Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Συνετρίβη Boeing στην Αβάνα

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 18-05-2018 09:32:13 pm | από nskarmoutsos

Αεροσκάφος Boeing 737 της εταιρείας Cubana de Aviacion συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης οι επιβαίνοντας ξεπερνούν τους 100 και ήδη γίνεται λόγος για νεκρούς. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Κούβας Ντίας- Κανέλ έκανε λόγο για έναν «μεγάλο αριθμό» θυμάτων. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως με την πτήση του αεροσκάφους που συνετρίβη ταξίδευαν 104 επιβάτες. 

Φωτογραφία μέσα από το κτίριο του αεροδρομίου που ανέβηκε στο twitter δείχνει ένα πυκνό σύννεφο καπνού στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης όπου έχουν σπεύσει η πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία.

Πηγές του αεροδρομίου και αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επρόκειτο για ένα Boeing 737 το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Αβάνα για το Ολγκίν, στην ανατολική Κούβα και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του. Το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι ξένης υπηκοότητας, συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Πηγή: tvxs.gr

«Πόθεν Έσχες» για όλους

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 17-05-2018 09:06:13 am | από nskarmoutsos

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου ενώ στήνεται και ηλεκτρονική απόχη για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ.

Πρόκειται για δύο σημαντικές παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής οι οποίες προβλέπονται στο επιχειρησιακό σχέδιό της για το 2018.

Παράλληλα δρομολογούνται και προληπτικές δράσεις για την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης με μαθήματα που θα γίνονται σε μαθητές δημοτικού.

Στο πολυσέλιδο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ που επικαιροποιείται κάθε χρόνο περιλαμβάνεται κάθε δράση πρόγραμμα αλλά και όλοι οι αναλυτικοί στόχοι για κάθε πεδίο αρμοδιότητας και δραστηριοποίησής της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν φέτος οι παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Την ολοκλήρωση της δημιουργίας του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου στο οποίο θα γίνεται καταγραφή της ακίνητης, κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών προσώπων επιχειρήσεων και νομικών προσώπων. Με την καταγραφή της περιουσίας κάθε φορολογουμένου θα δημιουργηθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις για την επιβολή ενός συνολικού φόρου πλούτου ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται σήμερα μόνο με βάση την ακίνητη περιουσία. Παράλληλα από τις μεταβολές στην ακίνητη και κινητή περιουσία θα εντοπίζεται ευκολότερα η φοροδιαφυγή.

Τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για τον εντοπισμό επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που ενώ ασκούν κανονικά επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλουν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, όπως η προμήθεια 1.000 φορητών υπολογιστών και 502 υπολογιστών τύπου tablets προκειμένου να στηριχθεί το έργο των κινητών μονάδων ελέγχου των Τελωνείων.

Εκπόνηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή: enikos.gr

Τέλος 2% σε smartphones, tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 16-05-2018 09:21:29 am | από nskarmoutsos

Oι χειρότεροι φόβοι της αγοράς τεχνολογικών προϊόντων επιβεβαιώθηκαν χθες. Η κυβέρνηση έφερε τροπολογία με την οποία επιβεβαιώνει την επιβολή εφάπαξ «εύλογης αμοιβής» 2% στις συσκευές υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων, σε όλα τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones).
O ίδιος φόρος υπέρ τρίτων επιβάλλεται και στα tablets και στους φορητούς και επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Η/Υ).
Μάλιστα η φορολογία γίνεται βαρύτερη, αφού η τροπολογία που κατατέθηκε χθες προβλέπει την επιβολή του τέλους του 2% σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανεξαιρέτως. Η αρχική ρύθμιση προέβλεπε την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, με κεντρική μνήμη άνω των 4 Gigabytes.
O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) χθες έκανε λόγο για ένα «άδικο» και «αντιαναπτυξιακό» ψηφιακό τέλος, το οποίο βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας. «Ο ΣΕΠΕ εκφράζει για πολλοστή φορά την έντονη αντίθεσή του στον νόμο για την εύλογη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων με αφορμή τη συγκεκριμένη τροποποίηση και επισημαίνει τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει», αναφέρει χαρακτηριστικά στη χθεσινή ανακοίνωση.
Η συνολική επιβάρυνση του κλάδου –αφορά κυρίως τους εισαγωγείς, αλλά και τους συναρμολογητές PCs, smartphones κ.λπ.– εκτιμάται σε 65 εκατ. ευρώ και είναι 24 φορές υψηλότερη (αναλογικά) από τα αντίστοιχα που έχουν θεσπιστεί στην Ισπανία. Το κόστος αυτό αναμένεται να μετακυλιστεί στους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι η «εύλογη αμοιβή» των δικαιούχων ορίζεται στο 4% της αξίας των συστημάτων φωτοαντιγραφής και του εκτυπωτές, ενώ στο 6% έχει οριστεί η ίδια αμοιβή για τις συσκευές εγγραφής ήχου και εικόνας, όπως επίσης και σε κάθε μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης (δίσκοι κ.λπ.).
Για τον ΣΕΠΕ, η απόφαση αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τάσος Τζήκας ζητούσε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του, να αποσύρει οριστικά το μέτρο, χαρακτηρίζοντάς το άδικο και ιδιαίτερα αρνητικό για τον κλάδο. «(Eίναι) ένα μέτρο άδικο, που πλήττει ευθέως το μεγάλο στοίχημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα του κλάδου», είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Επιπλέον, ο κύριος Τζήκας εισηγήθηκε στον κ. Τσίπρα τη θεσμοθέτηση της απόσβεσης του 100% για κάθε επιχείρηση οποιασδήποτε επένδυσης σε έρευνα και τεχνολογία, ένα μέτρο που θα δημιουργήσει εξαιρετικά γόνιμες συνθήκες για νέες επενδύσεις στον κλάδο. Ομως τόσο οι παραινέσεις προς τον πρωθυπουργό, όσο και οι επαφές στελεχών του ΣΕΠΕ που έγιναν προχθές με την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Αντίθετα, το μέτρο βάσει της χθεσινής τροπολογίας κατέστη ακόμη πιο βαρύ για τις επιχειρήσεις του κλάδου σε σχέση με το αρχικό νόμου (ν. 4481/2017) που ψηφίστηκε ένα χρόνο πριν.
Πηγή: kathimerini.gr

Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν λόγω πολέμου το 2017 ήταν ο υψηλότερος της δεκαετίας

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 16-05-2018 09:06:08 am | από nskarmoutsos

Οι ένοπλες συρράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο εξανάγκασαν την περασμένη χρονιά να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σχεδόν 12 εκατομμύρια ανθρώπους, έναν αριθμό που ήταν ο υψηλότερος της τελευταίας δεκαετίας, αποκαλύπτει έκθεση του Κέντρου Παρακολούθησης του Εσωτερικού Εκτοπισμού (IDMC), οργανισμού που καταγράφει τις τάσεις του φαινομένου, η οποία δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.

Συνολικά, 11,8 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν εντός των συνόρων των χωρών τους το 2017, εξαιτίας των συρράξεων και της βίας-αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τα 6,9 εκατ. ανθρώπους που αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο την αμέσως προηγούμενη χρονιά-σύμφωνα με την έκθεση του IDMC και του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (NRC).

Αυτός «είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας», είπε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη η Αλεξάντρα Μπίλακ, διευθύντρια του IDMC.

Συνολικά, σε όλο τον κόσμο, περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μέσα στις χώρες τους εξαιτίας ένοπλων συρράξεων, τονίζει η έκθεση του Κέντρου.

«Ο εντυπωσιακός αριθμός των ανθρώπων που είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείπουν τις εστίες τους εξαιτίας συρράξεων και βιαιοτήτων θα όφειλε να ανοίξει τα μάτια όλων μας», έκρινε από την πλευρά του ο Γιαν Έγκελαντ, Γενικός Γραμματέας του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Ως προς τους εκτοπισμένους του 2017, το 76% από αυτούς εντοπίζεται σε δέκα χώρες, ανάμεσά τους η Συρία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Ιράκ-σε αυτά τα τρία κράτη αναλογούν σχεδόν οι μισοί.

Στη Συρία εκτοπίστηκαν περίπου 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι πέρυσι, πολλοί από αυτούς για δεύτερη ή τρίτη φορά, αυξάνοντας τον αριθμό των εσωτερικά εκτοπισμένων στο κράτος αυτό που σπαράσσεται από τον πόλεμο σε 6,8 εκατομμύρια.

Η Υεμένη, η οποία βρισκόταν προηγουμένως στην πρώτη θέση του καταλόγου, δεν συγκαταλέγεται πλέον στη δεκάδα των χωρών που πλήττονται από το φαινόμενο, όμως αυτό οφείλεται στην αδυναμία πρόσβασης στο εμπόλεμο αυτό κράτος και την έλλειψη πληροφόρησης, τόνισε η Μπίλακ.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι πολύ πιο μεγάλος, καθώς το IDMC δεν έχει στη διάθεσή του πληροφορίες για 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους που είχε καταγραφεί ότι είτε επέστρεψαν στις εστίες τους, ή εγκαταστάθηκαν αλλού.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη ότι 18,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε 135 χώρες αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν εξαιτίας φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, καταιγίδες, κυκλώνες...).

Σε συνδυασμό με τα εκατομμύρια πολιτών που ξεριζώθηκαν λόγω των πολέμων, συνολικά 31 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν μέσα στις χώρες τους την περασμένη χρονιά, ήτοι 80.000 την ημέρα.

Πηγή: kathimerini.gr

Ηλεκτρονικά οι οικοδομικές άδειες

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 15-05-2018 09:17:05 am | από nskarmoutsos

Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται από το προσεχές φθινόπωρο οι οικοδομικές άδειες καθώς εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Παράλληλα σχεδόν σε ένα εκατομμύριο ανέρχονται τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί προς τακτοποίηση με το σύνολο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Ήδη το ΤΕΕ βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε σε διάστημα δύο μηνών από την υπογραφή της σχετικής απόφασης για τις ηλεκτρονικές αδειοδοτήσεις να μπορέσει μέσω της ειδικής πλατφόρμας να συνδράμει στη διεκπεραίωσή τους κάτι το οποίο θα μειώσει και τα λειτουργικά έξοδα έως και κατά 90%.

«Με την ηλεκτρονική έκδοση αδειών όχι μόνο καταπολεμάται η διαφθορά και η γραφειοκρατία αλλά δίνεται η δυνατότητα και για απευθείας έλεγχο της πορείας της άδειας.

Οι φάκελοι δεν θα χάνονται, θα υπάρχουν ηλεκτρονικά δεδομένα. Μόνο όταν υπάρχουν όλα τα στοιχεία μπορείς να χαράξεις πραγματική πολιτική στους τομείς ης δόμησης και της ενέργειας» σημείωσε ο κ. Στασινός εκτιμώντας ότι η περίοδος θα είναι ευνοϊκή αφού δεν υπάρχουν πολλές άδειες και η μεταρρύθμιση μπορεί να προωθηθεί πιο εύκολα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος νόμος για τη δόμηση ορίζει ότι η οικοδομική άδεια μπορεί να εκδίδεται αυτόματα με την υποβολή των απαραίτητων μελετών και δικαιολογητικών ενώ τις διαχωρίζει σε τρεις κατηγορίες: την «κοινή» οικοδομική άδεια, την άδεια εργασιών μικρής κλίμακας και την προέγκριση οικοδομικής άδειας (υποχρεωτική για κτίρια άνω των 3.000 τ.μ.).

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Στασινό απρόθυμα συνεχίζονται και οι δηλώσεις για τακτοποίηση αυθαιρέτων, βάσει του νέου νόμου…

Πηγή: enikos.gr

Στον Βόλο η πρώτη καταδίκη για... χαμογελαστό emoticon στο Facebook

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 15-05-2018 08:58:11 am | από nskarmoutsos

Κάθειρξη έξι μηνών επιβλήθηκε σε κάτοικο του Βόλου από το Μονομελές Πρωτοδικείο της πόλης για χρήση φατσούλας που γελούσε (emoticon) στο Facebook.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά άνδρα, κατά του οποίου Βολιώτισσα επαγγελματίας είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση. Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, του απαγορεύτηκε να αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα στην επαγγελματία.

Η τελευταία, στις 2 Φεβρουαρίου 2017 ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο facebook διαφήμιση της επιχείρησής της, και ο κατηγορούμενος «απάντησε» κάτω από την ανάρτηση με ένα emoticon που γελούσε. Και μόνο αυτή η φατσούλα, ωστόσο, ήταν αρκετή για να τον φέρει στο «σκαμνί».

Την περασμένη εβδομάδα δικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παραβίαση δικαστικής απόφασης, καθώς το emoticon που γελούσε κάτω από την ανάρτηση της επαγγελματία θεωρήθηκε προσβλητικό και μειωτικό.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι η φατσούλα αποτελεί εκδήλωση συμπεριφοράς και διάθεσης για τον χαρακτηρισμό της προσωπικότητας του άλλου, και κρίθηκε ότι η «απάντηση» αποτέλεσε αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο Βολιώτης δικηγόρος Γιάννης Καραγκιόζος, ο οποίος επεσήμανε ότι πρόκειται για μία πρώτη τέτοια απόφαση που εκδίδεται από δικαστήριο της πόλης. Φαίνεται να δημιουργείται και νομικό προηγούμενο, και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον για τη δημοσίευσή της σε νομικά περιοδικά και τράπεζες νομικών πληροφοριών.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεκάδες νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 14-05-2018 09:57:31 pm | από nskarmoutsos

Νέο αίμα στη Γάζα όπου Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ μετά τη μονομερή αναγνώριση της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ. 

Τα εγκαίνια της πρεσβείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ανήμερα της 70ης επετείου από την ίδρυση του Ισραήλ. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 52 Παλαιστίνιους -εκ των οποίων, οι 8 ανήλικοι, κάτω των 16 ετών- στις σημερινές διαδηλώσεις, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.000. Στο μεταξύ, τουλάχιστον 95 Παλαιστίνιοι έχουν πέσει νεκροί από την έναρξη των διαδηλώσεων της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» στα τέλη Μαρτίου. 

Ο ισραηλινός στρατός έστειλε ενισχύσεις στα σύνορα με τη Γάζα και έριξε σήμερα φέιγ -βολάν στην Λωρίδα της Γάζας προειδοποιώντας τους Παλαιστινίους «να μην χρησιμοποιηθούν σαν εργαλείο από τη Χαμάς» και να μην πλησιάσουν ούτε να προκαλέσουν ζημιές στον συνοριακό φράκτη.

Ο Ναφτάλι Μπένετ, ο ισραηλινός υπουργός Παιδείας, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο πως το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τον φράκτη στη Γάζα σαν ένα «Σιδερένιο Τείχος» και όποιον το πλησιάσει ως «τρομοκράτη». 

Πηγή: tvxs.gr

ΕΕΔΥΕ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 14-05-2018 03:03:07 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 6 Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου πραγματοποίησαν με επιτυχία πολύμορφες εκδηλώσεις, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, τιμώντας τον πατριώτη μας, αγωνιστή, πρωτομάρτυρα της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, 55 χρόνια από την δολοφονία του.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε 5μ.μ, στη γενέτειρά του , Κερασίτσα Τεγέας όπου παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία από τη Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Λαμπράκης και ο Οργανωτικός Γραμματέας, Γρηγόρης Αναγνώστου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Κερασίτσας και Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας, Χρήστος Μαλλίρρης.Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς,συλλόγους και τις επιτροπές ειρήνης Πελοποννήσου. Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών του Γυμνασίου Τεγέας που απήγγειλαν ποίημα και κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους του σχολείου τους, αλλά και των εθελοντών μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που στήριξαν τους σταθμούς ανεφοδιασμού των δρομέων αθλητών.

Παραλληλα με την Κερασίτσα πραγματοποιήθηκε για 2η φορά ο αγώνας δρόμου Ειρήνης 20 χλμ. Γρηγόρης Λαμπράκης,(Τρίπολη – Κερασίτσα – Τρίπολη) με την συμμετοχή 65 δρομέων. Η εκκίνηση έγινε ώρα 5 μ.μ από το Πάρκο των Αλύγιστων, όπου μεταξύ άλλων ήταν και εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου, οι οποίοι ανέδειξαν στους αθλητές τη σημασία των δύο μνημείων στο χώρο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην Τρίπολη πλατεία Πετρινού, με την κεντρική ομιλία από τον Αντιπροέδρο της ΕΕΔΥΕ, Γιώργο Λαμπράκη, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, τονίζοντας τον κίνδυνο για την Πελοπόννησο από Άραξο, Ανδραβίδα και Αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Στη συνέχεια με αφορμή την 9η Μάη, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας, απήγγειλε απόσπασμα από το ποίημα του Μπρέχτ « Πόλεμος και Ειρήνη».

Την παράσταση «έκλεψε», η θερμή υποδοχή των αθλητών στην πλατεία όπου ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων. Στο χώρο των εκδηλέσεων λειτούργησε έκθεση με έργα (ζωγραφιές και ποιήματα) μαθητών από τα σχολεία της Αρκαδίας που συμμετείχαν στην Πανελλαδική πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ «Μια είκονα, τρία ερωτήματα».

Έτσι, οι εκδηλώσεις μας έφτασαν στο τέλος, με την υπόσχεση να ενισχύσουμε το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και το κάλεσμα των Επιτροπών για μαζική συμμετοχή στο Παμπελοποννησιακό Συλλαλητήριο της Πάτρας, Κυριακή 13 Μάη 6:30 μ.μ στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών.

Οι μειώσεις θα πλήξουν έως το 30% των συνταξιούχων

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 14-05-2018 09:39:19 am | από nskarmoutsos

Οι προβλεπόμενες περικοπές των συντάξεων από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όταν δηλαδή θα εκδοθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, «θα αγγίξουν το πολύ έως και το 30% των συνταξιούχων». Με δήλωσή του στη «Ν» ο κ. Πετρόπουλος τονίζει πως «μπορούμε να τις αποφύγουμε και να μην υπάρχουν στο επίπεδο που διαμορφώνονται με βάση τις διατάξεις αυτές (σ.σ.: ν. 4387/16). Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε αυτές τις συνέπειες εκεί που παρουσιάζεται πιθανότητα μείωσης συνταξιοδοτικών αποδοχών».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης «οι αγρότες δεν έχουν επανυπολογισμό των συντάξεών τους και ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο μπορεί να υπερβαίνει το 25%-30%, δεν θα έχει καμία μείωση των αποδοχών του. Ένα ποσοστό από τους υπόλοιπους συνταξιούχους θα δει και αύξηση των συνταξιοδοτικών παροχών τους». Όμως, όπως τόνισε στη δήλωσή του, «το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί με το πέρας της επόμενης περιόδου. Έχουμε επτά μήνες μπροστά για να αποτυπωθούν οι συντάξεις με τα ενημερωτικά που θα εκδοθούν τον προσεχή Δεκέμβριο».

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πετρόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις και κάτω από τα 1.000 ευρώ. Έτσι, λοιπόν, στον βασικό σχεδιασμό του υπουργείου ο στόχος είναι να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι απώλειες στους χαμηλοσυνταξιούχους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, βασικός στόχος είναι να αποφευχθεί η μείωση συντάξεων μέχρι 700 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη μέση σημερινή σύνταξη του ΙΚΑ. Όμως, αυτός ο κεντρικός στόχος δεν αποκλείει, σε ορισμένες περιπτώσεις, τη μείωση ακόμη και κατώτατων συντάξεων σε άλλα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, στα οποία προκύπτουν μικρές προσωπικές διαφορές από τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ξεκινούν οι «εξορμήσεις» των εφοριακών σε τουριστικούς προορισμούς - Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 14-05-2018 09:31:01 am | από nskarmoutsos

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι «εξορμήσεις» των εφοριακών σε τουριστικούς προορισμούς με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε κλάδους όπως η εστίαση, η ψυχαγωγία, η ενοικίαση ομπρελών στις παραλίες, η ενοικίαση δωματίων, αλλά και στα γραφεία μίσθωσης αυτοκινήτων και δικύκλων.

Οι εφοριακοί θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων, την ύπαρξη και χρήση των τερματικών POS, την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, τη νόμιμη χρήση ταμειακής μηχανής κ.α.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν φορολογικές παραβάσεις οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και άλλες κυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τους κοντινούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές.

Μάλιστα, θα χρησιμοποιηθούν συνεργεία εφοριακών από διάφορες περιοχές προκειμένου να αποφεύγεται η εντοπιότητα και η πιθανή οικειότητα με τους ελεγχόμενους.

Πηγή: enikonomia.gr

Προηγούμενες αναρτήσεις