1957 (1), «..όπου πετούν οι αετοί…»

Η φωτογραφία απεικονίζει παράγοντες και ποδοσφαιριστές της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αχιλλέα Παραλίου Άστρους και οι οποίοι είναι από αριστερά προς τα δεξιά, οι εξής: Α) Κάτω σειρά: 1. ….Χιώτης, 2. Ντίνος Λουρδής, 3. Σπύρος Δραπανιώτης (τερματοφύλακας), 4. Άγνωστος, 5. Άγνωστος και 6. Πάνος Δραπανιώτης. Β) Πάνω σειρά: 1. Λευτέρης Λιαγκριδώνης, 2. Νίκος Παπακωνσταντίνου, 3. Νίκος Ματζουράνης, 4. Σπύρος Καραγιάννης, 5. Νίκος Δρίκος, 6. Βαγγέλης Αλευρομύτης, 7. Σταύρος Λουμπαρδιάς, 8. Νίκος Αγγελόπουλος και 9. Γιώργος Χάρβαλος.

Η φωτογραφία μας παρέχει τις εξής χρήσιμες πληροφορίες:

1.      Είναι τραβηγμένη στο γήπεδο του Παραλίου Άστρους.

2.      Εκείνη την εποχή το εν λόγω γήπεδο δεν ήταν με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα, πχ δεν υπήρχε η μάντρα και τα αποδυτήρια.

3.      Ήταν καλοκαιρινή περίοδος και γίνονταν σπουδαίοι φιλικοί αγώνες με ομάδες υπέρτερες στα χαρτιά!!! όπως πχ ο Παναργειακός.

4.      Λόγω του γεγονότος αυτού, έρχονταν παίκτες και από άλλους συλλόγους για να συμμετάσχουν, όπως πχ ο Χιώτης από τον Άγιο Ανδρέα, που από τα λεγόμενα των συμπαικτών του, επρόκειτο για σπουδαίο ποδοσφαιριστή.

5.      Οι δύο άγνωστοι, ίσως να προέρχονταν από την περιοχή του Άργους, με την οποία ο Αχιλλέας είχε πάντα άριστες σχέσεις.

6.      Οι παίκτες ήταν ακριβώς 11 χωρίς αναπληρωματικούς, η λειψανδρία πάντα ήταν το μόνιμο πρόβλημα της ομάδας.

7.      Πίσω ακριβώς και δεξιά, βλέπουμε το λεωφορείο (με τη προεξέχουσα μούρη) της εποχής, με το οποίο είχε έλθει η φιλοξενούμενη (άγνωστη) ομάδα.

8.      Στο φόντο, βλέπουμε τον απότομο βράχο που είναι πίσω από το κοιμητήριο του Προδρόμου, καθώς επίσης και το ίδιο το κοιμητήριο.

9.      Από το φωτογραφικό πλάνο απουσίαζε ο συμπαθέστατος Χρήστος Κουρτέσης, ο οποίος είχε το (άτυπο) κυλικείο του γηπέδου.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγέθυνση της φωτογραφίας.