1956, οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους

Η φωτογραφία απεικονίζει τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους μετά του διδακτικού προσωπικού, το διδακτικό προσωπικό είναι από αριστερά προς τα δεξιά το εξής: 1. Αλέξανδρος Συρεγγέλας (πρώτος), 2. Στέλλα Κατσιμάνη (τέταρτη) και 3. Δήμητρα Βλαχάκη (προτελευταία). Οι μαθήτριες (ενδεικτικά) περιγράφονται με τον αριθμό που έχουν πάνω τους και οι οποίες είναι οι εξής: 1. Ανεμώνη Παπαδάκου, 2…..Κόκκωνα, 3. Ματίνα Καραμήτρου, 4. Ρούλα Μαγκλή, 5. Ελένη Μαρούδη, 6. Αθηνά Κόκκωνα, 7. Φαλιά Γ. Αβραντίνη, 8. Ευαγγελία Δουζένη, 9. Μαίρη Δουζένη, 10. Παναγιώτα Τρυποσκούφη και 11. Ματίνα Κουτσογιάννη.

Η φωτογραφία μας δίνει αρκετές πληροφορίες:

1.      Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί μπροστά από την πόρτα του σημερινού Δημοτικού Σχολείου.

2.      Οι εικονιζόμενες αποτελούν το μισό της μαθητιώσας νεολαίας του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους, το άλλο μισό (μαθητές) το έχουμε δημοσιεύσει παλιότερα υπό τον τίτλο: 1956, οι άρρενες μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους .

3.      Ότι πρόκειται για την ίδια ηλικιακά φωτογραφία -με των αρρένων- συμπεραίνεται από τα ίδια ρούχα που φοράει το διδακτικό προσωπικό, συμμετέχοντας και στις 2 φωτογραφίες.

4.      Ο αριθμός των μαθητριών ήταν 55, αν προσθέσουμε και τον αριθμό 51, που ήταν οι άρρενες της πιο πάνω αναφερόμενης φωτογραφίας, αισίως φτάνουμε στον αριθμό 106, τέτοιες δόξες δεν είχε ποτέ το Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας.

5.      Γενικά ισχύουν τα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί με την αντίστοιχη φωτογραφία των μαθητών.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγέθυνση της φωτογραφίας.