Τα ΕΛΤΑ κλείνουν 190 χρόνια ζωής

190 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις 24 Σεπτεμβρίου του 1828, όταν ο Κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας υπέγραφε το «αρ. 6550 ψήφισμα ΙΖ'», με το οποίο ιδρύθηκε «Ταχυδρομείον Γενικόν». Με το ίδιο ψήφισμα συστήνονται τα πέντε πρώτα κεντρικά ταχυδρομεία «εις Άργος, εις Τριπολιτσάν, εις Επίδαυρον, εις Αίγιναν και εις Σύραν». Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι πλέον γεγονός!

190 χρόνια καθημερινής παρουσίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ταυτίστηκαν με την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους και εντάχθηκαν βαθιά στην ελληνική κοινωνία, ως αναπόσπαστο κομμάτι της. Έγιναν η γέφυρα ανάμεσα στην Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες, μετέφεραν τις λύπες, τις χαρές και τις δυσκολίες από πόρτα σε πόρτα και συνδέθηκαν με την σύγχρονη Ελληνική Ιστορία καταγράφοντας ταχυδρομικά κάθε μικρό η μεγάλο γεγονός της.

Η ιστορική πράξη της ίδρυσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων από τον Ιωάννη Καποδίστρια αποτελεί σφραγίδα δημοκρατίας, συνέπειας, κοινωνικής ευαισθησίας και εκσυγχρονισμού. Κι αυτά τα συστατικά στοιχεία που καθορίζουν 185 χρόνια τώρα την παρουσία και τη λειτουργία των ΕΛΤΑ, εξακολουθούν να είναι πολύτιμα σε μία εποχή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται αλλά αντέχει καθώς βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις.

185 χρόνια μετά, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν. Παρέχουν τις υπηρεσίες τους και ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες και τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και προσφοράς».

Πηγή: imerisia.gr