Φύλλα επιστράτευσης σε 86.000 καθηγητές


Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιστρατεύσει τους 86.000 καθηγητές ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά.


Το πρώτο βήμα έγινε με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλου όταν έδωσε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους.


Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για κήρυξη απεργίας την 1η ημέρα των πανελλαδικών (στις 17 Μαϊου) και της πρότασης για κήρυξη πενθήμερης απεργίας από τις 20 έως τις 24 του μηνός.


Ο κ. Σαμαράς, αφού συζήτησε με τον υπουργό Παιδείας και ενημερώθηκε για τη στάση των εκπροσώπων των καθηγητών, μίλησε τηλεφωνικά με τον γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκο και του ζήτησε τη νομική του άποψη για το εάν είναι δυνατόν να υπάρξει επιστράτευση πριν από την επίσημη προκήρυξη της απεργίας. Ο κ. Μπαλτάκος επικαλέστηκε λόγους εθνικής ανάγκης, του επισήμανε ότι υπάρχει πλήρης νομική κάλυψη και σημείωσε ότι η απόφαση αυτή πρέπει να ληφθεί άμεσα, καθώς απαιτείται και χρόνος για την επίδοση των φύλλων πορείας.


Ο πρωθυπουργός ύστερα και από αυτή την επικοινωνία έδωσε την εντολή στον κ. Αρβανιτόπουλο να προετοιμάσει τη σχετική διαδικασία.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την απόφαση της επιστράτευσης θα υπογράψει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, ενώ από την Τρίτη θα αρχίσουν να αποστέλονται τα 86.000 φύλλα επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς.


Στη δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε:


«Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν στην πρώτη πιο κρίσιμη εξέταση της ζωής τους, σε ένα περιβάλλον ομαλότητας και ηρεμίας είναι ιερό.


Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και θέτει σε ομηρία μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.


Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών.


Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων».


Πηγή: imerisia.gr