Διατηρούσαν δεσμό από τα 16 τους και ήταν μόλις 18 ετών. Ως φοιτήτρια της Φαρμακευτικής, εκείνη θα έπρεπε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας, όμως ήταν τρομοκρατημένη αφού, κρυφά, ζούσε τον δικό της εφιάλτη.
Ο φίλος της, που τού είχε τόση εμπιστοσύνη, είχε καταγράψει σε κάμερα προσωπικές τους στιγμές και την απειλούσε ότι αν δεν δεχόταν τη συνεύρεση με άλλα άτομα, θα τις έδινε στη δημοσιότητα για να την εκθέσει. Την πρώτη φορά, η κοπέλα εξαναγκάστηκε να δεχτεί. Οταν όμως οι απαιτήσεις (όπως και τα πρόσωπα)… αυξάνονταν, η 18χρονη είχε βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο.
Με τη παραίνεση της γιαγιάς της, επισκέφθηκε τα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο υποδιευθυντής της Υπηρεσίας, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, άκουσε τη διήγηση του κοριτσιού και ένιωσε την απόγνωσή της.
Υπό την καθοδήγησή του, η φοιτήτρια προσποιήθηκε πως δέχθηκε τον εκβιασμό και έκλεισε ραντεβού με τους θύτες της. Την κρίσιμη ώρα, οι αστυνομικοί της Δίωξης εισέβαλαν στο δωμάτιο συλλαμβάνοντας τους δράστες.
Είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις «sexting», όπως διεθνώς ονομάζεται το φαινόμενο αυτό, που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Τη διηγήθηκε χθες στο «Εθνος» ο Μανώλης Σφακιανάκης, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πραγματοποιήθηκε χθες. Στην κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις, οι κίνδυνοι, αλλά και οι δυνατότητες της τεχνολογίας και του Ιντερνετ.
«Το διαδίκτυο είναι ένας μεγάλος καινούργιος κόσμος. Είναι η σύγχρονη αλάνα που τα παιδιά μας παίζουν, επικοινωνούν, δραστηριοποιούνται. Αυτός ο μεγάλος καινούργιος κόσμος έχει τεράστιες ευκαιρίες. Αλλά έχει και πολύ μεγάλους κινδύνους. Αυτό που κάνει η Ελληνική Αστυνομία, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι να μαθαίνει στα παιδιά κανόνες για το πώς θα προστατευτούν από αυτόν τον μεγάλο καινούργιο κόσμο, τον γεμάτο ευκαιρίες αλλά και κινδύνους», είπε κατά τον χαιρετισμό του ο Νίκος Δένδιας.