«Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής» για 1,5 εκατ. ανασφάλιστους

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν τον αριθμό των ανασφάλιστων και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, καθώς και των μελών των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, υπολογίζεται ότι 577.000 οικογένειες, ήτοι 1,5 εκατ. άνθρωποι, δεν έχουν ασφάλιση λόγω των «λουκέτων» στα καταστήματα. Αυτά υπολογίζονται τα χρόνια της ύφεσης σε περίπου 200.000. Η ΓΣΕΒΕΕ ανέλαβε πρωτοβουλία για την κάλυψη αυτών των ανθρώπων. Συγκεκριμένα υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τη λειτουργία παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Αυτό βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου 24 και θα είναι ανοιχτό σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Χωρίς γιατρό

Ο κ. Καββαθάς τόνισε στη διάρκεια της τελετής της υπογραφής: «Ανθρωποι που 30 χρόνια πλήρωναν τις εισφορές στα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, σήμερα λόγω της κρίσης βρίσκονται στον δρόμο χωρίς γιατρό και φάρμακα. Πρόκειται για 577.000 οικογένειες – μέλη της ΓΣΕΒΕΕ που είναι ανασφάλιστες, ενώ έχουν κλείσει 200.000 επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτό το βαθιά ανθρωπιστικό φαινόμενο. Η ΓΣΕΒΕΕ συνταυτίζεται στην προσπάθεια αυτή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» για να στηρίξει όλα τα μέλη της, αλλά και όποιον άλλον συμπολίτη μας προστρέξει στη βοήθειά μας».

Πηγή: ethnos.gr