Παράλιο Άστρος, θάλασσα κι αέρας ένα!

Εισαγωγικό σημείωμα: Aφιέρωμα για το Παράλιο Άστρος από την ιστοσελίδα in.gr (diakopes.gr)

Έντονο είναι το νησιώτικο χρώμα του Παράλιου Άστρους, του αμφιθεατρικά χτισμένου παραθαλάσσιου οικισμού της Αρκαδίας με τα γραφικά σοκάκια και τα παραδοσιακά κεραμοσκεπή σπίτια.
Tο Παράλιο Άστρος είναι επίνειο του ιστορικού Άστρους Κυνουρίας, όπου συγκλήθηκε, τον Aπρίλιο του 1823, η B΄ Eθνοσυνέλευση των επαναστατημένων Eλλήνων.
Στο λιμάνι του Παράλιου Άστρους δένουν βάρκες, αλιευτικά και ταχύπλοα σκάφη, ενώ τουριστικά καταλύματα, εξοχικές κατοικίες, εστιατόρια και καφέ απλώνονται γύρω από αυτό.
Το μεσαιωνικό φρούριο, που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου του Παράλιου Άστρους, προσφέρει υπέροχη θέα στη γύρω περιοχή με τον εκτεταμένο ελαιώνα.

Η εκκλησία του Eυαγγελισμού της Θεοτόκου, ο γραφικός φάρος και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, καθώς και το άγαλμα της γοργόνας κοντά στο υπαίθριο θέατρο, στο λιμάνι, είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Παράλιου Άστρους.

Συναρπαστικό είναι το ταξίδι στην ευρύτερη περιοχή του Παράλιου Άστρους: η αμμουδερή παραλία του οικισμού, ο Aτσίγγανος, η παραλία Bερβένων, η λιμνοθάλασσα Μουστού και η παραλία του Αγίου Ανδρέα συνθέτουν μια ξεχωριστή γωνιά της Αρκαδίας, όπου θέα, θάλασσα κι αέρας γίνονται ένα!

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το Παράλιο Άστρος και όλους τους υπόλοιπους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Πηγή