Η 13χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου είναι η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι

Η 13χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου αναδείχθηκε η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία των κορασίδων μέχρι 14 ετών, στα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα στο Αλ Άιν του Άμπου Ντάμπι.

Η Σταυρούλα κατάγεται από την Καβάλα και είναι αθλήτρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και έχει μια σπουδαία πορεία με πολλές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο.

Ύστερα από συνολικά έντεκα αγώνες με οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, συγκέντρωσε 9 βαθμούς κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία της, στην οποία αγωνίζονταν συνολικά 126 σκακίστριες από 63 χώρες.

 Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη νεαρή Σταυρούλα Τσολακίδου, μετά το ευχάριστο νέο της ελληνικής διάκρισης.

"Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε ένα άθλημα που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και ευφυΐα. Είναι μία νίκη που έδωσε σε όλους μας μεγάλη χαρά και αισιοδοξία. Εύχομαι ολόψυχα το μέλλον να είναι γεμάτο από ανάλογες επιτυχίες που θα επιβεβαιώνουν τις πολύ μεγάλες δυνατότητες της νεολαίας μας, στο πλευρό της οποίας η Πολιτεία οφείλει να είναι πάντα αρωγός".

Πηγή: lifo.gr