Αγριαγκινάρα: Μη την πιείτε – Φάτε την ως τυρί, ή κάψτε την να ζεσταθείτε


Η αγριαγκινάρα, πέρα από τη χρήση της στα φαγητά φυτικής προέλευσης, καθώς και στην χρήση της στην αρχαιότητα, για την αντιμετώπιση δηλητηριάσεων και ασθενειών στο συκώτι, έχει κι άλλες κρυφές δυνατότητες που δε γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα.


Για παράδειγμα, δε θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι από την αγριαγκινάρα, μπορείτε να φτιάξετε τυρί και μάλιστα πολύ πιο οικονομικά και σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα απ’ ότι με κανονικό γάλα, αφού 1 λίτρο γάλα με ένζυμα ζωικής προέλευσης φτιάχνει περίπου 230 γραμμάρια λευκό τυρί ενώ το γάλα που περιέχει ένζυμα φυτικής προέλευσης από αγριαγκινάρα μπορεί να δώσει γύρω στα 460 γραμμάρια λευκό τυρί.


Αλλά το πιο εντυπωσιακό, είναι ότι παράγει τα γνωστά πέλετς τα οποία χρησιμοποιούνται και ως οικονομική λύση για τη θέρμανση των σπιτιών τον χειμώνα. Τα 2 κιλά πέλετς αντιστοιχούν με περίπου 1 λίτρο πετρελαίου οπότε το κόστος με πέλετς είναι σαφώς μικρότερο από ότι με τη χρήση πετρελαίου, ενώ ήδη χρησιμοποιούνται ευρέως στο εξωτερικό.


Πηγή: iefimerida.gr