 έως το 2005 από 22 έως 1.260 ευρώ, από το 2006 έως και το 2010 από 22 έως 1.380 ευρώ και για τα νεότερης τεχνολογίας από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα. Απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η δημόσια τηλεόραση, η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2018 λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να πληρώσουν τα τέλη εις διπλούν.

Τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν έως τις 24 Νοεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εκτυπώσουν από το Taxis τα σχετικά έντυπα. Εξόφληση γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ.

Πηγή: topontiki.gr

Προηγούμενες αναρτήσεις