Μετά τη διάλυση της Ελλάδας έρχεται και η διάλυση της ευρωζώνης

Αφού μας ξεζούμισε για τα καλά η τρόικα, αποκομίζοντας μάλιστα οι Ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες αμύθητα κέρδη λόγω της αγοράς των Ελληνικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά,  -μόνο η ΕΚΤ έχει 9 δις και τα οποία βάση της συμφωνίας έπρεπε να είχαν δοθεί στην Ελλάδα,-  τώρα ορέγονται να τινάξουν στον αέρα την ευρωζώνη!!! 
Έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας με τίτλο: "Ελεγχόμενη διάλυση της ευρωζώνης: Μια πρόταση για νέο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα και για το νέο ρόλο της ΕΚΤ", καθιστά σαφές ότι το έδαφος για τη συζήτηση έχει προλειανθεί!!! 
Οι συντάκτες  της έκθεσης μάλιστα δίνουν την ονομασία European Monetary System 2 στο διάδοχο του ευρώ σύστημα ισοτιμιών, ενώ υποστηρίζουν πως πρώτες θα πρέπει να εγκαταλείψου το κοινό νόμισμα η Γερμανία και οι ανεπτυγμένες χώρες. 
Φαίνεται ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Γερμανία τα πράγματα θα πάρουν νέα τροπή. Εμείς όμως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα γιατί ούτως ή αλλιώς  η πολιτική που μας προτείνουν είναι καταστροφική … σύμφωνα με έρευνα του πρόεδρου του διεθνούς φήμης Levy Economics Institute, Καθηγητή Οικονομικών στην έδρα “Jerome Levy” και εκτελεστικό αντιπρόεδρο του Bard College στη Νέα Υόρκη Δημήτρη Παπαδημητρίου φαίνεται καθαρά ότι  η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας θα μειώσουν το ΑΕΠ και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ανεργία.
Συνεπώς, οι πρόσφατες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι όπως πάντα  εκτός τόπου και χρόνου. 
Και έχεις και τον Στουρνάρα να μας κοροϊδεύει μες στα μούτρα λέγοντας μας ότι αν είμαστε καλά παιδιά και συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις( ξεπουληθούμε δεν αφήσουμε εργαζόμενο στην θέση του κ.α) , τότε οι «εταίροι» μας θα έρθουν να μας σώσουν!!!

Πηγή: topontiki.gr