Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πολιτών: 500 υποθέσεις για το περιβάλλον

                 


Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς περιβαλλοντικής και κοινωνικής κρίσης, υπάρχουν πολλοί που αφιερώνουν προσωπικό χρόνο, επιστημονική γνώση και εμπειρία για τον καλό σκοπό της προστασίας ενός κοινού αγαθού: του περιβάλλοντος και εν τέλει της ποιότητας ζωής.


Η έκθεση που κρατάτε στα χέρια σας αποτυπώνει την πολύχρονη προσπάθεια μιας ομάδας εξαιρετικών εθελοντών του WWF Ελλάς, της Νομικής Ομάδας Υποστήριξης Πολιτών. Αποτελούμενη από ειδικούς στους τομείς των νομικών, φυσικών και κοινωνικών επιστημών, η Νομική μας Ομάδα προσφέρει πολύτιμη γνώση και συνεργασία στους εκατοντάδες πολίτες και οργανώσεις που έχουν μέχρι σήμερα καταφύγει στο WWF Ελλάς αναφέροντας σοβαρές περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Άλλοτε με μεγάλη, άμεση επιτυχία και άλλοτε με μακρόχρονη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καταγγελόμενων περιστατικών, η Νομική μας Ομάδα έχει καταφέρει κάτι που πριν μερικά χρόνια φάνταζε ακατόρθωτο: να ενισχύσει αποφασιστικά τη διάθεση για προσωπική εμπλοκή εκείνων των συμπολιτών μας που ασφυκτιούν βλέποντας το έγκλημα εις βάρος του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων να εξελίσσεται σε καθημερινότητα.


Με ευγνωμοσύνη για τη σημαντική δουλειά των μελών της Νομικής Ομάδας και με μεγάλη χαρά για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεών της, το WWF Ελλάς αποτυπώνει σε αυτή την έκθεση την εμπειρία από τα πρώτα επτά χρόνια δουλειάς, κατά τα οποία η Ομάδα χειρίστηκε 500 υποθέσεις. Με τη σοβαρότητα των υποθέσεων να διαφέρει ανά περίπτωση, σίγουρα ο συνολικός όγκος της δουλειάς της Νομικής Ομάδας είναι εντυπωσιακός. Εντυπωσιακά επίσης είναι τα αποτελέσματα που έχει αποφέρει για την επιτυχή έκβαση πολλών από αυτές τις υποθέσεις. Ιδιαίτερα όμως συγκινητική είναι η αφοσίωση και ο αμείωτος ενθουσιασμός με τον οποίο δουλεύει αυτή η ομάδα και η προσήλωση με την οποία αναλύει και τεκμηριώνει την κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Με τη σοβαρή και παρεμβατική δουλειά τους, τα μέλη της Νομικής Ομάδας Υποστήριξης Πολιτών αποδεικνύουν ότι ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο διασκέδαση, αλλά απαιτεί σημαντική προσωπική δέσμευση και προσήλωση στον στόχο, που δεν είναι άλλος από την προστασία του περιβάλλοντος. Τα αποτελέσματα της δουλειάς της Νομικής Ομάδας αποδεικνύουν με τον πλέον θετικό τρόπο ότι η σωτηρία του πλανήτη είναι και στο χέρι μας!


Τους είμαστε όλοι πραγματικά ευγνώμονες.


Δημήτρης Καραβέλλας


Διευθυντής, WWF Ελλάς


Πηγή: www.wwf.gr