Η κρίση έφερε… σουβλατζίδικα

Κατά 53% αυξήθηκε ο αριθμός των εταιρειών εστίασης το 10μηνο του 2013 σε σχέση με το 2011. Την πρώτη θέση κατέχουν τα σουβλατζίδικα και τα σνακ μπαρ.

Στην εύκολη και στη φθηνότερη λύση του καφενείου, του τυροπιτάδικου, του σουβλατζίδικου ή του ουζερί καταφεύγουν, τα χρόνια της ύφεσης, οι άνεργοι προκειμένου να βρουν ξανά απασχόληση και μάλιστα, από τη θέση του αφεντικού πια…

Έτσι εξηγούνται οι ρυθμοί της ραγδαίας αύξησης του ανοίγματος επιχειρήσεων στον χώρο της εστίασης, τω καφέ, καθώς και των πρόχειρων γευμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος».

Σε μια χώρα όπου η ύφεση τρέχε… για έξι χρόνια και η ανεργία καλπάζει, όσοι χάνουν τη δουλειά τους βρίσκουν ξανά απασχόληση στη γρήγορη και χαμηλού κόστους, αν και ρηχή, επιχειρηματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό, όπως προκύπτει από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο που τηρεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ότι ο αριθμός των εταιρειών που άνοιξαν στη χώρα το 10μηνο του 2013 αυξήθηκε κατά 53% σε σχέση με το 2011. Έφτασαν στα 2.836 από 1.853 που ήταν πριν από δύο χρόνια. Οι «λήξεις», δηλαδή και οι επιχειρήσεις που έκλεισαν, ήταν 73 το 2013 και 398 το 2011.

Πηγή: enikos.gr