Στα 105 τα ανθρώπινα κρούσματα του H7N9 στην Κίνα, 20 οι νεκροί


Στα 105 έχει ανέλθει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων ανθρώπινων κρουσμάτων του H7N9 στην Κίνα, όπως ανακοίνωσαν την Δευτέρα οι Αρχές της χώρας, αφότου εντοπίσθηκε το πρώτο θύμα του εν λόγω στελέχους της γρίπης των πουλερικών στην βορειοανατολική επαρχία Σαντόνγκ.
Έως τώρα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον H7N9 στην Κίνα, καθώς συνεχίζονται οι πυρετώδεις προσπάθειες προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο τρόπος μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε διαμηνύσει ότι δεν έχουν ακόμα βρεθεί στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι η νόσος μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Παρά ταύτα, έχει επίσης διαπιστωθεί πως αρκετά από τα θύματα του ιού δεν είχαν ιστορικό επαφής με πουλερικά προτού νοσήσουν.
Ωστόσο, οι κινεζικές Αρχές έχουν σφάξει χιλιάδες πτηνά που πωλούνταν σε λαϊκές αγορές της ανατολικής Κίνας, αφότου εντοπίσθηκαν ίχνη του H7N9 σε δείγματα περιστεριών και άλλων πουλερικών.
Έως τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού στην Σαγκάη, δεν ήταν γνωστό ότι ο H7N9 μπορούσε να πλήξει τον ανθρώπινο οργανισμό.