Πιθανότητα εμπρησμού η φωτιά στο Μουστό – Πολύ κοντά στους δράστες οι Αρχές

Για την πρόσφατη πυρκαγιά στη περιοχή του Μουστού μίλησε ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άστρους Βασίλης Μαρκόπουλος, η οποία έσβησε χωρίς να προξενήσει σημαντικά προβλήματα, χάρη στη γρήγορη επέμβαση της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις Αρχές όλα συγκλίνουν ότι ήταν εμπρησμός. Έρευνες διεξάγονται από το Ανακριτικό Τμήμα Πυροσβεστικής καθώς και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ ο Προϊστάμενος κ. Μαρκόπουλος θεωρεί ότι είναι πολύ κοντά στα ίχνη των υπόπτων και ότι σύντομα θα βρεθούν οι δράστες .Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για τον εμπρηστή που ταλαιπωρεί τις Αρχές από πέρυσι. Επίσης ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε για την επικινδυνότητα φωτιάς συγκεκριμένων περιοχών καθώς και για τους κανόνες προφύλαξης απ’ αυτές, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται απ’ όλους ανεξαιρέτως.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κατεστραμμένο εξαιτίας της φωτιάς φυσικό περιβάλλον, καθώς κάηκε πλήθος ερπετών και πτηνών, όπως και πολλές φωλιές ειδικά σε μια περίοδο αναπαραγωγής τους, πράγμα το οποίο έχει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα της απόστασης του πυροσβεστικού κλιμακίου, το οποίο εδράζεται στα Προσήλια, 20 χλμ. περίπου μακριά απ’ το Μουστό όπου ξέσπασε η φωτιά και 15 χλμ έξω απ’ το Άστρος. Παρόμοιο το πρόβλημα εξαιτίας απόστασης κλιμακίου και στις Κοδέλες, όπου κι εκεί μια μεγάλη πυρκαγιά.

Πηγή