5-10-1952, Αργοναυτική εκστρατεία


Η φωτογραφία απεικονίζει την ποδοσφαιρική ομάδα και τους παράγοντες του ΑΧΙΛΛΕΑ Παραλίου Άστρους πριν την διεξαγωγή φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με τον ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ Νέας Κίου, οι εικονιζόμενοι είναι από αριστερά προς τα δεξιά οι εξής: Α) Οι έχοντες βαθύ κάθισμα: 3. Τάσος Θεοδώρου και 8. Τάκης Λουρδής. Β) Όρθιοι: 2. Νίκος Αγγελόπουλος, 3. Βαγγέλης Λουρδής, 5. Γιάννης Κωνσταντίνου, 13. Ντίνος Λουρδής, 16. Γιώργος Χάρβαλος και 19. Γιάννης Κούκλης.


Η φωτογραφία μας αποκαλύπτει τα εξής:


1.      Ο αγώνας ήταν φιλικός και είχε διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΧΙΛΛΕΑ, το γήπεδο τότε δεν είχε διαμορφωθεί με την σημερινή του μορφή.


2.      Για την ιστορία ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ είχε επιβληθεί του ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ 3-2.


3.      Οι ποδοσφαιριστές είναι ανακατεμένοι και δεν ξεχωρίζουν, ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ήταν με την οριζόντια άσπρη ρίγα στο στήθος.


4.      Πρέπει να ήταν η πρώτη χρονιά που είχε έρθει ο Νίκος Αγγελόπουλος στο Παράλιο Άστρος.


5.      Στην ομάδα συμμετείχαν μεγάλες ηλικίες όπως ο Τάσος Θεοδώρου, Γιώργος Χάρβαλος και νεαρά βλαστάρια όπως ο Τάκης, Ντίνος Λουρδής.


6.      Η οικογένεια Λουρδή υπήρξε ο βασικός αιμοδότης της ποδοσφαιρικής ομάδας του τόπου μας, τρία αδέλφια έπαιζαν ταυτόχρονα: Βαγγέλης, Τάκης και Ντίνος.


7.      Η ευγενής άμιλλα ήταν τότε καθημερινή πράξη όπως βλέπουμε από το κουβάρι των αθλητών που δεν ξεχωρίζεις ποιος είναι ποιος, σήμερα αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός.


8.      Η στολή με την άσπρη ρίγα του ΑΧΙΛΛΕΑ ήταν το στυλ της δεκαετίας του 50, μετά άλλαξε το look.


9.      Με τις ομάδες του Νομού Αργολίδας ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ είχε άριστες σχέσεις και δεσμούς, πάντοτε δε είχε στις τάξεις του λεγεωνάριους (που έπαιζαν μακριά από το τόπο τους) ποδοσφαιριστές από την Αργολίδα, μετά όμως από το 70 αυτό σταμάτησε.


10.  Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ σίγουρα είχε έλθει διά θαλάσσης, με τη βενζίνα του Λούρη? δεν υπήρχε αξιόπιστος δρόμος προς το Άργος τότε.


Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγέθυνση της φωτογραφίας.