Τσάντα θαλάσσης – Τι θα βάλετε μέσα;

                        

Οδηγίες προς τους ναυτιλλόμενους

 

1.      Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να έρθετε στο Παράλιο Άστρος.

 

2.      Φορέστε το μαγιό σας, το παρεό σας αν είστε γυναίκα και ξεκινήστε για την παραλία. Παίρνετε και την οργανωμένη μεγάλη σας τσάντα και προσθαλασσωθήκατε ! Τα έχετε πάρει όμως όλα;

 

·         Αντηλιακό προσώπου και σώματος με προστασία από UVAUVB ακτινοβολία. Ο βαθμός προστασίας SPF αναφέρεται με ένα αριθμό ο οποίος αναγράφεται μπροστά στα αντηλιακά προϊόντα. Όσο πιο λευκό είναι το δέρμα μας τόσο πιο μεγάλος SPF απαιτείται για την αποτελεσματική του προστασία.

·         Καπέλο. Προστατεύει το πρόσωπο και το κεφάλι μας από τον ήλιο και μία πιθανή ηλίαση.

·         Γυαλιά ηλίου. Να επιλέγετε σκούρο χρώμα στο τζάμι που παρέχουν περισσότερη προστασία στα μάτια σας όταν εκτίθεστε στο ήλιο.

·         Ψάθα. Καλό είναι να έχουμε μία μεγάλη ψάθα γιατί η παραλία που θα πάμε είτε μπορεί να μην είναι οργανωμένη, είτε μπορεί να είναι αλλά να μην είμαστε από τους τυχερούς που θα βρούμε ξαπλώστρα…

·         Πετσέτα. Να επιλέγετε μεγάλη πετσέτα ώστε να αποφεύγετε να κάθεστε στην άμμο ή και στην ξαπλώστρα η οποία για τις γυναίκες μπορεί να δημιουργήσει μικρόβια στην ευαίσθητη περιοχή.

·         Δεύτερο μαγιό. Ειδικά για τις γυναίκες η οποίες είναι πιο ευαίσθητες, είναι απαραίτητο να έχουν ένα δεύτερο μαγιό στην τσάντα τους.

·         Μάσκα και Βατραχοπέδιλα, εσείς που θα επιλέξετε να κάνετε εξορμήσεις στο βυθό.

·         Ρακέτες. Σπάνε τα νεύρα κάποιων πολλές φορές αλλά είναι must για την παραλία. Προσοχή μόνο να μην υπάρχουν μικρά παιδάκια στο χώρο που θα επιλέξετε να παίξετε.

·         Περιοδικό ή κάποιο βιβλίο, σταυρόλεξο κτλ. που συμπληρώνει την χαλάρωση και ηλιοθεραπεία μας ευχάριστα.

·         Καφεδάκι σε θερμό και νερό σε περίπτωση που η παραλία που θα επιλέξετε δεν είναι οργανωμένη.

·         Σνακ. Κανένα τοστάκι από το σπίτι μέσα σε cool τσαντούλες είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί!

·         Αμμωνία για παν ενδεχόμενο.

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλά μπάνια.

«το Άστρος της θαλάσσης»  www.astrosparalio.gr