Ποια επαγγέλματα βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

Σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία φαίνεται ότι έχουν πολλά επαγγέλματα. Αλλα προκαλούν κατάθλιψη, άλλα πόνους στα άκρα και άλλα αφήνουν πιο μόνιμες ενοχλήσεις.

Ποια είναι όμως εκείνα τα επαγγέλματα που πυροδοτούν με ασθένειες την υγεία;

*** Οταν η κατάθλιψη θερίζει τους επαγγελματίες υγείας!

Οπως απέδειξε έρευνα της κλινικής του Κλίβελαντ, το ιατρικό προσωπικό και κυρίως οι νοσηλευτές, εκτός από τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση μέσα στα νοσοκομεία, είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη. Ο ανθρώπινος πόνος, ο θάνατος και η αρρώστια, με τα οποία έρχονται καθημερινά σε επαφή, τους υπενθυμίζουν πόσο εφήμεροι αλλά και πόσο αναλώσιμοι είναι ο άνθρωποι, με συνέπεια συχνά να πέφτουν ψυχολογικά.

*Η ορθοστασία σκοτώνει τους εκπαιδευτικούς!

Στην περίπτωση που το επάγγελμά σας απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, όπως είναι αυτό των δασκάλων, των καθηγητών και των πωλητών, γεννάται ο κίνδυνος να παρουσιαστεί αρθρίτιδα στα πόδια. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν σε όσους απασχολούνται σε αυτές τις θέσεις να χρησιμοποιούν άνετα, μαλακά παπούτσια, χωρίς καθόλου τακούνια που δεν επιβαρύνουν την κατάσταση.

*** Στρατός: ψυχολογική πίεση στα άκρα

Μπορεί σε κάποιους ο στρατός να φαντάζει μια εύκολη δουλειά, όμως όσοι τον υπηρετούν μιλούν συχνά για αφόρητη ψυχολογική πίεση, εμμονή στην πειθαρχία και έμφαση στην τελειότητα.

Και καθώς δεν είναι όλοι τόσο έτοιμοι ή τόσο αποφασισμένοι να ακολουθήσουν πιστά τις στρατιωτικές επιταγές, ο στρατός μπορεί να αποδειχθεί ένα εφιαλτικό επαγγελματικό περιβάλλον με πολλαπλές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των εργαζομένων.

*** Καλλιτέχνες – δημοσιογράφοι: υψηλό ποσοστό διαζυγίων

Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει πως η ψυχική και σωματική υγεία των καλλιτεχνών αλλά και των δημοσιογράφων απειλείται εξαιτίας της άστατης καθημερινότητας, που συχνά διαλύει την προσωπική τους ζωή και τους οδηγεί σε διαζύγια. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι barmen, ενώ από την άστατη ζωή λόγω επαγγέλματος ταλαιπωρούνται και οι ναυτικοί.

*Το μυστρί και το πηλοφόρι προκαλούν αναπνευστικά

Οσοι ασχολούνται με επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή, όπως αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός, εργάτης ή χτίστης, κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η σκόνη προκαλεί βήχα, πόνο στο στήθος, προβλήματα στην αναπνοή και μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει σειρά σοβαρών ασθενειών, όπως άσθμα ή ακόμη και καρκίνο του πνεύμονα.

Πηγή: enet.gr