Τύμπανα πολέμου: 10.000 πολίτες κατά ΥΠΕΚΑ για το ξεπούλημα γης

Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί με αξιώσεις το ΥΠΕΚΑ και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, αφού με ένα εκτρωματικό σχέδιο νόμου κατάφεραν να βάλουν απέναντί τους από απλούς πολίτες μέχρι στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, από περιβαλλοντικές οργανώσεις μέχρι οικοδομικούς συνεταιρισμούς!
Ασφαλείς πληροφορίες του topontiki, αναφέρουν, ότι στο «βομβαρδισμό» κατά του ΥΠΕΚΑ, συμμετείχαν στελέχη που είναι πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και τα οποία έμειναν άναυδα από τις παραληρηματικές διατάξεις του σχεδίου νόμου «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης» και με παρέμβασή τους στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ζήτησαν να γίνουν άμεσα διορθώσεις. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, έχει κρατήσει σαφείς αποστάσεις λέγοντας δεξιά και αριστερά ότι δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου.
Άμεση ήταν, όμως και η κινητοποίηση των πολιτών στην έκκληση του WWF Ελλάς για τη συλλογή υπογραφών με στόχο την άμεση απόσυρση του δασοκτόνου σχεδίου νόμου.
Δέκα χιλιάδες πολίτες υπέγραψαν το αίτημα απόσυρσης έτσι ώστε να μην ξεπουληθούν τεράστιες εκτάσεις και συγκεκριμένα πάνω από το 15% της ελληνικής επικράτειας.
Στο κείμενο που υπέγραψαν χιλιάδες πολίτες και απευθύνεται στον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλαφάτη που φέρεται ως ο εμπνευστής του δασοκτόνου τερατουργήματος επισημαίνεται ότι το σχέδιο νόμου:
  –  ανάβει το φυτίλι στα χέρια των επίδοξων εμπρηστών, καθώς οι εκτάσεις αυτές δεν θα μπορούν πλέον να κηρυχθούν αναδασωτέες μετά από πυρκαγιά.
   – προετοιμάζει το έδαφος για το ξεπούλημα εκτάσεων «φιλέτων» στα νησιά της χώρας μας και σε παραθαλάσσιες περιοχές.
    – ανοίγει το δρόμο για σοβαρές και μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις, ακόμα και στα δάση και τις δασικές εκτάσεις που το νομοσχέδιο ισχυρίζεται ότι προστατεύει.