ΕΚΠΟΙΖΩ-ΙΝΚΑ & ΑΡΩΓΗ σε κοινωνικές δράσεις!


Ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της κοινής δράσης των δύο καταναλωτικών οργανώσεων, ΕΚΠΟΙΖΩ και νέο ΙΝΚΑ.


Πρόκειται για την «Δωρεάν δικαστική συνδρομή υπερχρεωμένων καταναλωτών για την εφαρμογή του Ν.3869/2010», που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρηματικό Πρόγραμμα «Αττική» με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).


Στο πρόγραμμα, που αφορούσε στην υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών μετά την αποτυχία της εξωδικαστικής προσπάθειας, εντάχθηκαν βάσει κοινωνικών κριτηρίων 89 συνολικά άτομα.


Το 62,96% των ωφελούμενων είναι άνεργοι και το 14,61% συνταξιούχοι αναπηρίας, ενώ στην πλειοψηφία τους εμφανίζουν μηδενικό ή χαμηλό έως 500 ευρώ μηνιαίο εισόδημα.Ήταν πριν από αρκετά χρόνια όταν ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στο αυτοκίνητο όμως είχαν και τα δύο παιδιά τους, που ήταν πολύ μικρά ακόμη για να καταλάβουν το κακό που είχε συμβεί.


Αμέσως, οι παππούδες τους, εγκατέλειψαν τη ζωή στο χωριό και ήρθαν χωρίς κανένα έσοδο στην Αθήνα προκειμένου να μεγαλώσουν τα εγγόνια τους με όποιο μέσο διέθεταν και όπως μπορούσαν.


Βοήθεια δεν είχαν από πουθενά μέχρι που η «Αρωγή» βρέθηκε στο δρόμο τους και τους στήριξε με κάθε τρόπο.


Στάθηκαν στο πλευρό τους, δίνοντάς τους τρόφιμα, πληρώνοντάς τους το ενοίκιο αλλά και τους λογαριασμούς που «έτρεχαν». Τους στήριξαν στο σχολείο και συνέβαλαν οικονομικά ακόμη και στα φροντιστήριά τους προκειμένου να έχουν τις βάσεις για να σπουδάσουν.


Η δικαστική απόφαση


Οι άνθρωποι της Αρωγής, ενημερωμένοι πλήρως για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και στη δικαστική μάχη που έδωσαν. Και τελικά τα κατάφεραν. Πήραν την αποζημίωση και οι άνθρωποι της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα ευτυχείς και περήφανοι για την επιτυχία τους.


Η οικογένεια σήμερα


Μετά την αποζημίωση που κέρδισε η οικογένεια, κατάφεραν πια να σταθούν στα πόδια τους και να μη χρειάζονται τη βοήθεια των εθελοντών. Όμως, μετά το τέλος της δικαστικής διαμάχης και της νίκης της ταλαιπωρημένης οικογένειας, τα παιδιά, ενήλικα πια, έστειλαν στην «Αρωγή» ένα χρηματικό ποσό σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη χρόνια συμπαράστασή τους. Και φυσικά κρατούν πάντοτε επαφή μαζί τους σε περίπτωση που πια οι άνθρωποι της Αρωγής, θελήσουν τη βοήθειά τους.