Φονικός χιονιάς στην Ιαπωνία

Νέα σφοδρή χιονόπτωση έπληξε το Τόκιο και τις ανατολικές περιοχές της Ιαπωνίας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών και σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο Καβασάκι, στα δυτικά του Τόκιο, τρένο συγκρούστηκε με άλλη αμαξοστοιχία επειδή δεν μπόρεσε να φρενάρει λόγω του χιονιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 επιβάτες. Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Το ύψος του χιονιού στο Τόκιο ανήλθε στα 27 εκατοστά, όπως και την περασμένη εβδομάδα, στις δύο χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 45 ετών.

Η εταιρεία ANA Holdings, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας, ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν 338 πτήσεις εσωτερικού και 12 διεθνή δρομολόγια λόγω του χιονιού.

Για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, η εταιρεία Tokyo Electric Power Co που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές ανέφερε ότι 246.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα το Σάββατο. Η βλάβη έχει μερικώς αποκατασταθεί και πλέον μόνο 18.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ