Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των πλημμυρών, στη Ρωσία

Χιλιάδες άνθρωποι  αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των πρωτοφανών πλημμυρών που πλήττουν τη Ρωσία.

Όπως  μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti , εκπρόσωπος του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε τα επίσημα νούμερα: «συνολικά 23.640 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, μεταξύ των οποίων 7.600 παιδιά» .

Μέχρι αυτή τη στιγμή, 134 κοινότητες έχουν κατακλυστεί από τα νερά. Η στάθμη του ποταμού Αμούρ ανεβαίνει απειλητικά και πλήττει σημαντικό αριθμό γεωργικών εκτάσεων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιούρι Βαράκιν: «Το νερό συνεχίζει να ανεβαίνει και ως το τέλος της ημέρας η στάθμη μπορεί να φτάσει τα 7,25 μέτρα και τα 7,30 μ. αύριο».

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Άπω Ανατολής έχουν ήδη προειδοποιήσει τις τοπικές αρχές ότι η στάθμη του Αμούρ μπορεί να ανέβει στα 8,3 μέτρα μέχρι  τις 2-3 Σεπτεμβρίου.

Από τις μεγαλύτερες  ζημιές, εξαιτίας των πλημμυρών, σημειώνονται στην γεωργία. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Γεωργίας «έχουν καταστραφεί καλλιέργειες σε μια επιφάνεια 5,75 εκατ. στρεμμάτων»,, Οι ζημιές εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Στις πλημμυρισμένες ζώνες βρίσκονται περίπου 6.500 κατοικίες με πληθυσμό 33.900 κατοίκων.