Ελληνίδα διεκδικεί την καλύτερη δουλειά του κόσμου


Μία Ελληνίδα, η 24χρονη Άννα Φωτάκη από το Ηράκλειο διεκδικεί μία από τις έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου, αφού κατάφερε να προκριθεί στην τελική 25άδα.


Η Άννα πήρε μέρος στο διαγωνισμό του Υπουργείου Τουρισμού της Αυστραλίας που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και για τον οποίο χιλιάδες άνθρωποι υπέβαλλαν αιτήσεις για να διεκδικήσουν τις έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου.


Ποιες είναι όμως οι έξι πολυπόθητες δουλειές; Chief funster (κωμικός) στη Νέα Νότια Ουαλία, lifestyle photographer (φωτογράφος μόδας) στη Μελβούρνη, taste master (γευσιγνώστης) στη Δυτική Αυστραλία και ακόμα τρεις: park Ranger (Δασοφύλακας’στο Κουήνσλαντ), wildlife caretaker (προστάτης της άγριας ζωής) στη Νότια Αυστραλία και outback adventurer (Εξερευνητής της έρημης αυστραλιανής ενδοχώρας) στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.


Taste Master


Η 24χρονη Άννα διεκδικεί τη θέση του taste master μαζί με 24 ακόμα ανθρώπους που επιλέχθηκαν ανάμεσα από χιλιάδες.


Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει γύρω στην δυτική Αυστραλία για να ανακαλύψει τα καλύτερα οινοποιία, εστιατόρια και ντόπιους παραγωγούς και να μοιραστεί τις γαστρονομικές περιπέτειες αυτές με τον παγκόσμιο ιστό.


Το πρώτο στάδιο επιλογής απαιτούσε που την υποβολή ενός βίντεο 30 δευτερολέπτων, είδε πάνω από 500,000 αιτήσεις από όλο τον κόσμο.


Ο τελικός νικητης για κάθε θέση θα επιλεγεί ανάμεσα από τους 25 που πέρασαν στο επόμενο στάδιο και το όνομά του θα ανακοινωθεί στις 21 Ιουνίου


Από μικρή η Άννα είχε μια έφεση στο καλό φαγητό ξεκινώντας από τα μυστικά της Κρητικής κουζίνας.


Όταν μετακόμισε για σπουδές στην Σκωτία, η Άννα συνέχισε να καλλιεργεί το ενδιαφέρον της αυτό και ασχολήθηκε με την ομάδα Μεσογειακής Γαστρονομίας το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στην οποία μάλιστα εκλέχθηκε και πρόεδρος το 2010.


Επίσης στην Σκωτία η Άννα δούλεψε για το website Yelp, ένα ιστότοπο με κριτικές εστιατορίων το οποίο έχει παγκόσμια δημοτικότητα.


Τον τελευταίο χρόνο η Άννα ασχολήθηκε με το ουίσκι, ως Whisky Advisor σε γνωστό μαγαζί στο Γιορκ της Αγγλίας.