Η μαρίδα και το ξερό τηγάνισμα?

                    


Εισαγωγικό σημείωμα: Από το «κυτίο παραπόνων», του www.astrosparalio.gr, ανασύραμε το εξής : Να γίνει πάλι η γιορτή της μαρίδας.


Πράγματι, τα τελευταία χρόνια ζωής της πρώην Κοινότητας Παραλίου Άστρους, πήγε να καθιερωθεί ανάλογη γιορτή και διεκόπη μετά την προσάρτηση της στον Καποδιστριακό Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.


Το αίτημα του φίλου ακροατή το προωθούμε στους ακόλουθους αποδέκτες προς ενέργεια :


1.      Σωματείο Αλιέων Παραλίου Άστρους.


2.       Πολιτιστικό «Σύλλογο των Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους Κυνουρίας».


Υ.Σ: Παραλείπεται σαν αποδέκτης το Τοπικό Συμβούλιο (πλειοψηφία?) της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους, ως ευκόλως εννοούμενο από τα συμφραζόμενα, γιατί έχει μπλεχτεί στα πλοκάμια της Βερενίκης, οι άνθρωποι ζούνε σε άλλο πλανήτη, είναι εκτός πραγματικότητας και κάνουν αγγαρεία. Φαίνεται ότι ξέχασαν, την  άγρα πελατών (ψηφοφόρων) στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου στις 7 Νοεμβρίου 2010, τι ξεφτίλα!!! και αυτό το έθιμο? Παρεμπιπτόντως συζητών με ηλικιωμένο συμπατριώτη μας, σε ανύποπτο χρόνο, μου είχε πει το εξής αμίμητο: «μισός Πρόεδρος της πρώην Κοινότητας του Παραλίου Άστρους, θα ήταν άριστος Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της σημερινής Τοπικής Κοινότητας», τυχαίο? δεν νομίζω.


Απάντηση του γράφοντος σχετικά με την πρόταση του αναγνώστη:


Αγαπητέ φίλε, διαφωνώ πλήρως με την πρόταση σου, ο σημαντικότερος λόγος της διαφωνίας μου είναι, ότι δεν ταιριάζει στη κουλτούρα:


1.      Της περιβαλλοντικής ευαισθησίας του σημερινού ανθρώπου, όπως θα ξέρεις η αλιεία της μαρίδας έχει απαγορευθεί δια νόμου αναφορικά με την τράτα, γιατί τέτοιες είχαμε στο τόπο μας. Τι θα γιορτάζετε δηλαδή? η καταστροφή των θαλάσσιων βιοτόπων μας.


2.      Του Τόπου μας, γιατί ουδέποτε είχαμε τέτοια έθιμα, όλα αυτά είναι παρασιτικές? απομιμήσεις άλλων κοινωνιών, που παρεισέφρησαν χωρίς αντιστάσεις, βλέπε άρθρο, στην ιστοσελίδα μας “το Άστρος της θαλάσσης”, υπό τον τίτλο Εξ ιδίων κρίνουμε τα αλλότρια?


Υ.Σ:


1.      Πάτησε εδώ για να δεις το πρόγραμμα των 13ων Παναρκαδικών Κολυμβητικών Αγώνων του 1966, έθιμο του τόπου μας ήταν π.χ. οι θαλασσινές χορωδίες και οι μαντολινάτες.


2.      Ο τίτλος του άρθρου δεν απευθύνεται σε σένα.