Έκανε τον γύρο του κόσμου με τα πόδια!

Ο 32χρονος Masahito Yoshida επέστρεψε πρόσφατα στη Σαγκάη, στην πόλη από όπου ξεκίνησε την επική διαδρομή του με τα πόδια σε όλο τον κόσμο, 4,5 χρόνια πριν. 

Περπάτησε συνολικά 40.000 χιλιόμετρα σε τέσσερις ηπείρους, μεταφέροντας μαζί του ένα δίτροχο γεμάτο αποσκευές. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2009, ο Masahito Yoshida ξεκίνησε για να εξερευνήσει τον κόσμο περπατώντας. Πάντα ήθελε να ταξιδέψει και να δει όλα τα θαύματα του πλανήτη, αλλά όχι με αεροπλάνο, αυτοκίνητο ή τρένο, γιατί έτσι θα έχανε τις μικρές ομορφιές της Γης και δεν θα γνώριζε από κοντά τους ανθρώπους των τόπων που θα επισκεπτόταν. Έτσι, αποφάσισε να περπατήσει.

Πρώτος προορισμός του ήταν η Cape Roca, στην ακτή της Πορτογαλίας, όπου έφτασε τον Αύγουστο του 2010, καλύπτοντας 16.000 χιλιόμετρα μέσω της Κεντρικής Ασίας και της Ευρώπης. Στη συνέχεια πήγε με αεροπλάνο στην Αμερική, όπου πέρασε άλλη μια χρονιά περπατώντας 6.000 χιλιόμετρα από το Atlantic City και το New Jersey στο Βανκούβερ του Καναδά.

Μέχρι το τέλος του 2011 τελείωσαν τα χρήματά του και έτσι έβρισκε περιστασιακές δουλειές στους τόπους που πήγαινε για να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο του ταξιδιού του. Από τον Καναδά, πέταξε στη Μελβούρνη, στη Νότια Αυστραλία και στη συνέχεια στη Σιγκαπούρη και τη Σαγκάη. Κατά τη διάρκεια του αξέχαστου ταξιδιού του, ο Masahito έλιωσε επτά ζευγάρια παπούτσια.

Πηγή: perierga.gr