Α χ ι λ λ έ α ς Παραλίου Άστρους, Γένεσις

Η φωτογραφία παρουσιάζει την πιο παλιά? ποδοσφαιρική ομάδα του Αχιλλέα Παραλίου Άστρους. Οι εικονιζόμενοι ποδοσφαιριστές ήταν από αριστερά προς τα δεξιά, οι εξής: Α) Κάτω σειρά: 1. Άγνωστος, 2. Κούλης Γεωργάς (τερματοφύλακας) και 3. Αλέκος Καλλίτσης. Β) Μεσαία σειρά: 1. Μιχάλης Γεωργάς, 2. Άγνωστος και 3. Γιάννης Γεωργάς. Γ) Πάνω σειρά: 1. Βασίλης Δράνιας, 2. Δημοσθένης Παναγιωτόπουλος, 3. Γεώργιος Αβραντίνης, 4. Άγνωστος και 5. Ευκλείδης (Φικλής) Καλλίτσης.

Η φωτογραφία μας παρέχει ιστορικές πληροφορίες:

1.      Η χρονολόγηση είναι δύσκολη και παίρνοντας σα βάση ότι, πολλοί εκ των εικονιζόμενων  είχαν γεννηθεί γύρω στα 1905 και το σύνολο των ήταν σε νεαρή ηλικία 20-22ετών, τότε υπολογίζουμε προσεγγιστικά ότι η χρονολογία της φωτογραφίας ήταν γύρω στο 1925.

2.      Λαμβανομένου δε υπόψη ότι, η επίσημη χρονολογία δημιουργίας του Αχιλλέα είναι το 1929, πρόκειται για μία από τις πρώτες φωτογραφίες της ομάδας του τόπου μας.

3.      Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις αρμύρες, το γήπεδο!! ήταν τότε αλάνα και στο σημείο περίπου που ήταν ο δρόμος ο σημερινός από και προς το Άργος, στο φόντο που βλέπουμε πίσω, το Νησί φαίνεται πιο δεξιότερα από τις άλλες φωτογραφίες του Αχιλλέα που έχουμε δημοσιεύσει, το κοιμητήριο του Προδρόμου δεν φαίνεται.

4.      Τότε δεν υπήρχε ο δρόμος του Άργους και η περιοχή ήταν θαμνώδης, μάλιστα το μέρος αυτό του Ατσιγγάνου ήταν ελώδες και υπήρχε και μία λίμνη, η λεγόμενη Στραβολίμνη, σήμερα δεν υπάρχει.

5.      Η εμφάνιση του Αχιλλέα ήταν, ριγωτή φανέλα με άσπρες και μπλε ρίγες με κορδονάκι στο λαιμό και παντελόνι άσπρο? ή άλλου χρώματος.

6.      Το να υπήρχε δερμάτινη μπάλα εκείνη την εποχή καταγράφεται σα σημαντικό γεγονός.

7.      Τότε οι ποδοσφαιριστές μπορούσαν να φοράνε και καπέλα!!!

8.      Ποια ήταν η αντίπαλη ομάδα δεν υπάρχουν πληροφορίες.

9.      Οι φίλαθλοι, πίσω από τους εικονιζόμενους, ήταν λιγοστοί και σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής, όλοι άρρενες.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγέθυνση της φωτογραφίας.