Οφειλές ΟΤΑ: Μόλις οι μισές έχουν φτάσει στην αγορά

Σε έναν από τους μεγαλύτερους «μπαταχτζήδες» του Δημοσίου αναδεικνύονται οι ΟΤΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα την Τετάρτη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά οι ΟΤΑ έχουν πληρώσει έως τώρα, το 50% των χρημάτων που έχουν πάρει για την εξόφληση των ιδιωτών. Συγκεκριμένα έως τώρα έχουν χρηματοδοτηθεί με 603 εκατ. ευρώ και έχουν πληρώσει τα 332 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,  σε ανακοίνωσή  του για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου απέδωσε τις καθυστερήσεις στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων.

«Στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου επίσης τέθηκε σε εφαρμογή από το Υπουργείο Εσωτερικών μια ειδική διαδικασία για την υλοποίηση του προγράμματος εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως σημειώνεται, υπήρξε επιβράδυνση της αποπληρωμής λόγω, κυρίως, των απεργιακών κινητοποιήσεων στον χώρο της Αυτοδιοίκησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Πηγή: aftodioikisi.gr