Ναζισμός και υποκρισία


Πολύ σωστή η απόφαση της ΕΠΟ να αποκλείσει δια παντός και από κάθε Εθνική ομάδα τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργο Κατίδη ο οποίος όχι μόνον πανηγύρισε με ναζιστικό χαιρετισμό το γκολ του με την Βέροια αλλά είχε και το θράσος να κάνει τον ανίδεο λες και ζούμε στην προϊστορική εποχή και δεν γνωρίζουμε τι εστί ναζιστικός χαιρετισμός.


Πολύ σωστή απόφαση αλλά και πολύ εύκολη. Γιατί ο Κατίδης όπως  και ο κάθε Κατίδης είναι ο εύκολος στόχος. Είναι ο αναλώσιμος. Σαν το βαποράκι της Ομόνοιας που το συλλαμβάνει η Αστυνομία την ώρα που ο πραγματικός έμπορος ναρκωτικών απολαμβάνει μια χαρά την ζωή του.


Ερωτώ. Θα τολμούσε ποτέ ο Κατίδης και ο κάθε Κατίδης να χαιρετήσει όπως χαιρέτησε αν ο ίδιος ο ελληνικός λαός δεν είχε φέρει στα πάνω της την Χρυσή Αυγή και τους Κασιδιάρηδες αυτού του τόπου οι οποίοι δηλώνουν δημοσίως ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν έχει κριθεί ακόμα από την Ιστορία; Πιστεύω ότι όχι μόνον δεν θα τολμούσε αλλά πολύ πιθανόν να μην είχε γίνει καν ναζιστής. Γιατί λοιπόν διαμαρτυρόμαστε αφού εμείς οι ίδιοι επιτρέψαμε σε αυτό το φαινόμενο να ωριμάσει, να ανδρωθεί και να γίνει το τέρας που όλοι γνωρίζουμε στην Ελλάδα;


Αναρωτιέμαι επίσης για σχόλια που θα κάνουν τώρα όλοι αυτοί που όχι μόνον ανέχονται τον ναζισμό της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα αλλά με λαϊκίστικο τρόπο καρπούνται από την  δημοτικότητά της και την προβάλλουν σε εκπομπές για να κάνουν νούμερα θεαματικότητας.


Χα! Είναι σαν να τους βλέπω μπροστά μου. Με τον γνωστό τους στόμφο,  και τα σουφρωμένα χείλη και τα υψωμένα φρύδια και το ύφος δασκάλου θα αρχίσουν το κήρυγμα για το τι είναι καλό και τι κακό, για το πόσο απαράδεκτος ήταν ο Κατίδης κ.ο.κ. Θα «εκτελέσουν» με μεγάλη ευκολία τον εύκολο στόχο.


Αλλά γιατί απορώ; Μια κοινωνία απύθμενης υποκρισίας δεν ήμασταν πάντα; Από την μια ανεχόμαστε τον ναζισμό μέσα στην Βουλή, από την άλλη τον καταδικάζουμε στο… γήπεδο.


Μα φυσικά. Ο καθένας όπου μπορεί…


Πηγή: tovima.gr