Πώς οι γονείς καταστρέφουν τον πλανήτη

Οι γονείς ευθύνονται για τον τεράστιο όγκο αποβλήτων τροφίμων στη Βρετανία, επειδή συνεχίζουν να μαγειρεύουν για τα παιδιά τους παρά το γεγονός ότι έχουν ενηλικιωθεί ή εγκαταλείψει τα σπίτια τους.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της Βουλής των Λόρδων, η οποία κάνει λόγο για γονείς «ξενοδόχους», που μαγειρεύουν για τα ενήλικα παιδιά τους και συχνά καταλήγουν να πετούν το φαγητό.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο σχετικό πόρισμα, οι γονείς αυτοί δεν μαγειρεύουν για σταθερό αριθμό ατόμων, κάτι που καθιστά δύσκολο των οικογενειακό προγραμματισμό, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις γονιών που αδυνατούν να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα με μικρότερο αριθμό παιδιών στο σπίτι.
Επιπλέον, το βρετανικό υπουργείο Περιβάλλοντος κατηγορεί τους πολίτες για αδιαφορία σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων, με αποτέλεσμα πολλά να καταλήγουν στα σκουπίδια, αλλά και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των υπολειμμάτων τροφίμων.
Κάθε χρόνο τα νοικοκυριά της Βρετανίας ξοδεύουν12 δισεκατομμύρια στερλίνες σε τρόφιμα που θα μπορούσαν να είχαν καταναλωθεί αλλά καταλήγουν στα σκουπίδια.
Σημειώνεται ότι τα απόβλητα τροφίμων συγκαταλέγονται στις κυριότερες απειλές για το κλίμα λόγω των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
ΠΗΓΗ: econews.gr