Η συρρίκνωση της Υγείας

Δεν ορρωδούν προ ουδενός τα στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να φανούν συνεπή (στην ουσία πρόκειται για δήλωση υποταγής) στις εντολές της τρόικας. Επί πλέον, τους χαρακτηρίζει η θρασύτητα. Εν προκειμένω, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σφαγιάζει πρώτα την Υγεία, κλείνοντας νοσοκομεία και απολύοντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και εκ των υστέρων τονίζει σε υψηλούς τόνους ότι ευρίσκεται σε εξαντλητικό διάλογο με όλους τους φορείς!

Αυτά συμβαίνουν όταν το πολιτικό σύστημα είναι σαθρό, κουρασμένο και γερασμένο, αλλά παρ” όλα αυτά βρίσκει τον τρόπο να φαίνεται αλώβητο. Ο υπουργός δεν κρύβει την αλαζονεία του και απειλεί με πειθαρχικές διώξεις στην περίπτωση που υπάρξουν κινητοποιήσεις εκ μέρους των εργαζομένων. Δεν υπάρχουν μέτρο και σύνεση και κοινωνική ευαισθησία σε καμία υπουργική απόφαση. Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, με τη ζώσα κοινωνία, και ενδιαφέρεται μόνο να της «βγουν» οι αριθμοί που θα τη βοηθήσουν να περάσει τις εξετάσεις μπροστά στους δανειστές της.

Οι μνημονιακές αποφάσεις, που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, συρρικνώνουν δραματικά τα νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν θ” αργήσουν να ακολουθήσουν και οι άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Τα νοσοκομεία που κλείνουν συνοδεύονται, εκτός από τις απολύσεις, και από τη μείωση της επιχορήγησης προς τα δημόσια νοσοκομεία και τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Ολα αυτά αποκαλούνται αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και κινητικότητα εργαζομένων του ΕΣΥ (!), η δε μνημονιακή υποχρέωση είναι παρεμπίπτον κατά τον κ. Γεωργιάδη.

Το 2013 θα κλείσει με 1.200 κλίνες λιγότερες, με απολύσεις περίπου 1.700 εργαζομένων, με διαγραφή από τον χάρτη Υγείας πέντε δημόσιων νοσοκομείων. Την ίδια ώρα ξένα μέσα καταγράφουν έλλειψη περίπου 300 φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων και ουρές ασθενών, μιλώντας για την πιο ανησυχητική ίσως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους, που εξωθούν εκατομμύρια στη στέρηση και στον πόνο.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει ρητή εντολή για την επίσπευση της κατακρεούργησης της Υγείας αφού πριν οι επιτελείς του φρόντισαν και καρατόμησαν την Παιδεία. Διαλύεται το κοινωνικό κράτος, οτιδήποτε έχει σχέση με την ανακούφιση και την ασφάλεια και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των πολιτών.

Η κυβέρνηση απογείωσε, αβρόχοις ποσί, τον φιλελευθερισμό της τρόικας αδιαφορώντας παγερά για την αξιοπρέπεια αλλά και για την ίδια τη ζωή των ψηφοφόρων όλων των αποχρώσεων. Προφανώς ανοίγει μόνη τον λάκκο της.

Πηγή: efsyn.gr