Βραδινές περιπολίες ανάμεσα σε αποδημήσαντες εις Κύριον


Περιπολίες ανάμεσα στα μνήματα. Μπλόκα στην εκκλησία και αναζητήσεις υπόπτων ανάμεσα σε οικογενειακούς τάφους και οστεοφυλάκια…


Σε αυτό το μακάβριο έργο προχωρούν ιδιωτικοί αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις τελευταίες ημέρες την ασφάλεια του Νεκροταφείου Ζωγράφου. Εταιρεία security προσφέρει φρούρηση και ασφάλεια σε «αποδημήσαντες εις Κύριον», που ίσως δεν είχαν όσο βρίσκονταν εν ζωή. Ήδη μάλιστα άρχισαν οι συλλήψεις…


Με πρόσφατη απόφαση του δημάρχου της περιοχής κ. Κώστα Καλλίρη αποφασίστηκε συνεργασία με εταιρεία ιδιωτικής προστασίας προκειμένου να υπάρξει «φρούρηση» του κοιμητηρίου τις βραδινές ώρες. Αφορμή αυτής της απόφασης θεωρήθηκαν οι νυχτερινές επιδρομές στο κοιμητήριο από άγνωστους που έκλεβαν καντήλια, θυμιατήρια, καλώδια φωτισμού και άλλα είδη που θεωρείται ότι μεταπωλούνται. Συχνά στόχος των δραστών γίνονταν και τα λουλούδια που εναπόθεταν οι επισκέπτες στα μνήματα – τα γαρίφαλα πάντως είναι γνωστό ότι οδεύουν στις νυχτερινές πίστες με το αζημίωτο.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις των δημοτικών αρχών, τουλάχιστον 1.000 τέτοιου είδους αντικείμενα είχαν γίνει στόχος κλεφτών στο νεκροταφείο Ζωγράφου τους τελευταίους μήνες, ενώ είχαν κλέψει και το παγκάρι του ναού.


Έτσι λοιπόν περιπολικό κινείται ανάμεσα στα μνήματα στην πιο ιδιόμορφη ίσως επιχείρηση «αστυνόμευσης». Μάλιστα προ μερικών ημερών με τη συνεργασία της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν εισβάλει στο κοιμητήριο σε βραδινές ώρες. Ας σημειωθεί ότι παρόμοια κρούσματα επιθέσεων έχουν σημειωθεί και σε άλλα νεκροταφεία της Αττικής, όπως στου Παπάγου, στον Χολαργό, στην Αγία Παρασκευή κι αλλού.


Πηγή: tovima.gr