Ανεμοδούρα

               

Από τη Livepedia.gr παίρνουμε το παραπάνω λήμμα, το οποίο σημαίνει ανεμοδείχτης και μεταφορικά = άστατος, αλλοπρόσαλλος άνθρωπος, αυτό είναι και το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα, η μείωση σε επικίνδυνο βαθμό των αποθεμάτων των Σταθερών και των ανθρώπων που έχουν θέσεις, απόψεις και τις υποστηρίζουν χωρίς να τις αλλάζουν ανάλογα «όπου φυσά ο άνεμος» της εποχής και «όπου τους βαράν τα ντέφια».

Το σίγουρο είναι το ότι  «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν», αλλά η ιστορία της ανθρωπότητας μνημονεύει ανθρώπους που πήγαν κόντρα σε καταστημένες λογικές και κατάφεραν να αλλάξουν, έστω και κατ ελάχιστον, την πορεία της, ενώ τις –φιγούρες-, του Θεάτρου των Σκιών (ανεμοδούρες), τις έχει πετάξει στο καλάθι των αχρήστων σαν παραδείγματα προς αποφυγή.

Τους παραπάνω τους βλέπουμε σε κάθε μορφή και εκδήλωση της ζωής, π.χ.:

1.     Όταν άλλα λένε σε σένα και άλλα λένε στον άλλο.

2.     Όταν ανάλογα με όποιον καθίσουν, του λένε και το τραγούδι που θέλει να ακούσει.

3.     Όταν οι απόψεις τους γυρίζουν σαν το ανεμούριο και όπου τους κάτσει.

4.     Όταν γενικά έχουν κάνει τρόπο ζωής τον άστατο καιρό, που δεν ξέρεις ανά πάσα στιγμή «τι θα βρέξει και τι θα κατεβάσει».

Φαίνεται, ως εκ του αποτελέσματος, είναι πάντα επίκαιρος ο Διογένης ο Κυνικός , που με το φανάρι γύριζε τους δρόμους αναζητώντας ανθρώπους. Κάποια φορά..Βλέποντας ο Διογένης τους  Μεγαρίτες να χτίζουν μεγάλα τείχη τους είπε « μη έχετε έγνοια πόσο μεγάλα θα είναι τα τείχη αλλά πόσο μεγάλοι θα είναι εκείνοι που θα σταθούν επάνω σε αυτά».